Nuffnang

Nuffnang

Jumaat, 30 Disember 2011

::.. KELEBIHAN MEMBACA BISMILLAHIRAHMANIRAHIM..::

Cerita Syaitan Gemuk Dan Syaitan Kurus




Sahabat Rasulullah SAW , Abu Hurairah R.A pernah bercerita “Perbezaan syaitan penggoda orang kafir dan syaitan penggoda orang mukmin. Syaitan Penggoda orang kafir kelihatan gemuk, segar, rapi dan memakai baju cantik. Sedangkan syaitan penggoda orang mukmin kurus,kering, kusut, dan telanjang.”







Syaitan gemuk bertanya kepada syaitan kurus, “Mengapa kamu menyedihkan, kau kurus, kering, kusut,dan telanjang?”



Syaitan kurus menjawab, “Aku bertugas menggoda orang mukmin yang selalu berzikir dan membaca bismillah, menyebut nama ALLAH. Ketika hendak makan dan minum, dia membaca bismillah, menyebut nama ALLAH, maka aku tetap lapar dan haus.


Ketika memakai minyak rambut dia menyebut nama ALLAH, maka aku tetap kusut. Dan ketika dia memakai baju, dia juga menyebut nama ALLAH sehingga aku tetap telanjang.”

Syaitan gemuk menyahut, “kalau begitu, aku beruntung, aku bersama orang yang tidak pernah menyebut nama Allah. Pada waktu, dia tidak menyebut nama Allah sehingga aku dapat makan bersamanya sampai puas.

Ketika minum, dia juga tidak menyebut nama Allah sehingga aku boleh bersama dia minum. Ketika berhias dia tidak menyebut nama Allah sehingga aku turut berhias Dan, ketika memakai baju, aku pun ikut memakai pakaiannya.”



Begitulah, betapa agung faedah membaca bismilah. Syaitan tidak dapat bersama makan makanan orang yang membaca : Bismilahirrahmanirrahim



Wallahualam...





Selasa, 27 Disember 2011

::..SEGITIGA BERMUDA...::

aduaaaiiii asal laaa malas betul sekarang nie nak berupdate blog nie.. malasssssss tahap meraban raban... apa kes ntah.... aura tarak mari .. idea tarak datang.... masuk jerk... kebek kebek kejap..pastu kuar... taip entry pastu save draf jerk.. nak publisssshh rasa macam sampah...  jadi dok dediam dalam draf tu sampai kejung... pastu bengang blogg tak update.. ayyooorrrrkkk...... lagi satu kes.. sekarang nie asal kat umah jerk tak leh nak pegang laptop langsung.. baru duduk nak relax relax.. minah kecik tu ngegada gediks nak melepek.. kalau mak dia wat tak reti mulaa laa dia meraung.. sesikit nak menangisss..kena sikit nak meraung.. geraaaamm jerk .. sib baik kecik lagi.. ngader ler .. sok kalau besar buat perangai gini gak memang nak kena laa kan... citer pasal minah kecik nie nanti... aku hutang lagi citer pasal kamera pun tak habis lagi.. nie aku hutang lagi citer anak dara kecik ngegada gedik tu...


kebetulan harinie tengah dok melanguk.. tak dek nak wat apa.. tetiba aku teringat kan kisah hari jumaat lepas.. haritu time lunch aku ikut akak aku pergi shah alam .. ambik anak kesayangan dia dekat UITM.. cuti weekend.. berambik ...berhantar... lepas makan-makan sekitar seksyen 7 tu.. terus balik.. time tu awan dah mula mendung.. gelap gilaa... dan time nak ke kereta tu dah renyai-renyai... terusss akak aku berdezuupp masuk highway.. ikut kilang Gula CSR tu.. terus masuk highway ELITE... haaaa nie nak di mulakan citer... masuk jerk terusss hujan selebat-lebatnyaaa laaahh..memang gelap gilaaa.. pandangan antara kereta depan pun memang tak nampak.. samar-samar jerk.... dekat 1/2 jam perjalanan nak masuk putra high tu... dah nak mula cerah sikit... hati dah sikit lega laaa.. hati aku berdebor-debor gak ler.. time akak aku drive tu.. sampai jerk .. tetiba akak aku kata.. "fuhhh lega.. takut gilaa.. dah macam baru kuar dari NERAKA".. gilaa apa akak aku nie drastik gila ayat dia..pastu aku cakap ler " macam ko pernah masuk NERAKA tu.. ayat tu agak-agak ler.. kalau ko kata baru kuar dari alam ghaib tu munasabah gak ler.."....bila aku pandang belakang.. perghhh  seriussss suasana yang sangat mengerunkan.. tetiba akak aku bersuara lagi..."aku rasakan shah alam nie berkedudukan diantara SEGITIGA BERMUDA"... segitiga bermuda plak dah.. aku tanya dia benda apa tu.. seriuss aku memang tak tau.. dengan berlagak dia kata... "KAU GOOGLE PASTU KO BACA"..... cehhhhhh !!!!!

 lebih kurang ginie ler masa tu.. gambar nie aku jumpa kat google..

nie aku google citer nya serba sikit..
 ********************************************************************************************
BERMUDA Triangle atau dalam Bahasa Melayu, Segitiga Bermuda merupakan satu kawasan di barat Lautan Atlantis yang dilingkari satu garisan bayangan, seluas 1,140,000 km persegi (lebih kurang 440,000 batu persegi). Bermula dari Pulau Bermuda ke Florida dan kernudian ke Puerto Rico dan berpatah semula ke Pulau Bermuda. Di kawasan segitiga ini berlaku banyak kehilangan kapal laut dan kapal terbang tanpa dikesan.
 Sebelum dikenali sebagai Bermuda Triangle atau Segitiga Bermuda dikenali dengan banyak nama. Antaranya adalah Segitiga Syaitan, Kawasan Kehilangan; Segitiga Maut dan lain-lain lagi. la memperolehi nama Bermuda Triangle seteiah tersiar sebuah rencana berjudul The Deadly Bermuda Triangle dalam majalah Argosy sekitar tahun 1964.

Sesebuah kapal atau pesawat udara yang mengalami kecelakaan di lautan biasanya meninggalkan berbagai kesan kemalangan, seperti tumpahan minyak dan terjumpanya barang-barang anak kapal yang mudah terapung di permukaan air. Tetapi di Bermuda Triangle kesan- kesan tersebut tidak ditemui langsung!


Misteri kehilangan kapal terbang pengebom torpedo TBM Avenger yang terlibat dalam misi 'Flight19' yang terbang dari Fort Lauderdale, Florida melalui kawasan Segitiga Bermuda, juga merupakan satu kehilangan penuh misteri sehingga ke hari ini.Rakaman perbualan radio antara juruterbang dengan menara kawalan tidak banyak membantu dalam mencari ' sebab-musabab kehilangan pesawat udara tersebut. Malah apa yang dapat dikesan adalah perkara-perkara aneh yang sukar dimengerti.Salah satu daripadanya ialah perbualan radio antara pihak menara kawalan di Fort Lauderdale dengan Ketua Operasi Penerbangan 'Right19', Lt Charles Taylor. Rakaman mendapati Ketua Penerbangan ’Flight 19‘ iaitu Taylor sendiri kehilangan arah dan 'tidak dapat melihat daratan'. Pihak menara memberi arahan agar beliau mengambil arah ke barat, namun gagal kerana menurut Lt Charles Taylor be1i4u tidak 'dapat menentukan di manakah arah barat. Ayat terakhir dari Charles Taylor:
 

"Keadaan lautan kelihatan seperti mana tidak sepatutnya ia dilihat". Selepas itu komunikasi terputus dan tiada lagi kedengaran sebarangmaklumat mengenai Lt Charles Taylor dan 'Flight 19'. Beliau dan anak kapal hilang entah ke mana.

Sehubungan kehilangan 'Flight 19' sebuah kapal udara yang mampu mendarat di permukaan air telah dihantar untuk mencari pesawat-pesawat misi 'Flight19'. Malangnya pesawat 'Martin Mariner' itu bukan sahaja tidak bertemu dengan pesawat-pesawat yang hilang malahan pesawat itu juga turut ghaib di segitiga berhantu itu. Terdapat banyak teori dan pendapat yang diberikan mengapa berlakunya perkara-perkara aneh dan kehilangan misteri di Bermuda Triangle.


Edgar Cayce, seorang psychic memberikan pandangan bahawa kawasan dasar Bermuda Triangle merupakan runtuhan tamadun Atlantis. Pada zaman tesebut masyarakat Atlantis bergantung kepada sebuah 'kristal penjana tenaga' yang mengeluarkan tenaga elektrik yang kekuatannya mungkin sama atau lebih kuat daripada tenaga nuklear yang dimiliki manusia masa kini.Menurut Edgar hilangnya kawalan terhadap 'kristal tenaga' yang dikongsi bersama itu menyebabkan terjadinya satu bencana buruk yang menyebabkan Atlantis musnah dan tenggelam. Bagaimanapun 'kristal tenaga’ yang berada di dasar laut berkenaan masih aktif dan bertindak secara rawak mengeluakan tenaga elektromagnetik yang kuat yang mampu mengganggu keadaan persekitaran dan menyebabkan berlakunya bencana apabila sesebuah kapal atau kapal terbang melalui kawasan itu.



Segitiga Bermuda juga dikatakan tempat bersarangnya UFO. Ini kerana UFO kerap dilihat di kawasan segitiga maut itu.


Kisah Usaid Bin Hudair ra

Terdapat satu kisah sahabat Rasullulah SAW iaitu Usaid Bin Hudair ra. Sahabat Rasullulah SAW ini berasal daripada golongan Ansar dari suku Auws. Beliau dihormati oleh seluruh masyarakat Ansar dan juga Muhajirin kerana kelebihan yang ada pada beliau. Sahabat Rasullulah saw yang mulia ini adalah seorang yang pandai membaca dan menulis serta penunggang kuda yang baik. Beliau juga dikenali pemanah yang tepat.

Pada suatu tengah malam Usaid duduk di tempat ibadahnya manakala anaknya duduk disampingnya. Kuda beliau yang akan disiapkan untuk jihad tidak lama lagi terikat tidak jauh darinya.

Pada ketika itu, keadaan malam tenang dan sejuk, bintang-bintang seakan-akan akan jatuh ke bumi, maka timbullah keinginan Usaid untuk menghiasi keadaan yang sejuk ini dengan wangi-wangian bacaan al-Quran. Usaid mulai membaca permulaan surah al-Baqarah dengan suara yang merdu dan indah. Usaid dikenali sebagai pengalun bacaan al-Quran yang merdu dan mengasyikkan.

Tiba-tiba kudanya meronta-ronta sehinggakan tali untuk mengikatnya hampir terlucut, kemudian Usaid menghentikan bacaannya. Seketika itu juga kudanya pun menjadi diam dan tenang.

Kemudian Usaid mengulangi bacaannya kembali dan kuda beliau meronta-ronta kembali bahkan lebih teruk daripada yang pertama tadi. Usaid menghentikan dari bacaanya dan kudanya ikut diam sepertimana peristiwa pertama tadi. Maka Usaid mengulangi perbuatan tersebut berulang-ulang dan tidak menghiraukannya.

Walau bagaimanapun, Usaid kasihan akan anaknya jika terbangun dari tidurnya lalu dia bangun menuju ke arah kudanya. Tatkala berjalan, Usaid melihat ke langit dan melihat awan berjajaran dilangit membentuk payung yang sangat besar. Dan disampingnya terlihat seperti susunan cahaya yang menerangi seluruh permukaan  sehinggakan Usaid naik ke tangga rumah untuk melihat yang hal menakjubkan ini sehingga hilang dari pandangannya.

Tidak pernah dilihat kejadian yang aneh ini oleh mata manusia sama sekali. Ketika waktu pagi tiba, bersegeralah Usaid menuju Rasulullah dan menceritakan apa yang terjadi pada dirinya semalam.

Maka Rasulullah SAW pun berkata kepada Usaid : 
Para Malaikat itu sedang mendengarkan bacaanmu wahai Usaid, andaikan kamu melanjutkan bacaanmu pasti manusia akan melihat para malaikat yang sebelumnya terhalang pandangan mereka dari para Malaikat” 
Dan apakah payung yang sangat besar itu? Adakah ia menyerupai UFO yang dilihat zaman moden sekarang?

Kisah-kisah lain yang berkaitan UFO pada zaman para Anbia

1. Kisah Nabi Zulkifli as (Ezekiel) dalam Taurat (Torah)
Ezekiel atau Zulkifli adalah seorang Nabi yang dipercayai hidup sekitar kurun ke-6 sebelum masihi. Ezekiel banyak disebut di dalam kitab Torah (Taurat) tetapi tidak banyak dibicara dalam al-Quran mengenai kisah-kisahnya. Di dalam Taurat, dalam Book of Ezekiel telah terkandung kisah Ezekiel dan objek yang terbang di langit pada ayat Ezekiel 1:4-1:24.
|Ilustarasi pada abad ke-16 oleh M. Merian|

2. Kisah Nabi Alias as (Elijah) dalam Injil (Bible)

Elijah atau Nabi Alias as adalah seorang yang diturunkan untuk memperbetulkan akidah orang-orang Yahudi yang tersesat yang mana telah menyembah patung Baal. Pada usia tuanya, Elijah menurut kitab Bible dalam King of Kings 2:7-12 telah dibawa oleh Tuhan untuk menaiki chariot ke syurga. 
Penampakan UFO ketika pelayaran Christopher Columbus?

Pada tahun 1492 dalam “The Life and Voyages of Christopher Columbus.” Christopher Columbus dan pembantunya Pedro Gutierrez ketika di atas dek Kapal Santa Maira, kebetulan terlihat, “a light glimmering at a great distance.” Ia kemudian hilang walau bagaimanapun muncul kembali beberapa ketika kemudian sebanyak beberapa kali. Aksinya memang memeranjatkan dengan aksi turun dan naik di langit.

Columbus atau nama sebenarnya Christopher Columbus yang memang terkenal sebagai pakar dalam ilmu astronomi telah berkata kepada anak kapalnya bahawa itu pertanda kepada mereka bahawa mereka akan sampai ke daratan tidak lama lagi. Seperti yang diramalkan,mereka kemudian menjumpai daratan 4 jam kemudian.

Penipuan Dajjal tentang UFO

Persoalan tentang tipu daya Dajjal mengenai UFO dihuraikan dengan panjang lebar dalam bab ini 4 buku tulisan Muhammad Isa Dawud (MID) yang bertajuk Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin Segitiga Bermuda. MID mendedahkan bahawa piring-piring terbang UFO yang digembar-gemburkan oleh Amerika Syarikat (juga Hollywood) sebenarnya adalah tipu daya semata-mata.

Tujuh hakikat itu ialah : -
  1. Fenomena piring terbang bukan khayalan, ianya adalah perkara benar yang mempunyai kuasa genius yang menggerakkannya dari tempat lain.
  2. Piring-piring terbang itu wujud dalam keadaan yang nyata, berfizikal, berjisim dan sama seperti mana kapal-kapal terbang yang biasa kita lihat. Cuma bezanya mungkin dari segi bahan buatan dan bentuk. Yang membezakan piring terbang itu dengan kapal terbang – kapal terbang di dunia ialah teknologi yang digunakan.
  3. Pemandu-pemandu piring terbang yang kelihatan rupa parasnya dengan pelbagai bentuk pelik itu sebenarnya manusia biasa. Mereka diasuh, dididik dengan bahasa-bahasa asing yang dimiliki di Segitiga Bermuda. Mereka juga adalah manusia yang diculik dari dunia sebenar dan diajar pula menggunakan teknologi-teknologi canggih milik kerajaan Dajjal.
  4. Piring terbang – piring terbang milik kerajaan Dajjal sebenarnya berlabuh dan berlepas dari pengkalan-pengkalan yang banyak di Segitiga Bermuda.
  5. Semua piring terbang itu adalah milik Dajjal dan pernah dikhabarkan oleh Rasulullah SAW sejak 1400 tahun dahulu.
  6. Dajjal adalah raja di kerajaan rahsia di Segitiga Bermuda. Si laknat itu sedang berkonspirasi di sebalik kejadian-kejadian pelik yang berlaku di dunia ini. Dajjal memang wujud malah menetap secara terus di Segitiga Bermuda.
  7. Dajjal keluar atau muncul di tengah-tengah masyarakat secara berfasa-fasa. Adakalanya ia muncul mengaku sebagai Nabi dan ada kalanya ia muncul dengan memimpin sebuah organisasi. Menurut Muhammad Isa Dawud anggapan bahawa Dajjal keluar hanya sekali di tengah-tengah masyarakat adalah tidak benar.
Amaran: Artikel ini mengandungi teori-teori yang mana pada sesetengah pembaca sukar untuk menerimanya kerana ia mungkin sesuatu yang baru pada mereka. Perlu diingatkan, artikel ini tidak langsung melanggar syariat dan kepercayaan kita sebagai Umat ISLAM.
********************************************************************************************

selamat membaca ek.. nie semua aku ambik dari google dan dari blog-blog yang ada mengisahkan tentang SEGITIGA BERMUDA nie.. kalau nak lebih detail korang plak google ek.. sesungguhnyaa ALLAH maha mengetahui segala-galanya...



Khamis, 22 Disember 2011

::.. NYAH KO CICAK DURJANA..::




citer pasal kamera tu .. tangguh dulu.. modal nak bercerita tak muncul dah berminggu-minggu dok terperam.. nie kebetulan dok google-google sekali terjumpa pehtua pasal nak menghapuskan cicak.. eeeeuuuwwwwww aku cukup geli dengan cicak nie.. nak lagi dengan tahik dia.. yerkkkk... .. jom.. jomm kita baca pehtua nie..


TIPS (1)

MAKANAN CICAK IALAH SERANGGA. Lagi banyak serangga lagi banyak cicak. Sikit serangga sikit cicak. Kalau nak hapuskan cicak, hapuskan serangga dulu. Cicak akan lari ke tempat lain sebab tak ada rezeki dalam rumah kita. Kenapa ada serangga di rumah? Soalan ini juga boleh dijawab senang oleh kita sendiri. Dari sampah, saki-baki makanan yang tidak dibersihkan, lantai kotor, makanan mentah tidak ditutup rapi, sarang serangga, highway serangga seperti dahan pokok dari pohon rimbun, tempat lembab dan sebagainya. Makanan favorite cicak ialah SEMUT, ANAI-ANAI dan LIPAS.
TIPS (2)

Kalau nak hapuskan cicak, JAGA KERSIHAN RUMAH supaya serangga dapat dikurangkan. Orang-orang yang beriman suka menjaga kebersihan.

TIPS (3)

Bahan apa yang cicak takut atau tak suka? Cicak tidak suka dengan campuran air dan lada merah. Dia tak tahan pijau. Lari….!!! Cara-caranya adalah tumbuk 2 biji lada merah atau 4-5 cili padi. Bancuh dengan air. Masukkan dalam Botol Spray. Spray kat tempat mana banyak semut atau selalu nampak cicak duduk berdiskusi dalam group atau menyorok. JAUHI DARI KANAK-KANAK. Jangan ter-spray mata sendiri atau terhidu air spray. BAHAYA. JANGAN LALAI.

TIPS (4)

Cicak tak suka dengan kulit telur ayam. Dia alergik dengan mineral kulit telor. Cara-caranya adalah basuh dan keringkan dalam 2 atau 3 hari. Pecahkan kecil-kecil jadi saiz duit 5 sen atau seposen. Lekatkan berapat-rapat pada kadbod dengan gam. Letak kat mana-mana yang nak elak cicak berkunjung. JAUHI DARI KANAK-KANAK. Kulit telur jika termakan boleh tercekik. BAHAYA. JANGAN LALAI.

TIPS (5)

Cicak tak suka pada serbok borik acid. Dia mati tergolek kalau degil dan lalu jugak. Caranya dengan menjaga kebersihan halaman rumah juga boleh mengurangkan cicak dari masuk ke dalam rumah. Laluan terbaik cicak-cicak ini ialah melompat dari daun ke atas bumbung dan seterusnya melalui tingkap atau bawah pintu balconi. Cicak suka menyorok di bawah daun dan pada dahan-dahan pokok. Perlu pendekkan rumput, daun-daun, dahan-dahan pokok. Selepas menebas, taburkan serbok borik acid di kawasan yang rimbun menghala ke rumah. JAUHI DARI KANAK-KANAK. BAHAYA. JANGAN LALAI.

TIPS (6)

Cicak takut dengan kucing. Kucing biasanya bermain-main dengan cicak dan menjadi makanan side-dishnya. Tapi kalau larat jaga kucing takpalah. AMARAN : Pastikan kucing selalu bersih dari kutu. Kutu boleh beranak-penak sekejap sahaja setelah hisap darah. Jika kutu kucing tersebut berasal dari kutu anjing, lagilah risiko tinggi menjadi sarang kutu di dalam rumah. PENAT berminggu-minggu nak hapuskan kutu pulak. Sendiri fikir dan buat keputusan.Kurang dan banyaknya cicak di rumah berkait rapat dengan kurang atau banyaknya serangga di rumah. Kurang atau banyaknya serangga di rumah, berkait rapat dengan sikap penghuni terhadap kebersihan rumah dan halamannya.


Akhir kata, semoga tips-tips serta cara menghapuskan cicak ini berkesan untuk anda dan silalah mencubanya di rumah masing-masing. Jika tak cuba kita tak akan tahu samaada cara-cara tersebut berkesan atau pun tidak.





Isnin, 12 Disember 2011

::..WORDLESS MONDAY..::



Tengok dulu ek.. citer kemudian...

MAKCIK SIBUK!!!

Khamis, 1 Disember 2011

::... STATUSS TERBAIK DARI FACEBOOK...::

morninggggg theeeee morninggg frennnn... ada baikk.. huhuhuh.. dah masuk bulan baru kan.. dan punch card baru.. tapi.. awal-awal bulan punch card dah merahhh apa kes kan... apa nak buat.. ini ler kalau pompuan yang ada anakkannn.. cuti demi anak.. lewat pun kerana anak... punch card merah gara-gara cik nah demam ler.. bawak pergi klinik dulu pagi  tadi.. risau betul kalau tetiba demam panas macam nie.. memulaa tu elok jerk minah kecik tu bergurau senda.. tetiba dalam bergurau senda tu.. badan panas melantun... ayyoooorrkkk .. seriua tau... malam tadi kena masuk ubat iukut vontot baru leh tido minah tu.. kalau tak merenggek jerk...

wokeeeii.. sila baca perenggan di bawah dengan fahami nyaa.. status nie aku ambik dari FB kawan aku.. bila baca.. hati rasa tenang jerk..  dan jiwa rasa sayu.. itulaa pengorbanan seorang wanita yang bernama IBU..



******************************************************************************************
...Wanita yang cantik adalah…Seorang Ibu yang mendidik dan memagari anaknya dengan dengan kasih sayang dan iman percaya pada Tuhan...Seorang Wanita yang tetap berdiri pada jalan yang benar dan tidak berkompromi dengan sesuatu yang dia tahu dapat menyesatkan....Seorang Wanita yang mengasihi keluarganya baik suami dan anak-anaknya....Seorang Wanita yang memberikan warna positif dalam kehidupan setiap orang....Seorang Wanita yang tidak menjual dirinya demi kemewahan. Kerana baginya kemewahan syurga yang lebih penting dicarinya....Seorang Wanita yang tahu menempatkan dirinya di manapun dia berada...Seorang Wanita yang dapat membezakan mana yang benar dan mana yang salah...Seorang wanita yang dapat menginspirasikan semua orang..Dan terakhir, wanita yang cantik adalah wanita yang boleh menjaga harga dirinya...♥