Nuffnang

Nuffnang

Ahad, 1 September 2013

.. CITER SYAWAL 3 , 4 dan 5

Salam...

Alhamdullilah. . Virus dah hilang.. harap harap tak syiok sendiri bercerita laa ek.. cumaa tu laa.. setting lari .. tetiba nuffnang dok kat atas.. huh!!!.. yang tu dah laa leceh nak coding balik.. arrrgghh kira halal laa ek..

Moh kite sambung lagi citer raya yang mana ada lagi sebelum bulan syawal melabuhkan tirai..

Nie citer raya ke3.. ermmm raya ketiga nie ada tragis sikit.. tapi tak apa laa.. kita simpan jerk citer tragis.. pepagi tu.. macam biasa lepak kedai makan.. then pergi potong rambut.. bukan rambut hannah kaisah.. tapi rambut mak hannah kaisah.. kali nie potong rambut dengan orang siam.. area kampung balai bachok.. area situ memang semua orang siam.. cantikkk tau potong rambut dekat situ.. murah pun murah.. baru RM 8 hinggit.. kalau dekat KL.. paling murah pun RM 15..

Petang hari baru keluar berjalan raya.. macam biasa pergi satu rumah jerk.. jalan jem kreng.. petang tu pergi rumah nenek tiri aku dan nenek tiri pak incik.. kalau korang nak tau.. nenek aku dengan nenek pak incik adalah adik badik.. haaa gitu.. so ikatan persaudaraan tak terputus kan. Walaupun atok aku dengan atok pak incik dah meninggal..

Raya ke 4.. dapat jemputan kenduri kahwin rumah biras aku dekat beris.. aku memang tunggu kalau bab kenduri kahwin nie  sebab time nie laa dapat makan gulai 'BUMBE NYOR'.. tau tak apa tu.. bumbe nie.. isi kelapa yang kecik tu.. nyummm nyummm sedappp weiiiii. .

Lepas pergi rumah biras aku.  Pergi satu lagi kenduri dekat area jelawat plak.  Rumah sedara MIL aku.. pun menu yang sama. Dan yang lagi kick ada 'jeruk mame'.. aku nak citer pun aku tak sure.. hanya orang pantai timur jek yang tau..

Raya ke 5.. Mil aku nak pergi meminang untuk adik pak incik.. tapi pepagi tu aku sesiap masak apa yang patut dulu.. Sebab malam tu aku niat nak buat kenduri doa selamat dan sembahyang hajat.. untuk apa??!!.. nanti aku citer bila surat dah dapat ek.. alhamdullilah rezeki anak-anak..

So malam tu  fil aku ajak orang-orang surau dan jemput laa orang-orang terdekat dan saudara mara pak incik.. menu malam tu aku masak.. gulai ikan tongkol.. ayam sambal. .goreng sayur kobis.. dan dessert aku buat bubur gunting..

Tiada ulasan: