Nuffnang

Nuffnang

Jumaat, 30 Ogos 2013

..Virus Malware Menyerang....

salam jumaat untuk semuaaaaa..
semoga harinie lebiih baik dari semalam..
dan dipermudahkan segala urusan ... aminn

Assalamualaikum!!!!!!!.....

mood ceria di pagi Jumaat...

sorry laa korang yang bukak blog aku nie tetiba keluar Pakcik malware..... 
karang entry baikkk punyaaaa .. 
ghupernyaa syok sendiri.. .orang tak leh bukak baca punnnnn!!!!!
hahahahhahahaha
maluewwww kite tau..

kalau bukak dengan mozilla ok jerk .. tapi tak leh bukak dengan chrome

puas kite godek godek tau nak hilangkan virus malware tu.. 
seharian buat ... tak bleh..
hampir hampir jugak laaa dah nak delete blog nie..

kite buta IT hokay... nak nangissssss huaaarrrgghhhhhhhhh

dengan berkat kesabaran 300%... pagi nie..
dan dengan izinNya.. 
akhirnyaaaaa .... berjaya...

solution nyaaa aku terpaksa delete semua gadget dekat sidebar
follower.. blog list.. dengan count stats.. 
semua kena delete.. 
akhirnyaaa baru hilang virus malware tu...

yeahhhhh!!!! syabassssss shima zahar... good job..




heeeiiiii malwareeeeee.. jangan berani berani nak masuk umah kite lagi ek.. kite marah  nie tau tak!!!

Rabu, 28 Ogos 2013

... CITER RAYA KE 2..

Ok beb nie citer raya ke 2 di kelantan.. orang lain buat part part citer raya.. kita pun buat jugak.. suka nau meniru katanya.. hahhahahaha..

Raya pertama lupa nak citer.. malam sebelum raya tu. Aku diarahkan oleh pak incik untuk buat rendang, kuah kacang dengan rebus ketupat segera tu.. haisshh kalau aku balik lewat sikit kelantan sure aku dpt kelonsong ketupat free  yang dah siap di anyam.. abang aku bagi..nie 3 hari raya sebelum aku dah balik kelantan..  nak suruh aku anyam sendiri memang tak !!! La kan.. silap silap bukan jadi ketupat.. jadi hancus ada lah..

So malam tu di temani mak mertua aku di dapur buat ketupat palas.. aku plak dengan gigih siapkan rendang dengan kuah kacang.. resepi rendang memang aku dah siap siap snap dan simpan dlm phone.. kuah kacang jerk aku lupa.. .. bukan tak reti masak.. tp lupa.. hahahaha.. dah kata masak rendang dengan kuah kacang setahun sekali.. memang memori lost laa..  so malam tu.. call cik senah la mintak resepi.. yang adik badik aku dekat KL apa lagi bahan aku baikkkkkk punyaa.. arghh lantak korang la.. hahhahah..  malam tu aku siap masak dalam kul 1 pagi..

Esok pepagi.. panaskan lauk semua.. kemas kemas apa yang patut.. hidang hidang.... tak sedar.. orang dah balik sembahyang sunat hari raya.. baru terhegeh hegeh nak mandi dan siapkan hannah kaysah.. membebel ler pak incik.. hahahaha.. habih kalau tak buat kang.. dia jugak yang nak makan kan..

Siap siap mandi semua.. salam pak incik.. mintak maaf .. nangis nangis.. polok polok semua. . Baru salam pak dengan mak mertua.. terus keluar rumah.. tapi kelakar.. style family pak incik nie. Bersalam raya boleh dimana mana sahaja.. tepi tangga .. tepi bilik.. depan tandas pun boleh.. hahahahahha.. ada jugak yang tak bersalam raya.. memula dulu rasa pelik jugak.. dah 11 tahun kahwin.. dah faham..

Pagi raya tu aku ajak pak incik pergi tanah merah rumah mak cik aku. Adik cik senah.. walaupun cik senah jauh.. tapi aku tetap bleh beraya dengan family aku kan.. ..menu raya sangat meletopss.. rendang rusa dengan laksam.. hampir hampir hancus diet pagi tu.. tapi cecepat sedar.. hahahah

Raya ke 2... lepas sembahyang jumaat.. siap siap.. ajak mil dengan fil aku pergi rumah pak cik aku plak dekat pasir putih.. beraya dekat sana.. macam macam makanan terhidang..menu nasi minyak .. rendang ayam.. ketupat palas.. nasi impit.. memang heaven.

Beraya dekat kelantan nie.. ko kena cekalkan hati dan jiwa kena kental.. jalan sesak beb.. nasib baik le pak incik tau jalan jalan kampung.. tak laa lama atas jalan raya.. satu hari kalau beraya boleh pergi satu rumah jerk..masa selebihnyaa atas jalan raya jerk..

Gambar makan makan.. menu menu raya semua tak ada.. malas gila nak bergambar tahun nie.. usung dslr pun.. sekadar usung jekr.. snap snap pic memang tak ada.. pagi raya tu jekr bergambar gula dslr..

So.. gambar makananan .. dengan gambar beraya tak ada.. kira nya nie nak tayang #ootd.. time raya..

Raya kedua.. dah  tak berbaju kurung. . Malas.. sebab keluar rumah pun dah petang. So pikir pergi sekejap jek. Mari laa pakai baju yang sopan dan selesa..

Hannah kaysah dengan skrit MIkI.. yang kontroversi mak dengan bapak dia.  Hahahaha.. nanti nanti aku citer. ..

Selasa, 27 Ogos 2013

.... Syawal 2013....

Fuh.. fuh.. fuh..
Sebulan beb.. sebulan weii tak mengupdate blog...  apa ke heii nyaaa ..

Ahkak kebizian di bulan ramadhan ler..
Ramadhan kali nie memang aku sibuk sesangat. . Bukan bizi pasal korje sangat pun. Tapi bizi buat bisnes.. ngehh ngehh ngehh. ..

Orang kata apa.. dari duk sesaje... buat buat ler apa patut. Dapat gak ler duit banjer sesikit yer tak.. saper nak bagi duit sesenang lenang tanpa ada berusaha kan..

Bulan ramadhan haritu.. aku buat ler karipap dengan donut frozen sesikit.. customer aku bukan orang lain pun kengkawan opis jerk.  Dan jiran jiran.. alhamdullilah.. sebulan berniaga dapat ler untung sesikit..

Ghasenyaa tak terlambat lagi kot nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua.  Dan pembaca pembaca blog nie.  Maaf zahir dan batin yerk.. kalau kalau ada yang terasa terlebih terkurang semua yerk.. buangkan ler air yang keruh tu.. kita ambik air yang jernih..

Tak baik berdendam .  Tak baik bermasam muka.. dan kalau ada salah faham tu harap di perbetulkan yer tak.. kita hidup nie bukan nya lama pun.. dan lagi dunia nie bulat.. pusing pusing.. kita tetap akan jumpa jugak.. kan!!!

So.. saksikan la pic raya shima zahar dan famili yang tak seberapanya nie.   tahun nie beraya di kelantan.. kampung pak incik..yang sangat heaven... #tddmka.. hahahhaah.. 

Bak kata pakincik beraya seperti tidak beraya.. sebabnyaa. Asyik melepak dekar rumah jekr. Tak berjalan mana pun .. kelantan jalan sesak..  'This is Kota bharu' ..