Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 22 Ogos 2011

::..BERBUKA D'LANAI LAKEVIEW..::

Hari khamis.. hari berbuka pose dengan kawan-kawan huru hara... 

kebetulan si misot dok view pasal tempat nie dalam internet...
tetibaaa jiwa ... tertarik dengan tempat tu.....pemandangan ker tasik..
survey menu makanan.. errrrmmmm sangat menyelerakan....
cari lagi.. jumpa satu blog yang pernah terjah kat tempat nie....
katanyaaaa makanan sedap-sedappp... dan yang paling sedapp katanyaaa
AYAM MADU.......

Bagi aku.. Makanan ok laaa.. nak kata marvelousss sangat tu tak laaa.. tapi sedappp laaa...
berbaloi laaa dengan harga RM 21.90 dewasa... RM 10.00 untuk kanak-kanak
semua nyaaa masakan ala-ala kampung.....
setiap hari menu bertukar... menu masa hari khamis tu..

-masak lemak udang+kacang panjang... =.. lauk nie sedappp... memang berasa.... pedas.. manisss udang ..
-kari daging+kentang... =.. pun sedapp jugak...
-kerabu tauge+perut kitab =.. errrrmmm kureng ler.. sebab santan berbau sikit
-bendi goreng cili kering=.. sedappp tapi mahssssiiiinnnnnn
-kerang rebusss.... = nampak sangat menyelerakan tapi .. kerang bushuk laa plak
-ikan 'kelimbung' berlada... = sedapp... (kenapa kelimbung.. sepatutnyaaa menu asal ikan keli berlada.. tapi digantikan dengan ikan kembung.. sebab keli out of stock...)
- Ayam Madu.... = nampak macam ayam berlada.. tapi rasa manis-manis.. punn sedaaaapp cuma ayam koreh sikit...
-ulam-ulam dan sambal belacan.. - yang nie aku tak ambik..
-sup ekor... - pun tak ambik.. sebab dah mukhlisin

dessert plak ada..

-onde-onde... = sedapp tapi .. time gigit tak ada gula merah dalam tu..
-tepung  pelita.. = masin... tak manis langsung
-kuih ketayap= pun masin tak manis
-pengat pisang= marveloussssssss tahap kesedapan sampai harinie aku teringat..
-rojak buah = perghhhhh lagi meletopsss kesedapanyaaa.....


tempat yang kitaorang duduk nie.. memang best..
cuma yang tak best.. banyak semut.. habisss kaki kena geget
cian si montel aku .. tak lalu nak makan.. takut kena geget semut


kitaorang sampai awal... takut tak ada parking.. sampai-sampai mengagau cari tempat... sekali ambikk .. nak sangat mengadap tasik kan... sib baik pak incik ada.. kalau tak.. cik nah dan stroller memang tak leh landing ler.. sebab kena turun tangga yang agak tinggi jugak ler...mak tak larat nak angkut stroller tu.. beraaatt....
budak yang tersangat excited... tapi makan sangat ciput.. tak berbaloi langsung bawak budak nie..cantikk kan pemandangan ... memang cool gilaaa..

si montel dan si keding..... ribut dan hujan dihati aku.....
cik nah sangat cool...
bapak dengan anak bapak memang tak bleh dipisahkan..


cool .. menikmati keindahan..
budak-budak huru hara..
 Pengantin baruew.....

tadi punyaa laa huru hara... time nie semuaaaaa senyappp jerk...... makan..makan....

dengan harga RM 21.90... adalah sangat berbaloi..baloi.....

14 ulasan:

Mia Liana berkata...

wowww.... seronoknya...

yatt berkata...

wah bestnyerr...jenuh tunggu... ko jugak yg update dulu.... makan dlm gelap.. tak bayar bil letrik yerk? hahahah...

...sWeeT uMi... berkata...

mmg cantik je view tu..aman damai jek...ari tu aku lalu je sini tak mkn pun hehehee...eh eh cik nah cantek je tocang kamo...so sweet :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?72efdadf764cc0a3f5968730fd3938a3

sHeeMa DeaN berkata...

Mia Liana

hehehe.. memang seronok...

sHeeMa DeaN berkata...

Yatt..

sonok... heheheh... bukan tak bayar duit api laa.. nie makan secara romantikkk

sHeeMa DeaN berkata...

naemah,,,

kann.. tenang jerk kan.. kalau lalu kat denai tu pun best...

hehehe.. ciknah toncet...

Rose Emely berkata...

huru hara ko kata kak?
tecik hati adek tawww...

sHeeMa DeaN berkata...

misot..

alorrr tecik hati plak.. hura hara laaa besttt....

mysha berkata...

kak, mmG terbaEkla scenery nyER...canTEKkkk bangAT....

klo bawAK bebuDAK yang tak kuAt makan mmG rugi kak.. tp pe SAlahnyer seKali seKAla ekekeke

aPa2 pun cIk naH mmG cOOL!!!! cayala...

WuMing berkata...

Memang best laa view dia.. Lagi pula makanan ala-ala kampung..
WuMing memang dah tak boleh ubah dah... Suka makanan kampung saja..

Makanan ala-ala moden atau nasi kandar ni bole laa.. kadang-kadang..

Kesian yer budak-budak kalau banyak semut. Nyamuk banyak pun tak ok jugak...

sHeeMa DeaN berkata...

sya...

terbaikkannn...

hahahaha.. yer sekali sekala.. sib baik 10 hinggit jerk kalau yang buffet hotel tu... adoooiiiii wugii gilooo

cik nah alwayss cool..

sHeeMa DeaN berkata...

wuming...

ooo kamu suka masakan kampung ek.. yer laa kan.. masakan yang simple tapi menyelerakan..

ikiqzana berkata...

mmg cantik permandangan kat situ.. herge pon berbaloi.. kat mana ni? bole g terjah.

sHeeMa DeaN berkata...

zana..

a-ah tmpt tu memang cantik .. nie kat LANAI putrajaya presint 10