Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 26 September 2011

::.. ANAK DARA KER KALAU GINI..::


warghhh lama gilaa tak mencorat coret ........ nie gara-gara semangat raya lom habissss.......
biasalaaa kan... makan adalah lebih penting dari segala-galanyaaaa,..................
pastu meroyan.. huk huk huk huk...........
berattttttttttttttttttt makkkkkkkkkkk naikkkkkkkkkk gilaaaaaaaaaa nakkkkkkkkk..............
cover dengan pose 3 hari pun tak membantu mengembalikan berat sebelum pose.....
tu laa kan.. melantak memang tak hinggat ..
macam dah tak ada hari esok....

Dah kita lupa kan kisah itu.. sambil mengadap blog nie..
dapat laaa mak ko nie melupakan seketika makanan yang ada atas meja tu...
sambil menjeling pak incik dok menyuap mee goreng resepi lieyalatif
slurrrppp slurrrppp dok menahan air liur menjejes..
kengkonon jerk kannn.... lantak...

dulukan.. aku selalu fikir tau.. sonok nyaa kalau ada anak pompuan..
sebab 2-2 anak jantan aku nie lasak ...
kengkonon anak pompuan nie.. ayu jerk... tak buas.. duduk bersopan..
like.. perempuan melayu... jaman-jaman moyang-moyang kita dulu yang kalau berdepan dengan orang.. terus tutup muka dengan kain selendang kan..
euwwwwww... i likeeee...

sekali ko.. ambikkkk.. anak dara aku idok gitu ko....
aku slide kan gambar korang nilai kan laa sendiri ek...... tanjat mak gugirl..
bila tengok gugirl jadi gini..












haaaaa.... korang fikirlaa sendirik....






Selasa, 20 September 2011

::.OPEN HOUSE SELAGI TERMAMPU..::

Wot..Wot....
mood harinie sangat laaa baik.... sebab harinie saat ini dan tika ini.. haku.. haku.. hakuu.  dan haku.. bersiaran terus menerus dari kerusi empuk.... RUMAH AKU.. kikikikiki.. jangan jelousss
sakitt mata.. so dapatla  mc 2 hari... beruk yang lembab memang akan tetap lembabs..
jadi biarkan dia terus lembab.. malas dah nak layan....

hahahahah,.. perasan kengkonon JEJARI RUNCING..
nie bukan jejari runcing nie jejari gedebob.

jadi meh kita sambung citer yang tergendala semalam...
citer ek.. ..errrmmmmmmmmmmmmmm dah hilang laaa citer nyaa.. tengok gambar jerk laaa.. lagi afdal kan.. sebab mata tak berapa clear nak hadap keybord...
nie citer hari jumaat.. boss kecik kat opis aku berbaik hati jemput open hoouse umah dia.. tapi kali nie aku tinggalkan pak incik.. dia kerja pada hari kejadian.. ooo mak tak sedih tinggalkan dia pada hari tersebut.. sebab umah boss aku tu sekentut jerk dengan umah aku.. aku cuma angkut cik nah jerk. abang-abang cik nah aku tinggalkan..  dengan alasan.. mak ko tak larat nak layan karenah korang.. jadi adalah lebih baik korang melayan ajerk cartoon dekat TV tu..  yang aiman memang dia paling suka laaa ... mak dia bagi lampu hijau dia tengok cartoon.. masa yang di nanti-nantikan... mujur cik nah tu kecik.. kalau tak. dia pun aku tinggalkan.. mungkin time tu alasan.. mak ko nak pergi berfoya.. kah..kah..kah.. haaaaaa!!! tu ada laa tu kata aku zalim tu... kan..kan..kan....

time nie cik nah tak berapa nak ada mood.. sebab cik nah selesema....ok lupa kan pasal cik nah tak ada mood.. walaupun... walaupunnnnn.. umah boss tu dekat sangat.. tapi aku tetap tak tau jalan arah tuju ke rumah dia.. so janji dengan dorang check point pertama rumah.. Fyda....... seberang jalan rumah aku jerk.. pastu.. tunggu plak mama vouge lieya latif..

cik nah bertukar mak.. kemain diam ko duduk atas acik lieya yerk cik nah.. ok..ok. tak per ambik aura ke 'vouge' kan acik lieya tu
kenal tak sama ini budak gedek-gedek... uiiiii,...
muka tak derk perasaaan tau.. tapi.. bila dah kena agah bukan main dia punya jerit... gigit kang tau laaa
pertemuan pertama cik nah dan dayyan.. sebelum nie berlaga perut dengan perut jerk.. amboii kan main senyum ko yerk cik nah...

lepas makan-makan.. bergegas balik umah.. sebab lepas tu agenda nak pergi rumah lieya plak.. mee goreng lieya latif adalah sangat terbaikkk..tapi menyesal sebab makan sikit.. teruss ambik resepi.. pastu nak pergi rumah boss pak incik... tapi satu pic pun nan ado.. sebab...... sebabbbbbbbbbbbbbbb.. sebabbbbbbbbbbbbb.. mak sentap.. pak incik suruh pakai baju kurung.. aloooo laaa haaaaiiiiiiii.. rimasss ler.. yer aku tau.. beraya rumah orang kena pakai beradab sopan.. tapi .. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. mak anginn ok.. sebab cik nah tak duduk diam dalam kereta habiss berkeronyok baju aku.... rimassss.. rimasss tak sukaaa tak sukaaaaaa

esok nyaaa agenda melepak dirumah.. sebab hujan lebat.. malas nak kuar.. walaupunn ada satu open house yang selalunyaa wajib aku attend.. umah abang sepupu aku dekat bukit damansara... nak wat gana kann tak derk rezeki....

baju adalah ulang tayang hari sebelum tu.. dah kata pakai tak sampai 2 jam.. harus la pakai balik.. tak baik membazir air.... kikikikiki

tak habisss hari di situ.. ahad plak umah abang aku... lepas umah tu .. terjah plak rumah akak aku.. kaya dominoss haritu.. ... tapi aku suka jerk.. sebab kuali rumah aku masih tergantung.. heavenn berganda-ganda...... terbaikkkk.. pasnie saper lagi nak wat open house....




Isnin, 19 September 2011

::.. MEMANG DASAR BEROK...::

Selalu kalau pepagi Isnin jerk... mesti terbaca status kat FB.. Moody ler.. malas ler..  tak bermaye ler...
Asal hari senin jerk.. moody.. moody jerk mesti hari senin.. asal hari lain tak leh moody ek..

haaaaa.. selalu baca status orang moody kan... haaa ambikk harinie mak ko lak moody..
pepagi hari mood gila happy.. leh nyanyi-nyanyi lagik sambil on PC...

bila Pc dah on.. cucuk plak kepala berukband .. mood still riang gembira....
mak ko baru nak melayari bahtera internet.. tetibaaaaaaaaaaa.. beruk lembaaaabbsssss nakkkkk maaammmmmmmmmmm astagfirullahalazimmmmm.. istigfarrr... istigfarrrrr.. ingat pose ..
kengkonon terminet beruk bluehyppo..tukar dengan beruk max nie.. ingat lagi banyak kemajuan ler..
sekali.. hambikkkk kooooo.... lagi cammmmmmmmmmmmmmm (istigfar.. istigfaarrr..)

dulu bluehyppo pun selalu gak buat hal.. tapiiiiiii yang beruk max nie lagi melampau tahap lembbbaaaaaaaabbss nyaaa.. masa kat umah aku ingat kan laptop aku  yang problem.. ehhh dekat opiss pun sama gakkk....
habisss hilang mood aku nak update citer... hilang semua citer yang aku dah karang dalam kepala hotak aku nie..

aarrrhh gerammmmnnyyyaaaaaaaaaaaaaaaa................ esok jerk laa ek...
mak nak pergi mententeramkan Jiwa.......dekat dalam toilet.. harap-harap makcik cleaner dah sembur dengan pewangi.. leh lepak lama sikit.......

dah .... dah... lupa kan kelembapan si beruks . santaiii lagi besssttt.. pegi laa jauh-jauh berukkkk...



tetibaaa rinduuuuu bluehyppo..................................




Sabtu, 17 September 2011

::.. LIP..LAP..LIP..LAP..::

Tak aku tak beli barang kemas pun....
lip lap lip lap tu bukan kilauan emas kat tangan aku pun...mahupun di leher aku.. atau pun di telinga aku dan sudah semestinyaa bukan di kaki aku.. dah lama aku tolak rantai kaki aku.. sebab mak sedor diri mak dah tue.. tak sesuaiii.. lagi... nak berkelincing kelincing .. tapi kasut berkelincing aku hado.....
i bukan anak mami..lip lap lip lap . mengerlip.....
bukannnn..bukaaannn dannnn bukaaannnnnnn... semestinyaa bukaaannnn

gitu ler kann.. pantang berjalan umah orang.., nengok tu ko  nak..
nengok nie pun ko teringin... apa masalah pun tak tau laa kan..
lagi pun dah lama teringin sebenornyaa tapi dah berjaman tak dapat..
aku pun teringin nak nengok lip lap lip lap yang cantik cantik dan unik unik ...
tapi apakan daya banyak nau halangan dan rintangan nyaaa...
rintangan konon..!!! ayat tak bleh blah kan..


apa.... !!! apa..!!!!
hahahahahhaha.. propa mak ko nie kan..
ko tengok kat mana pak incik tu dah tentu-tentu korang tau..
apa kebendanyaaa.. hahaahhahaahah
propa tak.. propaa tak.. kikikikiki
pagi tu jenjalan blog mummy merah jambu... entry nyaa pergi beli lampu..
kagum mak ko tau.. murah gilaaa... mak kan memang suka benda yang murah... ngehhh
tak sampai tengahari tepon pak incik.. kebetulan nak ajak pergi Bank..
sekali guss laa kan berdezzzuuupp kat sana....

sekali rambang mata...
niat hati nak cari standing lamp jerk.. sekali nan ado..
yang ada tak berapa nak best...
yang banyak lampu siling jerk... mak dah berkenan tapi pak incik bagi banyak alasan yang sangat munasabah
kena sedar diri sebab duduk umah GOMEN kan...
apa citer ko nak tebuk siling plak...

Akhirnyaaaa.. rembat gak..
dah kata murah.. ko tak nak.. aku dah lama NAKKKK... !!!!
entah macam mana nak pasang entah laa kan...
apa susah.. beli dulu pasang kemudian....
Janji aku ada LAMPU CHANDELIAR...  :)  .. :).. :)
cer tengok rege.. murah kan.. murah kann.. kann..kan...kan.... kann... 






Selasa, 13 September 2011

.. BERAYA RUMAH ORANG...::

ellooooooo..... ada yang dah habis beraya ker... ker ada yang tengah dok beraya lagi...  ada yang masih dok sakan beraya tak habis-habisss... mesti korang buat baju raya banyakkan sebab tu bleh beraya sakan kann... aku nie.. nan adoooo baju .. jadi berayo pun alaaa kadar jerk laa kekdah nyaaa... takutttt nanti cik senah sound.... kikikikki... tapi kalau beraya tanpa cik senah.. aku ok jerk belasah beraya pakai jeans dgn blouss.. 

kalau korang nak tau.. aku hanyaa beraya 5 hari di awal syawal jerk.. selebihnyaaaa aku terperuk kat umah.. sebab nyaa pak incik sudah start kerja.. sabtu ahad pun pak incik belasah kerja.. jadi mak ko nie terperuk jerk laa kat tepi dapur.. tunggu orang datang pun tak ada orang nak datang beraya kan... aku bukan aper.. sejak ada cik nah nie aku memang malas gila nak gerak dengan budak-budak ajer.. bila dah bergerak sensorang.. segala benda aku kena uruskan... paling aku malas nak sediakan bekal susu cik nah... apa tak nya kena sediakan air panas dalam termos.. air masak dalam bekas tupperware.. nak sukat susu masuk dalam bekas... beg baju sudah semestinyaa... pastu kalau berjalan jauh-jauh sikit.. baju aiman dengan haziq pun aku bekalkan.. yerk laa kan.. budak-budak kalau dah main.. apa dia kisah.. semua dia taram.... teringat time BF kan cik nah.. perghh heaven gilaaa.. nangis jerk selak.. nangis jerk selak.. tak payah 2-3 beg nak kena angkut...

nie gambar sabtu dan ahad haritu.. aku pergi beraya umah kawan aku.. dekat jerkk.. dekat serdang.. walaupun cik nah demam aku gagah kan jugak ler.. memula tu rasa macam dah tak jadi dah.. sebab pagi sebelum tu cik nah meragam.. badan pun masih dedar panas... di sebabkan semangat nak berjalan aku angkut gak....
nie laa member-member aku.. baizura dan izurra.. dorang nie member aku masa kat BTN .. member susah senang ... heheheheh.. lama kawan dengan dorang dari aku bujang sampai ler semua dah beranak pinak... yang best nyaaa badan dorang nie maintain jerk... mak ko pun maintain gak.. maintain badan tong ikan..tak pernah surut..
cik nah dan aimi (anak baizura..)..

duduk rumah baizura tak lama pun.. sebab lepas tu nak gerak pergi rumah izurra plak.. planning awal aku nak tunggu pak incik balik kerja dalam kul 4 baru nak gerak.. tapi disebabkan rumah dia 'dekat' sangat so kitaorang dicide gerak awal dan bleh balik awal..

hohohoho.. mak tak drive kesana.. aku guna khidmat baizura gerak ker sana...wow.. perjalanan sangat adventure.. kikikiki.. jauh ok.. sungai buaya, Rawang... dan sepanjang perjalanan jalan sangat sesak... sebab PESTA TANGLONG.. JALAN KE KL DI TUTUP BERPERINGKAT-PERINGKAT... sudahnyaa kul 3.30 ptg baru sampai sungai buaya.. di sebabkan keletihan.. maka.. nan ado pic dekat sana.. mak dah tak kose nak kuarkan kamera.. beg susu cik nah pun.. bai tolong ambikkan..time tu tetiba rasa nak menangis.. teringat kat pak incik.... dah macam budak kecik kena tinggal dengan mak bapak.. heheheh.. gilaa ngegada mak cik nah kan... perjalanan balik.. decide balik ikut highway.. kul 7.30 sampai putrajaya.... sampai-sampai terus cari pak incik.. hahahahahhahahahahahaha................

Hari ahad ..mak cik aku lak buat makan-makan kat umah dia kat prima saujana, kajang... aku dah tentu-tentu jadi tetamu terakhir.. sebab tunggu pak incik balik dulu.. mak tak mo tinggal laki mak.. nanti mak sedih lagi... hahahahahahhaha..... kul 4 baru gerak pergi umah makcik aku.. tapi tak terus pergi singgah McD dulu sebab aiman dok meroyan nak 'BUDAK KECIK' smurf kat McD... tapi disebabkan Drive Thru penuh.. jadi postpone .. balik baru singgah balik.. kebetulan McD berdepan dgn rumah makcik aku. tapi time balik pun penuh... ..  sampai -sampai terus pas cik nah.. dekat entah saper-saper.. dann zasss zasss rembat pinggan.. dah burpppp baru teringat kat anak.... kat sini.. memang mengilaa aku bergambar.. sebab cousin aku ada bleh tolong snap kan.. nak harapkan pak incik.. asal gambar aku jerk blur... asal gambar aku jerk blur.. bila aku kata.. gambar aku tak banyak.. ko nak tau apa dia jawab.."cameraman memang tak payah ada gambar..".. bleh..!! #sentap....
cik nah dan nenek nenek vouge nya.. tu adik bongsu cik senah.. aku kalau nak belajar masak sesuatu resepi.. aku call makcik aku  nie laa.. terror masak nie.. memang terbaik.. resepi warisan arwah nenek aku ...cik senah pun terror gak.. tapi cik senah dah lebih kearah masakan JOHOR.. dah kata abah aku orang johorkan.. cik nah tu mengantuk .. tu yang merengek jerk..
cik senah dan adik nya yang no.3.. nie laa tuan rumah....
cik nah dan sepupu sepapatnya.. yang lelaki tu anak sepupu aku.. sangat kiut miut.. + gatai.. hahaha.. bertalu-talu dia dok cium pipi anak dara aku tau.. yang cik nah pun gatai gak.. tadah jerk pipi.. hahahahahaha
ehemm..ehemm.. hehehehe.. nie kakak aku yang no. 4.. mak hanie fariesya.... kakak aku yang lagi sorang dah cha alif bot.. kesiannn.. dia terjatuh.. kaki terpelecuk..... cik nah time nie memang tak ada mood nak bergambar...
wot..wot..wot.. pic mak cik nah lagi.. ngehhhh... soka.. soka...
akak ipar aku.. mak hannan.. dengan wife sepupu aku.. a.k.a menantu tuan rumah...
cik nah dan abang kesayangan cik nah.. kengkonon nak snap 3 beradik.. tp aiman entah kemana tah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.

..
huhuhuhu tarik nafas jap..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

..

..
.
lenguh jari jemari I.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
korang nak tengok ker...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jap..jap..jap ek.. saborrr..
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.

halllluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. auntie..auntie.. kikikikikiki
over kan.. minah GUSI nie..

dah planning dengan pak incik kalau genap setahun bulan 11 nie gigi still tak ado.. memang kena mintak khidmat doktor  kat opis aku buat surat refer ker hospital jumpa pakar..


Isnin, 12 September 2011

::..BUAYA KENCING MACAM MANA??!!!...::


cer tengok dua orang nie... kalau bab berguarau memang no.1... pas bergurau bergaduh.... kekadang tu aku warning gak.. kalau salah sorang menangiss.. memang nak kena 'tambah' plak dengan mak ko...

kes kejadian adalah di sebabkan haziq kata... 'BUAYA BOLEH KENCING"... motif tetiba kuar BUAYA tu sebab semalam kitaorang (kecuali pak incik) pergi beraya kat umah kawan aku dekat Sungai Buaya, Rawang....kat situ ada ada laa macam anak sungai sikit. lebih kurang macam longkang air jerk.. haziq kata.. air tu.. air kencing buaya sebab nama tempat tu sungai buaya....

yang Aiman plak cakap... "EIIIIII.. BUAYA TAK BLEH KENCING.. BUAYA MANA ADA K**E".....     

yang haziq tak nak kalah.. "BUAYA ADA K**E, HABIS TU BUAYA NAK KENCING MACAM MANA".....

dok lawan-lawan mulut.. akhirrrnyaaaaaaa itu laaaa jadinyaaaa... seperti gambar diatas... sebab tak puas hati..

dah kalah.. tetibaaa aiman tanya aku... "UMMI K**E BUAYA MACAM MANA"

"ENTAH LE NAK OIII.. UMMI KO SENDIRIK PUN TAK PERNAH TENGOK...K**E BUAYA BENTUK CAM MANA"





Jumaat, 9 September 2011

::.. SOLOK LADA... ::

dah macam ghuper apa kan.. yer laaa orang first time buat...
memang first tu akan jadi sesuatu yang pelik..
tapi....... rasa sangat marvelousss..
bukan aku cakap.. tapi pak incik yang cakap
ke pak incik nak jaga hati kecik bini dia... tak kisah laa janji kuar dari mulut dia kata
SEDAP!!

pernah ko pergi beli dapat inti banyak cam gitu.. pernah!!!!.........
pernah ko beli dapat ghuper ghitu... hader!!!!
haaaaaa tak ada kannnn...

kalau beli tu inti rasa hampas jerk...
kalau tang rege mahal tu .. aku tak leh nak kata apa laa kan..
dah kata pakai ikan dengan kelapa dan santan
tu semua barang-barang harga selalu melambung naik.. nak lagi musim perayaan
dah macam harga emas plak kan. asyik naik jerk..
sib baik tak ada cukai 6%... opssssss...


kalau korang nak makan solok lada yang penuh inti dan ghuper macam gitu..
korang cari laa kat mana-mana memang tak akan dapat laaaa..
malah pergi ke YATI AYAM PERCIK pun memang tak akan jumpa ghuper macam tu..
ONLY... ONLY..ONLY..
DI UMAH AKU
jerk ada...
hahahahahhahahahahahhahahahhahahhahahahahah...

silaa.. silaa jemput..jemput..
alhamdullilah.. dah selamat masuk dalam tembolok aku dan pak incik..
budak-budak tak layan.. sebab katanya cili.. pedasss..


MAKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!
ORANGGGG DAH PANDAI
BUAT SOLOK LADA......

::.. BUDAK NIE LAGI..::

asyik citer budak nie.. asyik.. asyik gambar budak nie.....
ehh korang boring ker... boring ekkkk.....
alorrr jangan ler boringg... layan laaa.. layan laaaa.......
PANG sededas kat mak budak nie.....

boring ler dah tak ada benda nak di update..
dah tak ada benda nak di merepekkan...
jadi ada lagi pic-pic yang lom di tayang....
haruss laa ditayangkan .. kannn...
dalam FB aku dah tayang lama dah...
cuma dalam blog nie jerk lom.. so layan laa ek..
orang beraya ambik gambar raya reramai..
mak budak nie.. dok ambik gambarrrr.. anak dara dia jerk..
macam dia sorang jerk ada anak dara kannnn.... ;)
ngeh..ngeh..ngeh..
nak upah buat shoot dengan cameraman profesional..
mak budak nie tak mampu...
jadi.. mak ko buat sendirik ajerk ler...
janji ado kan..
nie kira ala-ala photoshoot gak ler kan... kan..kan....
yang pro.. sila laa komen ek..
ok ker idok.. boleh ker idok....
tapi mak budak tak reti edit yang gojesss gojesss...
yang gonjenggg bleh ler...

last...cantik tak saya..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.scroll laa lagi...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
TARA!!!!!!!!!!!!!!
ngeh..ngeh..ngehhh..... jangan mimpi ngeri lak lepas tengok pic nie ek... peace dari cik nah... hohohoho


Khamis, 8 September 2011

::.MENGIGATI HARI NIKAH 7 SEPTEMBER..::

tajuk ngam tak... hahahahahahah.....

semalam 9 tahun ulangtahun kitaorang nikah.. so ambik cuti ..  sajer nak pergi jenjalan berkepit kepit berdua-duaan dengan pak incik... dah lama tak dating berdua macam tu... lagipun nie idea pak incik.. entah kenapa ntah.. tetiba pak incik buat gimik.. ajak kuar dating... tak pernah hokay.. memang tak pernah.. . kalau time 7 hb setiap tahun.. kitaorang just wish ajer... dan kekadang aku ada laa bagi something kat dia..  bila aku kata kenapa tetiba.. pak incik kata.. dia nak tebuss yang tahun lepas punya.. sebab tahun lepas.. seriousss kitaorang tak ingat langsung.. dah raya baru teringat yang anniversarry kitaorang dah terlepas.. so sad kann

pepagi tu sebelum hantar bebudak tu semua ker sekolah.. aku dah kena soal jawab dengan haziq... aku tipu aku kata aku kena pergi kursus.. pastu dia tengok bapak dia pun tak kerja.. aku kata.. pak incik nak hantar aku... dan..dan tu nak ikut.. ayorkkkk...  arghh jangan harap ler korang nak ikut.. mak dengan bapak korang nak bergedik gedik berdua.. kalau bawak korang .. dah tak  berdating laa namanyaa kan... dahhh semua pergi sekolah.. ..

kalau masa dedulu kalau kitaorang berdating... korang jangan terkejut.. kitaorang akan terconggok depan SOGO kul 9 lebih.. hahahahah awal kan.. awalkannnn.. entah aku pun tak tau kenapa ler kitaorang suka dating seawal pagi gitu ... dan bila kuar dating.. aktiviti yang selalu kitaorang buat ialah.. makan..makan..makan.. makan.. dan teruss makan..

mesti ada yang pelik kenapa SOGO tempat check point kitaorang kan... sebab aku naik LRT dari ampang dan turun di Bandaraya.. dan pak incik plak dari shah alam.. dan perjalanan yang paling senang ialah perhentian sogo... dan bila dah  jumpa situ.. pak incik parking motor  dan kita orang akan naik teksi ke satu destinasi ke satu destinasi.. time tu.. tak ada kereta.. dan aku nie plak demand tak mo naik motor.. takuttt.. sebab moto pak incik beso .. pastu kalau naik.. vontot tertonggek.. kalau vontot ala ala vontot angelina jolie cantik gak nak tertongek.. ni vontot dah macam vontot periuk masak gulai kawah... euwwwww mak maluewwwww.....

jangan tekejut.. muka aku memang besar dari pak incik..

so semalam.. kitaorang dating sama macam 9 tahun yang dulu.. sambil berjalan.. sambil bercerita kisah lama.. hahahahahahhahaah... langsung tak romantik kan.. hahahahahaha.. lantak... ok aktiviti pertama kita orang semalam ialah.. melantak di kedai mamak presint 9 ... makan tosei dan pak incik melantak nasi lemak.. euuwww pak incik wajib makan nasi di pagi hari.. kalau tak.. mulut akan membebel lapar.. tapi badan maintain.. mak jelousss hokayy.. cer aku melantak nasi setiap hari.. haaaaa memang macam tong drum laa kan.. sekarang nie pun dah macam tong ikan...

lepas tu meneruskan perjalanan ker tempat services kereta ... sekali tak leh nak buat sebab tak buat appoinment.. jadi.. kita orang meneruskan misi ker OU... . kitaorang sampai kat pintu OU pukul 9.45.. kikikikikiki;.. memang askulator pun tak gerak lagi ... hahahahaha.. pastu aku pandang pak incik.. pak incik pandang aku.. pastu gelak terbahak-bahak... pastu nampak Subway.. terjah subway plak.. tadi breakfast kan.. yang nie plak.. Hi tea ek.. kikikiki...
chicken roasted.. yummy...yummy
   muka kegembiraan dapat makan subway.. tapi pak incik muka tak derk perasaan

lepas makan.. terus pergi beli tiket wayang... cerita adalah sangat tak romantik.. kikikiki.. HANTU BONCENG.. hahahahahahhahaah.. .. ambik couple sit.. sipnosis citer tu.. nanti laa aku citer..
pak incik dan tiket wayang... owhhh begitu laa pak incik kalau dah dengan surat khabar.. sejak couple lagi.. jadi tak heran.. hehehehehheehe........  sementera tunggu wayang start.. lepak lepak dulu.. aku dah nyaris nyaris nak menyopping baju cik nah dan abang-abang cik nah.. kebetulan osh kosh dgn guess tengah sale.. ehhhh.. terussss pak incik azan kat telinga baru laaa mak sedarrrrr nak oii.. hahahahahahhaha kalau tak. memang dah rembat sorang selai...
pic adadalah sangat gedik... dah tak ada orang nak tolong snapkan pic berdua.. letak jerk atas kereta mainan tepi dan say kejuuu!!!!.. lepas tengok wayang.. tetiba pak incik kata nak beli something yang bleh buat kenangan.. mak hokay jerk.. walaupun tak mahal janji ado... ooo munge munge memang pak incik tak akan belikan katanya pembaziran.. yer laaa pak incik.. i rehda jerk. walaupun hati memberontak NAK MUNGEE!!!!!... kikikikikk...
ini laaaa.. haaa nie bukan platinum ke diamond ker.. mati terkangkang plak pak incik tu kang... silver jerk.. janji ado kannn.. nak beli emas.. emas tengah mahal berganda-ganda.. segrm sekarang nie pun dah RM205.. cer ko bayang kan laaa.. tapi kalau orang ada duit beli jerk laa kan.... 

lepas beli cincin tu.. terusss serang tempat makan.. perut tak lapar.. tapi dah kata mengimbau kenangan zaman couple kekdahnyaa makan ajer... so kitaorang pilih...
Nandoss..
pak incik tengah menikmati ayam.. sedappp yer pak incik... kikikiki
last.. tangan kerepot sedang bergedik.. euwwwwwww....