Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 19 September 2013

::..DESSERT FOR ANNIVERSARY...

haluuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

senyum weiii senyummm.. pepagi tak mo memasam muka tu... nanti rezeki susah nak masuk.. 
tu pesan mak aku ler.. pesan mak korang aku tak tau ler plak.. hihihihiihi.. 

senyum tu kan maniss macam gula.. kalau masam macam cuka.. 
saper suka makan cuka...... tak suka kan.. 

yuk aku nak citer nie.. 7 september haritu.. ulangtahun perkahwinan kitaorang yang ke 11.. tahun nie plak 7 haribulan jatuh hari sabtu.. dan pak incik plak kena korje.. so tak ada laaa celebrate apa-apa .. sedihhhhh ke??!!.. tak la sedih sangat pun.. sebenaunyaa.. asalkan dia ingat.. kami ingat tarikh anniversary kami nie pun dah syukur alhamdullilah..  sebab adakala.. salah sorang dari kami akan lupa.. kalau dedulu.. selalunya pak incik laa yang lupa.. sampai kite majuk tau.. tapi sekarang nie.. aku lak yang sokmo lupa.. tapi dia tak leh laa nak salahkan aku.. sebab aku kan.. urat dah banyak putus.. lahirkan anak anak dia kan.. hahahahahhahah.. alasan!!!!!.. 

nie pic hari kami bersanding.. aku upload pic nie dekat FB.. dah laa semua dok tanya... betul ker pak incik kawin dengan aku.. ker pompuan lain..seab muka aku lain katanya.. ayoyoyoyo.. kalavaley!!!... hahahahha.. itu adalah aku .. hanya aku.. tiada siapa melain aku ... macam mana tak lain diknon.. nampak tak.. nampak tak.. kalau kening yang sebelum nie semak macam hutan.. bila di tebas macam padang sure laa lain kan..  dan satu lagi.. muka i masa nie bam bam.. cikebam..bammm.. i sangat senang hati time nak kawin.. so berat naik.. masa naik pelamin tu. berat naik 5 kilo..hahahahah.. orang lain nak kawin jaga badan.. i senang hati sangat.. habih pak incik.. asyik banjer makan jerk.. time dating.. keluar dari pagi membawa ke malam .. sure laa dari sarapan .. membawa ke lunch.. membawa ke hi-tea.. dan selanjutnya ke dinner.. harus laa bam bam.. tapi yang tak aci.. pak incik tetap maintain.. i jelouss??!!  sikit pun tak.. hahahahah


hari ahad.. pak incik tak kerja.. tengahari tu.. ada jemputan kenduri kawin.. anak sedara aku kawin.. so kesana dulu.. makan-makan kasi kenyang perut anak anak.. baru pak incik bawak kitaorang berjalan.. kalinie kitaorang tak jejalan berdua seperti selalu.. kalinie sambut bawak anak-anak sekali.. plan asal nak ke Mines ajerk.. sebab nak beli. kain untuk baju raya haji nanti.. amboiii raya haji pun nak buat baju.. heheheh.. tapi tetiba pak incik tukor plan.. bawak ke KLCC.. warghhh pucuk dicipta ulam mendatang kan.. memang aku berhajat sangat nak kesana..sebab aku ada misi.. misi nyaaa ialah...... tunggu!!!!!!!!


sibuk jerk si kenit tu.. ummi dengan babah dia nak bergambar berdua.. fefelling romantik pun tak bleh.. sibuk jerk dia nak menyelit tetengah tu... nampak tak.. i diet macam mana pun.. i tetap nampak GIANT di sisi pak incik.. huaaarggghhh!!!!.. opssss sebab aku pakai heel.. harus laa nampak giant.. kan.. hahahahha


pak incik dan anak-anak.. mint  plus coklat kombinasi warna yang aku suka.. dan macam makan coklat mint cadbury.. nyumm nyumm.. ngehhh


pavlova buttercaramel.. sangat yummy..

actually tahun nie tak celebrate sangat.. just wish dan jalan-jalan jerk.. hadiah hadiah pun  tak beli pape.. sebab memasing rasa tak berapa penting sangat.. coz tahun lepas dah dapat.. so kalinie beli dessert sebagai pelengkap manisan dalam hubungan kami.. so aku pilih pavlova buttercaramel.. sangat.. sangat yummy.. kek strawberry tu pilihan aiman.. dia memang hantu strawberry.. sebab tu dia pilih kek tu.. kek tu nampak jerk simple.. tapi rasa dia sangat meletopss.. sedapppp.. 


11 tahun kawin.. dan itu laa hasil nyaa..  hehehehehhe.. macam macam ragam.. macam macam karenah..tapi bila dorang tak ada.. sure sunyi hidup mak dorang.. jeng..jeng.. ini laaa misi aku.. heheheheh.. lama dah nak beli.. haritu masa kursus dekat KL.. tengok jerk kawan-kawan beli.. tapi bila dah sampai rumah terus nyesal sebab tak rembat satu.... 


jelly bunny yang kiut miut.. i like.. puas hati bila dah dapat.. heheheheh.. memula tu pak incik macam tak approve kan sangat.. sebab dia kata.. kasut apa nie.. macam kasut plastik jerk.. huhuhuhuhuhu
plastik tu laa yang cantik pak incik oiiiii... 


* THE BEST LOVE IS WHEN YOU FIND SOMEONE WHO MAKES YOUR IMAAN RISE, WHO MAKES YOU MORE PIOUS AND WHO HELPS YOU HERE IN THE DUNYA BECAUSE THAT PERSON WANTS TO MEET YOU AGAIN IN JANNAH... *

3 ulasan:

~~AzaLea~~ berkata...

Hepi anniversary kak.. Semoga di berikan kebahagiaan dunia dan akhirat.. amin..

**bila tgk gambar akak dulu n skrg, tetibe teringat lagu tegar "aku yg dulu bukanlah yg sekarang".. *___*

lieyalatif berkata...

kesimpulannye kak lepas ni nak blei kasut beli jek ngan kiteorg hahaahah...lagi tak sakit hati nak memilih kan.....jom2 soping adidas plak jom ekekeekekekek

teliur ni tgk pavlova tu...kompom sedap sbb buttermilk...sesedap rotiboy buttermilk yg aku baru tau kewujudan flavor hahahaahahah

moonlight berkata...

hepi anniversary..

suka baca tulisan u...

salam kenalan

http://aunihealthcarenbeauty.blogspot.com/