Nuffnang

Nuffnang

Selasa, 31 Julai 2012

::... JENG..JENG..JENG.. GONJENGG..::

Harinie tak derk entry menu men bagai.. bukan tak masak.. kite hari hari masak.. tapi kita kasi simpan dulu.. bagi kite laluan nak menceceh..

Hari ini dan semalam  kite mencutikan diri kite, first sebab cik nah tak sihat.. muntah muntah.. haziq kena cirit birit+ athma menyerang.. aiman so far sihat.. cuma batuk batuk sikit...  semalam dah bawak cik nah pergi klinik.. tapi harinie kena bawak lagi sekalo sebab still muntah muntah..

So tadi bawak pergi klinik... kalinie bawak pergi doktor swasta.. sesambil check up anak.. maknyaa pun join sekali.. coz dah 2 3 hari aku dok pening pening kepala.. maybe kita kepenatan masak masak hari sabtu tu.. dan ahad tu menyiapkan order cookies..

Serah tangan dekat doc check BP... sekali ambik.. bp naik 160/90.. tingggiii sangat tu. Terus cuak.. doktor kata aku kena VIRTIGO apa virtigo tu.. korang google eo..

Kuar dari klinik..  hati tak sedap..  pergi klinik gomen dekat P11... first impression MA tu pandang aku dia senyum dan terus tanya last period aku... Check bp dia kata ok normal.. plak..Tadi tinggi nie normal laa plak..

Dan ayat MA tu sebelum aku keluar dari bilik dia..  "LAGI SEMINGGU PUAN CHECK UPT YERK"

ALAMAKKKKK!!!!!
yup period aku lewat 2 hari..  tapi tak mungkin.. 

PENGSANNNNNN......

Published with Blogger-droid v2.0.6

Jumaat, 27 Julai 2012

::.... KASIH NYA SEORANG AYAH...WORDLESS FRIDAY....::

Kasih seorang bapa di pagi hari..... 




*Opssss jangan ingat hakak tak reti menjahit yerk...


Published with Blogger-droid v2.0.6

Khamis, 26 Julai 2012

::.. BERSAHUR..BERBUKA..BERSAHUR.. RAMADHAN KE 4 DAN KE 5 ..::

salam semua.. apa macam pose. still bertahan lagi ker.. anak-anak macam mana.. harap-harap bertahan laa yek.. ngeeeehhhhh...

eh.. betul ek,kalau kita pamerkan makanan kita dekat fb atau blog hukum nyaa makruh
wokeiiii.. kepada pembaca atau yang tersesat masuk ke blog hampagas aku nie.. aku mintak maaf laa yerk.. tak derk niat pung nak buat korang semua terliur pung.. niat aku .. nak share menu jerk dengan korang kan.. dan lagi.. aku buat macam nie.. sebabnyaaa aku suka review balik masakan aku.. bila masuk bulan pose yang akan datang.. so aku tau apa yang aku masak masa pose tahun sudah.. haa itu kekdahnyaaa.. jadiiiii semuaaaaaaaaaaaaaaa.. 

I'M SORRRYYYYYYYYYYYYYY.... :))

wokeii apa yang aku masak untuk berbuka hari selasa tu.. errrmmmm request by pak incik.. gulai ikan tongkol... pak incik kalau ada binatang nie kat dalam icebox.. memang menu nie jerk laa yang dia request.. tapi kekadang aku derhaka gak.. sebab aku suka sambal ikan tongkol ... ngeeehhh ngeeehhh.. dia makan jerk kalau aku masak.. bukan dia tak sentuh langsung.. tapi kureng laaa.. kalau aku masak gulai dia bleh menambah nasi 2-3 pinggan.. tapi kalau sambal ikan tongkol.. dia cuma makan nasi 1 pinggan dan tambah 1/2 nasi lagi... ... so berbuka petang selasa tu.. gulai ikan tongkol ..


gulai ikan tongkol super duper yummy.. dan meletopss.. sebab pedas tahap berasap telinga.. bukan salah tangan yang memasak.. tapi salah cili kering yang terlalu pedas.. aku potong setakat 6 tangkai jerk.. tapi pedas dia berdesingggg... tu pun pak incik dah membebel.. sebab dia takut anak dia tak leh makan.. aku tengok elok jerk si aiman tu dok hirup kuah ... 


bila dah mengulai.. dan ada kuah kuah nie..  tekak aku tetiba teringin ler nak mencicah... apa lagi.. melempeng laa aku petang tu.. sesambil masak gulai.. sempat melempeng dekat 15 keping.. niat nak buat sikit.. untuk aku jerk.. sebab aku memang tak makan nasi.. sekali ambikkk ko sampai 15 keping.. aku dah risau takut tak habis.. tu pun pak incik dah bising.. sebab anak-anak aku.. berbuka memang makan nasi... 


ini pun menu kegemaran pak incik.. ikan cencaru (konge).. goreng kosong.. cicah dengan sambal kicap.. walaupun dah ada ikan gulai.. tetap suruh goreng ikan.. kesnya.. dia risau anak dia tak leh makan gulai pedas tu.. 

dan lauk untuk bersahur paginyaa.. tetap menu yang sama.. tak ada kuasa aku nak mengoreng telur lagi.. cukup cukup laa tu.. perabih kan laaa lauk yang hado tu dulu.. lempeng yang aku sangkakan tak laku dan tak habis tu.. ghupernyaa laku dan mukhlisin.. ngehhh ngehhh ngehhhh..... good anak -anak ini laaa cara kita nak elakkan diri dari mengikut amalan SYAITOOOONNN yer anak anak... 


so berbuka semalam.. aku kuar opis awal setengah jam.. kesnyaa.. aku kena ambik aiman dekat sekolah.. sekarang nie aku dah tak letak aiman dekat taska lagi dah.. sebabnyaaa.. nak jimatkan kos keluarga... hahahahaha.. bukan apa.. aku bayar taska tu termasuk dengan makan minum bagai.. tapi aiman nie .. perangai dia.. kalau dia dah makan dekat sekolah.. memang dekat taska dia takkan makan langsung.. jadi apa guna aku bayar. dan lagi.. mamat nie kekadang.. dia tak mo duduk taska.. boring katanyaa.. so dia nak duduk rumah.. so far dia ok jerk kalau tinggal dekat rumah sensorang.. nak lagi.. pak incik kan kerja shif. so kalau pak incik kerja petang atau malam.. memang aiman pak incik ambik dan akan duduk rumah.. cuma kalau pak incik kerja pagi jerk aku ambik dan lepak dekat opis.. kebetulan plak bulan nie.. aiman kena attend kelas intensif.. sebab aiman dia tak berapa nak lancar membaca.. so cikgu pra.. buat kelas intensif nie.. aku sangat suka dengan kegigihan cikgu pra aiman tu.. sebab aiman nie kalau dengan aku memang dia tak akan nyaa nak baca buat aku naik angin adala.. so aku sangat sangat berterimaa kasih dengan cikgu aiman tu.. 

pagi tu aku dah keluarkan ayam.. kepala dok pikir nak masak kurma .. atau pun PERCIK AYAM.. tanya pak incik.. dia kata nak percik.. ok.. done.. kelentang kelentunggg sampaiii berasap umah aku.. siappppp..... 



amacam berjelaga tak ayam aku.. ngehh ngehh... aku tak bakar atas dapur pun.. sebab dah kena warning kan..nie aku bakar atas stick pan.. 


dan aku goreng kan otak otak popis kempas, johor.. terbaikkk.. memang sedapp.. aku kirim dengan kawan aku yang balik johor.. terbaiiiikk otak-otaknyaa... dan puas hati beli yang frozen macam nie.. dan yang penting murah


lagi setengah jam nak berbuka.. tetiba tekak aku teringin lagi nak makan tempe ikan bilis goreng sambal... masa tengah menyediakan menu nie .. teringat masa zaman dedolu.... mak aku dulu selalu buat sambal nie untuk anak-anak jantan dia yang dekat asrama dan sehingga ke obersea.. kiranya jauh pergembaraan sambal ikan bilis mak aku nie.. bila makan jerk semalam.. tetiba otak aku back to the future.. perghhh nostalgiaaa sungguh.... 

dan bersahur pagi tadi.. tetap dengan menu yang sama di atas.. no more telur 'goyang' bagai... harinie dah plan nak masak.. 'DAGING MAT KASSIM'... tau tak apa tu.. kalau tak tau. nantikan entry yang akan datang... chiowwwww amigos.....


*.. alhamdullilah.... bersyukurrrrr sesangat bila PM umumkan yang penjawat awam dapat setengah bulan gaji.. terimaaa kasihhhhh ya ALLAH... terima kasih kerajaan Malaysia... 








Published with Blogger-droid v2.0.6

Selasa, 24 Julai 2012

::.. BERSAHUR.. BERBUKA.. BERSAHUR...::

morningggg..
huarrrrrgggghhhhhhhhhhhhhhh ngantukkkknyaaaaa...
pejam celik ..pejam celik.. dah 4 hari kita berpuasa kan.. sekejap jerk rasa.. pastu tup tup dah nak RAYA...

amacam dengan korang..ok tak puasa.. ker dah ada yang RAYA awal.. kikikiki... so far puasa kali nie.. aku rasa ok jerk.. macam-macam tahun tahun lepas.. cuma tahun nie.. pecah rekod sikit laaa.. sebab selama beberapa tahun aku hidup nie.. aku memang tak pernah makan sahur.. paling paling pun aku akan bangun minum air.. pastu berdengkur balik.. tapi kali nie.. bangun bersahur dan MAKAN........ haaaaaa !! cenggana tu.. adakah impian nak pakai kebaya di pagi raya .. tidak  kesampaian.. kah..kah..kah..kah... macam laa bertahun tahun tu tak bangun makan sahur.. pagi raya bleh pakai kebaya .... ngehh neghhh ...

so far haziq dengan aiman.. puasa ok jerk.. haziq.. dah 9 tahun kot.. kalau sengaja sengaja tak mo puasa tu.. memang cari nahas laa dengan mak dia... yang aiman.. 4 hari puasa nie.. ok lagi.. lagi pun aku dah ajar dia puasa tahun lepas lagi.. cuma ada sikit rasa kesian gak ler.. sebab nampak makin kurus anak aku tu.. tapi dia ok jerk.. 

apa aku masak..sepanjang 3 hari puasa nie.. ??... aku masak simple simple jerk.. macam aku masak hari-hari biasa.. tak derk laa sampai penuh meja.. first day sahur tu.. aku masak ayam sambal.. 2 beradik tu memang pengemar sambal... nak lagi si haziq.. kalau aku tak kawal pemakanan dia.. bleh 3 pinggan menambah nasi.. aiman .. plak.. sambal makan.. tapi ayam tak makan.. so aku kena buatkan telur dadar dekat dia... haaa citer pasal telur kan.. kalau setiap kali nak goreng telur.. aku kena buat beberapa variasi.. sebab nak kena ikut selera anak tekak memasing.. yang haziq telur mata dadar tak suka... nak telur mata kebau.. yang aiman.. plak kalau aku buat telur mata kebau.. memang dia tak sentuh .. yang pak incik plak.. nak telur 'goyang'... nasib baik cik nah tak cerewet.. dia bedal semua.. 


first day ..menu bersahur.. ayam sambal
dan pemanis mulut.. kurma badam...
sahur pertama.. haziq steady dengan sepinggan nasi.. aiman.. nasi seciput pun.. tak habis.. 
orang lain yang puasa.. orang lain yang bersemangat makan time sahur.. ....


untuk berbuka plak.. aku masak satu lauk jerk.. ikan bilis kicap jerk.. ini pun pak incik yang request..lagi pun ayam sambal sahur tu.. ada lagi.. so buat satu lauk cukup.. tapi berbuka tu aku 3 beranak jerk.. pak incik kerja.. .. dan pemanis mulut kami tetap kurma badam yang super duper sedapp itewww..

ikan bilis kicap
dan sup soo hoon brokoli 

dan bersahur pagi tu pun tetap dengan lauk yang seperti di atas.. cuma aku tambahkan telur goreng.. ikut selera setiap penghuni rumah ..

dan berbuka hari ahad tu.. haaaa haritu aku gigih sikit.. tetiba tekak teringin nak makan bubur 'gunting'... korang tau tak.. bubur gunting tu.. ke tak kenal.. ala macam bubur cha cha tu.. tapi aku buat sendiri tepung nyaa..nanti laa aku bagi resepi ek.. pastu aku goreng nasi.. .. ikan kicap.. dengan sup ayam.. simple kan.. 

bubur 'gunting'.. marveloussssss... heavennnn bila dapat menikmati kenakkan nyaa... slurrrppp dap..dapp
nasi goreng cili kering + ikan kicap
sup kaki ayam yang gojesss..
dan ini adalah makanan aku sepanjang bersahur.. berbuka dan bersahur... soo hoon sup






Isnin, 23 Julai 2012

::STYLE BARU HANNAH KAYSAH..::








morningggg..!!!..
ini susulan dari entry hari jumaat...yang ada last gambar cik nah tu kan
APAKAH?..  tu kan..

hahahahahahahhaa... minah kecik nie propa gila..
aku pun tertipu..

kes nya.. hari jumaat tu.. aku kena bawak dia datang opis sebab baby sitter dia cuti
tau jerk laa minah nie mana reti duk diam..pastu dari pagi bangun tu tak tido tido
aku bawak dia masuk dekat bilik fail  kengkonon nak tido kan dia
bila masuk ajer dalam bilik tu.. dia dah nampak cermin.. 

haaaa!! apa lagi.. kemain gediks laa minah nie.. 


siap menyanyi nyanyi bagai.. 


excited gila.. macam tak pernah nampak cermin


dan bermulaa laaa cerita yang sebenarnya


tetiba dia start selak selak baju .. ooooo ok maknya fikir style baru


mulut muncung adalah perkara biasa... ehh tetiba ...


tonggek plak.. ko jangan nak gediks sangat hannah kaysah oiiii... posing tonggek plak.. pipi dah melekat dekat cermin.. 


melekap terus..bila panggil di marahnyaa plak... ???? 'ayahhhhaarrrrrr.....'
hahahahhahahha... 
tetibaaaaa hidung mak nya terbau sesuatu... eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
hannah kaysahhhhh bluwwweeeekkkk (beyok)
addduuuhhaaaaii style baru ke cik nah oi.. nak membuang pun kena ambik feel ngadap cermin..

perghhh legaaa!!!... kah...kah..kah..


Jumaat, 20 Julai 2012

::WORDLESS FRIDAY::

ngehhhh..ngehhh.. harinie kita kasi wordless friday ek.. hakak kebizian.. bukan banyak korje.. 
tapi kebizian.. melayan anak dara ..  nanti kita citer..

yeayyy!!! sok dah puasa..!!!!


Niat puasa Ramadhan
Lafaz niat untuk sebulan puasa

Doa Niat untuk sebulan sekali doa
Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala.

Lafaz Niat Puasa (harian)

Niat doa puasa untuk sehari sekali
Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Alalh Ta’ala.


Doa Berbuka Puasa

Doa semasa buka puasa
Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.

Doa Selepas Berbuka Puasa

Doa selepas selesai berbuka puasa
Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.






kita kasi up satu pic cik nah ek.. apakah ???!!





Published with Blogger-droid v2.0.6

Rabu, 18 Julai 2012

::.. LIKE 'SISTER'..LIKE DOTTER..::



'Kakak' nya bustazah.. anaknya plakk.. cekgu gediks...
Ok ye murid murid.. harinie kita tak payah belajar... kasi simpan semua buku.... mari kita ENJOY!!!!.... kikikikik
Published with Blogger-droid v2.0.6

Isnin, 16 Julai 2012

::.. ROTI MARJERIN BERGULA..::


Selamat pagi.. alhamdullilah.. di pinjamkan lagi nyawa untuk hari nie.. 
memetik dari wall FB kawan aku..

USIA AKAN BERAKHIR TETAPI BIARLAH 
PAHALA TERUS MENGALIR

so!!

apa aktiviti korang semalam.. sure heaven yer dok.
. jalan-jalan pergi shopping beli baju raya anak kan... 
i'olss duduk umah jerk.. tak kemana pung.. 
pakincik keroje hari sabtu ahad... 
bila dah tak kemana-mana.. apa lagi aktiviti dapur laa kan apa lagi.. 

MEMASAK..!!!

budak-budak nie asal celik jerk mata.. 
makan..makan..makan.. 
jangan kata yang besar jerk .. yang kecik pun sama.. 
celik jerk bijik mata.. dah tolak mak dia pergi dapur.. 

yang si abang tu.. dah kena diet.. sebab obes..
tapi ...diet kelaut.. tahan sebulan jerk. perut tu kempis..
 diet laa kononnyaa kan.. nie dah naik lagi sekilo...
habih camno .. mak nya beria kawal makan.. 
yang bapak.. plak kesian suruh anak makan.....

lantak..

 esok nak kena pergi ngadap doc.. pak incik laa yang kena bawak...
tak kose aku nak tadah muka.. #moodmakmalueeww...
(nanti aku citer entry lain)

ok dah meraban panjang nau.. sebenornyaa nak citer pasal


ROTI MARJERIN BERGULA 

ala roti kering gula tu kan.. yang selalu ada jual dekat kedai mamak..
kalau dedulu jaman aku kekecik dulu.. mamak motor..
pet..pet..pet..
mamakkkk!!! nak rotiiiii

nie bukan aktiviti semalam atau hari sabtu..
nie aktiviti hari khamis..
roti banyak.. dari expired membazir.. yuk kita buat projek

sonang jerk pung nak buat nyaa..
asal cukup bahan .. jadi ler...
apa nak disusahkan.. kita buat dia kan.. bukan dia yang buat kita.. 
masak ikut imaginasi otak korang jerk..
ngehh ngehh neghhh


Bahan-bahan..

ROTI
MARJERIN / MENTEGA
GULA



memula tu aku cairkan marjerin dulu.. kengkonon senang aku nak tepek kat roti..


dah tepek marjerin tu dekat roti.. so korang susun laa roti-roti tu atas dulang pembakar.. dan taburkan gula ikut kemanisan yang korang nak.. aku letak secubit jer.. hakak tak mo potong kaki.. hikhikhik
ooo yer aku kerat roti nie jadi 4 segi.. buat kecik kecik.. senang nak storage..
sebelum tu panaskan oven 170' selama 10 minit.. dah panas oven baru korang masukkan roti nie.. bakar lagi dalam 20 minit..
taraaaa.. udah siappppp... senang kan.. tak susah mana pun dik non.. 

aku buat hari khamis petang..2 buku roti 
jumaat tengahari sudah habis... jumaat tu budak-budak tak pergi sekolah.. 
dorang pulun makan roti nie macam dah tak ada hari esok..

hari sabtu pagi aku buat lagi.. sebuku roti yang panjang...
belum siap.. tangan mongel dah tunjuk tunjuk...
selagi tak dapat.. mulutt tu bisinggg  jerk..
mak dia nak buat kerja dekat dapur pun tak senang..

dah dapat apa lagi.. korang tengok laa apa yang dia buat
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bajet hot laa kan...
.
.
.
.

korang tengok.. elok laa tu kan...
siap landing baikk punyaa.. tu tengah makan tu... 
saper laa ajor kamu nie hannah kaysah..


"amboiii anak dara makan sambill baringg, sok kalau buat perangai macam nie sampai besar .. tak ada orang laa yang nak masuk meminang kamu hannah kaysah oii.. tengok tu siap bersilang kaki kamu yerk..."


kuss!! semangat .. 
terkojuttt mak ko hannah kaysah...oiiii 






Published with Blogger-droid v2.0.6

Jumaat, 13 Julai 2012

::ANA IKAN BAKAR PETAI,BANGI

Salam kedinginan di pagi jumaat .. hujan rahmat semoga Allah memberikan kekuatan untuk kita semua ... morningggg kengkawan.... :-))

wokeeeiii nie citer pasal makan lagi.. kejadian awal bulan.. tapi harinie baru nak berblog.. nak buat camna kita kasi pelan-pelan kayuh ek.. asal hado.. asal berupdate blog... 

ANA IKAN BAKAR PETAI, BANGI.. korang pernah makan tak dekat sini.. errrmmm aku nie kira first time .. di suggestkan oleh kawan aku.. katanya sedapp ..  jadinyaaa disebabkan birthday aku bulan lepas pak  incik tak buat pape dan tak celebrate apa-apa... jadi ini adalah tebusan dari semua tu.. tak kisah lambat asalkan hado.. 

sampai-sampai terus serbu tempat ikan dulu.. pilih-pilih ikan .. banyak gak pilihan ..
aku ambik sotong sekor yang besar , pastu ikan kerapu, udang dalam 5 ekor pastu dengan ikan siakap..

semua masakan dekat sini.. bagi aku sedap  jugak laa .. cuma air asam  dia jerk yang kureng sedapp.. tak macam makan dekat bagan lalang.. bagi aku ikan bakar akan sedapp kalau air asam yang meletopss .. bila air asam sedapp maka sedap laa ikan bakar tu.. dan lagi yang aku rasa kurenggg sesangat.. sotong celup tepung.. sotong tu liat sangat.. dan tepung tak berapa umppppp !! macam dekat bagan lalang.. itu buat aku sikit keciwa.. 

dan lagi kan.. errrmmm udang tu aku mintak udang goreng butter.. tapi datang nyaa cara masak lain.. tapi pak incik kata boleh laa .. dan yang paling penting anak-anak aku bleh makan .. 

ikan siakap aku mintak suruh bakar petai.. haaaaaaa yang nie aku suka .. sebab .. teknik bakar tapi tekstur ikan seperti di kukus.. dan bagi anak tekak aku .. ikan tu sedappp.. cuma hampa dari air asam jerk laaa. tak per laa kita kasi belasah jerk laaa kan.. 

service dia ok.. cepat pun cepat.. mungkin sebab orang tak ramai lagi.. yang aku paling suka dekat sini walaupun tak ada entertainment macam TV .. tapi dorang sediakan tempat permainan kanak-kanak.. so senang laa ..anak-anak aku nak main.. tak derk laa menganggu mak bapak nak makan.. dan lagi dorang ada sediakan surau dan tandas.. persekitaran sangat bersih... 

trade mark kedai..


ikan siakap bakar petai.. isi lembut seperti di kukus.. harga bagi ikan nie.. RM 38.00


sotong celup tepung LIAT... sotong nie RM 20.00


udang goreng butter katanya.. hampa dari segi masakan sebab dalam otak fikir lain.. sekali hidang masakan lain.. tapi kira bleh laa.. sebab cik nah dengan aiman makan nasi malam tu banyak.. mungkin dia rasa butter tu lemak-lemak ... harga untuk 5 ekor udang  nie RM 30.00

ikan kerapu masak 3 rasa.. sedapp.. harga ikan nie.. RM 22.00


air aku kongsi jerk dengan pak incik.. epal hijau asam boi, aiman macam biasa milo ais .. haziq bali suam


budak nie kecoh.. air sampai jerk mulut dah bising.. 'nana nak..nana nak'


opppssss like mother like daughter... hahahaha..  cik nah takut kucing.. hahahha.. kucing lalu jerk bawah kerusi.. dia dah menjerit jerit.. 


tuan tanah .. nanti banjer lagi ek..

aksi seperti biasa.. gedikssss

total untuk semua makanan dekat atas tu RM 120.00 termasuk dengan air dan nasi 3 pinggan sama macam aku selalu makan dekat bagan lalang.. keseluruhan bagi aku.. boleh laa.. kalau nak datang lagi.. kira boleh jugak laaa.. cuma aku masih rasa BAGAN LALANG palinggg besttt .. tapi dari segi kos.. kira mahal lagi Bagan Lalang laaa kan.. dengan duit minyak dan jauh nya memang ler tak berbaloi.. nak dibandingkan dengan bangi yang dekat nie.. tapi orang kata kepuasan makan tu tak ada.. soooo... next ... akan ke bagan lalang balik kot.. ngehhh ngeeehhhhhhhh




lepas makan.. singgah area masjid putrajaya.. lepaskan budak budak nie.. 




Published with Blogger-droid v2.0.6

Khamis, 12 Julai 2012

::.. STEAMBOAT MAEPS.. SERDANG..::



Salam pagi khamisss kawan-kawan.. amacam tidur semalam sure lena di ulit mimpi yang indah yer dok.. 
aku semalam tidu tak berapa nak lena sangat laa.. sebab aiman demam.. biasa laa kan.. mamat tu kalau demam kena ambik perhatian lebih sikit.... jadinyaa pagi nie lambat keluar rumah.. tapi punch card still ok .. tak merah.. mau nya tak.... bawak kereta cam peleset harinie.. nasib baik pak incik isi minyak full tank..tu yang tekan minyak baik punye.. kalau idok.. hakak tekan minyak ala kadar jerk dik non.. sayang minyak kata ko.. ngehh ngehh neghhh...

wokeiii.. harinie mau citer pasal makan makan.. dah lama tak post gambar makan kann.. so harinie kita kasi 'pecah kan air liur dalam mulut'.. kata-kata itu  di petik dari chef muka ketat.. (masterchef).. kikikiki....

saper pernah makan steamboat dekat MAEPS, Serdang tu.. korang rasa sedap tak... ermmm kalau aku .. bleh la... tak sesedap jhonny's atau yang aku buat sendiri.. tekak aku rasa macam 'TAK ADA MARI'... tapi disebabkan abang aku belanjer.. so kita makan jerk ..

tapi yang best kat sini suasana dia.. tenang.. aman... dan damai gitu.. variety makanan banyak... pilih jerk apa nak semua hado.. nak makan ais krim, kasi cedok sendiri.. nak makan banyak mana pun ikut suka ko.. ABC bleh buat sendiri.. bubuh laa apa benda yang ko nak tu banyak mana pun tak dek saper nak marah.. tapi jangan membazir laa ek.. pastikan kasi habiss.. 

ini part sayur-sayuran.. macam-macam jenis sayur hado.. 
 ini plak part segala jenis mee.. ko pilih jerk mee jenis apa ko nak.. mee nie semua aku suka.. sebab sedap
nie plak part bahan-bahan frozen.. ada udang, ketam.. kerang.. semua ada
ini part tempat.. ehhhh salah.. ini minah kepochi.. tapi dia sangat sporting.. mak dia bleh makan dengan tenang .. aman.. damai.. 
 itu la tuan tanah .. heheheh.. terima kasih laa ek.. lepas nie ko banjer aku lagi ek.

 meja kami
cik nah with kakak ..hahahhahahahahaha.. seriuss .. budak nie panggil aku kakak... hahhaha














Published with Blogger-droid v2.0.6