Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 5 Januari 2011

::.. SAMBAL MANGGA..::


Harinie.. tak ada benda nak di update kan... so untuk tidak 'menyawang' kan blog yang sememangnyaaaa selama nie dah bersawang.. maka kita update dengan entry masak memasak..... ini laaah dia.. SAMBAL MANGGA.... kebetulan hari sabtu tu balik ampang... tengok buah lebat gilaaa.. en.din bukan boleh tengok buah mangga bergayut-gayut....apa lagi dia pun bergayut sama ler... memang kesukaan dia pun mangga-mangga nie.. masa aku mengandung haritu pun.. dia yang lebih makan asam-asam nie.. mengalahkan orang yang mengandung... oooooo.. buat sambal nie senang gilaaaa.. tutup mata ajer dah siap.... zassss..zasssss..zassssssssssss......... jer..... Sambal nampak kusam adalah disebabkan .. cili padi hijau belako... tu yang kusam tak menarik tu.. tapi yang penting rasanyaaa.. MELETOP........

Bahan-bahan...

Mangga Muda
Cili Padi
Ikan Goreng Tawar
garam


Cara-cara..

Tumbuk semua cili padi sehingga lumat.... kemudian.. ambik isi ikan yang di goreng dan di tumbuk bersama cili padi... racik mangga.. dan tumbuk ala-ala manje kadar ajer.. tambahkan garam sikit.. DONE..

Selamat mencuba laa ek...




1 ulasan:

yatt berkata...

ni kelantan style ke kak?? kalau belah perak buat tak letak plak ikan goreng tu.. kitorang letak cili hidup tu, cili padi, belacan, mangga... yg ni cm menarik plak... nak try lar... :-)