Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 8 September 2011

::.MENGIGATI HARI NIKAH 7 SEPTEMBER..::

tajuk ngam tak... hahahahahahah.....

semalam 9 tahun ulangtahun kitaorang nikah.. so ambik cuti ..  sajer nak pergi jenjalan berkepit kepit berdua-duaan dengan pak incik... dah lama tak dating berdua macam tu... lagipun nie idea pak incik.. entah kenapa ntah.. tetiba pak incik buat gimik.. ajak kuar dating... tak pernah hokay.. memang tak pernah.. . kalau time 7 hb setiap tahun.. kitaorang just wish ajer... dan kekadang aku ada laa bagi something kat dia..  bila aku kata kenapa tetiba.. pak incik kata.. dia nak tebuss yang tahun lepas punya.. sebab tahun lepas.. seriousss kitaorang tak ingat langsung.. dah raya baru teringat yang anniversarry kitaorang dah terlepas.. so sad kann

pepagi tu sebelum hantar bebudak tu semua ker sekolah.. aku dah kena soal jawab dengan haziq... aku tipu aku kata aku kena pergi kursus.. pastu dia tengok bapak dia pun tak kerja.. aku kata.. pak incik nak hantar aku... dan..dan tu nak ikut.. ayorkkkk...  arghh jangan harap ler korang nak ikut.. mak dengan bapak korang nak bergedik gedik berdua.. kalau bawak korang .. dah tak  berdating laa namanyaa kan... dahhh semua pergi sekolah.. ..

kalau masa dedulu kalau kitaorang berdating... korang jangan terkejut.. kitaorang akan terconggok depan SOGO kul 9 lebih.. hahahahah awal kan.. awalkannnn.. entah aku pun tak tau kenapa ler kitaorang suka dating seawal pagi gitu ... dan bila kuar dating.. aktiviti yang selalu kitaorang buat ialah.. makan..makan..makan.. makan.. dan teruss makan..

mesti ada yang pelik kenapa SOGO tempat check point kitaorang kan... sebab aku naik LRT dari ampang dan turun di Bandaraya.. dan pak incik plak dari shah alam.. dan perjalanan yang paling senang ialah perhentian sogo... dan bila dah  jumpa situ.. pak incik parking motor  dan kita orang akan naik teksi ke satu destinasi ke satu destinasi.. time tu.. tak ada kereta.. dan aku nie plak demand tak mo naik motor.. takuttt.. sebab moto pak incik beso .. pastu kalau naik.. vontot tertonggek.. kalau vontot ala ala vontot angelina jolie cantik gak nak tertongek.. ni vontot dah macam vontot periuk masak gulai kawah... euwwwww mak maluewwwww.....

jangan tekejut.. muka aku memang besar dari pak incik..

so semalam.. kitaorang dating sama macam 9 tahun yang dulu.. sambil berjalan.. sambil bercerita kisah lama.. hahahahahahhahaah... langsung tak romantik kan.. hahahahahaha.. lantak... ok aktiviti pertama kita orang semalam ialah.. melantak di kedai mamak presint 9 ... makan tosei dan pak incik melantak nasi lemak.. euuwww pak incik wajib makan nasi di pagi hari.. kalau tak.. mulut akan membebel lapar.. tapi badan maintain.. mak jelousss hokayy.. cer aku melantak nasi setiap hari.. haaaaa memang macam tong drum laa kan.. sekarang nie pun dah macam tong ikan...

lepas tu meneruskan perjalanan ker tempat services kereta ... sekali tak leh nak buat sebab tak buat appoinment.. jadi.. kita orang meneruskan misi ker OU... . kitaorang sampai kat pintu OU pukul 9.45.. kikikikikiki;.. memang askulator pun tak gerak lagi ... hahahahaha.. pastu aku pandang pak incik.. pak incik pandang aku.. pastu gelak terbahak-bahak... pastu nampak Subway.. terjah subway plak.. tadi breakfast kan.. yang nie plak.. Hi tea ek.. kikikiki...
chicken roasted.. yummy...yummy
   muka kegembiraan dapat makan subway.. tapi pak incik muka tak derk perasaan

lepas makan.. terus pergi beli tiket wayang... cerita adalah sangat tak romantik.. kikikiki.. HANTU BONCENG.. hahahahahahhahaah.. .. ambik couple sit.. sipnosis citer tu.. nanti laa aku citer..
pak incik dan tiket wayang... owhhh begitu laa pak incik kalau dah dengan surat khabar.. sejak couple lagi.. jadi tak heran.. hehehehehheehe........  sementera tunggu wayang start.. lepak lepak dulu.. aku dah nyaris nyaris nak menyopping baju cik nah dan abang-abang cik nah.. kebetulan osh kosh dgn guess tengah sale.. ehhhh.. terussss pak incik azan kat telinga baru laaa mak sedarrrrr nak oii.. hahahahahahhaha kalau tak. memang dah rembat sorang selai...
pic adadalah sangat gedik... dah tak ada orang nak tolong snapkan pic berdua.. letak jerk atas kereta mainan tepi dan say kejuuu!!!!.. lepas tengok wayang.. tetiba pak incik kata nak beli something yang bleh buat kenangan.. mak hokay jerk.. walaupun tak mahal janji ado... ooo munge munge memang pak incik tak akan belikan katanya pembaziran.. yer laaa pak incik.. i rehda jerk. walaupun hati memberontak NAK MUNGEE!!!!!... kikikikikk...
ini laaaa.. haaa nie bukan platinum ke diamond ker.. mati terkangkang plak pak incik tu kang... silver jerk.. janji ado kannn.. nak beli emas.. emas tengah mahal berganda-ganda.. segrm sekarang nie pun dah RM205.. cer ko bayang kan laaa.. tapi kalau orang ada duit beli jerk laa kan.... 

lepas beli cincin tu.. terusss serang tempat makan.. perut tak lapar.. tapi dah kata mengimbau kenangan zaman couple kekdahnyaa makan ajer... so kitaorang pilih...
Nandoss..
pak incik tengah menikmati ayam.. sedappp yer pak incik... kikikiki
last.. tangan kerepot sedang bergedik.. euwwwwwww....


4 ulasan:

♥ Afiera Sazali ♥ berkata...

so suweetttt kak shima...semoga kekal hingga akhir hayat..

sHeeMa DeaN berkata...

tq fiera...:)

mawar (^_*) berkata...

hepi 9th anivesary kak shima n hubby ♥ semaga bahagia selalu (^_^)

kemain kretif lg akak ye, ltak kamera atas kete menan tu =p

muahahhaa....sy pun selalu kene azan dkt en.nadzmi..lpas kene azan mest muncung sedepe =p

...sWeeT uMi... berkata...

hehehe sama bulan la kiter sheema..aku 10hb ni...happy anniversary yeh.moga kekal ke akhir hayat..thn ni tak sempat lg nak dating2 huhuhu...