Nuffnang

Nuffnang

Selasa, 29 Oktober 2013

... MENU DIET ATKINS...

Assalamualaikummmmmmmm.....

morning uolsssss....
pagi nie sebelum mulakan korje.. 
moh laa aku cepat cepat update blog..

jom layan makanan.. makan adalah kesukaan kite.. 
walaupun diet katenyaaa.. 
makan tetap makan...

apa barang diet tak bleh makan kan.. 
hakhakhakhakhakhak

 jangan terkojut yerk nengok ikan itu.. itu bukan kehangusan tetapi dimasak kaedah membakar.. dalam tetap lembut dan juice gitu.. menu nie masa memula aku buat diet atkins.. tersalah menu bila terambik soo hoon.. ghupernya soo hoon tak leh ambik dalam tempoh induction.. jangan tak tau yerkk.. soo hoon nie di perbuat daripada tepung ubi yerk adik adik .. (itu yang pakcik google bagi tau )...

  menu nie di beri nama kebab tolur.. sonang gilosssss.. ko buat telur dadar.. lepas tu.. ko ambik coslow dan ayam KFC di carek carek.... ko letak dalam tolur tu.. lepas tu ko bungkus.. dah jadi kebab tolur.. yang penting kreatif yerk..
nie time lunch bila entah.. memori lost.. tak ingat.. makan nandos.. nyumm nyumm.. nandos memang terbaik bagi yang amalkan diet atkins yerk..

arghhhhh ghinduuunnyaa menu nie.. cafe opis baru tak best macam cafe opis lama..  korang jangan nak terkejut kejut ek.. memang itu yang aku makan setiap hari.. ikan harus dua.. sayur harus ada.. sambal tu bagi yang still induction please jangan ambik yerk..

tadaaaa!!!!!.. jangan kata ko diet ko tak leh makan kek.. memperkenalkan ini lah kek atkins.. senang tapi rasa dia ada pahit pahit sikit la sebab gula aku buh equal jerk.. boleh lah janji air liur tak menjejes dok kempunan nak makan kek..

nie plak sup sayur..  homemade chicken ball lagi .. sedapppppp.. nak resepi chicken ball tu ker.. alolololo.. manjaaa sangat.. ok.. caranya.. isi ayam di blander kering.. pastu campurkan sikit perasa garam.. dan di bulat bulatkan .. terpulang nak goreng atau nak rebus buat sup ..
 sosej  egg roll.. nie makan sarapan dekat opis.. kakak opis tu tau tau jerk aku nie diet.. tapi kalau nak makan menu nie.. memang kena pergi awal la ke cafe.. kalau tak memang tak merasa la.. cepat nau habis. sos tu jangan di ambik yerk.. sila kuis kuis sos tu sebelum makan

chicken ball jugak.. tapi kalinie tambah bawang dengan cili padi dan di gentel gentel dan digoreng.. menu ala ala cekodok.

tada!!! tadi kek. nie plak aiskrim.. sedapppppppppp ko.. lemak lemak bercream.. walaupun tak ada gula tapi tetap rasa manis.. cara buat cuma.. koko, whippeng cream dan air.. di blander dan di simpan dalam
 peti ais..  kalau nak manis.. korang letak laa equal. dan kalau tak mo letak air pun boleh.. cuma guna whippeng cream sahaja..
nie kira menu malas nak makan.. cuma telur rebus dan salad sahaja.. pun kenyang ..

 pagi telur rebus.. malam telur goreng.. salad tetap ada.. dan di curah sos nandos.. sangat yummy ok.. dan yang penting kenyang
 sup sayur sawi dan telur goreng dadar..
 cendawan dan telur .. slurrrpppp nyummmmm

 nie plak menu yang paling aku suuukaaaaaaaaa.... egg roll with seaweed.. nama nak mat salleh jerk.. nie menu style korea. .memang yummy sangat

egg roll .. kali nie kosong tak letak seaweed.. tabur mayonis dan sos nandos

murtabak cauliflower... cara buat.. rebus bunga kobis.. kemudian di cincang cincang ..satukan telur dan bunga kobis campurkan sikit serbuk kari bawang besar di dadu dan cili padi sikit.. pastu goreng macam buat lempeng.. nyummm nyumm sedappp

menu nie aku nak bagi nama apa ek.. ayam aku dadu goreng dengan bawang yang di potong dadu.. letak perasa sikit.. pastu pecah telur.. pastu hancur hancur kan telur tu.. makan dengan salad.. sedapppppp sangat..aku hanya sempat makan dua mulut jerk.. yang selebihnyaa pak incik yang bedal habiskan.. sentap mak tau..
nie menu pagi nie.. harus bawak bekal.. makanan dekat cafe opis tak sedappp.. egg roll , tuna dan salad.. 


 semua telurkan.. hahahahhahahahahha.. actually menu menu tu memang sesuai untuk mereka mereka yang dalam fasa induction.. tapi jangan ambik sos dan mayonis terlebih ek.. korang agak agak laa.. pandai pandai kira carbo ek.

dan jangan lupa.. minum air secukupnyaa.. 
 untuk berat badan 25 kg air yang perlu diambil ialah 1 litter.. 
so korang kira laa berapa litter air yang korang harus ambik dengan berat badan korang ek

8 ulasan:

Zana Nordin berkata...

aku mmg tabik ngan ko kak..
kuat hati ko kak..
ko lieya kak mimi...mmg terbaik...contoh DA..he he he
aku nie tak kuat semangat bila tengok nasi kak oitt..
acaner nak join DA nie...rasa badan makin mengembang nie...
adeh..

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata...

sayang ku.. rasanya 25 kilo kan berat badan tuh utk 1 liter air... kalau 25 gram.. gila berapa botol mau tegok dok nooonnnn... kah kah kah.... berat iza dah statik la shimah.. any sugesstion dear???

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata...

heheheheheheehehehehehe.... sekarang iza kurang minum air kot... adakah punca berat statik??

sHeeMa DeaN berkata...

Iza..

hahahahahah.. typo la dear.. heheheh

iza try ambik carbo sikit.. tp jgn makan nasi. ambik sepiring kecil beehoon .. esok start balik DA..
sbb aku sblm nie pun gitu gak, lepas tanya sifu dkt group.. dia suggest kan gitu..

Husna Nabilah berkata...

assalam akaknye..
recipe ni nak cari kat mane??
sye ni budak lagi nak mereka memangla xreti...
hope akak dpt bgi recipe kat sye..
tq akak

songforthelover berkata...

sis, tmpng tny. knapa smbal x blh amik during induction ye?
2nd question, whipping cream and cauliflower boleh amik x mse indction..atau mse phase 2 br boleh?

Aisyah Ghazi berkata...

hello admin. thx for the share. mmg nampak sedap. admin, post la resepi bole i ikut sikit2 huhu. Anyway, free2 jemput dtg ke blog i utk info2 kekal fit dan slim.

>>>Info Fit & Slim Semula Jadi! <<<

Elia Aqila berkata...

sis boleh tak share resepi kek atkins ni..