Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 21 Februari 2013

.......SAYA SUKA MAKAN.....


Huk....huk...Hukkk.... saya demam...... huk..huk..huk....
huk..huk... (batok berkahak..)... hihihihihhihi...
demam ko... 
baru kena hujan sikit dah demam
nampak sangat umur dah kertu...
nak wat camno kan.. 
redha jerk yang umur semakin meningkat...
#makpasrahnak

ok.. 
harinie ... walaupun demam dan tekak tak berapa lalu nak makan
meh aku nak citer pasal makanan...

aku nie sebenaunya pencinta makanan..
diet laa macam mana sekali pun...
makan tetap makan... 
tapi kalau dah diet pun makan...
diet kebendanyaa kan... 


nie pasta carbonara... aku masak bila entah.. aku tak ingat... tapi aku masak nie sebab nak bagi
anak dara tu makan..(anak i memilih bab makan... eeuuuwww)
masa tu anak dara tak sihat.. demam.. dan cirit birit.. nak naik kan nafsu dia makan.. tu yang aku buat carbonara.. tekak mat salleh sangat ko kan.. nasib baik ko tak demand nak  makan ikan salmon bagai kan.. nasi nasi.. kalau suap muntah.. nasib baik demam.. mak ko layan kan laa jugak.. kalau tak jangan harap.. jangan nak mengada ngada memilih makan... 


ikan cencaru cicah cili kicap.. 
perghh heaven sangat... lauk nie sama kejadian dengan hari aku buat carbonara tu..
kengkonon diet.. tak mo sentuh carbonara tu.. 
sekali nan hado.. kalau dah namanyaa kaki melantak.. mana bleh di tahan tahan .. nak lagi kalau nampak 
benda sedappppp depan mata.. 
mata aku nampak carbonara tu dok posinggg baik punya suruh aku sentuh dia.. 


bila dah melantak carbonara dengan rakusnyaa.. hari berikutnyaa.. terasa penyesalan 
so mari kita cuba buat kerabu rumpai laut.. a.k.a  pure marine collagen.. PMC nie aku beli dengan kawan aku,..dengar orang kata.. buat kerabu sedap.. aku pun apa lagi.. pantang dengar orang kata makanan tu semua sedap.. harus buat eksperimen.. aku campur dengan nugget.. perghhhh sedappp sangat.. menikmati sambil tutup mata... krap krup krap krup bila kunyah,, perghh heaven.... 


kepok 'gote' dengan tembikai... perghhh diet sangat kononnyaa nie... 
menu lunch nie masa hari aku naik beriadah berjogging riadah haritu ... kengkonon tak mo makan yang berat berat.. kikikiki


 cuti wilayah rasanya.. family aku buat makan makan.. tong tong sikit sorang.. makan bakar bakar katanya..
puas makan macam  nie.. kan.. dari pergi kedai.. mahal pun mahal.. kalau buat macam nie.. 
makan laa ko sampai terbelahak.. ..aku benda lain aku tak pandang.. kepala ikan siakap tu jugak yang menjadi pujaan hati aku.. ada 5 ekor ikan... bermakna 5 kepala aku honggeh... kikikikiki...menu masa malam tu.. bukan takat bakar bakar jerk.. nasi kerabu ada.. bee hoon goreng ada... kuih pun hado


kuih lopat tikam.. kuih masa jamuan family malam tu.. semua aku tibai masuk dalam perut aku nie.. 
hilang dah diet diet semua.. apa yang penting perut aku kenyang..nak menyesal... tuunggu time ko sarung jeans tak leh nak butang... haa masa tu kalau tak menyesal jugak.. tak tau nak cakap apa


kepok 'gote' lagi.. menu untuk berbuka.. hahahahhaha.. time nie dah nyesal sebab baju dah ketat..
so mari kita berpuasa... ubat diet paling berkesan.. murah pun murah.. dan lagi.. dapat buat amal sekali..


ahad minggu lepas.. aku attend wedding abang sepupu dekat dewan felda .. dalam banyak banyak 
makanan yang terhidang.. aku sukaaa sangat dengan ikan nie.. aku tak tau apa nama menu nie.. tapi nak cakap dekat korang laa.. memang sedaaaaaaaaaappppppppppppppppp sangat.. rasa nak pergi dapur tanya resepi dekat chef .. 


donut gemok... anak anak request... so mari kita menguli.. 
mak diet tak bermakna perut anak anak turut di dietkan.. kebetulan aku tertenggok member dekat fb 
tayang donut gemuk mak timah sungai ramal, bangi.. teringin.. tapi pergi haritu tutup.. so mari kita menguli
buat donut gemuk... donut gemuk mak timah tak hado... donut kak shima gemuk hado...
puas aku tengok anak anak dengan bapak budak makan donut tu...  makan sarapan sampai ke petang.. kikikiki






3 ulasan:

lieyalatif berkata...

wahhh foods galore gitu kak tema ko hari nieh!!

yups kak ko mmg salah sorang kawan aku yg pakar memasak....tu pasat en din syg lebih kat ko kak hehheheheeh

sHeeMa DeaN berkata...

Masak main campak campak mak memang pakar.. hikhikhik

Cho Zila berkata...

campak jangan tak tercampak.. banyak gak deretan menu tak tayang di sinikan...