Nuffnang

Nuffnang

Selasa, 30 November 2010

:: KESERONOKAN BERGANDA-GANDA BERKUASA DUA..::

hikhikhikhikhik
Berganda-ganda ko ....
berkuasa 2 lagi keseronokan nyaaa..
haaa ko ada??!!!!

Alkisahnyaaaaa...
kan aku berpantang sendiri tanpa di temani oleh insan-insan bernama IBU.. kannn
maka nyaaa... keboringan makin melanda laaa .. bila aku kena tinggal en.din.. lagi laaa meroyan aku dibuatnyaa.. maka kebetulan masa aku tengah keboringan tu
mak aku tepon. maka berlaku laa drama air mata..
aku suruh mak aku teman kan aku..

Tapi mak aku tak terus datang tau..
selang beberapa hari baru ler mak aku kata dia nak datang..
hikhikhikhik
suka sangat laaa aku kan.. at least aku ada teman .. bila en.din kerja petang kan..
bleh laa mak aku sedia kan makanan aku..
dan tolong tengok-tengok kan kaysah bila aku nak g tandas kan...
hikhikhikhik
ngengadakan...... who cares.. kaaaaannnnnn

TAPI..
haaaaaaaaaaa... bukan mak aku sorang ajer yang datang tau..
MIL aku dari kelantan pun datang jugak
perghhhh
sonok..sonok.. tersangat sonokkk
at least mak aku ada teman berbual,., dan MIL aku pun ada kawan nak berbual juge..
heheheheheheheheheheh


 aktiviti MAK dan MIL.. baru lepas melipat kain baju yang ada 2 bakul...

akrabkan 2 besan nie.. heheheh.. haaa tak payah aku nak kenalkan mana satu MIL dan mana satu MAK aku.. korang pun bleh nilaikan sendiri... heheheh


::.. GEDEMPOL LAA PLAK ..::

KERISAUAN MELANDA

sepatutnyaaaa dalam pantang .. bentuk tubuh akan jadi SLIM..
nie tak...
asal bleh jadi GEMOK GEDEMPOL tendang masuk gol
arrrgggghhhhhhhhhh PELIK + KONFIUS nie..

huhuhuhuh..
nak mula kan balik minum herbalife .. can not lagi...
sebab aku kalau bancuh herbalife kena bland dengan ais..
kang kalau tak makan
cian plak dekat si kecik KAYSAH tu..

ALAAAAAAAAAAA
NAK KURUSS.





Ahad, 28 November 2010

::.. MANJAKANI VS BIJI GHANI...::

Sebelum tu aku nak gelak dulu...
hahahahhahaaaaaaaaaaaaaahahahhahahahahahahhahahaahahahahhahha
BIJI GHANI..
kelakar siottt nama tu..

kisahnyaaa gini..
aku citer ler dengan en.din , bidan yang urut aku tu kata
untuk cepat baik jahitan bawah tu.. basuh dengan air manjakani..
tapi area putrajaya nie mana plak aku nak cari kan
nak plak.. bidan tu kata.. kalau boleh kena rebus dalam sekilo

so
satu hari tu aku dok chat dengan member aku..
dia pun suggest kan aku soh cari buah manjakani tu untuk baik pulih
aku tanya dia mana nak cari area putrajaya nie
dia kata kedai mamak ada jual..

aku tepon laa en.din
suruh pergi cari dekat kedai mamak..
..................................................................................
bila dia balik.. bising mulut dia..
dia tanya aku..
manjakani tu .. rupa macam mana..
aku explain laa dekat dia serba sikit rupa bentuk manjakani tu..
sekali dia tunjuk kat aku ..
en.din kata mamak dekat kedai tu. bising-bising kata manjakani mana ada
yang ada yang ini ajer...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


hahahhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaahhhhaaa.
macam mana laaa manjakani boleh bertukar jadi
BIJI GHANI

Sabtu, 27 November 2010

::.. BERPANTANG SENDIRI..::

YES..
untuk anak ke3 nie aku berpantang sendiri..

kenapa aku berpantang dekat rumah sendiri.. bukan aku tak mau berpantang dekat rumah mak aku.. tapi nak buat macam mana.. haziq kan sekolah... dan lagi.. dekat sek.KAFA ada exam.. haziq kan sek.KAFA private.. tu yang time orang cuti sekolah .. KAFA buat exam sebab takut parents tak bayar yuran untuk bulan 11 dan 12.. bijakkkkk.. bijaaaakkkkk sungguhhh bijjjaaaaakkk kan....... so nak tak nak... memang laaa kena berpantang sendiri...

tapi kan.. kali nie laa baru aku rasa tekanan sebenar berpantang.. sebab pantang sensorang kan.. tak dek orang jaga ... en.din ada laa.. tapi bila dia dah start kerja.. so semuanyaaa atas aku aku sorang laa kena uruskan sendiri..

ada sekali tu.. dari pagi sampai ke petang.. kaysah tak mau duduk.. asyik merengek ajer... dan haritu jugak ler dari pagi sampai petang aku tak makan apa-apa.. pergggghhhh sangat sedihhh owwwhhhh.... dengan nak uruskan makan 2 hero tu lagi kaaan...... errrrmmm sangat mencabar .. petang bila en.din balik baru laaa aku bleh relax sikit...

Bab makan aku plak.. masa aku bersalin tu.. mak aku ada datang rumah kakak aku.. so aku mintak mak aku tolong buatkan ikan bilis+halia+ladahitam=tumbuk.. yer itu laaa makanan aku dalam pantang. bila bekalan tu dah habis baru laa aku mintak en.din tolong masak kan untuk aku.. itu pun aku kena tunjuk ajar laa. heheheh.. cian laki aku kan..selama nie nak makan apa .. semua dah tersedia.. bila bini dalam pantang nak tak nak dia laa yang kena turun dapur untuk masak... oohh bukan setakat masak.. mengemas, basuh kain baju.. dan semuanyaa diuruskan sepenuhnyaaaa oleh suami kesayangan aku nie.. heheheheheh....... ciannn dia....





Khamis, 25 November 2010

::... BF + FORMULA ...::

tu dia.... hari nie citer pasal BF yer....
act, nie first time aku BF anak aku.. sebelum nie bukan aku tak mau BF kan dorang.. tapi anak-anak aku yang tak berapa nak BF.. haziq BF cuma seminggu ajer.. perghhhh gilaaa kan... time tu ramai le yang dok cemuh kat aku.. kononnyaaaa aku nie sengaja tak mau BF kan anak aku sendiri.. keji kan... kalau ikutkan aku mmg nak BF anak aku sendiri..... aiman plak.. aku sempat gak laa BF dia selama 1 bulan ajer... lepas tu di jeluakkan nyaa susu dan nipple aku... sedihhhhh dowhhhh.... sampai bengkak-bengkak breast aku...

So... kali nie aku betul-betul berazam.. nak BF sepenuh masa...
masa aku mengandung lagi.. aku asyik mimpi BF baby aku.. itu yang aku ingin kan... rasa syok plak aku nengok member-member opis aku dok perah susu dekat opis.. vangga ko.. bila nengok hasil pengeluaran susu dorang yang sangat banyak.. sebab aku tak pernah berjaya macam dorang kan.. dan dah nak dekat akhir-akhir mengandung.. aku dah prepair macam-macam bentuk supliment untuk penambahan susu aku nanti.. cth:- aku beli kurma cina dan longan kering.. rebus dan minum.. katanyaaa boleh membantu untuk penambahan susu... lepas bersalin.. keluar ajer ward aku terus beli pil untuk tambah susu jugak....................

Errrmmm betul laaaa.. anak lelaki dengan anak perempuan cara BF sangat lain
alhamdullilah.. kaysah pandai sangat menyusu... masa dalam L&D lagi.. tapi sayangnya time tu air tak banyak lagi.. tapi aku tetap berusaha jugak .. aku yakin kali nie aku BOLEH.. tapi.. sayang sangat.... ......................sebab lepas deliver kan kaysah.. kaysah kena admit NICU .. coz problem dari aku.. GBS +... so selama 3 hari dalam NICU tu.. kaysah dah diberi susu fomula... walau macam mana cara pun.. bila aku sampai nak BF kaysah... dia dah tak mau BF.. sebab dia dah kenyang.. lama jugak laaa aku kena pujuk baru dia bukak mulut...

yang kelakar kan....
di sebabkan aku dah berazam nak BF sepenuhnyaa.. hari kaysah discharge NICU... en.din dah tanya.. nak beli susu apa.. tapi aku tak benarkan.. sebab aku yakin yang aku boleh BF kaysah... tapi.... kelam kabut kitaorang malam tu.. kaysah mengamuk sekuat hati...  aku sua kan breast pun dia tak mau.. mengamuk.. nak tak nak.. aku dah mengalah.. pukul 2 pagi en.din keluar cari susu... nasib baik kedai bukak lagi.. kalau tidak.. perghhh pasti satu blok aku nie tak leh nak tido.. dengar kaysah menangis.... lepas dia minum susu fomula.. baru laa dia tido..... akhirnyaaa aku terpaksa akui yang aku terpaksa BF+susu formula pada kaysah.. tak per laaaa janji dia still nak BF....

memula tu.. bengkak jugak laaa breast aku..
bukan kaysah tak BF tau.. aku pun tak tau,... tapi bila aku perah tak keluar plak susunyaaa.. dah laaaa aku guna pump manual.. perghhh gilaa sakit nipple aku.. sampai menitisss air mata aku... tapi... aku tetapkan jugak keinginan dan azam aku BF kan jugak walau pun nipple aku sakit..

hari yang aku kena mengurut tu..
bidan dekat hospital tu.. urut breast untuk pengeluaran susu.. perghhh baikkk punyaa dia dok uli breast aku.. dan sampai le di tarik nipple aku.. perrrrrrrrggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sakiiitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt giiilaaaaaa dowhhhh.. menjerit aku..... bidan tu kata... nipple aku tersumbat sebab tu susu tak bleh nak keluar......... owwwwwwwwhhhhhhhh jahil sungguh laa aku.. anak dah 3 pun tak tau lagi.. tapi lepas bidan tu mengurut dan uli.. alhamdullilahhhhhhh.. susu banyakkk sangat keluar... alhamdullilah.. bila dah banyak sangat susu kan.. bila aku perah tu.. alhamdullilah.. bleh mencapai ke 3 oz dalam sekali pump... ada satu hari tu aku pump aku bleh dapat dalam 7 oz.. MAK VANGGAAAA Ko.......

tapi...
susu banyakkkk pun .. kaysah tetap nak jugak susu formula....kaysah macam tak puas kalau BF ajer...

susu yang berjaya di pump dalam masa 2second...

Selasa, 23 November 2010

::... BERURUT DIMANA?...::

lip..lap..lip..lap..
warghhhhh sudah 23 hb rupanyaaa..
kira punya kira .. harinie sudah 12 hari aku berpantang..
kalau nak diikutkan 13 hari.. tapi disebabkan aku bersalin haritu petang..
so dikira lewat.. suka hati laaa..

Perghhh boring gilaaa berpantang sendiri nie
mau tak boring.. duk umah tanpa di temani oleh sesape..
bukan tak dek.. ada .. 2 hero yang selalu bikin huru hara... yang boleh membuatkan ummi dorang
MEROYAN
En.din plak.. dia sudah start kerja.. nak lagi minggu lepas dia start kerja petang..
lagi mak meroyan ko... tak dek teman berbicara.. hahahahah.. gediks..

Alhamdulllilah..
aku dah settle bab mengurut nie
kalau nak tau aku mengurut dimana.. dan dgn saper..
see the picture..

yer aku berurut di sini.. dimana?
aku berurut di hospital putrajaya.. pihak hospital ada menyediakan unit perubatan tradisional..
dekat sini bukan sahaja untuk berurut selepas bersalin.. tapi ada jugak berurut untuk strok, perubatan tradisional cina dan macam-macam lagi laa

kat sini aku berurut 3 hari. selepas 7 hari bersalin
dan nanti selepas 43 hari 3 hari lagi berurut.. kira berurut hari terakhir
cuma yang tak bestttt.. bertungku hanya sehari ajer.. itu pun sekejap.. selebihnyaa dia suruh kita buat sendiri
sorrryyyy.. aku mmg tak reti nak bertungku sendiri.. takut salah teknik..
so aku ambik pakej luar.. itu nanti akan aku citer kan


   perut pun sudah di balut.. aiman kata macam pocong.. suka hati ko laa anak... janji ummi ko dapat mengempiskan balik perut nie kannnn..

.. pilis juga pakai.. tapi ini bukan orang yang dekat tempat mengurut tu yang pakai kan yer.. ini kerja laki kesayangan aku punya kerja... punyaaa laaa banyak dia bubuh.. sampai ke rambut-rambut berpilis.. actually aku suka pakai pilis nie.. sebab kepala rasa tenang dan freshh ajer...


Khamis, 18 November 2010

:.. 8 HARI BERPANTANG..::

Sekejap betul masa berlalu ek..
sedar tak sedar... hari nie dah 8 hari aku bersalin kan Hannah Kaysah.. dan 8 hari jugak laa aku berpantang
so far.. kesihatan aku dan hannah alhamdullilah sihat,

cuma hannah ..
kesian dekat dia.. semalam pusat dia ada bernanah sikit.. tak berapa nak kering... tak tau apa salahnyaaa
dulu masa abang-abang dia.. aku sapu ubat cina..'pek san'.. memang cepat kering
tapi kali nie sebab aku terlupa nak beli.. so aku sapu ubat spirit hospital bagi tu.. tapi tak ok laa plak..
semalam kebetulan balik ampang.. singgah kedai cina beli ubat 'pek san' tu...
alhamdullilah.. tak sampai 1/2 hari.. pusat hannah dah tercabut..
alhamdullilah.. so aku tak dek laa takut-takut lagi nak mandi kan dia.. kalau tak aku seriau aje..
takut dia sakit

ohhh.. semalam 17 hari bulan kan..
kalau nak diikutkan.. semalam adalah due date hannah
dan pagi tadi.. seperti biasa nurse akan datang buat pemeriksaan postnatal dekat rumah
best plak aku rasa bila berpantang kali nie
sebab aku tak payah susah payah nak g klinik kalau ada apa-apa

Kaysah di timbang... 3.70kg... walla....

Selasa, 16 November 2010

::.. HANNAH DI LAHIRKAN...::



Sekarang nie dah tak bleh nak update blog hari-hari.. jangan kata nak update
nak online pun terbatas sikit... al maklum laa kan.. aku sekarang nie kan dah ada TAS TANGAN BARU
harus lah aku 'kelek' kemana sahaja dan bagi perhatian lebih kaaannn
kata 'BARU' mesti laaa sayang terlebih..

Pengalaman bersalin kali nie sangat lain dari yang 2 orang sebelum nie
seperti yang pernah aku citer kan sebelum nie kan..
aku asyik ada contraction ajer kan..
so aku anggap macam biasa ajer laa..sebab tak ada keluar tanda
tapi memang aku tak sangka sesangat bila hari yang aku pergi c/up tu doc kata 'laluan' dah bukak 2 cm
rasa macam tak percaya langsung.. yang 2 sebelum nie.. kalau dah keluar tanda baru laluan tu ada
nie tak ada apa-apa terus 2 cm

first day dalam ward tu.. aku langsung tak ada rasa sakit langsung
dan berapa kali jugak laaa aku di 'seluk'.. sebab doc kata anak no.3 nie selalunyaa jalan bukak cepat
so sepanjang hari tu.. aku di beri kawalan ketat.. sebab bila buat CTG contraction makin kuat.
tapi yang kelakar nyaa kan..petang tu.. bila en.din dah nak balik. aku bleh menangis.. sebab..... mengada-ngada terlebih.. bila nurse datang tengok mata aku bengkak.. dia ingat yang aku tengah tahan sakit.. dan-dan tu nurse dok dekat aku.. dok pantau.. hahahahahha


seriusly sepanjang hari tu aku tak rasa sakit langsung seperti hari-hari sebelumnyaaa
tapi...
malam start pukul 3 pagi aku dah tak boleh nak tido.. tetiba pinggang aku sakit gilaa
tapi aku bleh diam kan diri lagi.. aku tak panggil nurse pun..
esoknyaa pukul 7 pagi.. sekali lagi aku di seluk... tapi...... hanya buka 3 cm ajer
dan-dan tu laa plak doc nak induce... tapi aku dah warning awal-awal yang aku tak nak di induce..
dan selepas itu start dari pukul 8.30 pg aku dah rasa lain macam.. sakit yang teramat sangat.. dari atas pinggang sampai kebawah.. kaki aku dah mula sejuk..

tapi dalam rasa sakit tu.. perut tetap berkeroncong.. kelaparan
makanan spital lambat laa plak
call en.din.. suruh dia bawakkan nasi.. sebab kebetulan mak aku ada dekat rumah kakak aku..
en.din sampai.. bawakkan nasi lauk masak lemak udang..

lepas makan.. sakit aku makin kerap.. dah rasa nak 'terberak'..
seriusss dah tak bleh nak tahan..
bila doc seluk rupanyaa dah bukak 5cm.. dan masa tu jugak laa doc pecahkan air ketuban..
yaAllah .. masa atas kerusi roda tu.. hanya tuhan ajer yang tau.. betapa sakittttnyaaa laaaa... mengigil-gigil aku dibuatnyaaa... dok tarik nafas aje...
aku masuk Labour Room pukul 1.30 tgh.. dan masa dalam Labour room tu.. aku banyak sedut oksigen untuk kurangkan rasa sakit.. sebab nurse kata aku tak bleh teran lagi.. sebab pintu masih tebal...
banyak jugak laa aku sedut oksigen tul.. sampai tertido laaa..
bila doc tengok CTG jantung baby dah tak berapa nak elok.. maka bermulaaa laaa proses meneran..

perrggghhhhhhhhhhhh
sakitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt... yer laa mana ada bersalin tak sakitt kan
puas jugak laaa aku meneran... tapi tetap salah teknik.. ( anak dah 2.. tapi bleh salah lagi kan)
lama jugak laa dok teran..... akhirnyaaaaaa jam tepat ke angka 3.00 petang..keluarlaaaaaa
NURUL HANNAH KAYSAH
(CAHAYA KASIH SAYANG BIJAKSANA CANTIK)


seriusss aku memang tak sangka .. yang keluar Baby Girl
kan aku ada citer yang doc sendiri pun confiusss gender baby aku..
masa doc letak baby atas perut aku.. aku tanya en.din...
baby apa..


oh yer lupa nak citer... bersalin kali nie.. en.din ada bersama aku di L&D.
alhamdullilah.. akhirnyaaa dapat gak merasa.. bersalin.. suami ada di sebelah bagi perangsang..
dan bila baby dah keluar.. aku tengok.. air mata en.din mengalir.... terharuuu




YA ALLAH AKU BERSYUKUR PADA MU YA ALLAH DENGAN APA YANG TELAH ENGKAU
BERIKAN KEPADA KAMI SEKELUARGA YA ALLAH.. DAN ENGKAU JUGA TELAH MAKBULKAN DOA KAMI...




Ahad, 14 November 2010

::.. ALHAMDULLILAH.. AKHIRNYAAA.. AKU DAH BERSALIN..::

Alhamdullilah...
setelah menunggu dan menanti akhirnyaaaaa
termakbul jugak apa yang aku hajati selama ini

Aku dah Selamat melahirkan pada 10.11.2010..
tepat jam 3.00 petang..
di Hospital Putrajaya
dan Allah telah makbulkan hajat aku selama nie..
bila  akhirnyaaa aku dapat BABY GIRL
weight baby.. 3.38 kg..
syukur alhamdullilah.....

Memperkenalkan My Sweet Little Princcess... NURUL HANNAH KAYSAH


p/s:: nanti bila ada masa akan aku citer kan.. pengalaman bersalin kan Hannah Kaysah yer..



Selasa, 9 November 2010

::.. 39 WEEKS .. ADMIT WARD ..::

Salam...
minggu nie minggu yang ke 39..
yer aku lom bersalin lagi..
tapi.. aku telah pun ADMITTED WARD..
pagi tadi
dan sekarang aku sedang bersiaran di Hospital..

pagi nie aku ada appoinment dengan Klinik Pakar O&G..
untuk follow up macam biasa..
tup..tup masa jumpa doc..
doc kata nak tengok 'jalan' , dengan rasa terkejutnyaaa
doc kata.. "puan admit ward yer dah bukak 2 cm"
perghhhh gilaa cuak gak ler..
coz pagi nie tak dek rasa sakit macam selalu..
pernah sekali tu aku memang tengah contraction.. tapi bila doc check jalan tak bukak pun..

dan hari nie plak .. aku datang sensorang
tanpa di temani oleh en.din.. sebab minggu nie dia kerja pagi


ermmm harap-harap sangat .. semua nyaa akan berjalan dengan selamat..
sedih pun ada gak nie.. sebab nanti sakit dok sensorang..
kalau kat umah leh manja-manja dengan en.din..
huaaaaaaaa.................huaaaaaaaa...










Sabtu, 6 November 2010

::.. MELAWAT BABY HANIE FARIESYA..::

Dah beberapa hari tak update blog..
bukan Malas..
tapi tak ada bahan ler nak diceritakan..
2-3 hari nie asyik dok layan FB ajer...

Hari khamis sekali lagi aku memontengkan diri , aku tak masuk opiss.
coz dah anda keluar tanda sikit.. ada bleeding sikit
tapi masih lagi ok.. tak dek sakit lagi..
tapi disebabkan malas .. so hari isnin nie terpaksa laa aku mengisi borang cuti.. heheh
so hari khamis tu.. pergi ler cari thermos air untuk isi air panas..
bukan tak dek.. tapi body thermos dah meruntun .. beli masa pregnantkan haziq dulu..

malam.. baby sudah mula contraction balik..
tapi pelik laaa. contraction mengandung kali nie sakittttt memang lain macam.. tapi sakit dalam 5-10 minit lepas tu ok.. pastu sakit balik 10-15 minit.. pastu hilang tak sakit langsung
tak per laa maybe baby tak mo keluar lagi..

semalam Jumaat, pepagi lagi aku dah bangun siapkan lunch
sebab tengahari tu.. kami nak pergi melawat BB hanie... dah tak sabar nak cium pipi dia yang gedebob tu..
so pepagi lagi en.din dah keluar beli lauk
so aku kuatkan kederat aku untuk masak... aku masak kurma ayam, sayur buncis+telur, tempe goreng dan terus masin... kena laa masak beb.. kalau tak masak.. kang sampai rumah kakak aku  nak makan apa plakkan.. g rumah orang tengah berpantang..

sampai aje.. terus terkam nak tengok BB hanie.. tapi frustt ler
coz BB hanie dah tak debob lagi.. BB hanie dah kecut..\



trade mark Hanie..

Jari saper lagi canteeekkkk
Kaki Hanie.. + tangan mama Hanie.. 2 tona warna yang berbeza.. heheeh
Baby Hanie Fareysha - 9 hari

Selasa, 2 November 2010

::.. C/UP PLAK DI HPJ..::

Hari nie aku tak masuk opis..
coz pagi nie aku ada appoinment dekat HPJ

pepagi buta aku dah sampai HPJ
kalau tak memang jenuh laa ko nak cari parking..
nasib baik jugak laa harinie en.din kerja petang.. so dia laa teman kan aku pagi tadi
selamat sikit.. kalau tak kena menapak jauh ..
Thanks B..

Sampai pepagi pun.. bukan bleh terus ambik no.
sekarang nie HPJ buat undang-undang baru.. kalau appoinment pukul 9
no. boleh ambik dalam pukul 8.20 am..
aku rasa sangat tak relevan.... sebab kalau tak tau sistem nie..  ko bayangkan ek..
 kalau ko dah berbaris nak ambik no. sampai keluar ... bila ko nak ambik no. tetiba nurse kata tak bleh.. 
kena tunggu pukul 8.20 am.. memang kerja gilaa laa ko nak beratur lagi kan..

Macam aku tadi.. aku suruh En.Din beratur dalam pukul 7.40am..
sampai depan kaunter dalam pukul 8.00 am..
sampai depan kaunter nurse tu tak nak bagi no.. bengang gilaaaa en.din..

so dengan menggunakan kepala otak aku yang bergeliga nie
aku ambik satu lagi buku appoinment.. aku tulis kat situ 8.30 am..
nasib baik laa masa aku beratur tu ada 5 orang ajer...
jadi selamattt..

Alhamdullilah jugak laa harinie orang tak ramai
huhuhu.. berat naik lagi sekilo.. tapi tak mencapai 12 kg berat aku
BP pun normal, urine pun ok..
harinie Doc Scan lagi.. nak tengok baby... air ketuban semua..
alhamdullilah semua ok..
tapi kesian jugak dekat doc tadi.. nak scan tadi pun ambik masa yang lama sangat
sebab baby contraction 10 minit .. nasib baik jugak laaa tak kena tolak masuk labour room tadi
dan hari nie sekali lagi,, aku di 'SELUK' untuk tengok jalan.. so far masih lagi 1 cm
dan berat baby dah mencapai 3.567 kg.. ini yang doc anggarkan laa
doc kata kemungkinan akan kurang 400 grm atau naik 500 grm..

dan yang palinggg best.. disebabkan tadi dah ada contraction
so hari nie aku dapat MC.. doc suruh rehat..
yippieee

Isnin, 1 November 2010

::... 38 MINGGU ..JANTUNG MULA DUP..DAP..DUP..DAP..::

euwwwwwww.
dah masuk bulan November
dup..dap.. dup dap
berdebar betul hati aku nie..
kalau nak diikutkan lagi 17 hari lagi aku akan meletop.. kebabommm..
hahhahahahahah

Minggu nie aku dah masuk 38 minggu
ini bermakna lagi 2 minggu aje
tapi kalau ikutkan 2 orang sebelum nie aku akan bersalin awal
tak pernah sampai 40 minggu..
haziq aku deliver dia awal 5 hari .. aiman plak 7 hari awal
kalau ikut kan minggu depan laa kot due aku...
harap-harap laa semuanyaa selamat

hari jumaat tu gilaa suspen dah aku dibuatnyaa
bangun pagi tetiba perut aku sakit gilaa
tapi aku gagahkan jugak laaa pergi opissssssss.
Perghhh sakittttnyaaa..
Sampai menangis-nangis aku dibuat nyaaa
Tapi yang peliknya satu hari tu ajer yang sakit.. lepas tu ok ajer…
Sihat laa plak.. ke baby tak nak keluar lagi..
Baby nak duduk dalam perut aku sampai tahun depan
Bleh dapat cuti 90 hari
Hahahahhahahahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ini lah dia.. gila perasan..
Nak peram anak sampai tahun depan?..
Hari khamis aku g c/up..
Doc dah cakap.. aku tak bleh bersalin lebih dari due date aku tu..
Sebab boleh memudaratkan baby
Kan.. aku ada diabetes.. so doc takut baby akan mati dalam perut ..
Sebab masa tu plasenta dah tak berfungsi apa-apa pada baby..
tapi aku rasa tak lama dah.. sebab dah rasa baby asyik menekan ajer kebawah
pinggang pun dah makin sakit-sakit



So far.. barang-barang baby semuanyaa dah 'bereh'…
Barang-barang aku pun dah 'bereh' gak rasannyaaaaa
Cuma aku dok tercari-cari nak makan ubat jamu apa lepas bersalin nanti..
Sebab sebelum nie aku tak pernah makan apa-apa jenis jamu pun
So ingat kali nie nak cuba..
Ada gak aku g survey.. kengkonon nak try Leesa Formula..
Tapi tak beli lagi.. takut tak sesuai..

Tapi aku berharap sesangat.. yang kali nie aku bleh BF baby
Haziq BF.. 5 hari aje.. aiman plak bertahan laa jugak sebulan.. sedih gilaa owhhh
Asal laaa anak aku tak nak susu aku..
Tapi memang tak ada susu pun.. dan lagi satu time aku BF dorang .. ‘Putting’ aku bengkak. Sampai berdarah-darah. Mungkin itu salah satu sebab aku fobia kot
Preparation untuk penambahan susu aku dah beli..
Hehhehehe.. excited ko…
Aku Tanya kawan-kawan aku, katanya beli longan kering + kurma cina..
Rebus dan minum air.. campur jugak dengan gula batu..
Huhuhu..…


HARAP-HARAP TERCAPAI LAAA IMPIAN AKU