Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 30 November 2011

::... WORDLESS WEDNESDAY...::

amboiiiii .. menyental dengan begitu teruk sekali...


cer teka???....





Selasa, 29 November 2011

:: ASAM PEDAS IKAN MAYUNG/ DURI .. RESEPI ATOK GEMOK..::

hallllluuuuuuuu... !!!!!!!!!
sudah lunch ker... ker lom makan lagi.. ker malas nak masak... ker Diet.....
apa-apa jer lah.. janji lunch.. kalau tak kang perut masuk angin kang .. susah plak...
karang tak pasal-pasal dok burrrrppp.. burrrrrppppp kuar angin....

hari ahad tu.. mak aku dengan kakak aku  nak datang umah.. jadi kena laaa masak untuk
jamu dorang makan lunch.... letih otak aku dok pikir nak masak apa..
tetiba terpikir nak makan asam pedas.. nak yang pedasss pedassss.. kuah pekat..
perghhhhhhhh meleleh air liurr bilaa asyik dok pikir..
akhirnyaaaa set lunch ahad tu.. ASAM PEDAS IKAN MAYUNG resepi ATOK GEMOK...
kikikikikikiki... saper atok gemok..???
atok gemok tu .. arwah nenek aku... mak kepada arwah abah aku..
owang johor kan panggil nenek tu atok kan.. jadi jangan ingat lelaki plak yerk...

kebetulaaann plak masa aku pergi beli ikan mayung haritu .. dalam ikan tu ada telur.. perghhhhh
dah macam mak PEKAN plak.. teringin nak makan telur ikan kannnn... jadi masak-masak terusss
simpan .. tak bagi orang lain makan.. hahahahahhahahaah.. teruk perangai kan...
lantak.. bukan senang nak dapat telur ikan mayung tu... syukur gak ler.. sebab mak aku pun tak makan
telur ikan mayung tu..


telur ikan tak perlu di keluarkan biarkan sajer dalam karung macam tu.. lagi besssttt


RESEPI ASAM PEDAS ATOK GEMOK..

Bahan-bahan
  • Ikan Mayung/duri
  • 50 tangkai cili kering... 
  • 7 ulas bawang merah   
  • 5 ulas bawang putih    
  • 5 biji cili padi              
  • 2 1/2 sudu lada hitam  
  • 2 inci kunyit                 
  • 2 inci halia 
  • belacan
  • daun kesum
  • bendi
  • asam jawa
  • garam
  • ajinomoto
  • minyak
cara-cara
  • blander cili kering,bawang merah,bawang putih,cili padi,kunyit,halia,belacan dan lada hitam...
  • tumis bahan-bahan yang dah di blander tu sampai garing.... (tumis dengan api yang sederhana)
  • bila dah garing.. masukkan air asam jawa.. dan ikan ... biarkan ikan masak seketika...
  • kemudian masuk kan 1 cawan air dan daun kesum.. masak sehingga mendidih
  • setelah mendidih masukkan 3 cawan lagi air.. dan masukkan juga garam, ajinomoto.. masak sehingga mendidih dan naik minyak
  • bila dan naik minyak.. masukkan bendi.. masak sehingga bendi empuk
  • dan tutup api....
(asam pedas nie pekat .. sebab tu tak menggunakan air yang banyak)

Isnin, 28 November 2011

::.. ..RAJUK ANAK DARA....::

Lama tak citer pe'el cik nah kan... haaaaaaa harinie.. meh nak citer pe'el cik nah ....
kalau dulu time petang-petang ambik.. mukaa tersengihhh... macam kerang busuk... kekadang tu..
kalau aku nak ambik.. di tepiss nyaa tangan  aku.. muka berpaling tempat lain....

tapi sekarang nieee sudah tidaaaakkkk....
asal petang aku sampai .. nak ambik dia.. perghhhhhh gilaaaa panjanggg muncunggg
pastu tak sempat-sempat  nak suruh aku dukung..

ada saru petang tu.. aku sampai-sampai jerk.. aku tengok muka anak dara nie lain macam
mata bengkak.. mulut muncung... pastu tersedu-sedu.. aku dukung teruss peluk.. sedu  tetap sedu..
aku tanya cikgu dia.. kenapa???
cikgu kata.. suruh dia tolak kerusi.. sebab nak suruh dia belajar berjalan..
tapi dibantainyaa meraung.. tapi tolak tetap tolak...
ini kira tema dia.. "KERNA TERPAKSA.. AKU MELANGKAH PERGI.."...
kesian kan.. tu ler.. saper suruh tak pandai jalan.. kan dah kena paksa belajar jalan ....

pastu baru-baru nie pun gitu jugak.. muka cebikkkk.. mata bengkak...
aiii tak kan kena berjalan lagi nak menangisss lagi... melampau betul minah nie..
aku tanya cikgu kenapa.......???
ghuperrrrnyaaaaaaa ko!!!!!!!!! minah nie bad mood.. pepetang hari sebab kena paksa bangun mandi...
ambbboooiiiii suka mengamuk plakkk cik nah nie sekarang.....

nak tengokkkk mukaaa budak bad mood....


amacam ... ada lebar macam angelina jolie tak... kikikiki eeuuuuwwww seksi plak cik nah buat bibir
macam tu.. eeuuwww i like..
time nie aku panggil pun dia buat tak tau.. dalam hati tu 'bengkak' jerk..
warghhh ..merajukkkk betul nie.. cik nahhh.. ooooooooo cikk nahhhh tak nak pandang ummi langsung ke
aku pujukk.. pujukk kata.. nanti balik kita cakap dengan babah.. 
biar babah 'babab'  cikgu..
baru pandang... haaa ko.. ngegada betull.. tapi muncung tetap maintainnn..




Jumaat, 25 November 2011

::.. GANTI PUASA...::

Salam pagi jumaat semuaaaa.. warghhh harinie bagi salam plak.. selalu mainnn taip dengan tak bagi salam.... hik..hik..hik... bukan apa.. insafff.. insafff... dan lagi harinie jumaat kan.. kenaa laa happy. sebab esok cuti.. lusa cuti.. tulat cuti... tonggek cuti.. eeeehhh cuti lagi .. hahahahhahahahaha....... ok..ok.. nie aku nak kongsi-kongsi lagi ilmu tentang GANTI PUASA... bukan nak berlagak macam ustazah ustazah pilihan.. apa yang kita tahu.. kita kena laa sebar-sebarkan .. benda baik kan...

semalam member aku dok tanya pasal ganti puasa.. kena bayar fidyah ke tak.... dia tanya dekat aku yang sememang nyaaa tak berapa nak tau sangat laaaa.. kan.. jadi setelah aku meng GOOGLE dengan abang aku yang kengkonon alim tu.. memulaa dia kata tak perlu bayar fidyah.... bilaa aku dah balik baru dia sms aku.. info di perolehi dari JAKIM.. meh kita baca.....

********************************************************************************************
"Orang-orang yang  meninggalkan puasa dengan sebab apa pun diberi kelapangan masa untuk mengQada puasanya itu, asalkan tidak lewat sehingga masuk bulan Ramadhan yang berikutnya. Seandainya masih belum mengQada nya lagi dan masuk bulan Ramadhan yang berikut. Ia dikenakan fidyah iaitu sehari secupak beras serta Qada nya sekali. Seperti contoh :-

- seseorang itu telah meninggalkan puasa 5 hari pada tahun pertama dan tidak mengQada sehingga masuk bulan Ramadhan tahun kedua maka ini dikenakan :-
  • Tinggal 5 hari > Qada 5 hari puasa, ini bagi tahun pertama iaitu masuk tahun  kedua > Beras 5 cupak (1 cupak sehari)
  • Tinggal 5 hari > Qada 5 hari puasa, ini bagi tahun kedua iaitu masuk tahun ketiga > Beras 10 cupak (2 cupak sehari)
  • Tinggal 5 hari > Qada 5 hari puasa, ini bagi tahun ketiga iaitu masuk tahun keempat > Beras 15 cupak (3 cupak sehari)
Begitulah seterusnya jika masih juga belum meng Qada puasanya. Maka jumlahkanlah berapa tahun yang belum dijelaskan puasanya yang ditinggalkan itu dan berapa pula yang patut dikenakan fidyahnya.

*******************************************************************************************

Ketika memberi fakir miskin dengan kadar yang telah dietapkan bagi tujuan membayar fidyah memadai dengan niat sahaja. Tetapi jika membayar fidyah melalui jawatankuasa masjid atau mereka yang menjalankan tugas berkaitan dengan hal ehwal Islam adalah lebih baik dinyatakan tujuan kita itu.

Sebagai seorang Islam yang mengakui menjunjung perintah Allah janganlah lalai untuk mengQada puasa yang ditinggalkan itu. Lagi cepat kita Qada lagi besar faedahnya yang kita dapati dan ringan penanggungan kita terhadap Allah S.W.T.

sekian , Wallahualam....




Khamis, 24 November 2011

::.. CARA-CARA MELAYAN SUAMI..::


Kehadiran suami di rumah merupakan satu rahmat kepada setiap isteri. Hanya isteri-isteri yang menderhakai suami sahaja menganggap kepulangannya suatu yang dibenci kerana dibebani dengan berbagai kerja dan tanggungjawab. Amat malang sekali jika ramai lagi isteri-isteri yang masih bersikap sedemikian.Hilanglah matlamat perkahwinan di mana isteri sebagai penenang dan penyeri rumahtangga. Di bawah ini dinyatakan cara-cara berhadapan dengan suami.

1. Semasa suami bercakap hendaklah isteri diam mendengarnya dan jangan suka menyampuk atau memotong cakapnya.

2. Bila suami marah hendaklah isteri mendiamkan diri,jangan suka menjawab. Sikap suka menjawab, bertekak dan menegakkan kebenaran sendiri akan menambahkan lagi kemarahan suami. Jangan terkejut jika suami angkat kaki meninggalkan rumah berhari-hari atau tidak mahu bertegur sapa dengan anda sebagai denda di atas

kedegilan anda sebagai isteri. Sebaliknya, kalau suami kembali ke rumah jangan disambung atau diulang-ulangi cerita lama. Sambutlah suami dengan senyuman kasih sayang dan bersegeralah meminta maaf. Jangan kita tunggu suami meminta maaf dengan isteri, jatuhlah martabat keegoannya selaku seorang lelaki.

3. Kadang-kadang si suami sengaja suka mengusik isterinya. Bila dia menyakiti hati isteri hendaklah banyak bersabar, jangan cepat merajuk. Merajuk adalah sifat orang yang tidak matang dan seperti perangai keanak-anakan. Cuba kita perhatikan perangai kanak-kanak, mereka akan cepat menjerit bila ada sesuatu yang tidak kena tambahan pula kalau yang menegurnya itu ibunya sendiri. Sengaja dihentak-hentakkan kaki meraung sekuat hati meminta simpati dari ibunya.

4. Bila kuku, misai dan janggutnya panjang hendaklah segera dipotongkan (jika panjang janggutnya lebih dari segenggam). Pilihlah hari-hari yang terbaik iaitu hari Isnin, Khamis dan Jumaat.

 
5. Jika dia berhajat sesuatu hendaklah isteri cepat bertindak. Bangun segera bila disuruh. Jangan melengah-lengahkan kemahuannya supaya tidak mencetuskan kemarahan atau rasa tersinggung di hatinya. Jangan isteri buat acuh tak acuh, hatinya akan kecewa dan menandakan isteri sudah tidak taat padanya.

 
6. Hendaklah memasak mengikut kesukaan suami bukannya ikut selera isteri. Kalau suami suka makan gulai kari atau masak lemak cili api, janganlah kita masak lauk asam pedas atau ikan goreng. Suami akan gembira bila seleranya ditepati. Janganlah pula ikan yang menjadi mangsa, diketuk lengkang-lengkung hingga hancur kerana meradangkan sikap suami yang mahu lauk tersebut dimasak mengikut seleranya sedangkan isteri tidak menggemarinya.

 
7. Apabila pakaian suami koyak atau tercabut butangnya hendaklah segera dijahit. Jahitlah dengan secantik yang boleh supaya pakaian itu kelihatan kemas dan cantik. Jangan dibuat sambil lewa kerana jahitan tersebut akan melambangkan peribadi isteri samada ikhlas atau terpaksa. Semua suami akan berasa bangga jika pakaiannya dijahit sendiri oleh jari-jemari halus isterinya, sekurang-kurangnya dapat menampung ekonomi rumahtangga.

 
8. Sentiasa sediakan barang-barang keperluan di dalam poket baju dan seluar suami iaitu sikat, celak, cermin kecil, minyak wangi dan kayu sugi. Tidak menjadi kesalahan seandainya si suami menolak segala persediaan tersebut tetapi sekurang-kurangnya sediakanlah minyak wangi dan kayu sugi.

 
9. Bila bertembung kehendak suami dan anak-anak, dahulukanlah kehendak suami, begitu juga dengan kehendak ibu ayah. Sekiranya suami ingin dilayan hendaklah ditaati meskipun isteri berada di dalam keadaan
letih. Melayani suami merupakan satu pahala besar keatas setiap isteri kecualilah jika suami kita meredhainya.

 
10. Apabila menggunakan harta suami ataupun duit yang hendak kita hadiahkan kepada ibu bapa maka mintalah izin darinya terlebih dahulu. Jangan beri dahulu kemudian baharu diberitahu kepadanya. Siapa tahu mungkin wang itu amat diperlukan sedangkan isteri sewenang-wenangnya telah menghadiahkan kepada orang lain, suami dapat pahala sedangkan isteri tidak dapat apa-apa. Sebenarnya meminta izin itu ialah sebelum melakukan sesuatu tindakan bukannya setelah perkara itu berlaku diberitahu. Ini silap sebenarnya tapi kes-kes seperti inilah yang sering berlaku di kalangan para isteri.

 
11. Sentiasa berada di dalam keadaan bersih dan kemas ketika suami berada di rumah. Isteri hendaklah berada di dalam keadaan berwangi-wangian supaya hatinya senang untuk bersenda gurau dengan isterinya.Ketahuilah bahawa bersenda gurau antara suami isteri juga merupakan salah satu ibadah yang diredhai oleh Allah swt.

 
12. Air minum suami hendaklah sentiasa disiapkan jangan sampai dia minta biarpun sekadar air masak sejuk. Sebaik-baiknya sediakanlah minuman panas seperti kopi, teh atau susu. Air panas elok disimpan di dalam termos supaya memudah dan menjimatkan masa kita. Kalau boleh sediakan kuih-kuih ringan seperti karipap, cucur, bubur, apam ataupun biskut kering. Hal ini juga dapat mengelak anak-anak dari membeli makanan ringan di kedai yang tidak mengandungi zat di samping tidak terjamin kebersihannya.

 
Akhir kata hendaklah isteri sentiasa menghormati dan memuliakan keluarga suami. Bersikap ramah-tamahlah dengan keluarganya dan bersabarlah di atas segala tindakan mereka jika ada yang bertentangan dengan syariat. Di sinilah peranan isteri untuk berdakwah kepada mereka tetapi biarlah berhikmah dan kena caranya agar setiap tindak-tanduk kita dikasihi dan dihargai oleh mereka seterusnya menjadi menantu atau ipar yang dicontohi akhlak, peribadi dan ibadahnya.


****************************************************************************************


 
semoga perolehi kebahagian sehingga ke akhir hayat..
****************************************************************************************
Artikel ni memang la nampak macam wanita menjadi hamba suami, tetapi dengan takwa iman dan ikhlas hati, seorang isteri takan merasa dirinye seperti hamba kerana rela, reda, sedar tanggungjawanya, juga tidak akan memperlihatkan dirinya seperti seorang hamba atau didera. Zaman moden sekarang wanita boleh dilihat bergaya berkerjaya dan tetap taat soleh kepada suaminya dan jadi kebanggaan suami lagi. Taat pada suami tak bermaksud membabi buta tanpa perbincangan dan komunikasi yg baik. kenal mengenali diri masing2, saling menerima memahami bersabar dgn kekurangan, ikhlas dll. insyaallah. pahala tetap pada isteri yang sabar dan berperanan. Rezekilah dan bahagia lah kalau dapat suami mithali tapi suami yg zalim pulak, dia kelak akan disoal oleh Allah di kemudian hari.

bila di ingat kembali dan setelah membaca artikel ini rupa2nya terasa diri masih ada kekurangan dlm melayan suami . kekadang aku sendiri terlepas pandang akan sume yang sepatutnya perlu si isteri itu perbuat bagi melayan dan menggembirakan hati suami apa lagi jika kita sibuk melayan karenah anak2 ketika mana di waktu yg sama suami memerlukan layanan dari kita yakni isterinya. insyaallah aku akan guna pakai ilmu yg telah aku baca ini dan cuba untuk memperbaiki diri untuk meraih kembali kasih sayang dan cinta suami  agar rumah tangga akan menjadi harmoni seperti yg diharapkan. ..



Rabu, 23 November 2011

:: BILA KAMI BERKUMPUL.::

seminggu sebelum raya haji haritu.. abang dengan akak aku plan nak
wat birthday party anak dorang...abang aku memang suka buat birthday party
anak dia dekat hotel.. sebab apa aku tak sure..tapi apa-apa pun aku suka jerk..
 lain dari yang lain kan..

jadi kami di ajak ke sini..
so stay sini 2 hari 1 malam.. budak-budak laaa terlebih excited... haru biru bilik kita orang.. abang aku ambik twin room.. nasib ler jiran sebelah menyebelah. sib baik ler tak ada adengan citer P.Ramlee.. "oii orang sebelah.. tak tau ke orang nak tido ke nak haper ker haa!!!"".. kikikikiki
budak-budak apa lagi.. sampai-sampai jerk dah macam cacing kepanasan..
dah tak sabar-sabar nak terjun pool.. dorang ke pool aku dengan
baby-baby berphotoshoot.. di ulangi.. nak upah orang tak mampu.. buat sendiri jerk ler..
walaupun hakikatnyaaa AKU BUKAN PRO..
asal adoo
Ya Allah.. masa aku shoot gambar dorang nie.. aku rasa dah macam berlari 
100 meter berhalangan kekdahnyaaa... adddduuuaaaaiiiiii lotih kepala lutut mak di buatnyaaa...
masa shoot dalam bilik ok lagi.. tapi bilaa nak shoot kat luarrr..
Ya Allah.. hazabaijan aku dibuatnyyaaa.. bila sorang dah ready..
yang 2 orang tu mengamuk.. bilaa 2 orang tu dah ok.. yang sorang nie plak tak ready..
so tak ada satu pun pic yang ok.. semuaaa nyaaa K.O
nie laaa birthday girl nyaa..  Hanie Fariesya
 kikikikiki sampai meleleh air liur cik nah..
time nie cik nah dah kepenatan... sampai melepek pipi dekat cermin..
 ciannnn ... hahahahah
budak-budak nie bukan main lagi suara dorang... haaa jangan terperanjat kalau aku kata.. yang dorang bertiga aiman, syamil dan fadzlina sebaya..


sebahagian dari kami-kami semua.. yang nie jerk yang ber out door..yang lelain membuta di bilik
tuan tanah ... excellent.. kikikiki
 jangan di cari gambar masa celebrate potong memotong kek.. nan ado..
kes nyaaa photographer dah kepenatan.. dan kamera sudah kehabisan bateri..
Tq laa pada tuan tanah.. len kali jemput lagi.. excellent..
HEAVEN..







Rabu, 16 November 2011

::..WORDLESS WEDNESDAY..::



ANAK DARA DAN TINGKAP........... TIDAK DAPAT DI PISAHKAN.........


  HAIPPP...
ANAK DARA BUAT APA TU !!!!!






Selasa, 15 November 2011

:: 10.11.10.....---------> 10.11.11.. SETAHUN DAH..::

Tup.. Tap.. Tup.. Tap..
dah setahun..... sekejap gilaa rasa masa pergi ....
rasa baru semalam kena admit ward
rasa baru semalam meneran kesakitan dekat dalam labour room..

uihhhhh pantas kan.. 
sangat pantas.... punyaaa laa pantas sampai kekadang tak perasan yang mak dia pun dah makin tua..
pantas punyaa laa pantas.. tau-tau nanti.. dah nak beradik.. 
kah..kah..kah..kah.. 

Nurul Hannah Kaysah dah Setahun.........
Tapi tolong Jangan di tanya..         
"DAH ADA GIGI " atau  " DAH BOLEH BERJALAN" 
sentaphatimaknak.....
                                           
budak-budak sebaya dia dah nak berlari
budak-budak sebaya dia dah penuh gigi di gusi..
tapi DIA.
aduaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiii laaaahh CIK NAH....
kalau  menyenggeh tu...merah gusi jerk yang nampak

10.11.11..... setahun sudah .. happy birthday hannah kaysah... 
semoga kaisah jadi anak yang solehah.. dengar cakap ummi dan babah... jangan nak tergedikkss
sesangat yerk..




Khamis, 3 November 2011

::...TERTIPU PEMBELIAN SECARA ONLINE..::

sebelum aku nak citer dan huraikan tentang tajuk kat atas tu.. aku harap ler jangan ada yang terasa dan merasa apa yang aku nak mencecehkan dekat blog aku nie... ..cuma nak bagi periingatan dekat diri sendiri..

korang pernah tak tertipu time korang beli barangan secara online.. haaaaa nie aku nak citer kisah aku........ sebelum nie aku tak berapa nak suka sangat beli barang secara online.. tapi sejak aku bersalin dulu tu.. aku rasa macam senang dan mudah jerk.. klik pastu esoknyaa barang sampai dekat rumah.. so far... aku beli melalui internet nie memang tak pernah kena tipu ... tapi yang lewat sampai tu ada laa.. tapi still sampai dan barang yang aku pesan adalah sama dengan yang aku order.. so syukur alhamdullilah ... walaupun sebelum nie aku ada rasa was-was takut kena tipu...

so sejak beberapa bulan lepas tu .. aku dah tak buat apa-apa pembelian secara online.. sampai laa aku terjumpa satu wall yang jual baju-baju di Facebook.. seriusss aku sangat suka dengan wall tu.. bila dia upload pic-pic baju yang memang gilaa cantik.. seriusss aku memang sukaa sangat... tapi bilaa aku tengok tang harga tu.. rasa cam tak mampu laa plak.. so aku tengok-tengok jerk laaa...

di pendekkan citer.. baru-baru nie ada laa dia postkan baju terbaru... seriusss memang cantik gilaaa harga ok jugak laaa.. kejap kejap aku tengok baju tu.. kejap-kejap aku tenung baju tu.. pastu tak fikir apa-apa lagi terus aku booking baju tu.. kebetulan plak.. aku rasa sangat sesuai dengan tema kahwin adik ipar aku.. raya haji nie..

sekali ko bila sampai... ambikkkkkkkkkkkkk.. lain dari yang aku order.. bila aku tengok dekat sampul pos laju tu.. tertulis' blouse kaftan warna pink salem..'.... aikkkk pelik aku nie.. asal purple jadi warna pink plak nie.. memula tu aku rasa ok jerk laaa.. pink pun ok gak .. sebab tema pink purple.. sekali bukak sampul tu.. ambikkk ko.. buruk gilaaa warna dia.. macam kain buruk pun ada  gak aku nengok.. pastu fesyen tak sama dengan yang aku order.. bila aku telefon dia cakap nanti dia akan telefon dekat supplier yang hantar baju aku tu.. katanya dia perantara ... ok aku tunggu.. bilaa aku call lagi .. dia kata.. boutique tu tutup.. nanti dia akan update dengan aku.. kalau ada apa-apa news.. tapi haram.. aku yang kena remind dia..  bila dia reply sms aku.. ayat dia 'supplier kata baju tu memang yang itu .. color dalam tu faktor percahayaan jer..  saya buat preordr tp supplier terus pos kat u.. nanti saya cek sekali lagi dengan dia'.. dan katanyaa lagi.. baju nie direct dari indonesia.. so tak boleh nak tukar..

hebat betul faktor pencahayaan nyaa kan. . sampaikan pink bleh nampak cam purple dan terang-terang dekat gambar tu sebelum aku order tertulis 'purple'... ..dan lagi.. kalau dari indonesia sekali pun.. kalau aku return balik baju nie.. aku rasa bleh jerk.. dia jual balik dekat boutique dia.. dan order yang aku order tu.. apa masalahnyaa...  aku call supplier tu memang tak berangkat langsung.. aku memang dah nak post balik baju nie.. seriuss aku memang tak nak .. tapi perantara nie tak nak bertanggungjawab.. dia tetap kata supplier tak mo terima walaupun aku pulang kan balik baju nie.. kalau aku hantar balik jugak.. memang duit aku akan burn macam tu jerk.. hello bai .. bukan 20- 30 hinggit ok.. nie 100 hinggit.. bleh beli susu anak aku ..  baru-baru nie aku tanya lagi.. yang aku nak balik duit aku.. dan mintak dia yang bertanggungjawab kalau dah supplier dia tak mo bertanggungjawab.. perghhh ayat dia.. macam aku plak yang salah... entah laa nak salah kan saper pun aku tak tau laaa..

apa -apa pun aku gilaaaa menyesallll... ....

nie yang aku order...

nie yang aku dapat..
sila bezakan... malas dah nak cakap..