Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 8 Julai 2013

....KEK BISKUT...

Salam isnin uolls...

Uihhhh 2 hari lagi kita nak berpuasa kan. Errmmm.. harap harap tahun nie dapat laa aku sembahyang tarawikh. . Rindu sangat nak bertarawikh di masjid ghegamai.. nak buat sendiri dekat rumah al-maklumlaa aku tak berapa nak confident.. ilmu tak berapa tinggi yerk dik non..adalah lebih afdhal kita berjemaah... lagi pun tahun nie Kaysah dah besar. Kalau bawak ke masjid pun tak ada masalah kot kan..

So!!!! Apa citer kita di pagi isnin yang lemau nie.. hahahhaha.. asal isnin jerk lemau.. bila lemau jerk isnin.. isnin tu tak bersalah .. yang bersalah tu.. kita sendiri heheheh.. 

Korang nampak tak tajuk besar dekat atas tu.. korang nampak tak..

Pernah dengar dan pernah tengok ker.. KEK BISKUT... hahahahah sure korang tak pernah tengok dan dah tentu korang tak pernah rasa kan.. haaaaaa korang pergi laa tanya mana mana bakery. . Tak akan jumpa punya.. melainkan korang order dengan aku jerk.. hahahahhaha..

Al-kisahnyaaa dik non oiii... akak korang nie ber semangat sangat.. nak buat kek sendiri untuk birthday anak bujang.. macam tahun tahun dulu gak ler.. semangat harus ada.. 2 .. 3 hari nie dok rajin laaa mengoogle cara nak mendeko kek.. dan lebih penting kali nie nak buat kek sponge laa kekdahnyaa..

Resepi dah jumpa.. barang pun dah ada.. so terlebih rajin dan penuh keyakinan.. sabtu petang.. membaking laaa.. zup zap.. zup.. zap.. sekali bakar nampak kek tu macam tak naik.. alamak!!! Apa silap nyaa nie.. tengok resepi balik..  baca balik laaaa terlupa nak tambah air panas.. dan lagi hahahhah.. aku dengan confidentnyaa pergi tambah tepung jagung.. nie sebab aku tengok dekat youtube.. mat salleh tu tambah conflour.

Siap masak kek tu.. aku dah berniat nak masuk ke tong sampah dah.. Sekali aiman cakap.. "ummi jangan risau.. kita orang akan makan kek ummi nie.. " baikkan anak nak ambik hati mak dia.. hahahaah

So time untuk mendeco.. sekali bila potong  tengah tengah kek tu.. perghh!!! Jadi laa.. lembut jerk.. .. aku pun apa lagi mendeco laa kekdahnyaa.. hahahahaha.. gaya dengan penuh keyakinan.  Sambil di sorak oleh anak anak yang memberikan sokongan padu pada mak nyaa..

Siap mendeco.. simpan dulu dalam peti ais.  Nak kasi krim keras sikit.. 2 jam kemudian.. anak anak bersorak lagi.. bila mak nya mengeluarkan kek.. YEAY!!!

sekali bila potong!!!!!.. hahahahahaha kerasssssssss hokay!!!.. kerasss.. dah macam biskut merry dah kekdahnyaaa...
Bebudak sambil potong .. mulut dok kumat kamit.. "YaAllah..!! ! masyaAllah."

Ayat haziq.. "walaupun kek ummi nie keras.. rasanyaa tetap sedap..".. sedapp tang mana...kaysah kata.. sedappp tang krim katanya.

Pak incik balik.. kengkonon nak makan laa kek yang super duper meletop deco nyaa tu.. sekali dia kata.. apasal kek nie nie macam biskut keras nyaa..

Haziq tolong jawab.. ini bukan kek laa babah.. nie BISKUT.. tapi ummi hias macam kek..

Nasib baik haziq backup mak dia.. kalau tak sure kena kutuk kaw kaw dengab pak incik..

Disebabkan kek nie keras macam biskut.. so kita bagi nama.. KEK BISKUT..  korang hado!!.. nak rasa ker.. sila laa tempah.. hahahahabhahahah

1 ulasan:

~~AzaLea~~ berkata...

kehkehkeh.. mujur tak patah gigi bebdk..

Deconya nampak mmg marbeles!