Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 18 Mac 2013

..... KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA.. VCO..

Hai.. happy monday uolsss.. cihat ker..
Tite.. cihatttt.. semalam tite happy happy dengan mak tite.. Pak incik plak cuti.. lagi laa titee happy sangattt..hikhikhik...

Pang!!! Sedas.. ngegada nak cakap pelat pelat.. kalau anak buat tau nak marah.. kan...

Korang.. korang ada masalah kulit muka tak!!.. maksud aku.. kulit muka korang banyak jerawat...

Macam aku nie.. masa jaman jaman anak dara.. muka tulus mulus licin.. sebiji jerawat sebiji pun tak ada.. tapi sejak sejak kawin dan ada anak nie.. euuwwwww melampau lampau jerawat dekat muka aku nie..

Nak lagi kalau silap makan.. macam pernah dulu.. aku makan sup sharkfin dengan salmon.. masyaAllah. Jerawat naik subur sangat.. sampai tak ada tempat lagi dia nak tumbuh.. berhimpit himpit sesak sesak dekat kulit muka aku nie.. geli korang tau tak.. euuwwww... .. sampaikan aku kena pergi jumpa doc kulit laa dekat hospital. Alhamdullilah.. lepas aku sapu ubat hospital tu.  Muka aku baik.. kesan jerawat pun hilang..

Pastu nak kata tak tumbuh langsung tu tidak ler.. still naik.. tapi naik manja manja jerk.. nak lagi kalau time best friend menyinggah tetiap bulan.. tu wajib tumbuh  sebiji dua.. I redha ..
Lepas tu .. korang nak tau.. la nie.. saat nie.  Aku sedang mengalami keadaan yang sama macam haritu.. jerawat aku tumbuh bukan sebab makan.. tapi lepas aku guna produk memutihkan kulit muka.. aku pakai 4 bulan jerk.. lepas tu aku benti.. sebab ongkos tak berapa nak ado.. lepas sebulan aku benti.. hambik ko.. jerawat naik makin teruk .. tau tak..

Tak tau dah pakai .sabun apa.. aku tanya member opis. Dia kata.. try pakai sabum acne aid.. alhamdullilah laa.. kurang la sikit.. tapi masih naik jugak..

Lepas tu aku post pic aku dekat instagram.. kebetulan.. kawan sekolah aku.. suruh aku sapu minyak kelapa dara. Nasib aku ada minyak tu.. walaupun bau minyak tu.. masyaAllah.. tapi aku gagahkan jugak la.. sapu dekat muka nie.. tapi aku sapu time pak incik korje malam le. So idok ler dia bau bushuk time nak romen romen.. hahahahah..

3 hari aku sapu.. seriusss aku terkejut.. semua jerawat yang dok mengening semunya dah kecut..

Seminggu gak la aku dok sapu minyak kelapa dara tu.. dan alhamdullilah.. semua jerawat dah mengecut dan hanya tinggal parut jerk..

Seriuss aku sangat teruja.. habis dah kisah nak pakai produk putihkan kulit bagai.. akhirnya ke perubatan tradisional gak yang mujarab.

Rabu, 13 Mac 2013

.. NASI MANDY...

Morning uolss...

Bersiaran lagi dengan mengupdate menggunakan handphone... opis dah block .. nak update blog.. tak bleh..

Jadi gambar gambar akan berterabur..
Ok ni kisanyaa berprojek dekat dapur.. isnin cuti.  Si kecik demam.. so projek masak memasak laa ..

Masak nasi arab.. nasi mandy..

Huhuhuhuhu. . Hebat tak.. hebat tak.. hahahhahahhaa......

Nie semua pengaruh  dengan geng gossip exsmhk.. hahahahha.. dorang yang dok tayang tayang pic nasi mandy.. iolss haruslaa terpengaruh kan.. heheheheh...

Resepi senang jerk uolss.. hahahah.. sesenang menghafal sifir 3.. hahahahaah... ..

Ok merepek.. aku beli rempah nasi mandy nie dengan staff dekat MOF. murah jek.. sekotak dalam RM 15.. dalam tu dah ada.. beras.. rempah dengan rempah rempah kasar..

Sekotak tu bleh makan 4 atau 5 orang.. dan rempah tu di bahagi dua.  Untuk masak nasi dan perap ayam.. ayam sekor ok.. sangat berbaloi..

Kalau beli.. ermmm puas jugak.. tapi lagi puas kalau masak dengan air tangan sendiri .. kan..

Dekat belakang kotak dah bagi semua directions nak masak ayam.. nasi dan semua sambal dan acar.. sangat mudah kan.. nak lagi kita rajin dengan tak jerk..

Dan.. nasi mandy nie sangat sedappppp

Selasa, 12 Mac 2013

... BIRTHDAY AIMAN....

Salam korang..

Cite citer bermula laa ek.. malas nak mukadimah.. tak tau nak buat ayat.. blur... !!..

Citer birthday si budak jambu.. birthday nyaa hari jumaat haritu.. tapi sambutnyaa selang 3 hari.. sebabnyaa.. pak incik tak ada.. kerjaa yang balik nyaaa kerumah.. malam buta.  So.. jadi laa belated birthday. .

Kek simple jerk.. nak buat sendiri tak sempat.. tempah jerk dengan member opis aku.. sedappl gak kek nya..

Birthday boy.. tapi kek strawberry.. gugirl sangat kan.. mat jambu nie memang hantu strawberry..

Lepas jerk potong kek.. mat jambu tak keruan.. kalau boleh.. semua strawberry atas tu dia nak baham sesorang.. tamak nau..

Jumaat, 8 Mac 2013

... REUNION XSMHK 1996... KEMENSAH....

Salam uolss..

Sihat ker...

Iolss.. baru baik demam uolss. 3 hari dapat mc.. demam virus kata nyaa..
Pakej demam kali nie.. marathon sama dengan kaysah..

Bukan takat demam virus. . Tongsil bengkak.. sampai batuk keluar darah..
.. ubat jangan cakap arr.. seplastik dapat.. rasa nak pitam asyik telan ubat..

Alhamdullilah.. dah sihat.. tapi hariniw kaysah demam balik.. aishh risau gak.. asyik on off demam jerk..

Ok.. stop citer demam..

Nie aku nak citer pasal aktiviti hari sabtu.. kawan kawan sekolah aku buat reunion.. nasib baik aku dah ok.. so bleh laa join.. ok tak ok gak la. Suara still serak serak lagi.. yang paling syukur sangat bila pak incik sporting nak join gak gathering nie

Excited ko jangan cakap laa.. 2 3 hari sebelum tu.. jantung dok dup dap dup dap.. almaklumlaa 17 tahun kot tak jumpa dorang tu semua.. ..

So.. aku tak ada idea nak citer panjang lebar.. korang tengok jerk la gambar.. sorry laa .. aku update guna phone.. so gambar semua ke bawah dan aku tak bleh nak letak caption dekat gambar..

Apa apa pun aku nak ucapkan syabas pada urusetia yang berjaya satu kan balik bekas bekas pelajar exsmhk 1996..  love u all.. nanti kalau ada lagi gathering macam nie jangan lupa jemput aku ek..