Nuffnang

Nuffnang

Jumaat, 14 Januari 2011

::.. TAUHU STIM..::


walla... akhirnyaaa berjaya jugak buat .. menu kegemaran aku nie.. yumm..yumm.. hari tu jenjalan singgah makan dekat Red Work Bangi... cuba order tauhu nie.. perghhh memang sedaaaapppp... sambil makan.. sambil dok menikmati dan merasai apa laaa benda alah bumbu atas tauhu tu... seriuss sebelum nie aku memang tak tau apa bumbu atas tauhu tu.. main bedal mentekedarah ajer... masa menikmati tu.. ada rasa udang kering.. oooooo udang keringgg ghupernyaaaa kaaannn........ lepas makan dekat red work haritu.. tekak nie nak makan lagi... kebetulan nak pergi momslittlesone dekat bangi.. so singgah laa plak dekat Mohd Chan Abdullah... alahaiiiiii.. non chudaaaaaappp arr.. terbantuttttt tekak aku nak telan tauhu tu.. kalau tau laa tak chudaaaapp baikkkkkk berdezuppp ke red work ajer. disebabkan makan kali ke 2 tidak menepati citarasa.. maka.. aku pun meng google le resepi tauhu nie.... dan akhirnyaaa berjaya .. tapiii.. nie bukan tauhu lembut tu... hasil tangan sendiri.. saaaannngggaaaatttt chuuuuddddaaaaapppppp... tapi disebabkan tauhu lembut non ado.. maka di gantikan dengan tauhu biasa sajork.. tapiii chuddaaaappp jugaaaakkkkk..













1 ulasan:

Ruziawati Bukhari berkata...

mmg stim t tengok gambar tauhu stim ni ma... hahahaak.. sedapnya.. ratah gitu x yah makan nasi pun sedap nikan? ma mmg pandai memasak tau.. gambar2 tu pulak sangatla menarik mata hati t utk melihatnya.. tak makan pun dh rasa kenyang.. ha, pah tu guano tu? :-)