Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 30 September 2013

... BERSIARAN DI ADTEC JERANTUT...

Assalamualaikum. ...

Morning korang...
Dah sarapan ker.. jangan skip brekfast ok.. tak elok untuk kesihatan..

Seminggu tak update blog.. kebizian sangat katanya. .

Now aku dekat ADTEC, Jerantut.. kursus selama seminggu. . Ada masa sikit.  Bleh laa update kejap blog.. masa sangat sangat terhad..

Ok koranggg. . Nanti ada masa aku sambung lagi..

Isnin, 23 September 2013

.... NO MONDAY BLUES PLEASE....

Salam dan selamat pagi!!!!..

Seronok weekend korang.. balik kampung ker.. ke jalan jalan bawak family pergi picnic.. sonoknyaa pergi picnic kan.. ker duduk rumah jerk..

Aku dah lama tak bawak bebudak nie picnic.. dedulu rajin ka jugak bawak budak budak pergi air terjun.. tapi sejak kes budak mati dekat air terjun kuala pilah dulu tu... terys aku jadi fobia nak bawak.. lagi satu kes air kencing tikus.. haaa itu lagi fobia.  Nak bawak pergi pantai.. jauh nau.. pak incik korje jerk kan..

So.. apa nak citer harinie... ermmm actually aku dekat luar lagi nie.. tak masuk opis lagi.. kes semalam laa baru dok semak semak borang perlantikan.. sekali ada satu borang kena angkat sumpah depan suruhanjaya sumpah.. haaa ambik ko.. mengagau laa kan.. dah last minute baru nak buat.  Nota serah tugas pun tak buat lagi nie.. mesti korang tertanya tanya apa sebenaunyaa aktiviti aku nie kan.. ok.. itu esok lusa aku citer..

Sebelum tu..  ker ada orang mood malas nie hari isnin.. apa orang putih panggil tu.. M onday blues ek..  so meh aku nak share info .. so lepas nie no more monday blues yer kengkawan.

Jumaat, 20 September 2013

::.... LUAHAN HATI DAN PERASAAN...::



SURUH TENGOK-TENGOK HATI DIA  
DAH KECIK KATANYA
SURUH TENGOK-TENGOK PERASAAN DIA
DAH CALAR, KATANYA.

ASYIK KITA MENENGOK DAN KENA JAGA
YANG KITA PUNYA DI LANYAK-LANYAK 
ADA ORANG TANYA??!!!!

Gitu kisahnyaaa..... pernah terjadi dekat korang tak.. 
sure ada punya lah.. huhuuhuhuhuhuh...
penat tau tak nak layan manusia spesis macam nie.. 
nak kena layan.. nak kena belai.. tak bleh salah cakap sikit

SENTAP!!!!!

kalau kita nie nak bercakap.
kena beralas dengan dulang bertahta kan berlian di saluti emas..
tapi
cuba kalau dia plak bercakap dengan kita... 
huihhhhhhh... 
beralas jugak.. tapi bukan alas dengan dulang emas
tapi 
dengan tong sampah busuk.....yark!!!!!

kalau bercakap mengalahkan ustazah..
tapi jiwa dan hati.. macam  bustazah..

apa guna beria memohon maaf
kalau maaf itu hanya lah kosong... lepas mohon maaf
masih lagi berbunyi sok.. sek..sok..sek..
tak sok sek bertulis surat bercerita perihal orang

Tak usah nak cerita pasal sakit hati, jauh hati, kecik hati, panas hati
dan segala hati yang lain.. kalau hati pun engkau tak ada.!!!

tak perlu nak terasa dengan luahan aku 
kalau itu bukan engkau..
tak perlu nak sentap dengan aku
kalau engkau rasa engkau tak pernah 
bersalah dengan aku.

Dunia nie bulat..
adakala engkau di atas.. ada kala engkau di bawah
tak perlu nak mendabik dada.. mendongak jauh ke langit. 
tak perlu..
sebab satu hari.. engkau akan kebawah juga.
dan engkau akan tahu segalanyaa..

hidup dalam dunia nie tak lama
esok lusa.. engkau atau aku akan pergi menghadap illahi
dan engkau kena sedar
mayat kita nanti tidak akan bergolek sendiri masuk ke liang lahat
jadi insafi diri.. hiasi peribadi.



Khamis, 19 September 2013

::..DESSERT FOR ANNIVERSARY...

haluuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

senyum weiii senyummm.. pepagi tak mo memasam muka tu... nanti rezeki susah nak masuk.. 
tu pesan mak aku ler.. pesan mak korang aku tak tau ler plak.. hihihihiihi.. 

senyum tu kan maniss macam gula.. kalau masam macam cuka.. 
saper suka makan cuka...... tak suka kan.. 

yuk aku nak citer nie.. 7 september haritu.. ulangtahun perkahwinan kitaorang yang ke 11.. tahun nie plak 7 haribulan jatuh hari sabtu.. dan pak incik plak kena korje.. so tak ada laaa celebrate apa-apa .. sedihhhhh ke??!!.. tak la sedih sangat pun.. sebenaunyaa.. asalkan dia ingat.. kami ingat tarikh anniversary kami nie pun dah syukur alhamdullilah..  sebab adakala.. salah sorang dari kami akan lupa.. kalau dedulu.. selalunya pak incik laa yang lupa.. sampai kite majuk tau.. tapi sekarang nie.. aku lak yang sokmo lupa.. tapi dia tak leh laa nak salahkan aku.. sebab aku kan.. urat dah banyak putus.. lahirkan anak anak dia kan.. hahahahahhahah.. alasan!!!!!.. 

nie pic hari kami bersanding.. aku upload pic nie dekat FB.. dah laa semua dok tanya... betul ker pak incik kawin dengan aku.. ker pompuan lain..seab muka aku lain katanya.. ayoyoyoyo.. kalavaley!!!... hahahahha.. itu adalah aku .. hanya aku.. tiada siapa melain aku ... macam mana tak lain diknon.. nampak tak.. nampak tak.. kalau kening yang sebelum nie semak macam hutan.. bila di tebas macam padang sure laa lain kan..  dan satu lagi.. muka i masa nie bam bam.. cikebam..bammm.. i sangat senang hati time nak kawin.. so berat naik.. masa naik pelamin tu. berat naik 5 kilo..hahahahah.. orang lain nak kawin jaga badan.. i senang hati sangat.. habih pak incik.. asyik banjer makan jerk.. time dating.. keluar dari pagi membawa ke malam .. sure laa dari sarapan .. membawa ke lunch.. membawa ke hi-tea.. dan selanjutnya ke dinner.. harus laa bam bam.. tapi yang tak aci.. pak incik tetap maintain.. i jelouss??!!  sikit pun tak.. hahahahah


hari ahad.. pak incik tak kerja.. tengahari tu.. ada jemputan kenduri kawin.. anak sedara aku kawin.. so kesana dulu.. makan-makan kasi kenyang perut anak anak.. baru pak incik bawak kitaorang berjalan.. kalinie kitaorang tak jejalan berdua seperti selalu.. kalinie sambut bawak anak-anak sekali.. plan asal nak ke Mines ajerk.. sebab nak beli. kain untuk baju raya haji nanti.. amboiii raya haji pun nak buat baju.. heheheh.. tapi tetiba pak incik tukor plan.. bawak ke KLCC.. warghhh pucuk dicipta ulam mendatang kan.. memang aku berhajat sangat nak kesana..sebab aku ada misi.. misi nyaaa ialah...... tunggu!!!!!!!!


sibuk jerk si kenit tu.. ummi dengan babah dia nak bergambar berdua.. fefelling romantik pun tak bleh.. sibuk jerk dia nak menyelit tetengah tu... nampak tak.. i diet macam mana pun.. i tetap nampak GIANT di sisi pak incik.. huaaarggghhh!!!!.. opssss sebab aku pakai heel.. harus laa nampak giant.. kan.. hahahahha


pak incik dan anak-anak.. mint  plus coklat kombinasi warna yang aku suka.. dan macam makan coklat mint cadbury.. nyumm nyumm.. ngehhh


pavlova buttercaramel.. sangat yummy..

actually tahun nie tak celebrate sangat.. just wish dan jalan-jalan jerk.. hadiah hadiah pun  tak beli pape.. sebab memasing rasa tak berapa penting sangat.. coz tahun lepas dah dapat.. so kalinie beli dessert sebagai pelengkap manisan dalam hubungan kami.. so aku pilih pavlova buttercaramel.. sangat.. sangat yummy.. kek strawberry tu pilihan aiman.. dia memang hantu strawberry.. sebab tu dia pilih kek tu.. kek tu nampak jerk simple.. tapi rasa dia sangat meletopss.. sedapppp.. 


11 tahun kawin.. dan itu laa hasil nyaa..  hehehehehhe.. macam macam ragam.. macam macam karenah..tapi bila dorang tak ada.. sure sunyi hidup mak dorang.. jeng..jeng.. ini laaa misi aku.. heheheheh.. lama dah nak beli.. haritu masa kursus dekat KL.. tengok jerk kawan-kawan beli.. tapi bila dah sampai rumah terus nyesal sebab tak rembat satu.... 


jelly bunny yang kiut miut.. i like.. puas hati bila dah dapat.. heheheheh.. memula tu pak incik macam tak approve kan sangat.. sebab dia kata.. kasut apa nie.. macam kasut plastik jerk.. huhuhuhuhuhu
plastik tu laa yang cantik pak incik oiiiii... 


* THE BEST LOVE IS WHEN YOU FIND SOMEONE WHO MAKES YOUR IMAAN RISE, WHO MAKES YOU MORE PIOUS AND WHO HELPS YOU HERE IN THE DUNYA BECAUSE THAT PERSON WANTS TO MEET YOU AGAIN IN JANNAH... *

Rabu, 18 September 2013

:..MY BEST FRIENDS FOREVER ...::


Nurul Hannah Kaysah.. 
Best Friend Ummi forever and ever  .. 
ummi always love you baby..
you always be my baby..





Selasa, 17 September 2013

::.....RANTAI TANGAN UNTUK ANAK DARA ....::



cewaahhhh curlasss kan.. PANDORA lagi .. hakikatnyaaa

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

PANDORAT.. 

hahahahahhahahahahah.. melampau laa nak belikan PANDORA.. mak ko pun tak mampu nak beli.. ini kan plak nak pakaikan dekat anak dara.. banyak hasil kan..!!!... hahahhaha.. ok laa nie kan.. sesajer nak kasi anak dara nie nampak ranggi sikit.. nak pakai kan rantai emas selalu takut plak hilang nanti.. so kita pakaikan yang nie pun ok.. tersenggih senggih anak dara nie dapat rantai tangan nie... dok laa ulang ayat.. 
'antiknyaa ummi. acih ummi.. antikkk ummi.. acih ummi'...

Khamis, 12 September 2013

::... RANDOM OPEN HOUSE ...::

Salam khamis kawan-kawan

semoga harinie nie permudahkan segala urusan .... amin
dan Al-Fatihah untuk kedua ibu bapa kita yang ada ataupun sudah tiada .. tak lupa jugak kepada seluruh umat islam .. InsyaAllah.. aminnn...

hai kawan-kawan semua.. 
harinie nak citer lagi.. citer dan terus citer.. selagi banyak benda nak citer
moh laa kita bercerita...


first beraya rumah kawan pak incik dekat kampung.. kawan lama dia.. zaman sekolah.. BFF katanya..


seminggu balik KL.. baru dapat udangan open house rumah kakak sepupu aku.. dekat bangi.. pergi dengan bebudak jerk.. coz pak incik korje.. follow kakak-kakak dengan abang aku.. makanan rumah cousin aku nie memang ohsem.. ada lemang periuk kera.. tak sempat nak snap gambar.. lagi pun aku tak makan..  i kan diet.. .. hahahaha


rumah kedua pada hari tersebut.. tu kakak aku no.4..  beraya rumah kakak ipar aku punya adik dekat bangi jugak..makanan semuanyaa nyummyy.. 


suka sangat tengok landscape nie.. cantik.. sukaaaa sangat.. hai bilaa nak aku dapat beli rumah nie.. nak buat macam nie jugak.. tenang dan mendamaikan.. i like



lepas balik dari bangi.. balik putrajaya,.. ambik pak incik.. sebab malam tu nak pergi beraya rumah kakak aku dekat prima saujana..


anak dara sakit pinggang .. hahahhaha.. 

nie nak pergi beraya rumah kawan lama aku dekat taman melawati.. tunggu pak incik balik korje.. petang baru gerak ke sana.. perghhh jalan MRR2 time tu.. sesak gila.. OOTD haritu.. berblous jerk.. dan ber jeans.. pak incik luluskan.. yeay!!.. hahahaha



sampai dah dekat kul 6.. sampai sampai teruss ngap.. lapor.. menu adalah laksa sarawak.. sangat nyuummyy..... lepas makan bergambar gediks dengan pak incik dan cik nah oncit oncit


hannah kaysah tak bagi peluang langsung mak dengan bapak dia nak bergambar berdua.. ada jerk menyelit tetengah tu.. 


ini laa kawan-kawan aku.. hahahahahhah kenapa tak percaya ker.. kalau korang nak tau.. masa kau form 2.. aku tak berkawan sangat dengan rakan sebaya aku.. aku berkawan dengan budak Upper Six. dan itu lah mereka.. seronok berkawan dengan mereka.. gila gila.. heaven... al-fatihah buat abang shahariman dan  abang zaidi yang dah kembali ke rahmatullah..


perkenalan bermula sebagai guru komputer dan murid.. lelama terus jadi kawan.. hai kak ija.. seronok berkawan dengan kak ija.. kak ija nie wife pada abang faizal yang berbaju merah belang belang tu


tomei..tomeii ummi.. hannah kaysah.. ngegada,.. asyik nak berdukung jerk dengan babah dia..


kejadian hari jumaat.. pepagi sebelum keluar rumah.. pening kepala nak pakai baju apa.. sebab tengahari dapat jemputan rumah terbuka blogger tersohor.. memula sarung yang peplum coklat tu.. bila dah pakai.. rasa macam kosong sangat.. pastu dah macam ghuper coklat cadbury plak .. so bertukar ke warna kuning.. alamakkkk!!!!... kuning sangat.. macam RAJA laa plak.. so tukar dua dua tu tak jadi pakai.. hahahahah.. 
sampai kena sound dengan haziq sebab lambat..


pakai baju nie sajork.. hahahahahhahaha.. penat penat gosok yang dua tu. baju yang tak bergosok nie jugak aku rembat pakai.. so dah tau kan.. rumah blogger mana aku pergi kan.. hahahha.. opkos laa rumah lieya latif .. bergambar dulu dengan anak dara lieya yang tomeii.. 


sebelum makan.. kasi gediks dulu dekat  meja makan.. 


makanan semua sedappp sedappppp... nampak tak semangkuk besar tomyam .. haaa.. aku duduk betul betul depan tomyam tu.. kalau aku tak ingat kan orang lain.. memamg aku sesah semua tomyam tu.. sedappp sangattt.. 


nie kawan kawan aku yang tersangat OHSEM.. nak lagi yang tengah tu.. terlebih ohsem.. kan fyda kan.. hahahahhahahaa... makan puas puas kek lieya tu..


nie mangkuk yang pertama.. dan mangkuk yang ke 2 dan seterusnyaa tak dapat  nak ditayangkan .. sebab terlebih kusyuk menghirup kuah tomyam tu


tomeiiikan baby nie. .lepas beraya rumah lieya... kitaorang menuju ke rumah officemate sorang lagi..  bukan datang sebab open house.. tapi datang sebab nak melawat baby baru yang tomei tomeii.. kecik molek nie. 


haiiii.. ghindu nak ada baby lagi.. tapi ..... simpan kan ajek laa niat nak mengandung lagi tu.. biar laah kaysah tu jadi yang bongsu.. tak sanggup dah hai nak beranak kecik.. 


kecik.. tomeii tau.. gerammm


nie plak beraya rumah makcik aku dekat Bayu Lake Home, Mantin tu semua sebahagian anak-anak sedara aku.. 


nie anak kakak aku yang no.2.. budak nie muka macam jopun.. 



anak-anak dara dah dorang.. dorang nie.. kalau nak tau.. lagi tinggi dari aku.. sekali dorang peluk aku.. memang elok jerk aku dok bawah ketiak dorang


pintu gerbang katanya.. pak cik aku yang design kan.. cantik sangat


with pak incik.. ini laa satu-satunyaa pic berdua. bila berjalan raya.. yang lelain sure ada minah kecik tu


gedikss kan si anak dara tu.. heheheheh


ok korang habis dah citer raya.. dan citer open house semua.. lepas lepas nie tak tau dah nak citer apa ek.. eeehhh ada .. ada lagi citer.. tu esok esok aku citer ekk.. 




*... agak-agak ada stalker ker tak.. yang dok  baca blog aku nie.. yer laa kan mana laa tau. dan block dan unfriend aku dekat FB.. konon tak nak ambik tau hal aku dan tak nak aku tau hal dia.. tup tup bukak pulak blog aku nie.. aku bukan apa laa kan.. nak cakap sikit.. dah lama pendam sebenaunyaa nie.. JANGAN NAK SALAHKAN ORANG LAIN KALAU DIRI SENDIRI PUN ADA SALAH... CERMIN KESALAHAN DIRI SENDIRI DULU.. SEBELUM NAK MENUNDING JARI SEPENUHNYA PADA ORANG LAIN.. KITA MANUSIA.. BUKAN MALAIKAT YANG TAK ADA DOSA..  SO FAHAM-FAHAM LAA SENDIRI YER.. 

Isnin, 9 September 2013

.... LIPSTIK MERAH KU.......


Morning kengkawan....


sure korang dalam mood Monday blues kan... 
nak lagi malam tadi hujan.. sure korang malas nak bangun kan...

no..no..no.. jangan memalas.. bangun!! bangun!!.. 

meh baca kite nak citer

 meh..meh sini kite nak show off dekat korang lipstik baru kita

now mood mengediks nak pakai lipstik colour merah-merah...sebelum nie asyik pakai colour pink atau warna yang biasa biasa jerk..

nak lagi bila tengok blogger fillanie pakai.. cantikkknyaaa.. bibir nampak mungil sangat..  

sekali bila dapat beli yang merah nie.. rasa.. wow.. ohsem.. cantikkkkkkkkk.. (tu dekat mata aku )... 

bila pakai.. tunjuk dekat pak incik.. tetiba kuar ayat yang buat hati ahkak sentap ala ala manja jerk

"... macam bibir mak Ja*D* "....

what ever la pak incik.. u tak suka i tetap sukaa... 



nak beli MAC tak mampu ahkak dik non.. Maybelline jerk Pun Boleh!!! 


gitu merahnyaa... 


#lipstikmerahkesukaankutaksukajangankutuk.. gitu hastag nya


lagi dia tak suka lagi aku tayang tayang depan dia.. hahahah.. berjaya sakitkan hati dia balik... hak..hak..hak


over ker.. ??!!.. what ever.. aku suka jerk.. 




Jumaat, 6 September 2013

Khamis, 5 September 2013

... LaSt BeRaya Di KeLanTan.. ..MeLePaK Di PaNTai..

Cak!!!!..
Haluuuu... yuk kita sambung lagi citer citer raya..
Masih lagi di kelantan.. kononnyaa selasa malam tu dah nak balik KL.. jadinyaa pepagi tu pergi pasar dulu beli apa yang patut untuk di bawak balik.. selalunyaa pun aku akan beli 'nise'.. rempah rempah.. tepung beras wajib beli weeii.. sebab tepung beras sini dengan sana lain.. nak lagi kalau nak buat kuih lopat tikam.. kalau pakai tepung beras sana.. cantik jerk kejadian nyaa.. kalau sini boleh jerk laa.. asam keping dan opkos laa keropok dengan colek.. budu aku beli gak.. tapi tak le beli banyak. . Sebab pak incik ada mood kalau nak makan budu..

Tengahari sikit.. keluar lagi pergi cari kuih muih sikit.... haaa aku memang kantoi diet dekat kelantan nie dengan kuih muih nie la. . Harus makan nak cari dekat kl memang tak dapat ko..
So pergi kota bharu.. beli akok dengan baulu "hok paling sohor"... opkoss laa dekat pasir hor..area lundang kota bharu.. tapi sebenaunyaa ada yang lagi best.. dekat area bukit marak.. kampung chap.. situ kuih beko dia memang terbaik.. tapi kalinie balik tak ada rezeki.. sebab kedai tutup.. raya kan.. lap air liur kempunan..

Malam tu sambung berjalan raya lagi.. ke pasir tumbuh rumah anak sedara fil.. haaa ko.. kalau dah beraya dekat sana memang jangan harap ko bleh balik awal... di hidangnya nasi.. dah lepas makan.. kang dorang pergi cari plak durian.. tanak plak pulut makan dengan durian.. memang heaven. . Tapi iolss tengok jerk laa.. kalau usik harus hancus diet aku..

Sedar tak sedar.. dah dekat kul 12.30 malam.. nak bertolak balik KL macamana... so pak incik decide postponed satu hari lagi. . Huh.. gila panjang cuti aku kalinie balik kelantan. . Lagi pun memang kena sambung cuti sebab hannah kaisah.. kena kudis.. kudis buta.. habis muka anak dara I.. jangan jatuh saham dah..

Esoknyaa plak.. dah kata gak jadi balik kan.. so.. petang petang sikit.. budak budak ajak pergi pantai.. nie lagi satu habit kitaorg kalau balik kampung.. harus pergi pantai.. tak jauh pun pantai tu dengan rumah Mil aku.. pantai irama..

Dekat sini memang hancus diet aku.. segala benda aku sebat.. nak lagi heaven.. ABC.. dekat 3 bulan kot aku tak ambik makanan dan minuman manis.. bila dapat makan ABC nie rasa perghhhhh manisssss gilaa.. tak sedapp pun.. hahahahahahahaha..Benda benda celup tepung semua makan.. apa kisah yer dak. Balik setahun sekali.. kita kasi sesah semua tanpa rasa bersalah.. lepas tu sambung balik diet kan.. hahahahaha..

kami bertolak balik KL..jam 2 pagi.. kalau korang nak tau.. itu laa waktu kitaorg akan pergi dan balik kampung.. jalan memalam nie best.. sejuk tak panas.. dan lagi heaven bebudak tak bising.. sebab dorang semua membuta dengan jayanyaa.. dan paling heaven untuk pak incik sebab dia bleh pecut tanpa rasa bersalah.. perjalanan kalinie dari kelantan ke KL.. hanya 5 jam sahaja.. syabas pak incik.. syabas.. ada speedtrap.. sila bayorr!!!


dalam perjalanan misi nak mencari kuih Beko... gara-gara kedai yang selalu pergi tutup.. sampai ke pasir mas aku menjajah cari kuih beko tu.. .. nampak tak si kenit tu tido dekat belakang.. fuhhh legaa sesangat kalau tidak peha gebus mak dia nie laa yang jadi tilam dia.. lenguhhh ... 


semalaman mencari beko tak jumpa.. esok nya beli jugak ler dekat pasar jelawat.. tapi idok ler sesedap mana pun.. lantak ler.. asal ada.. kira buat lepas ngidam jerk nie..


balik setahun sekali yer tak.. apa ada kisah.. lupakan seketika kisah diet.. kita kasih sesah semuanya tanpa rasa bersalah... nyummm nyummm

petang .. ke pantai irama.. tempat wajib singgah kalau balik kampung.. see cik nah tu.. melentik sangat...


now anak dara nie dah pandai gedikss.. asal cakap.. "kaisah pose gedikss..".. maka itu lah posing nyaa..

tetiba mak budak terlebih gediksss dekat situ... ngehhhh


posing sakit pinggang namanya nie


balik kalinie.. air pantai jernih sangat.. dan banyak gilaa obor-obor.. kalau tak air macam teh susu..


cian dia.. kena kudis buta... sememeh muka anak dara iolss di pagi raya...

see.. sampai dekat leher.. cian dia tau.. nie dalam kereta oway nak balik.. lepas melepak dekat pantai.. kepenatan sangat bergedikss laa.. tido berdiri pun bolehh!!!!