Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 14 Oktober 2013

... RANDOM HARI ISNIN...

Assalamualaikum.......

ada orang tak nie.. sonok coti ek.. selamat bercoti korang ek.....
moh.. iolss nak citer citer pagi nie.. aku keboringan sebab kesorangan di opis..

 
 di mulakan dengan breakfast semalam... haiiiii.. nama menu nie egg roll with cauliflower with salad... hebat tak.. nama nak mat salleh ajer.. hahahah.. orang kata apa.. nama biar kebabo .. walaupun hanyalah telur goreng yang digulung dengan sayur.. gara-gara nak kasi up selera kan.. walaupun!!! hakikatnyaa rasa tetap typical melayu... ada aku kesahhh!! kan.. hahahahahha

   
nie lah dia pompuan kan.. asal stress sikit.. shopping.. stress sikit shopping..tapi kan.. hakikatnyaa memang hilang segala stress bila dapat shopping nie tau.. relax jerk rasa lepas tu.. nie gara-gara kena kuarantin selama seminggu dekat ADTEC, Jerantut haritu.. nasib baik laa pak incik melayankan karenah binik gebus gebasss dia nie.. hehh.tacihh pak incik..

semalam tetiba cik senah call.. katanyaaa... aku janji nak balik ampang .. yer ker?.. ker aku lupa.. 
sebelum cik senah sentap.. moh anak anak cepattttttt..... kita pergi rumah nenek..  yang kelakar kaysah.. aku call pak incik nak bagi tau yang aku nak balik ampang.. baru aku cakap.. "ummi nak pergi....!!. dia dah nyampuk.. "bie..nak alik umah MAK".... amboiiiii bukan main ko kan kaysah.. bie ko panggil bapak ko ek.. nenek bertukar MAK..  dan sabtu birthday kakak aku.. yang ke ?.. 
 HAPPY BIRTHDAY KAKAK!!
 semoga dimurahkan rezeki dan berikan kesihatan yang berpanjangan amin... nanti banjer kek ek..
 
kitaorang dah sampai kampung.. hehhhehe.. memula jelouss tengok orang lain balik kampung.. 
aku tak payah nak sesak sesak dah sampai kampung.. balik hari lagi..ko mampu #sambilselakshawl..
 
nie kejadian hari sabtu.. tetiba tekak aku jahat..nak makan benda manis.. aku dah lama tak membaking dekat rumah tu.. sejak oven aku mogok.. bahan bahan nak buat desert pun tak ado.. jadinyaa.. mengedikss dengan pak incik ajak pergi pasar malam dekat bangi.. konon nya nak cari pisang.. nak buat sira pisang jerk.. tapi pisang tak ado.. yang ado benda alah nie.. seriusly aku memang tak pernah makan pulut mangga nie.. bila jumpa haruslah excited gila.. satu bekas nie hanya RM 5 hinggit sajork.. murah ok.. sebijik mangga.. dan rasa pulut mangga nie sangatttt laaaaa YUMMYYYYYYY!!!! 
 
nie satu lagi perosak diet aku.. putu mayam.. huiiiii gila jaman aku tak makan putu mayam nie.. selalu beli mamak jual.. tapi kalinie beli melayu jual.. dan dibuat terus dekat situ.. rasa dia opkosss laa marvelousss.. 
 
nyaman .. cool dan fresh.. 
pagi tadi.. sebelum keluar kerja.. melihat parking kereta yang hampir kosong .. 
semua dah berangkat balik kampung.. 
 
perjalanan yang tenang ke opis.. 
 
dekat  opis pun lenggang.. orang tak ado.. sunyi weeii opiss.. 
 
weeiiii korje weiiii korje.. apa barang cuti.. 
hahahahahhahahah.. ayat jeloussss... 

 

1 ulasan:

~~AzaLea~~ berkata...

woweyyy... shopping! i loooiikee jugak.. :)


kak, nmpk sdp gler pulut mangga tu.. teringin dr dulu.. tp tak dpt2 cr..