Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 12 September 2013

::... RANDOM OPEN HOUSE ...::

Salam khamis kawan-kawan

semoga harinie nie permudahkan segala urusan .... amin
dan Al-Fatihah untuk kedua ibu bapa kita yang ada ataupun sudah tiada .. tak lupa jugak kepada seluruh umat islam .. InsyaAllah.. aminnn...

hai kawan-kawan semua.. 
harinie nak citer lagi.. citer dan terus citer.. selagi banyak benda nak citer
moh laa kita bercerita...


first beraya rumah kawan pak incik dekat kampung.. kawan lama dia.. zaman sekolah.. BFF katanya..


seminggu balik KL.. baru dapat udangan open house rumah kakak sepupu aku.. dekat bangi.. pergi dengan bebudak jerk.. coz pak incik korje.. follow kakak-kakak dengan abang aku.. makanan rumah cousin aku nie memang ohsem.. ada lemang periuk kera.. tak sempat nak snap gambar.. lagi pun aku tak makan..  i kan diet.. .. hahahaha


rumah kedua pada hari tersebut.. tu kakak aku no.4..  beraya rumah kakak ipar aku punya adik dekat bangi jugak..makanan semuanyaa nyummyy.. 


suka sangat tengok landscape nie.. cantik.. sukaaaa sangat.. hai bilaa nak aku dapat beli rumah nie.. nak buat macam nie jugak.. tenang dan mendamaikan.. i like



lepas balik dari bangi.. balik putrajaya,.. ambik pak incik.. sebab malam tu nak pergi beraya rumah kakak aku dekat prima saujana..


anak dara sakit pinggang .. hahahhaha.. 

nie nak pergi beraya rumah kawan lama aku dekat taman melawati.. tunggu pak incik balik korje.. petang baru gerak ke sana.. perghhh jalan MRR2 time tu.. sesak gila.. OOTD haritu.. berblous jerk.. dan ber jeans.. pak incik luluskan.. yeay!!.. hahahaha



sampai dah dekat kul 6.. sampai sampai teruss ngap.. lapor.. menu adalah laksa sarawak.. sangat nyuummyy..... lepas makan bergambar gediks dengan pak incik dan cik nah oncit oncit


hannah kaysah tak bagi peluang langsung mak dengan bapak dia nak bergambar berdua.. ada jerk menyelit tetengah tu.. 


ini laa kawan-kawan aku.. hahahahahhah kenapa tak percaya ker.. kalau korang nak tau.. masa kau form 2.. aku tak berkawan sangat dengan rakan sebaya aku.. aku berkawan dengan budak Upper Six. dan itu lah mereka.. seronok berkawan dengan mereka.. gila gila.. heaven... al-fatihah buat abang shahariman dan  abang zaidi yang dah kembali ke rahmatullah..


perkenalan bermula sebagai guru komputer dan murid.. lelama terus jadi kawan.. hai kak ija.. seronok berkawan dengan kak ija.. kak ija nie wife pada abang faizal yang berbaju merah belang belang tu


tomei..tomeii ummi.. hannah kaysah.. ngegada,.. asyik nak berdukung jerk dengan babah dia..


kejadian hari jumaat.. pepagi sebelum keluar rumah.. pening kepala nak pakai baju apa.. sebab tengahari dapat jemputan rumah terbuka blogger tersohor.. memula sarung yang peplum coklat tu.. bila dah pakai.. rasa macam kosong sangat.. pastu dah macam ghuper coklat cadbury plak .. so bertukar ke warna kuning.. alamakkkk!!!!... kuning sangat.. macam RAJA laa plak.. so tukar dua dua tu tak jadi pakai.. hahahahah.. 
sampai kena sound dengan haziq sebab lambat..


pakai baju nie sajork.. hahahahahhahaha.. penat penat gosok yang dua tu. baju yang tak bergosok nie jugak aku rembat pakai.. so dah tau kan.. rumah blogger mana aku pergi kan.. hahahha.. opkos laa rumah lieya latif .. bergambar dulu dengan anak dara lieya yang tomeii.. 


sebelum makan.. kasi gediks dulu dekat  meja makan.. 


makanan semua sedappp sedappppp... nampak tak semangkuk besar tomyam .. haaa.. aku duduk betul betul depan tomyam tu.. kalau aku tak ingat kan orang lain.. memamg aku sesah semua tomyam tu.. sedappp sangattt.. 


nie kawan kawan aku yang tersangat OHSEM.. nak lagi yang tengah tu.. terlebih ohsem.. kan fyda kan.. hahahahhahahaa... makan puas puas kek lieya tu..


nie mangkuk yang pertama.. dan mangkuk yang ke 2 dan seterusnyaa tak dapat  nak ditayangkan .. sebab terlebih kusyuk menghirup kuah tomyam tu


tomeiiikan baby nie. .lepas beraya rumah lieya... kitaorang menuju ke rumah officemate sorang lagi..  bukan datang sebab open house.. tapi datang sebab nak melawat baby baru yang tomei tomeii.. kecik molek nie. 


haiiii.. ghindu nak ada baby lagi.. tapi ..... simpan kan ajek laa niat nak mengandung lagi tu.. biar laah kaysah tu jadi yang bongsu.. tak sanggup dah hai nak beranak kecik.. 


kecik.. tomeii tau.. gerammm


nie plak beraya rumah makcik aku dekat Bayu Lake Home, Mantin tu semua sebahagian anak-anak sedara aku.. 


nie anak kakak aku yang no.2.. budak nie muka macam jopun.. 



anak-anak dara dah dorang.. dorang nie.. kalau nak tau.. lagi tinggi dari aku.. sekali dorang peluk aku.. memang elok jerk aku dok bawah ketiak dorang


pintu gerbang katanya.. pak cik aku yang design kan.. cantik sangat


with pak incik.. ini laa satu-satunyaa pic berdua. bila berjalan raya.. yang lelain sure ada minah kecik tu


gedikss kan si anak dara tu.. heheheheh


ok korang habis dah citer raya.. dan citer open house semua.. lepas lepas nie tak tau dah nak citer apa ek.. eeehhh ada .. ada lagi citer.. tu esok esok aku citer ekk.. 




*... agak-agak ada stalker ker tak.. yang dok  baca blog aku nie.. yer laa kan mana laa tau. dan block dan unfriend aku dekat FB.. konon tak nak ambik tau hal aku dan tak nak aku tau hal dia.. tup tup bukak pulak blog aku nie.. aku bukan apa laa kan.. nak cakap sikit.. dah lama pendam sebenaunyaa nie.. JANGAN NAK SALAHKAN ORANG LAIN KALAU DIRI SENDIRI PUN ADA SALAH... CERMIN KESALAHAN DIRI SENDIRI DULU.. SEBELUM NAK MENUNDING JARI SEPENUHNYA PADA ORANG LAIN.. KITA MANUSIA.. BUKAN MALAIKAT YANG TAK ADA DOSA..  SO FAHAM-FAHAM LAA SENDIRI YER.. 

3 ulasan:

~~AzaLea~~ berkata...

kehkehkeh.. byk lagi citer raya erk kak?

Selamat menaip di papan kekunci k..

Cho Zila berkata...

wah banyaktu xtvtnyer yerk... macam2 ada.. kisah rayanyer memang sangat sibuk rasanya... tengah berdiet lagikerni!! nampak okjer....

Emy Omar berkata...

Mesti sedap blogger tersohor tu masakkan Shima..Anak dara tu makin pandai pose depan camera nampaknya.Kemana tumpahnya kuahkan hihihi