Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 5 Disember 2013

.... BUBUR BUNGA KOBIS ( CAULIFLOWER) .. DIET ATKINS..


 Setelah sekian lama menyepi kan diri.. 
dan sekian lama entry asyura tak bertukar-tukar .. 
dan masih tiada lagi entry baru di bulan disember..
yuk kita teruskan dengan entry baru.. 

so harinie nak share dengan korang resepi baru 
errrmmm.. nie resepi untuk mereka-mereka yang 
BERDIET ATKINS.. 
sure korang dah blur tak tau nak makan apa kan
sure korang boring asyik ngadap telur setiap hari kan.. 
tapi yang tak berdiet.. pun bleh laa jugak try.. 

errmmm.. sapa yang teringin sangat nak makan nasi
angkat tangan!!!!!
ngehhh ngehhh.. ada kan yang rindu kan..kan.. 

jangan risau.. saper kata diet tak leh makan nasi yerk

bubur bunga kobis

amacam.. terliur tak.. 
tapi jangan tertipu yerk.. nie adalah bunga kobis (cauliflower) tau.
sebelum nie aku pernah la buat bunga kobis ala ala nasi goreng.. seriuss sedapp
tapi kali nie aku try plak buat ala ala bubur.. ternyata rasa dan tekstur nya adalah 
sangat MELETOP.. sedapp uollss.. sebiji rasa macam makan bubur nasi

lawankan plak dengan ikan bilis goreng dengan bawang dan cili padi sikit.. 
uihhhhhhhh bertambah meletopss uolss.
dan yang paling penting sangat mengenyangkan 

cara buat adalah sangat senang beb...
rebus dulu bunga kobis tu..
pastu korang bland..tambah sikit air
pastu masak balik dalam periuk..
tambah sikit lada sulah dengan garam 
SIAP......

pagi aku buat bubur guna bunga kobis.. tengahari plak aku tukar
guna brokoli plak.. 
ermmmmmmmm... tak leh telan laa beb..
bukan takat tekstur yang tak best. warna hijau tu buat aku gerun sikit nak telan
hahahhahahha..
aku post menu dekat FB KELAB DIET ATKINS MALAYSIA.
dah laa dorang kata macam Puree baby.. 
bukan macam lagi beb.. dah memang Puree Baby kekdahnya

bubur bunga kobis vs bubur brokoli..

ada jugak yang dah try ambik bubur cauliflower nie
dorang kata.. seminggu dorang ambik bubur sahaja
berat dorang turun dekat 4 kilo.. wow ohsem kan..
so sape sape yang rasa nak turun kan lagi berat
try laa menu nie plak.. 

Happy atkinss uolss..

bak kata sifu atkins Faz fazrin. dari bicikut blogspot 

Kurus tanpa produk. Tidak perlu berlapar. Percuma seumur hidup.
NEVER GIVE UP!! IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE 





4 ulasan:

~~AzaLea~~ berkata...

kak, saya salute giler kat akak n rakan2 yg wat diet atkins ni.. sy sedang mula perlahan2 ni.. sy sangat menghargai segala menu yg telah dan akan akak kongsikan..

Doakan sy kuat okay!

Lebiu kak..

Bitt (double IS) berkata...

alamak...macam makanan anak2 ku ketika kecik..hehehe tapi ok pe nak kurus dan sihat ye dak ;)

babyavanza berkata...

hi, saya juga join diet atkins...memang best seperti kata faz fazrin....kurus tanpa produk. kalau pandai pelbagaikan menulagi best..saya pernah try nasi goreng cauliflower versi atkins...nak try pulak bubur cauliflower ni...tq.

babyavanza berkata...

hi, saya juga mengikuti diet atkins. dalam proses penurunan. memang best diet ni. pernah mencuba menu nasi goreng cauliflower versi atkins...sedap..nak cuba bubur ni pulak..tq