Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 27 Februari 2014

...... MENDIDIK ANAK DARA ......

Ulalalalalalallalalallalalala..

baru khamiss.. lambat plak rasa minggu nie bergerak.. 
selalu rasa cepat sangat.. nampak nau dok melanggok jerk 
sebab tu rasa masa berlalu lambat.. cer banyak ker.. sure rasa cepat sangat masa tu pergi 
kan...kan..kan.. betul tak..

hari nie tak ada resepi nak di tepek.. 
dah seminggu tak masak..
Gas dekat rumah kehabisan..
bagus jugak pak incik tak pergi beli gas
rehat banyak sangat laa aku.. 

beli jerk makanan.. 
lepas makan buang jerk , tak payah bergadoh gadoh saper nak basuh pinggan
aku sekarang nie memang pemalas.. 
unta padang pasir pun tak malas macam aku

Dah lama tak citer pasal anak dara kan
anak dara nie pun dah makin membesar ..
cepat betul.. tup tup dah nak masuk 4 tahun
rasa macam baru tahun lepas jerk beranak kan dia

budak lain 4 tahun dah hantar taska kan
tapi anak dara nie masih di rumah baby sitter
bukan tak mo hantar dia ker nursery belajar
kebanyakkan taska nak yang dah tak pakai pampers

ada gak yang terima kalau pakai pampers.. tapi mahal la plak
poket aku tak tebal.. dan bukan aku berkira pasal anak
tapi .......... biarlah itu ... tak payah nak citer semua kan
senang cakap.. seluk poket tanya tangan.. 

InsyaAllah tahun depan .. pasti dan mesti hantar
alhamdullilah jugak laa. anak dara nie dah hampir-hampir
lulus tak payah pakai pampers bila tidur.. 
so far tidur siang memang lulus 100%..

aku baru try 3 malam tak pakai dia pampers malam
sangat teruja bila bangun pagi .. seluar dia still kering
Berjaya!!!
tapi semalam kantoi. terkencing la plak.. baru nak bangga
tak per kaysah.. cuba lagi,, 

zaman haziq memang sangat senang nak ajar dia 
2 tahun memang dah free diapers
aiman liat jugak la 3 tahun baru betul betul lulus.. 
hannah kaysah nie plak macam susah sikit

insyaAllah kena didik selagi boleh kan.. harus kuat semangat.. 

 sekarang dah pandai pilih baju sendiri bila nak keluar..

Tentu kan plak style rambut .. macam mana ...

dan yang paling best.. dia lah BFF aku.
kami memang serasi bersama.. bleh gelak-gelak.. bleh gurau-gurau
kekadang dia yang tentukan baju apa aku kena pakai
kalau dia baju kurung .. baju aku pun kena baju yang sama

' sorry la baby.. ummi tak leh nak ikut style baju baby..
 bukan nak pergi mana pun.. nak pergi rumah nenek jerk.. 
nanti ummi kena masak.. panas'



 

1 ulasan:

S. Faezah berkata...

comel anak dara akak :)