Nuffnang

Nuffnang

Sabtu, 15 September 2012

::DULU..KINI DAN SELAMANYAA!!!..::


Happy weekend...
Korang semua tak pergi jenjalan memana ker harinie... al maklum laa kan.. hari hari terakhir syawal sure ramai yang buat open house kan..
Harinie terajin mengupdate sambil pangku cik nah  yang debab nie tidur.. lengguh kaki aku nie.. lena jerk minah nie tidur.. mentang mentang laa peha mak dia gebusss... lena macam tidur atas tilam empuk kekdahnyaaa..
Now aku oway nak kerumah kakak aku dekat wangsa maju.. singgah umah mak aku dulu.. ambik mak aku bawak pergi sana. Al-maklumla  kalau anak anak tak ambik mak aku nak berjalan macam mana yer tak..
Aku update nie gara gara boring tahap maksima... jalan sesakkk gilaaaa... nak nak lagi jalan ampang nie.. memang tak bleh nak tolong dah.... jalan ampang nie memang dari dulu lagi sesak.. dari aku sekolah rendah sampai lee sekarang nie.. kira dari jalan 2 line sampai kan dan ada jejantas pun tetappppp sesak...
Sesakkkk dari dulu...  kini... dan selamanyaaaa kot!!!!! Huwwwwaaaaaaa kaki dahhhh crampp!!!!!!
Published with Blogger-droid v2.0.8

Jumaat, 14 September 2012

::.. CITER RAYA 2012 ..::


assalamualaikum.....
selamat pagi..
hak..hak..hakk..hak...

permulaan ayat skema gila... almaklum lama benau tak mengupdate ...
lately nie agak kebizian sikit ler.. bukan bizi banyak korje kat opis pun... tapi membizi dok nengok blog orang lain.. sampai blog sendiri terbiorrr... 

lagi satu sebab musabab.. sentappp tengok pic pic raya orang.. semuaanyaa meriahhh gilaaa.. aku apa ada... nak bergambar raya pertama tu jerk pun.. tu pun ada laa 2 ..3 keping jerk.. penat jerk aku mengangkut camera besar aku.. gambar langsung tak hado.... pic satu famili dengan adik badik macam tahun tahun sudah pun nan hado.. dorang semua tak ade mood bergambar gamaknyaa... bila dah dorang tak ada mood nak bergambar.. sudahnyaaa aku yang sememangnyaa gila kamera nie.. meroyan snap pic sendiri dengan note.. kamera besar kasi simpan dan bonet keta sudahnya..... 

tu yang aku agak malas nak update blog citer pasal raya... tapi dalam hati nakkkk jugakkk citer pasal raya...

ok.. mukadimah dah panjang lebar... so sekarang jom baca aku berceloteh sesambil korang nengok laa pic mana yang hado ajerk.. bagi kawan-kawan yang friend dalam fb.. dan kengkawan yang follow instagram aku memang dah kira pic basi dah laaa semua pic yang aku nak tayang nie.. tapi pembaca blog .. kira freshhh from oven laa kekdahnyaa kan.. ( ada orang baca ker !!!)

actually tahun nie sepatutnyaa aku kena beraya di Kelantan , kampung pak incik.. tapi atas sebab musabab yang tak dapat nak dielakkan .. so... kami semua beraya di ampang umah cik senah laaa...  dan lagiiiii sebab utama tak balik kampung adalah sebab pak incik kena kerja hari raya yang ke 4... .. kes kena cover kawan-kawan yang cuti.. redhaaa!!!!tahun nie aku tak masak apa-apa pun.. tak macam tahun lepas yang aku kena kerah masak nasi minyak dan ayam masak merah bagai.. tahun nie aku relaxxxx gilaaa... aku cuma buatkan kek 2 loyang untuk mak aku.. dengan sambal tumis... haaa !!! masa aku bawak sambal tumis tu.. semua orang pelik.. asal bawak sambal tumis lak nie... mehhhh aku nak story morry... kesnyaa akak aku ler.. dia kata dia nak buat kuah lodeh.. aku nie bila dengar kuah lodeh.. otak aku dah set dah.. kuah lodeh makan dengan sambal tumis.. dan letak kuah kacang sikit memang terangkat habiss laaa.. sekali bila aku sampai umah mak aku.. aku tengok tengok.. kakak aku cuma bawak kuah lodeh sikit gila.. dalam seperiuk kecik jerk.. uiiihhhh hanginnn gilaaa aku... dan dan tu.. pagi raya tu aku tak makan langsung.. rendang mak aku pun aku tak jamah.. dengan tema......"AKU SENTAP!!".... heheheheheheheheheh...... 

so nie semua pic pic di pagi raya yang mana hade ajerk dari note aku.. dari kamera dslr aku tak transfer lagi.. di sebabkan pic pic nie aku dah edit dekat instagram.. so pic pic nie tak dapat laa aku nak exlarge kan sebab gambar jadi pecah..

 tahun nie kita pilih tema biru... i likeeee 


time nie cik nah sentap.. 

 nie dengan kakak aku  kalau dedulu kitaorang jalan sesama orang kata kitaorang kembar... muka sama katanya.. entah tang mana sama pun aku  tak tau..

 pic dari dslr yang hado..

 haaa aku dah tau korang nak cakap apa... yer.. pak incik memang tak suka beli baju sepasang time raya.. dia kata membazir.. bukan pakai selalu.. dan kalau pergi masjid pun pakai baju jerk seluar tak pakai.. 
jadi aku dah malas nak membebel.. suka hati dia.. asal kan dia selesa sudah...

 us again..

 kanak kanak riang di pagi raya,,

 cik nah dah tukar uniform.. kesnyaaa.. asal pergi rumah orang.. mesti dia tibai semua kuih raya yang ada.. bilaa dah terover makan kuih raya...ambikk ko selambak dia muntah...  tu yang kena salin baju.. 

 aku dan pak incik.. i blue.. u blue ...we love blue.. ngeeeehhhh
 bukti minah nie melahap semua kuih raya yang ada..

3 orang anak dara pinggitan.. awwwwww..... hahahahahah tu semua anak sedara aku..


hari raya kedua... kitaorang dah pening kepala tak tau nak pergi mana... nak berjalan rumah sedara mara.. semuanya dah balik ke kampung .. kengkawan memang dah tak ada laa time raya raya nie.. sure semua balik kampung... di sebab kan tak mo terconggok dekat rumah.. pepagi lepas sarapan semua..,... ajak pak incik pergi beraya.. tapi bukan pergi beraya collect duit raya tapi.. pergi perabihkan duit ... kemana kita orang terjah.. kikikikikiki... kitaorang melepak ke IKEA... hahahahahahhahahahahahha... 

dalam perjalanan ke sana.. jalan lengang gila.. hati berbunga bungaa.. sure dekat ikea nanti... aku yang punyaaa.. sebab sure tak ada orang... sekali ko.. selekoh jerk nak masuk ikea lepas OU tu... kereta dah sesak.. nak sedapkan hati aku kata.. dorang nak masuk the curve kot... hahahahaha.. sekali ko memang semua kereta yang berduyun tu.. semua masuk ke IKEA... nak patah balik macam rugi laa plak..sebab dah sampai... nak tak nak terjah jugak laa masuk ... perghhhhh.. orang penuh ko jangan cakap laaa.... ramai orang cina.. rupanya hari tu hari member card ikea.. 

pak incik dah muka ketat.. so kitaorang terus turun bawah ambik apa yang nak dan terus bayar.. nasib baik masa nak beratur tu orang tak ramai sangat... lepas bayar.. budak budak dah lapar... nak makan meatball katanyaa... naik balik ke atas.. naik naik.. full dekat food court tu.. pergi solat dulu... baru cari tempat duduk.. dah dapat tempat.. suruh pak incik beratur nak beli makanan.. sekali tu ada cina tu tanya aku...."u tak balik kampung baraya ke?".... hikhikhikhikhik... "saya tak ada kampung"... hahahahhahahahaha..........

beratur nak beli makanan tu ajerk makan masa dekat 1 jam setengah.. sib baik pak incik dah tak muka ketat.. sebab anak dia nak makan kan.. tu rela... 

 mengamuk nak duduk atas troli makanan tu...minah nie dah mengarok sebab lama sangat.. 
 budak nie dah kelaparan.. semua dia makan.. 

muka semua dah kepenatan.. dah jom balik..


hari raya ke 3 aku tak kemana pun... melepak kat rumah jerk.. tetiba kakak aku call nak datang rumah... tapi aku tak masak apa pun.. pasar tutup lagi.. masak laa apa yang ada dalam peti ais tu jerk..

hari raya ke 4 ,5 dan 6.. di sebabkan pak incik dah dah start kerja... jadinyaaa aku pun batalkan semua cuti yang aku ambik,, aku pun masuk kerja jugak... haziq dengan aiman duduk rumah kakak aku.. cik nah jerk aku bawak masuk opis... lagi pun opis kosong tak ada orang.. tu yang lagi heaven bekerja time orang bercuti tu.. jalan lengang gila... kuar umah 7:15 am.. pun sempat punch card kul 7:30 am.. hikhikhikhikhikhik

cik nah gedik terlampau...

 minah gedik dok berposing.. 

nie laa tempat beradu cik nak sepanjang melepak dengan mak dia dekat opis

petang lepas habis kerja.. ajak pak incik pergi beraya dekat rumah kakak aku plak.. kebetulan nak pergi ambik haziq dengan aiman... 

sebelum pergi rumah kakak aku.. aku singgah wangsa walk dulu.. layankan minah kecik nie dulu.. sibuk nak pakai sunglasess... tu yang pergi beli gak tu

nie anak kakak aku.. sebaya dengan aiman... tapi berat sudah 42 kilo..

nie laa satu satu nyaa pic aku dengan mak aku.. pagi raya tak sempat nak bergambar memasing sibuk



hari hari seterussssnyaaa kita sambunggg len kali ek.. dah panjang bebenau dah nie.. ingat dah buat satu entry perabihkan semua.. nanti laa ek.. kita sambung citer citer open house seterussnyaaa.......