Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 14 Jun 2010

::BiLa JaRi MuLa MeNaRi..::

salam..
dah lama sangat tak update.. almaklum laa kan... . bukan malas.. tak leh nak bukak langsung blog nie.. tapi kalau jenjalan dekat blog orang lain.. laju ajer.. laju membaca ajer .. nak komen?.. sorry.. itu pun tak termampu dek akal...
lagi pun tak dek apa nak di citerkan.. walaupun citer banyak... kebetulan hari nie.. mood adalah sangat-sangat ok.. so update sikit sebelum mood bertukar ..
erm.. sekarang nie kandungan aku dah masuk 17w4d.. macam-macam rintangan kena lalui.. bleeding .. masih lagi.. PIH.. ermm itu on/off.. dan sekarang nie yang terbaru.. huhuhu.. berat aku naik 2 kg dalam masa 2 minggu.. huhuhuh... terkedu mak kau... mau tak nyaaa... dan-dan tu ler aku kena wat MGTT awal.. takut aku ada diabetes.. berat naik , HB turun... tu yang kena wat awal tu.. so 22hb nie kena laa telan air gula... perghhhhhhhh... gerenti termuntah..
jangan cakap aku tak jaga makan ek.. kalau nak tau .. akulah ibu mengandung yang menjaga berat badan.. ahahaha.. seriusss aku tak memain.. sampai kan .. telinga aku nie asyik kena dengar bebelan en.din.. aku bukan apa.. aku takut nanti jadi macam mengandung kan haziq.. setiap bulan berat naik 2-4 kg.. mau tak macam badak..
Hari jugak.. aku kena refer ke Doc Pakar hospital putrajaya..... kes bleeding laa... so tadi doc dah buat pemeriksaan ... sah.. uri kat bawah .. dan hari ini jugak doc dah ambik spesimen 'keputihan' dan siap buat 'pap semear'.. untuk pastikan ada jangkitan kuman atau tidak .. so lagi sebulan baru dapat result .. dan tadi jugak doc buat scan.. alhamdullilah baby sangat sihat... aktif sangat.. sampai doc nak ukur kaki pun susah.. jantina?.. lom pasti . coz masih kecik.... tak kisah laa.. asalkan baby sihat dan cukup sifat yer...
Hari nie aku EL.. coz.. abah kena admit kat ICU, kes kuman dah penuh dalam badan abah.. kuman dah masuk ke paru-paru abah.. abah kena admit ward dah 12 hari. motif admit ward sebab nak buat MRI.. doc nak tengok .. kerosakan buah pinggang abah.. tapi disebabkan badan abah dah penuh dengan air.. so doc terpaksa tahan abah sampai air betul2 keluar.. so far alhamdullilah.. kaki abah yang bengkak pun dah mengecut.. dan perut abah yang buncit tu pun dah kempis sikit.. dan alhamdullilah sesangat... result MRI, buah pinggang abah tak rosak teruk sangat.. so abah tak perlu buat DIALISIS.....
sepatutnya hari ni abah dah boleh keluar.. disebabkan semalam dengan tiba-tiba abah sesak nafas dan lemah sangat... sampaikan... orang sekeliling pun abah tak berapa nak kenal.. maka semalam jugak abah di tukar kan ke WAD ICU, Nefrology...... smlm doc kata.. kuman dah merebak satu badan.. sebab tu abah lemah sangat dan doc suspek abah ada JANTUNG....
Kesian sangat aku tengok abah semalam.. satu lagi abah.. tak nak makan.. kira 12 hari dalam ward.. abah tak makan langsung.. kalau makan pun hanya sesudu nasi ajer...YA ALLAH KAU SEMBUHKAN LAH PENYAKIT ABAH... TAK SANGGUP AKU TENGOK PENDERITAAN ABAH YA ALLAH...

2 ulasan:

A.I berkata...

:( alahai...siannye abah kau.
isk, dia kene makan jugak tu. Kalau tak, lagi lemah..

aku doakan yg terbaek utk kesihatan abah kau & kau jugak. take care tau..

Emy Omar berkata...

Semoga ayah awak cepat sembuh ye Shima..kita doakan yang terbaik untuk dia