Nuffnang

Nuffnang

Ahad, 22 April 2012

::.. STORY MORY MORNING GLORY..::


harinie.. mood agak kerajinan sikit.. tapi rajin ngadap laptop jerk laa mood nak memasak dan mengemas still ke laut.. anak-anak kita makan roti jerk laa yerk.. hahahahahahaha.. zalim ker.. weeeii tu tak zalimmm kalau zalim.. aku tak bagi makan langsung... ngehhh.. ngeeehhh.. jangan ada yang tepun talian NUR yerk.. heheheheh..

gambar kat hp aku banyak gila.. tak sempat-sempat nak update kat blog.. bila dah banyak.. dan bila idea dah hilang.. tu yang tak post post langsung kat blog nie.. terperam jerk kat hp.... sebenornya aku tak publish kat blog jerk,, tapi FB semua aku post.. hehehhe... aku sekarang nie tengah dok gila guna INSTAGRAM.. edit pic kat situ terus post kat fb.. post terus kat blog pun bleh tapi tu laa dia kuar link jerk.. tak terus kuor gambar.. 


pic yang di edit guna instagram.. cantikkkaaaann ..


entah hari apa entah.. tekak teringin nak makan nasi lemak... cakap dengan pak incik .. nak makan nasi lemak.. tetiba pak incik request nak nasi lemak style terengganu.. aku kata sama jerk kan.. dia kata lain.. sambal ikan tongkol.. ayoorrrkkkk mana ler aku tau nak masak sambal ikan tongkol tu.. kalau masak sambal biasa ikan tu aku tau ler.. mengelupur terus post status kat fb.. sib baik ada member tu orang terengganu.. so dia yang ajarkan.. memula tu dah google tapi tak berapa nak faham.. balik dari kerja terus gigih masuk dapur masak nasi lemak terengganu nie.. buurrrppp alhamdullilah.. pak incik kata sedap.. aku tak tau rasa sebenar nasi lemak tu.. sebab aku tak pernah makan.. tapi aku buat dua sambal.. takut tekak aku tak leh terima.. tapi bila dah makan.. errrrmmm sedapppp!!!!...


haa nie lagi satu hobi aku. bukan takat instagram jerk.. sekarang nie aku dok gian main game kat hp.. kalau dulu tak derk laaa minat sangat.. tapi laaa nie.. haaa ambik.. ralit gilaa bila main game nie.. tu yang satu kerja tak jadi apa tu.. sib baik ler pak incik tak kisah.. kalau dia kisah.. aku pun kisah gak,... hahahahah.. nie game terbaru yang aku layan.. sebelum nie main perang-perang.. nie plak dok layan jelly defense.. comeeeiii jerk..


jelly defense

Air Attack HD

windu cik nah tak.. ngeeeehhh.. see minah nie .. sekarang nie dah pandai layan TV. citer cartoon tak main.. apa barang  cartoon kan.. dia layan K-POP.. haahahhahaha... *maafkan saya..(sambil tunduk kepala).*.. ngeeehhh..... tengok kaki dia.. beria tengok tv..


minah kecik nie sekarang kalau makan.. nak suap sendiri.. kalau di suap tak mo makan.. sangat berdikari kan.. tapi tu laa .. bila dah suap sendiri.. 2 biji nasi masuk mulut yang lelain lantai makan.. sentapp jiwa raga mak tau.. mana tak nya.. kalau aku baru lepas mop tetiba bersepah lagi makanan.. mau tak sentap.. tapi selalunya pak incik yang uruskan.. hahahaha.. kata anak kesayangan bapak kan... tu badan di lomorkan nya dengan kuah dal roti canai.. satu badan bau mamak.. yerkkkkk.. !!!


muuaaaaahhhhhh... ngeeehhhh..


hobi minah nie sekarang.. tak suka pakai baju.. asal pakai baju jerk.. dia bukak.. dah pandai bukak baju sendiri... suka nau tunjuk perut yang moncit tu.. tu kena marah dengan babah dia.. sebab tak mo pakai baju.. babah dia memang pantang kalau anak-anak tak suka pakai baju... dia kata nanti sakit dada.... sejuk.. aku ok jerk.. senang tak payah basuh baju bebanyak.. hahahahahahah.. aku suka kalau tengok dia kena marah.. sebab dia suka cebik bibir dia.... comeeiii.. rasa macam nak gigit..


kalau cebik no.1.. kalau senyum pun bagi laa dekat dia.. pantang nampak orang nak snap pic dia.. dia dah ready dah...


ok dah stop citer pasal cik nah gewwwdiksss .. kita kasi laluan kat abang-abang cik nah. tapi tak berapa nak ada pic sangat. kengkonon tak macho ambik gambar nie.. low profile katanya... suka hati korang laaa.. tetiba mak korang rindu jaman korang kecik dulu comeeeiii jerk..


haaa ambik.. low profile konon.. sekali tido tertonggeng.. hahahahahahah... tido buas... tu pun dah bising nak mintak tukar katil nak katil double decker... ....


semua pic tido budak jambu nie kan.. hahahaha.. pic haziq tak ado.. sebab dia tengah pantau mak dia .. kan dia tak kasi aku letak pic dia.. budak nie seluas luas rumah.. tepi kerusi tu gak jadi port dia tido.... mainan tu sentiasa ada kat tangan..


seminggu aku kena pergi kursus.. dekat jerk kat klang .. stay kat prescott hotel.. ok laa hotel tu best gak... bilik hotel ok... tapi yang paling best bab makan.. seriuss sedapp .. 


biasa la kan.. kalau dah kursus. makan jerk laa kerja nyaa.. sehari 6 kali makan.. sampai sakit kepala aku.. asyik makan  jerk.. nafsu tak bleh nak kawal langsung.. habihhh nak kawal camno dik.. kalau dah dihidangnyaa udang besar-besar.. 2 hari makan udang.. memula prawn butter pastu udang goreng biasa.. pastu nasi goreng campur dengan udang.. kuew tiaw pun ada udang...  nie kalau mati bukan sebab kurang makan tapi mati sebab terlebih makan..

pic masa tengah kursus.. time nie kena jawab soalan dalam kumpulan... 

nie masa hari khamis.. pun kena jawab soalan gak... uuiiiwwwww lengan hakak ko.. mengembang bagai di pam..pam.. beratttt dahhh naikkkk.. bencccciiiii... (makan tak control salah sendiri)
Ahli kumpulan BASAH.. kenapa BASAH.. hahahahahahahahha.... biar lah rahsia... kikikiki

kumbang-kumbang kumpulan basah
rindu gila minah nie kat ummi dia.. dari malam aku balik tido celah kelengkang... semalam tengahari plak tido celah ketiak.. tak jadi kerja betul dengan minah nie semalam.. ummi dia nak masuk jamban pun meraung takut kena tinggal lagi laa tu...


haaa ko panjang lebar.. malas nak post banyak banyak.. buat sekali harung... puas ker.. .. ker tak puas lagi..  kalau tak puas tunggu ler bulan depan .. aku kumpul lagi gambar.. aku citer sekali harung.. ngeeehhh.. ngeeehhh... ok laaaa tu kan.. cukup sampai disini.. aku nak pergi layan minah kecik nie plak.. dia sudah start picit picit roti.. satu rumah bersepah.. adioossssss...... 


* yeeaaaaa yeaaaaa.. slip gaji sudah ada... sudah nampak perubahan.. alhamdullilah... syukurr rezeki anak-anak..*

2 ulasan:

Fyda Rahim berkata...

aku suke ko bt entry cam ni kak.. siyes puas baca.. sbb aku puas baca aku komen kt blog ko kak.. hehe.. mggu dpn jgn lupe..

fazitaismail berkata...

syoknya nasi lemak versi teganu..windu oo nak mkn nasi lemak teganu tu..

hadooo kemain lagikk cik nah layan K-POP..hehehe