Nuffnang

Nuffnang

Selasa, 22 April 2014

::... POPIA PISANG DAN AISKRIM VANILLA.. PENGARUH JJCM SANGAT....::


Hollllaaaaaa everyone...
amacam korang sihat ker..
semalam hujan lebat sangat kan....
basah lencun aku dengan hannah kaysah semalam

dengan ribut... angin kuat...
sampai payung dekat tangan berterbangan..
tu yang kami dua beranak lencun tu..
lari berteduh 
dok bawah garage motor.. 
dahan pokok dok gedegang gedegung .. jatuh atas bumbung..

lagi mengerunkan.. kami tekad
harung hujan .. memang mandi hujan sangat la kami semalam
dari tempat parking sampai ke lift rumah
impian menjadi kenyataan .. dah lama teringin nak mandi hujan katanya
tapi sangat kesian dekat hannah.. memang basah..

bila hujan.. perut harus kelaparan
lepas mandi... hannah dah mintak makanan
errmmm.. mau makan apa..
lom masak lagi...

jom la kita makan dessert jerk..

 popia pisang dan aiskrim vanila 
(pisang digulung dengan kulit popia dan digoreng)

nie semua akibat pengaruh JJCM sangat..
ahad tu tengok jjcm.. tengok ada menu nie.. 
haiiii.. tekak nie nak makan jerk
suruh pak incik belikan bahan.. buat petang ahad tu jugak..
so semalam continue buat lagi.. makan time petir dan kilat berdentum dentam

memang heaven.. 
sejuk-sejuk makan plak benda sejuk.. 
hannah makan sambil tutup mata..
'uihhhh dappppp nyaaa ummi'

memang sedappppppppp.. pisang dan kulit popia tu memang serasi bersama.. kalau ada madu dengan coklat cair tu.. pergghhhhhhhh sure lagi meletop dan mantopsssss... tapi tak ada semua tu.. tetap licin sedapppp katanyaaa ko... korang try laaa.. senang sangat.. pasti anak korang suka.. 


1 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

menarik jugak ni..
senang pon senang..