Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 1 Disember 2010

:.. TERPAKSA .. DIPAKSA.. MEMAKSA..::

warghhhh sudah  masuk bulan disember.... hari jugak aku sudah 21 hari berpantang.. sekejap ajer kan...
klip pah.. klip pah,... (nie ayat MIL aku tau) ehhh dah tengahari... klip pah..klip pah.... tau .. tau dah malam.. uhuhuuh sekejap nau masa sekarang nie kan...

aku seronok kalau  pantang aku cepat habis.. tapi aku tak mau masuk kerja lagi.. hikhikhikhikhik.. adil tak... gilakkkk kan.. pantang mau habis cepat .. tapi tak mau masuk kerja... ate orang rajin kan PEMALAS..huhuhu...

errmmmmmm nie aku nak citer.. semenjak dua menjak nie.. si tembon Hannah Kaysah.. sangat kuat menyusu... lepas BF.. tak sampai 1 jam.. kaysah akan mengamuk nak susu lagi tau.. so kena laaa campur dengan susu formula... lepas tu.. tak sampai 3 jam.. BF lagi.. maka... aku kena buat sesuatu supaya susu aku banyak kan.. memang ler aku ada ambik ubat dan air rebusan kurma cina dan longan.. tapi tak cukup gak rasanya.. sebab aku tak minum susu... nurse yang datang rumah suruh aku ambik horlick.. tapi sorry ek.. aku memang tak leh nak telan itu horlick... so dia sarankan aku minum susu.. lama jugak ler aku dok memikir... nak ke tak nak minum susu.. kalau fresh milk bleh laa aku telan.. tapi kena sejuk-sejuk masuk tekak aku.. baru bleh telan.. kalau yang suhu bilik tu.. eeeuuuuuwwww sowwwwyyyyyyyyyyyyyyyyy.. yerkkkkkk......

so bila aku dok pikir-pikir demi anak pompuan yang tersayang nie... makanyaaaa aku suruh en.din carikan susu untuk aku..tapi aku fobia laa plak nak minum susu yang aku minum time pregnant haritu sebab susu tu.. aku ke DIABETES..... adakah kerana susu?.. entah laaa..... tapi stop susu tu.. bacaan BSP aku undercontrol. so masa en.din pergi cari barang dapur.. dia belikan aku susu nie.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



en.din kata.. promoter tu kata.. memang berbaloi-baloi untuk orang yang tak berapa suka minum susu.... sebab rasanya sangat creamy.. tu kata diaaa laa kan.. so aku pun try ler.... errrrrrmmmmmmmmmmmmm
kan aku dah kata.. ko bagi laa aku susu jenis apa pun aku TATAP.. tak bleh nak telan...  tetapi kerana TERPAKSA untuk dan demi anak pompuan yang tercinta... dan DIPAKSA oleh babahnyaaa anak pompuan ku itew maka dengan itu.. aku MEMAKSA jugak tekak aku nie menelan susu itew dengan menahan nafas dan meneguk terus tanpa meninggalkan walau setitik susu pun...





4 ulasan:

Rose Emely berkata...

adehhh..letih arr nak komen blog ko ni kak. tercari2 kat mane nak post komen...owh rupenye dah tukar 'catat ulasan'...! seb baik laaa BM aku dulu flying colors...setaraf ngan BI. pandai laa aku translate dlm BI smula....(ayat belagak) wakkakaak

weiii..dulu kemain lagi ko ek..ngutuk abg ko syg bebenor ngan si Hannan tuh. ha nah skang giliran ko plak giler syg kat baby gurl tu. tulah..len kali jgn nak kutuk2 org...tak bape hari dah balik kt diri sendiri.

haa jgn nanti tiba2 en.din nak set up satu bilik khas utk si kaysah. cat serba pinky. mao haru abg2 si kaysah tuh....

last but not least...ko penipu kak! kata nak dtg ofis ari nih!!!!

Shima Md. Zahar berkata...

huhuhu.. ko siti ellysot....
aku tau ko mmg pandai BI ke BM...

hahahhahaha.. weiii itu kira paksaan dari bapak dia laa aku kena ikut.. tapi.. saper laa yang tak sayang anak weeii nak lagi aku yang separuh nyawa meneran keluarkan dia.. sakit ko tau... aku kan nak mencapai seruan klinik kerajaan supaya BF anak tanpa bantuan.. tapi ada aku kesah kan.. aku tetap campur susu si kaysah tu..

dan lagi weeeiii tadi mmg aku dah nak g opis.. sekali tepon ler si zura.. sbb nak suh dia turun.. sekali dia tak dek.. cakap dgn aida.. aida kata tak yah datang .. sbb nnt aida nak datang rumah tgk bb bleh kirim dekat dia ..

hikhikhikhikhik.. malu laa plak weeeii nak g opisss dgn keadaan badan yang macam BELON...

Lyana berkata...

huwaaaa...!!! yana pun tak sabo nak abis pantang (eceh padahal baru 3 hari banak) tapi takmo masuk keje cepat2 gak....aci tak kalo kite tulis surat mintak cepat kasi kuar pekeliling cuti bersalin 90 hari..kekekekkekekeke

belilah fenugreek..jenama gnc livewell.. ubat ni leh banyakkan susu badan..rege rm60+ tapi kalo jadi VIP member kat GnC tu leh dapat murah lagi...untuk tambahkan susu badan..

hehehe jumpe lak ana kembali kat blogspot eh....

Fyda Rahim berkata...

kak.. ni norafida plak nk komen ni.. knp akak x kol PAR baru kite suh die amek je? hehehe...