Nuffnang

Nuffnang

Jumaat, 22 November 2013

..... KEK BATIK...

salam jumaat uolsss..

yeayyy!!!!! sok cuti.. 
so esok cuti sure korang ada plan nak masak-masak untuk family kan

meh aku share dengan korang dessert yang super duper senang gilos nak buat
asal ada bahan sure sap sap soiiiii

ok bersedia semua..

  

Bahan-Bahan :-

250 grm Biskut Merrie - patah-patahkan
250 grm buttercup
1 tin susu pekat
2 cawan milo
1/2 cawan coco vanhouten..


cara masak..

cairkan butter dengan api yang sederhana . bila butter dah cair masukkan susu pekat kacau sebati dan masukkan milo dan coco vanhauten.. masak sampai semua sebati dan agak pekat sikit.. baru masukkan biskut.. kacau rata dan sebati.. matikan api.. alaskan loyang dengan plastik dan masukkan kedalam loyang dan ditekan-tekan kan biskut tu sampai mampat.. sejukkan dalam peti ais lebih kurang 4 jam... 


kalau korang nak lain yang lain.. korang tambah laa badam atau kismis.. rumah aku tak ada bahan bahan tu.. so aku tak letak.. kalau letak.. memang lagi mantopssss.. sedapppp.. 

okbai.. simple jerk harinie.. malas nak berceloteh harinie... 



 


1 ulasan:

fazitaismail berkata...

uihh sedap kak..
org biasa jgk buat tp xletak serbuk koko pun..
letak milo aje...
nati nk try letak serbuk koko jgk lah..hihi