Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 27 Jun 2013

... EXAM KPSL.....

hai korang!!!....

Alhamdullilah kan.. harinie nampaknya cuaca dah makin baik.. jerebu dah berkurang rasanya.. langit dah cerah.. matahari dah boleh bersinar dengan cantik.. angin berderu sepoi sepoi bahasa. Alhamdullilah ALLAH turun kan hujan.. Allah memakbulkan setiap doa hambanya.. amin...

So harinie aku nak citer pasal exam.. ngehhhh. ... nie kira second time aku ambik exam kpsl nie.. 8 tahun kerja baru ada kesedaran nak ambik exam.. kalau tak dulu.. tengok jerk orang orang dok sibuk isi form.. baca buku bagai..

First time ambik. . Kandas!!!.. hahahhaha.. habih camno.. kan.. tak ado rezeki.. rezeki memasing yer dok.. ada orang ambik sekali dah lulus.. ada orang ambik 4 kali baru lulus semua. . Ada jugak yang setiap tahun ambik.. setiap tahun lulus satu kertas. Macam aku.. first time try terus Kandas!!!..

Kalau nak diikutkan aku dah malas nak pergi exam nie.. sebab nya buku PKPA dan buku printah Am  aku yang lama dah tak bleh guna.. so buku baru aku tak beli lagi.. dah gaji lambat lagi.. sehati sebelum exam tu.  Semangat nak pergi beli buku.. tapi rezeki. . Dapat pinjam buku dari member opis.. so selamat duit .. heheheh.. tp tetap kena beli jugak.. tak kan semedang nak pinjam buku orang kan..  boss aku paling sweet.. aku cerita dengan dia.. yang aku tak ada hati nak pergi exam sebab buku aku tak ada.. jawab boss aku.. "pergi aje.. masuk baca bismillah inshaAllah.. lulus".. hahahaha sweetkan.. bagi kata semangat dekat I macam tu.. hehehehe

So exam aku start 25 sampai 27 jun.. first day tu excited .. sampai awal.. dengan tak breakfast semua . Menonong masuk dewan.. bila sampai jek kertas soalan. Tetiba pitam.. mata berpinar.. atas kening sakit.. kah.kah..kah.. kelakar kan. . Tengok kertas soalan terus pitam..

Soalan kertas 1 nie.. agak mencabar gak laa.. 80% geng geng aku yang ambik semua kata susah.. alhamdullilah aku pergi kursus sebelum nie.. so aku jawab 2 soalan tersebut.. lepas tu aku dah tak bleh nak duduk lagi dah.  Sebelum dewan tu penuh dengan muntah aku.. baik aku blah.. 11.30 aku dah cabut.. dengan menjawab 2 soalan sahaja daripada 5 soalan.. ok tak apa tahun depan isi borang lagi..

Hari kedua.. dengan langkah yang penuh confident.. sebelum aku pening .. terbelahak muntah lagi.. pepagi lagi aku singgah opis.. beli sarapan dekat cafe opis.. hahahahahahah. . Macam dah tak ada cafe lain kan.. cafe opis gak aku terjah.. sampai dekat parking.. lepak makan dulu sambil dengar radio.. sinar fm.. hahahaha.. klasik kan I..

Selesai makan. Panjat anak tangga yang buat aku menggah.. ala ala tangga batu cave ko tau tak.. masuk dewan.. layan telepon.. layan sikit buku buku.. dan alhamdullilah. . Dapat jawab kelima lima soalan dengan penuh confident..

Dan harinie.. last paper.. undang undang umum.. OMG.. hahahahah... susah hokay... walaupun dah buat ulangkaji .. tetap.. blur nak menjawab.. iza kasmiza.. hahahhaa. I lap u .. haahhahahahaha.. shhhhhh itu adalah rahsia kita ek.. hahahahahahaha..

Apa apa pun . KPSL.. tahun depan kita jumpa lagi.. hikhikhikhik

Isnin, 24 Jun 2013

... LESEN....

Salam nisfu syaaban kawan-kawan. .
Semoga harinie dipermudahkan segala urusan dan sentiasa dirahmati olehNya..

Macam mana semua ok tak harinie.. ke ada yang cuti.. sebab budak-budak dapat cuti .. mak bapak pun turut sama cuti.. heheheheh.. selamat bercuti laa kat korang dan cikgu cikgu yang dapat cuti tu ek..

Ker ada yang mc.. demam .. batuk.. kecian korang.. banyakkan minum air tau.. jangan buat aktiviti outdoor tau.. keluar pakai face mask tau.. semoga korang cepat sembuh..

Harinie mood aku memang malas nak masuk opis.. memandangkan aiman demam dekat rumah tu.. dan lagi esok nak exam.. buku satu hapa pun tak baca lagi.. bukan kata nak baca.. beli pun tak lagi.. huwaaaaaaa!!!.. buku lama dah tak leh pakai.. kena pakai buku edisi terbaru...

Tolong!!!! Saper ada nak pinjam.....

Tu satu hal.. esok nak g exam camno.. harinie baru pasan yang lesen kereta dah mati... hukhukhuk batuk ngegada.. pagi tadi nasib baik pak incik  tolong hantarkan.. nak pergi renew tak ada masa lagi..

Aku memang dah banyak kali lupa nak renew lesen.. pernah sekali tu aku lupa nak renew tau tau dah nak masuk 3 bulan.. huhuhuhuhuhu... melampau kan..

Nie JPJ dah tukar ke tarikh birthday pun bleh tak ingat jugak... pendek kata acik dah tuo... ekau bagi laa tarikh apo pun acik totap lupo nak oii.. hahahahahahahhaha...

Selasa, 18 Jun 2013

.... BERLAGA PUSAT..IJAB DAN QABUL...

Salam selasa uolsss... iolss masih bercuti menjaga puteri manja dedek yang demam nie.. semalam dah ambik darah.. so far doktor kata virus.. tapi petang nie nak kena ambik darah lagi sekali.. sebab masih demam.. dari semalam tak kebah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ok.. nie nak citer.. citer dah lama.. dah basi.. nie laa sebab nyaa bila ofis dah block semua.. fb tak leh bukak.. nak tinggal komen dekat blog pun tak bleh.. nak up entry pun tak bleh.. pendek kata semua tak bleh laaa.. apa yang bleh... semua portal kerajaan sahajok yang boleh.. .. boring. ..

Dulu aku ada jerk broadband.. tapi aku dah terminate sebab kengkonon tak mo pembaziran.. sebab hp dah ada internet.. menyesalll gilosss laa plak pergi terminate.. huhuhuhuuhuhu..

Ok nie citer nyaaa. Mukadimah panjang berjela.. .. baru nak start citer..

Aku palinggg suka bila ada kenduri Kendara nie.. sonok.. sebab time nie laa ko bleh jumpa sedara mara dari kampung semua kan.. kalau tak harap hari raya jerk laa berkumpul.. itu pun kalau semua ada.. dan kalau aku tak beraya balik kelantan..

Nie kira pangkat anak sedara aku.. cucu pada kakak abah aku...korang faham tak... kira fahamla kan..   tapi makcik aku bela dia dari kecik..

Majlis walaupun simple tapi tetap meriah.. dan pengantin sangat sweet.. dan cantik.. suka tengok pengantin perempuan..

Majlis nikah hari sabtu.. nasib baik laa time tu pak incik cuti.. baru keluar dari hospital . Tu yang dapat pergi tu.. kalau tak.. memang aku ketinggalan sokmo laa..  masa majlis nikah tu semua pakai baju melayu termasuk laa pak incik.. ngehhh.. nasib baik laa ada sepasang baju melayu yang ada.. yang lain baju sajork.. 

Alhamdullilah dengan sekali lafaz.. sah jadi suami isteri....

Opsss time nikah aku tak bawak budak budak.. aku tinggalkan dengan mil aku.
Seminggu lepas tu majlis sebelah lelaki plak di dewan DBKL setiawangsa.. best dan meriah. .

Ok saksikan laa gambar gambar yang berterabur.. janji hado kan..

Isnin, 17 Jun 2013

..HOMEMADE ICE CREAM....

morningg uolss...
Korje ker.... mestila korje kan..
Kata hari isnin yer kan..

Aku terpaksa el harinie. . Kaysah dah 2 hari demam tak kebah-kebah.. muntah muntah semua.. risau betul hati.. sebab sebelum nie pak incik kena admit ward sebab denggi.. tu la kan pompuan.. cuti untuk anak.. el memanjang.. tak pernah cuti berjadual.. huhuhuh.. pastu nanti ada laa orang orang yang menyibuk .. asyik cuti laa.. pergi mana laa.. haii.. sabor sabor ...

Ok.. kita tutup kisah kaysah kejap.. nnt bebila update lagi pasal budak budak nie..

Sabtu.. tak kemana. . Pak incik korje petang.. sesiap sarapan.. terus masak untuk lunch.. kena masak cecepat sebab pak incik nak g korje kan.. settle masak tengahari.. tetiba tekak nak makan ice cream.. Haiiii jahat betul tekak nie tau.. I diet hokay!!!.. hahahahahahahhaha.

Agak-agak dekat 3 bulan gak laa aku tak sentuh ice cream nie.. So .. belek fb kelab DA.. jumpa resepi ice cream halal DA..  senang ghupernyaa .. belek bahan dekat dapur ada.. apa lagi.. kita jalankan aktiviti.  

Aku blander jerk koko dengan whipping cream... aku blander lama jugak sebab nak kasi texture betul betul smooth...
Dan hasilnyaaa... wallaaaaaa!!! Sedappp sangat... pak incik rasa.. dia ingatkan ice cream walls yang dalam kotak biru tu.. hahahahha..

Eh.. yang aku buat niee untuk orang yang tengah diet tak ambik gula.. kalau korang nak buat.. korang letak laa gula .. ikut suka korang laa  nak manis macam mana.. actually resepi untuk nie pun dorang gantikan gula pasir ke gula equal.. yang aku  buat nie memang aku tak letak gula apa apa pun.. tapi tetap rasa manis lemak pahit.. shedappppppp..

Jumaat, 14 Jun 2013

.... MENYINGGAH KEJAP....

Assalamualaikum!!!!!!!!!!!

Hik..hik..hik... ada lagi ke peminat peminat kite yang menyinggah di blog kite nie.. hikhikhikhik.. terima kasih laa yerk.. sudi menyinggah dan baca blog kite. Walaupun kite dah lama tak update. .. budget ghetis sangat  pang sedas nak!!!.. hikhikhikhik..

Gediksss sangat ok hikhikhik..

Ermmm apa nak citer ek...
Haaa!!! Ini laa sebab kenapa kite tak update blog.. haaa ini laaa sebabnyaa.. kang jadi entry sampah..

Ok laa nie kira teaser laaa nak naik kan semangat berblog balik..
So saksikan muka tuan tanah yang sure korang ghindu nak tatap kan.. kan..kan..kan...
.
.
.
.
.

Opssss pic gedikss dengan pak incik laa plak kan..