Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 6 Julai 2011

::.. WALAUPUN PUDING CARAMEL AKU TAK GOJESS TAPI RASANYAA TAK GONJENGG HOKAAAYYY... SHEEETAAAPP..::

kesahhhhh nyaaa kan.....
harinie.. rutin setiap rabu.. timbang.. kikikiki... alhamdullilahhhhh turun...
tak banyak pungggggg.. sekilo jerk... tak per laaa kann. janji ado..dari tak adooo kan.....

Petang tadi bebudak opis nie..dok bukak blog-blog masakan...
sekali tu dorang bukak ler blog mak Hanis Zalikha tu.. kak Nani Rostam....
perghhh memang menjejeskan air liur nie tau.. tengok blog kak nani nie....
ada macam-macam benda masakan ada.... yang aku dok tergilaaaaaa kan sangat kan.. PAVLOVA tu.. nampak sangat yummmmmmmyyyyyyyyyy... nak orderrrrr.. ermmm nanti laaa dulu.....

pastu dorang godek lagi... tengok puding caramel... rupanyaaaa anak teruna kak nani yang buat puding caramel tu...warghhhhh sedaaaapp nie.. dah lama aku tak buat.... aku last buat masa aku pregnant haritu..
lepas sah kena diabetes.. teruss aku buang resepi tu..
kengkonon insaf ler.. tapi nan adooooo.... tekak nak makan gak...

so tadi copy resepi kak nani tu... balikkkkkkkk.. tadiiiiiiiii terusssssss zassss..zassssssss buat....
siap.... nyummm nyummm ..... sedddddaaaaappppppppp


walaupun ghuperrrr nyaaa sangat tak gojessssss tapi rasanyaaa tak gonjeeenggg hokaaaayyyy... rasanyaaa sangat shetaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapppppppppppppppppppppppp........ aku tak tipu... ko jangan tak tau.. tu jadi gitu sebabnyaaaaa.. aku dah tenggek gula atas dapurrr. sekali aku dok leka kemas tupperware dalam lemari.. jadi bahana nyaaaa hitammm ler caramel aku tu... tapi rasanyaaa tak le pahitt sangat.. sedang-sedang jerkkkk..

korang nak resepi ker...... korang gi laa masuk blog kak nanirostam. nie ek.. kang tetiba aku masuk resepi tu kat sini tanpa izin... salah plak kang..



memetik kata-kata kak nani rostam
HANGUSSSS TAK BERMAKNAAA HANCUSSS
HOKAAAYYYYYY...


6 ulasan:

mysha berkata...

kaK, nih la baK kATa oRg 'iTAM maNis iTAm maNis..l La..LA..La...

nAK juDgE puDIng aKAK nih tAKleh, sBB tak aNto sepoTOng kAT tGKT 8..

kAK, kak yaTT pun wat gak ek??
kiRe aRI nih tEma puDing berduEt la ek... ekekekeke

cikwawi berkata...

hiohoho.. sodapnyaaa.. bak cini cikit. kita pun ingat nak tyry la resepi tu.. kompem menjadik ek..

Shima Md. Zahar berkata...

sya...
hitam tu menarik kannn.. hahahah..
alorr nak bg tingkat 8 segan ler.. sbb org tingkat 8 otai-otai masakan.. hehehehhe

hahahahah tu ler.. akak mana tau yati pun buat puding nie..

Shima Md. Zahar berkata...

cik wawi..
doc,,, dah habissshhhhh.. hikhkhikk.. seriuss doc.. sekali cuba pasti menjadi..kalau ikut caranyaa dengan betul.. cuber laaa..

WuMing berkata...

Dekat-dekat bulan posa ni.. blog-blog masakan atau resepi menjadi tumpuan...

Shima Md. Zahar berkata...

Wuming... hai..
tu ler.. memang menjadi kepastian bila dah nak dkt pose dan bila time pose .. mesti nak godek blog masakan...