Nuffnang

Nuffnang

Ahad, 2 Mac 2014

...APAM BALIK PEMANGGANG AJAIB...

Salam
Hari minggu yang kelam kabut.. katanya putrajaya tak ada air.. dan lagi kelam kabut bila kawan whatassp kata .. rumah kawan nya.. di area rumah aku tak ada air.. harus laa mak jemah melompat dari atas katil.. baru nak menadah air laa kononnyaa.. tapi so far alhamdulillah air masih ada.. walaupun pagi tadi macam tak cukup nyawa menadah air ..

So tengahari nie mak jemah tak masak.. alasan.. MALAS.. tapi kesian plak kan dekat bebudak nie.. takut lapar plak.. so.. meh kita reka reka makanan..

Pikir .. pikir.. nak try buat apam balik.. First time try buat apam balik.. sebelum nie tak pernah buat pun. Try Google jerk resepi.. dan.. pekakas nak memasak apam balik nie memang tak ada.. so dengan inisiatif .. mak jemah gantikan dengan pemanggang ajaib.. rasanyaa pernah tengok di mana ek.. masak apam balik atas pemanggang ajaib..

So.. taraaaaa..... jadi.. apam balik mak jemah... walaupun kejadiannyaa sangat burok.. tapi bebudak nie kata sedapp.. anak aku.. mana pernah kata tak sedapp.. semuanyaa sedapp.. ..

Inti dalam tu.. adalah almond dan coklat.. nak bubuh jagung.. tak berani sebab anak dara tak leh makan jagung.. alahan.. kalau letak jagung lagi meletop kan.

1 ulasan:

Cho Zila berkata...

bilalah pemanggan ajaib akak nak jadi ajaib cam gini... tak yah gi pasar malam ler cam ginikan...