Nuffnang

Nuffnang

Jumaat, 21 Mac 2014

:..... BERTANYA KHABAR.....:



aSSlamualikummmm...

hiksss... korang apa khabar sihat ker....??!!!  
lama betul tak tanya khabar korang kan..
harap korang sihat sihat jerk laa yerk..
semoga kehidupan korang sentiasa dimurahkan rezeki
dan sentiasa di dalam Redha Allah S.W.T

lama sangat tak menyengah dan tanya khabar korang
lama sangat tak singgah singgah blog korang
jangan marah yerkk.. akan aku terjah blog blog korang nanti
aku tetap akan menjalinkan persahabatan dengan korang.. 
walaupun di dalam Alam Maya.. 
hehhehhehheeh...

erm... sebenarnyaa tak ada citer nak kongsi dengan korang
sebab tu blog nie lama membisu.. 
aku pun sekarang banyak sangat benda yang kena buat
sampai kekadang diri aku pun aku tak jaga leklok..
ada masa sempat makan.. ada kala tak makan..
tau tau dah petang.. sekarang tengah dok tanggung sakit seperti dulu ..
korang doakan aku yerk.. 
aku pun senantiasa mendoakan korang dalam keadaan
kesihatan yang baik bersama keluarga terchenta..


ermmm.. apa lagi nak citer...
owwh yer .. harinie 21 mac 2014
kalau arwah ada .. harinie adalah hari lahir arwah yang ke 77.. 
arwah la orang yang paling happy kalau menyambut harijadi..
kalau arwah ada.. pasti pagi tadi telefon aku dah berdering...dengan ayat

"SHIMA.. HARINIE BERAPA HARIBULAN..  KO LUPA NAK WISH BIRTHDAY ABAH EK"..... 

Al-Fatihah untuk Hj Md Zahar Bin Abu Amin..

sweet ok ...hehehehehh.. dan yang mengikut perangai arwah.. sudah tentu anak bongsu dia. heheheh. aku akan sentap kalau family tak wish birthday.. tak ada hadiah pun tak apa..asalkan wish .... hikss aku memang suka syiok sendiri.. 

ok laa.. adios.. 
semoga permulaan harinie dimulakan perkara yang baik-baik
berfikir perkara yang baik-baik dan
bercakap perkara yang baik-baik.. 




Al-fatihah untuk arwah abah..


Rabu, 5 Mac 2014

..... KUALA LUMPUR...

Syabas!!!!....
Warga Kuala Lumpur. .. kalian mempunyai tahap kesabaran yang sangat tinggi..
Tahniah!!!

Isnin, 3 Mac 2014

......SESEKALI..MAK JEMAH..RASA..TERINGIN..........

Morning!!!!!

...........................................

Taip.... Delete

taip.... delete..

taip.... delete

sudahnyaa harinie dia pembuka kata.. layan gambar sambil mak jemah citer  ek..

Teringin.. lama bebenor tak makan beef molgagal nie.. semalam ajak jugak pak incik makan dekat SABA.. semata-mata nak makan nie.. nyummm nyumm sedapppp..

nie pun teringin gak... last makan masa mengandungkan Hannah Kaysah.. pastu dah tak makan-makan
sampai laa kawan showoff.. teruss rasa teringin.. walaupun tak merah.. tapi rasanyaa tetap manis.. 3 biji mak jemah makan sesorang.. hiksss..

ini lagi aku teringin.. dekat setahun tak makan... lempeng adalah makanan kegemaran mak jemah selamanyaa..  makan cicah dengan kuah asam pedas.. sangat mantop.. cicah dengan sambal tumiss.. meletopss. yang nie mak jemah sapu nutella lagi menjejes.. sedaappp sangatttt....

 sekarang kalau pepagi.. masuk cafe tak payah pepening kepala dok pikir nak makan apa.. 

taip .. delete...

taip .. delete...

taip.. delete...

sorry laa tak ada penutup gak.. adiosssss........

Peace Yo!!!!

Ahad, 2 Mac 2014

...APAM BALIK PEMANGGANG AJAIB...

Salam
Hari minggu yang kelam kabut.. katanya putrajaya tak ada air.. dan lagi kelam kabut bila kawan whatassp kata .. rumah kawan nya.. di area rumah aku tak ada air.. harus laa mak jemah melompat dari atas katil.. baru nak menadah air laa kononnyaa.. tapi so far alhamdulillah air masih ada.. walaupun pagi tadi macam tak cukup nyawa menadah air ..

So tengahari nie mak jemah tak masak.. alasan.. MALAS.. tapi kesian plak kan dekat bebudak nie.. takut lapar plak.. so.. meh kita reka reka makanan..

Pikir .. pikir.. nak try buat apam balik.. First time try buat apam balik.. sebelum nie tak pernah buat pun. Try Google jerk resepi.. dan.. pekakas nak memasak apam balik nie memang tak ada.. so dengan inisiatif .. mak jemah gantikan dengan pemanggang ajaib.. rasanyaa pernah tengok di mana ek.. masak apam balik atas pemanggang ajaib..

So.. taraaaaa..... jadi.. apam balik mak jemah... walaupun kejadiannyaa sangat burok.. tapi bebudak nie kata sedapp.. anak aku.. mana pernah kata tak sedapp.. semuanyaa sedapp.. ..

Inti dalam tu.. adalah almond dan coklat.. nak bubuh jagung.. tak berani sebab anak dara tak leh makan jagung.. alahan.. kalau letak jagung lagi meletop kan.