Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 3 November 2011

::...TERTIPU PEMBELIAN SECARA ONLINE..::

sebelum aku nak citer dan huraikan tentang tajuk kat atas tu.. aku harap ler jangan ada yang terasa dan merasa apa yang aku nak mencecehkan dekat blog aku nie... ..cuma nak bagi periingatan dekat diri sendiri..

korang pernah tak tertipu time korang beli barangan secara online.. haaaaa nie aku nak citer kisah aku........ sebelum nie aku tak berapa nak suka sangat beli barang secara online.. tapi sejak aku bersalin dulu tu.. aku rasa macam senang dan mudah jerk.. klik pastu esoknyaa barang sampai dekat rumah.. so far... aku beli melalui internet nie memang tak pernah kena tipu ... tapi yang lewat sampai tu ada laa.. tapi still sampai dan barang yang aku pesan adalah sama dengan yang aku order.. so syukur alhamdullilah ... walaupun sebelum nie aku ada rasa was-was takut kena tipu...

so sejak beberapa bulan lepas tu .. aku dah tak buat apa-apa pembelian secara online.. sampai laa aku terjumpa satu wall yang jual baju-baju di Facebook.. seriusss aku sangat suka dengan wall tu.. bila dia upload pic-pic baju yang memang gilaa cantik.. seriusss aku memang sukaa sangat... tapi bilaa aku tengok tang harga tu.. rasa cam tak mampu laa plak.. so aku tengok-tengok jerk laaa...

di pendekkan citer.. baru-baru nie ada laa dia postkan baju terbaru... seriusss memang cantik gilaaa harga ok jugak laaa.. kejap kejap aku tengok baju tu.. kejap-kejap aku tenung baju tu.. pastu tak fikir apa-apa lagi terus aku booking baju tu.. kebetulan plak.. aku rasa sangat sesuai dengan tema kahwin adik ipar aku.. raya haji nie..

sekali ko bila sampai... ambikkkkkkkkkkkkk.. lain dari yang aku order.. bila aku tengok dekat sampul pos laju tu.. tertulis' blouse kaftan warna pink salem..'.... aikkkk pelik aku nie.. asal purple jadi warna pink plak nie.. memula tu aku rasa ok jerk laaa.. pink pun ok gak .. sebab tema pink purple.. sekali bukak sampul tu.. ambikkk ko.. buruk gilaaa warna dia.. macam kain buruk pun ada  gak aku nengok.. pastu fesyen tak sama dengan yang aku order.. bila aku telefon dia cakap nanti dia akan telefon dekat supplier yang hantar baju aku tu.. katanya dia perantara ... ok aku tunggu.. bilaa aku call lagi .. dia kata.. boutique tu tutup.. nanti dia akan update dengan aku.. kalau ada apa-apa news.. tapi haram.. aku yang kena remind dia..  bila dia reply sms aku.. ayat dia 'supplier kata baju tu memang yang itu .. color dalam tu faktor percahayaan jer..  saya buat preordr tp supplier terus pos kat u.. nanti saya cek sekali lagi dengan dia'.. dan katanyaa lagi.. baju nie direct dari indonesia.. so tak boleh nak tukar..

hebat betul faktor pencahayaan nyaa kan. . sampaikan pink bleh nampak cam purple dan terang-terang dekat gambar tu sebelum aku order tertulis 'purple'... ..dan lagi.. kalau dari indonesia sekali pun.. kalau aku return balik baju nie.. aku rasa bleh jerk.. dia jual balik dekat boutique dia.. dan order yang aku order tu.. apa masalahnyaa...  aku call supplier tu memang tak berangkat langsung.. aku memang dah nak post balik baju nie.. seriuss aku memang tak nak .. tapi perantara nie tak nak bertanggungjawab.. dia tetap kata supplier tak mo terima walaupun aku pulang kan balik baju nie.. kalau aku hantar balik jugak.. memang duit aku akan burn macam tu jerk.. hello bai .. bukan 20- 30 hinggit ok.. nie 100 hinggit.. bleh beli susu anak aku ..  baru-baru nie aku tanya lagi.. yang aku nak balik duit aku.. dan mintak dia yang bertanggungjawab kalau dah supplier dia tak mo bertanggungjawab.. perghhh ayat dia.. macam aku plak yang salah... entah laa nak salah kan saper pun aku tak tau laaa..

apa -apa pun aku gilaaaa menyesallll... ....

nie yang aku order...

nie yang aku dapat..
sila bezakan... malas dah nak cakap..

6 ulasan:

mysha berkata...

lor kak..giler lain la kak... tAKkan la effect lighting..

hampeS tol org meniaga cenggini... meniaga tak ikhlas..

bengang lak sha baca nih kak... sabor jerla..

Zana Nordin berkata...

perggghhhh
giler tak sama
kot yer pun nak membohong tu kan kak...agak2 ler kan..

supposed dia bertanggungjawab
lagi plak mmg apa yg ko order tu tak sama ngan apa yg dia hantar...
giler jauh bezanya...bebudak pun kalau suruh bezakan tahu yg 2 baju tu adalah berlainan...

ko report jer kak
buat murah2 plak tu

AzaLea berkata...

jauh benor beza ny... kuang asam tul diaorg ni... mcm ni ke cara layan pelanggan?

Sabor yer kak...

fazitaismail berkata...

tuuuu dia...

jauh tul bezanya...
agak2 ar nk tipu pun..mcm2 alasan lak tu...
baju yg akak dpt tu buruk
gler ar..

sabor lah yer..

Emy Omar berkata...

Gile ke hapa faktor cahaya dari purple jadi pink..habis tang design tu faktor cahaya gak ke Shima?? Saya pernah beli tudung online kat FB tau,chiffon.1st time la beli dengan orang tu bila dapat kualiti mcm hampeh.Jahitan bertindih2...saya call kata nak pulangkan dia tak nak.Saya pulangkan juga. Last2 dia ganti yang baru. Tu last la saya beli dengan dia.Nyesal!!!

A.I berkata...

Ya Allah!! beza giler tu. ayoyo...aku rasa ntah2 sama ngan gmbr2 kt pesbuk yg aku tengok tu. gmbr2 dia amik kt butik indon sana. bebaru i dia haplod gmbr jubah cutton. berkenan lak aku tgk. ntah2 org yg sama kot? scary hokey!