Nuffnang

Nuffnang

Selasa, 2 November 2010

::.. C/UP PLAK DI HPJ..::

Hari nie aku tak masuk opis..
coz pagi nie aku ada appoinment dekat HPJ

pepagi buta aku dah sampai HPJ
kalau tak memang jenuh laa ko nak cari parking..
nasib baik jugak laa harinie en.din kerja petang.. so dia laa teman kan aku pagi tadi
selamat sikit.. kalau tak kena menapak jauh ..
Thanks B..

Sampai pepagi pun.. bukan bleh terus ambik no.
sekarang nie HPJ buat undang-undang baru.. kalau appoinment pukul 9
no. boleh ambik dalam pukul 8.20 am..
aku rasa sangat tak relevan.... sebab kalau tak tau sistem nie..  ko bayangkan ek..
 kalau ko dah berbaris nak ambik no. sampai keluar ... bila ko nak ambik no. tetiba nurse kata tak bleh.. 
kena tunggu pukul 8.20 am.. memang kerja gilaa laa ko nak beratur lagi kan..

Macam aku tadi.. aku suruh En.Din beratur dalam pukul 7.40am..
sampai depan kaunter dalam pukul 8.00 am..
sampai depan kaunter nurse tu tak nak bagi no.. bengang gilaaaa en.din..

so dengan menggunakan kepala otak aku yang bergeliga nie
aku ambik satu lagi buku appoinment.. aku tulis kat situ 8.30 am..
nasib baik laa masa aku beratur tu ada 5 orang ajer...
jadi selamattt..

Alhamdullilah jugak laa harinie orang tak ramai
huhuhu.. berat naik lagi sekilo.. tapi tak mencapai 12 kg berat aku
BP pun normal, urine pun ok..
harinie Doc Scan lagi.. nak tengok baby... air ketuban semua..
alhamdullilah semua ok..
tapi kesian jugak dekat doc tadi.. nak scan tadi pun ambik masa yang lama sangat
sebab baby contraction 10 minit .. nasib baik jugak laaa tak kena tolak masuk labour room tadi
dan hari nie sekali lagi,, aku di 'SELUK' untuk tengok jalan.. so far masih lagi 1 cm
dan berat baby dah mencapai 3.567 kg.. ini yang doc anggarkan laa
doc kata kemungkinan akan kurang 400 grm atau naik 500 grm..

dan yang palinggg best.. disebabkan tadi dah ada contraction
so hari nie aku dapat MC.. doc suruh rehat..
yippieee

1 ulasan:

UnGu VioLet berkata...

salam ziarah.. moga sht segalanya...