Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 20 November 2013

...... KISAH DIA DAN TELUR....TELUR UNTUK DIET ATKINS

MORNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hai korang.. lama sangat tak merepek..  bukan malas.. tapi banyak korje..
pagi nie pun dah macam-macam yang menanti atas meja nie..
kejap kejap lagi laaa kasi settle kan..

Oppsss sure ada yang marah nanti..
korang jangan ingat.. kalau buat atkins mesti makan telur
tak ek..

diet atkins korang leh ambik ayam.. ikan.. daging.. udang dan ketam untuk makanan korang
yang aku tunjukkan nie.. adalah menu aku.. bila aku malas nak masak..
so telur adalah lebih mudah...

so jom tengok!!!!

Yuk.. nak tunjuk kat korang..
pelbagai cara boleh di buat dengan telur..
kekadang boring kan.. asyik buat telur mata.. telur dadar. telur bungkus...

so nie versi aku .. yuk layan..


 egg with love gitu.. ghuper agak comot.. tapi apa ada kisah kan.. masuk perut lagi caca marba..

 telur gulung hotdog bersama keju.. gitu nama melayu nyaa..

 teringin sangat nak makan chicken foldover.. maka terhasil laa egg foldover.. sangat sedappp weeiii seriusss tak tipu.. inti dalam tu.. sosej aku goreng sikit dengan butter.. pastu cendawan pun sama.. aku goreng kan sikit.. pastu aku letak sikit tuna dengan keju.. letak plak sos nandos..perghhh tangkap leleh beb.. nanti nak buat lagi .. telur tu ko buat  goreng dadar nipiss jerk.

menu berbuka masa bila entah.. konon-konon pizza laaa .. sosej dengan keju.. dengan sambal tumis. sambal tumis aku halal atkins sebab aku guna equal.. curlasss kan

nie pun menu berbuka.. telur ala ala roti canai..  hahahah psiko kan.. actually tak dapat makan real roti canai pun tak apa.. nie sesaje nak cuba ... bila tengok geng atkins buat tu yang nak try dan rasa.. not bad gak laa rasa dia.. telur tu digodak dan di campur dengan mayonis sikit. pastu goreng nipis..

telur gulung dengan cowliflower.. 

scrambel egg with chicken.. uiiiii nama menu mat salleh sangat.. kalau nama joyah nya.. telur dengan ayam jerk..

 telur gulung korea..

tengok semua menu telur kan.. ermmm menu tu bukan sarapan sahaja.. kekadang aku makan untuk dinner.. so korang try laa.. atau korang buatkan untuk anak-anak korang .. sure dorang suka.. 
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 itu lah kisah aku dan telur...



4 ulasan:

~~AzaLea~~ berkata...

hahahaha.. lawak tgk gambar last sekali tu...

kak, sy tak sabar nak cuba diet atkins ni.. ingat nak start 1hb Disember.. hehehehe..

Hayati berkata...

wahhh cam menarik je...sgt kreatif...

sHeeMa DeaN berkata...

lea..

ngehhh.. sila sila try.. try seminggu dulu.. bila dah turun berat sekilo dua.. sure happy gilaa..

sHeeMa DeaN berkata...

hayati..

hehehehe.. otak kena kreatif untuk tembolok sendiri.. hehehehe..