Nuffnang

Nuffnang

Selasa, 24 November 2009

::... BaNJiR LaGi KeR..::



erm... camner nak balik KELANTAN nie.... risau gilaaa aku dibuatnyaa.. dah semua jalan naik air... nak lalu mana.... niat hati aku nie.... plan nak balik ikut tepi pantai terengganu.. kengkonon nak feeling-feeling romantik.. sekali... TERENGGANU naik air jugak...... nak lalu GUA MUSANG... weiii aku seram gilaa.. nak lagi musim hujan cam gini... aku paling takut TANAH RUNTUH......

Semalam masa dekat opis aku tepon ler En.Din.. tanya En.Din nak balik cam ner....... nak tau tak.. aku dengan suara yang serius... dan dengan perasaan yang tak keruan... tetiba ayat yang keluar dari mulut dia..... KITA BALIK NAIK RAKIT....... haaaaaa.. .. gerammmmm nyaaaa ku.... time tu rasa cam nak..... tuttttttt..tuttttt .. ajer dia tau.. sib baik jauh..
Aku tak kisah ler sangat kan.. balik ker.. tak balik ker.... aku memang tak kisah.. sebabnyaa aku lagi suka... ... tapi yang aku KESAH kan sekarang nie dekat En.Din aku tu.. dah SATU TAHUN tak jumpa MEK dengan AYOH dia... tu pun bila aku tanya nak balik cam ner.. dia leh cakap... HARI NIE KITA OPERASI BUAT RAKIT... haaaa cam ner tu...... yang aku risau sangat tu... nak NAIK RAKIT!!!!.. kot kalau badan bini dia nie cam papan lapis ok gak ler.. nie dah macam baby bear.... nak lagi tambah dengan si haziq tu... aku rasa tang sampai kelantan lagi.... DENGAN RAKIT.. DENGAN AKU.. DENGAN HAZIQ .. DAN DENGAN DIA SEKALI..... TERBALIK.....
Tapi yang pasti... balik tetap balik... sebab kata En.Din lagi.. air banjir tu.. akan mengalir bukannnya bertakung..... dan aku nie... tak packing lagi baju-baju semua..... uihhhhhh.....

nie muka sedih .. atau muka bengang

::... HiTaM PuTiH....PoTReT KaSiH Ku..::

erm.. lama tak tepek pic dorang nie... lately malas sangat nak keluarkan kamera ... kalau berjalan pun dah jarang angkut acik nikon coolpix aku tu...


nie pic semalam.... nie namanya tak dek kerja cari kerja.... lagi pun dah lama tak update blog nie.... pic biasa-biasa sahaja.......






Rabu, 18 November 2009

::.. GooD NeWs...::

update lagi citer herbalife..


semalam aku timbang.. tapi agak mengecewakan betul... sebab bila angka timbang naik.. walaupun bukan KG yang naik.. tapi aku tetap frust gila... naik grm... naik dalam 0.7 grm.... sebelum 76.1 KG.. semalam timbang 76.8 KG...tapi syukur gak ler.. sebab.. bila ukur badan.. banyak jugak yang turun.... oo aku tak update ukur lilit badan aku lagi kan.. tak per... nanti aku update..... actually semalam adalah first day RED FLAG... so dorang kata.. bila period... timbang tak akan tepat.. dan tak betul..... so ader sikit senyuman ler.. walaupun aku frust....... tak per... aku akan usahakan lagi.......

maybe ader gak orang-orang diluar sana mempertikaikan kenapa aku harus ambik HERBALIFE nie untuk aku mengecilkan badan aku yang gabak nie kan.......dan kenapa aku tak usahakan dengan melakukan senaman atau aku ke GYM sahaja kan...... ok..... macam mana aku nak citer ek.. macam nie laaa aku akan citer sependek mungkin...... kepada yang ader tertanya-tanya tu kan.. (walaupun ader yang tak tanya).. aku bukan nya tak nak ke gym atau buat senaman bagai tu... serius cakap.. AKU TAK ADER MASA .... bukan sebab banyak kerja... tapi bila aku ker GYM atau berjoging.. saper plak nak jaga anak-anak aku tu... kang mak nya sibuk berjogging... yang si anak hilang kemana tah.... (maybe alasan nie pun tak cukup kuat gak kan..) tak per.. aku simpan alasan-alasan yang sepatutnyaaa... sebab hari nie aku malas nak citer panjang.....

erm.. actually HERBALIFE nie bukan untuk turun kan berat badan sahaja .... tapi herbalife nie more pada PEMAKANAN KESIHATAN....
ABAH pun ambik herbalife nie .... hari nie aku dapat good news dari abah ..... semalam abah ader appoinment dekat HUKM.. masalah buah pinggang dan kencing manis abah tu ler... dan Doktor mengesahkan bahawa buah pinggang abah aku dah normal.. bacaan tidak lagi di paras kritikal lagi ... dan abah tak perlu buat haemodialisis .... dan kencing manis abah dari 16.7 turun ke 10... itu lah dia.. kita berusaha.. tuhan yang menentukan segalanya.....

Dan kakak aku disahkan ader KETUMBUHAN DALAM RAHIM ..... bila dia dah dekat 4 bulan period... so dia pun ambik jugak herbalife nie... dan akhirnyaaa.... dalam masa 3 hari dia makan herbalife nie.... alhamdullilah..... period dah keluar tapi ketumbuhan tu aku tak pasti lagi sama ada dah keluar atau belum...

Selasa, 17 November 2009

Jumaat, 13 November 2009

::... :) .....::




yuhuuuuu.. you all.....



aku just nak citer pasal apa yang tengah progress dekat diri aku....sebelum nie aku cam malu nak publish apa yang aku buat dan apa yang aku buat ...kang ada plak cakap aku nie.. itu pun nak citer dekat SATU DUNIA laa plak kan.... tapi rasanya-rasanya... tak salah kan.. kalau suka hati aku nak buat apa pun kan....... eh.. ader ker yang baca blog aku nie .. haaaa tetiba kan.... kalau ada tu alhamdullilah.. atleast ader gak orang yang sudi membaca dan tengok blog aku nie.. .dalam erti kata lain .. ader gak ler yang suka kan... walaupun......... ader yang tak suka.. tak per aku hargainyaaaaaa.... aku tetap SAYANG orang-orang yang baca blog aku nie... baca laaaa.... kutuk laaaa.. aku TAK KESAH PUN KAN!!!!!!!!!!!!



ok..... continue....



yer .. apa progress tu kan.... nak tau ker?....... walaupun tak nak tau.. aku tetap nak bagi tau.... yor aku lah perempuan yang dilahirkan dalam keluarga yang di kategorikan sebagai keluarga yang 'GEMUK'... dalam bahasa halus..... 'SIHAT' .... yer kami semuanya 'SIHAT-SIHAT' belaka... ader kah faktor genetik.....? kemungkinan jugak iyer...... sebab nenek aku yang site abah aku 'SIHAT'.. dan nenek aku tu juga dikenali jugak sebagai 'ATOK GEMOK' (orang johor kan panggil nenek pompuan atok )..


dekat sekolah dulu aku juga dikenali jugak sebagai SHIMA GEMUK...... yer aku memang gemuk.. semenjak aku dilahirkan .... aku hanya sempat merasa diri aku nie kurus... (dari akak aku tu) masa umur aku dalam 2 - 5 tahun sahaja...... selepas itu.. badan aku COMEIIII....... yer sangat comeiii.. sampai laa aku ke sekolah menengah....... pun cam gitu jugak.... dan selepas itu.. .kan aku pernah citer dulu kannnnnn ... BACA SINI dan SINI JUGA .... dan selepas itu.. aku telah mengambil keputusan... bila mana aku merasakan aku pun perlu menghormati tubuh badan aku nie..... walaupun.. En.Din .. tak suka aku diet dan dia memang tak suka aku kurus.... itu kata dia.... dan dia lah orang yang paling risau kalau tengok aku tak makan..... aku buat semua nie pun untuk dia jugak. kan... tapi..... walau bagaimanapun aku tetap akan terus kan jugak..

Aku start diet masa Puasa tahun lepas lagi... first suppliment yang aku ambik untuk diet nie.. aku ambik Just Mate 5.. sebab time tu ramai betul yang ambik benda nie.. dan aku tengok sangat berkesan... masa aku timbang tu... yer aku akan buka pekung di dada ku...... 89.9 KG.... yer itulah berat aku sebelum aku ambik JDM...... selepas sebulan aku ambik...... berat aku time tu turun 9.9 KG... turun 80 KG..... mungkin sebab bulan puasa kan... tu yang cepat turun tu... lepas tu aku maintain... dari sehari ke sehari.. 3 bulan lepas tu..... berat aku turun lagi ke angka 74 KG..... dan bila aku rasa aku nak mengandung lagi .. so aku terpaksa laa berhenti ambik JDM.... dan selepas 3 bulan aku berhenti aku mengandung..... dan lepas tu Gugur...... huhuhuu.......


Selepas tu... berat aku naik balik.. kira mencanak laaa naik.... 79.7 KG..... dan tetiba lepas tu.. akak aku suggest kan aku ambik HERBALIFE... yer aku tau.... benda tu sangat mahal... sekotak tu hanya boleh tahan tak sampai sebulan......dan lagi satu kenapa aku ambik nie herbalife nie boleh di ambik walaupun kita nak mengandung dan ketika kita sedang mengandung... tapi bila first time aku makan tu.. erm... rasa cam ok laa.. sebab aku rasa kenyang... dan yang paling aku tak bleh nak tahan sebab makan benda nie kena banyak minum air....... bila aku ambik dalam masa 12 hari.. yer.. berat aku turun sebanyak 2.4KG.. itu bermakna berat aku 77.3KG..... dan lepas tu... hehehe.. nie kira silap aku laa sebab aku tak jaga makan dan aku kurang minum air... berat aku naik balik dekat 1.7 KG. dalam masa 3 hari sahaja... perghhh gila meroyan aku time tu.... rasa menyesal nyaaa........ makan nie senang ajer... asal ko makan.. ko harus 'bilas' makanan tu dengan air yang banyak.. dan selepas 4 hari berat aku turun lagi... 2.7 KG.. dan kini berat aku 76.1 KG..... tapi.. itu tak bermakna aku telah bangga dengan penurunan berat tu....... aku harus terus kan lagi.. . lagi dan lagi....


dan dengan itu.. mulai dari hari nie.. aku akan update dekat blog aku nie... setiap kali berat aku naik atau pun turun........ pada yang nak baca.. silakan... yang tak nak baca tu sila click disebelah atas kanan anda yang berwarna merah itu ..

Isnin, 9 November 2009

::.... AiMaN BeRKuBaNG..::

ni citer semalam.... lepas balik dari Bangi.. akak aku datang Putrajaya.. katanya nak bawak anak-anak dia mandi dekat Pool di Putrajaya.... so semalam kami ke Pool sebelah Hotel Pullman... tapi aku tak mandi pun.. tak suka.... sebab tak reti berenang... aku cuma lepas kan haziq ajer dengan sepupu dia dekat pool.. ehh.. dengan pengawasan kakak-kakak aku... aiman ajer aku tak bagi .. sebab.... aku malas nak masuk dekat pool tu..... tak kose.............
Aiman.. bila dia tak leh mandi pool ajer.. mulut dia membebel mengalah kan mak nenek.... macam-macam dia cakap... nasib baik dia tak menangis ..... bila jalan-jalan... dia nampak ajer.... pantai buatan nie.. dia apa lagi dengan sendirinyaaaaa... dan tanpa suruhan dari aku.. terus dia bukak baju... dan terus KECEBOMMMMMMMM......

see..... suka laa tu

en.din jadi mandor



tu sebenornya.. dia tengah dok kaut pasir



Ahad, 8 November 2009

::.. FiRsT TiMe TeNgOk TeaTeR..::


7 November 2009 Sabtu... - terpancar kegembiraan di wajah seorang ibu apabila beliau berjaya mendapat keizinan untuk meloloskan diri beliau dari suami dan anak-anaknya untuk menonton Teater. Ini lah pertama kali beliau dapat menonton teater dengan belas ikhsan dari kakak nya....
hahahahahahahhahahahahahha................aku poyosssssss.............tapi sememangnyaa hari sabtu tu aku gumbira gilaaa.. bila en.din mengizinkan aku g tengok teater.. inilah teater pertama yang aku tengok.. CUCI THE MUSICAL.............................. oh yer lupa plak.. Tiket... aku tak bayor pun.. semuanya belas ikhsan dari kakak aku... saper lagi kalau bukan kak ina...(cik wanie dan cik wan sila jelous yer) ..
masa kak ina offer aku tu.. aku cam..'eh bleh ker aku pergi nie'.. tapi bila aku psiko en.din sikit.. terus dia cam ... ermmm OK.. hahahhaahhaha seriusss aku happy..... nie kira firt time aku menjejak kan kaki di Istana Budaya dan First time jugak aku tengok teater...
seriusss weeeiii memang happening citer CUCI nie.. aku nie dari start dorang kuar.. aku asyik laaa tergelak..... kak ina leh plak tanya aku.. "kelakar ker'... isshhhhh tak meghayati langsung..... AC paling lawak aku rasa... actually aku nak citer tapi aku tak tau nak citer camana..... sebab aku rasa keseronokan aku tonton teater CUCI nie tak bleh di luahkan dengan kata-kata... sebaliknyaa korang pergi laa tengok.. (tapi dah habis pun)






inilah TOKEI yang belanja aku tengok teater tu sit VIP lagi...



time dah habis .. tengok laa panjang gila orang beratur nak bersalam dan autograf



kami yang sedang sabar menanti untuk autograf

Vanida Imran yang sangat Cantik

kak adibah Nor yang happening

aku pun ader gak.. dalam banyak-banyak artis... aku nak bergambar dengan adibah nor sahaja.. sebab aku suka suara dia....


Ahad, 1 November 2009

::... FB SunGGuH NoSTaLGia...::

asal laaaa... malas bebenor sekarang nie nak mengupdate blog.... citer banyak... asal bukak ajer blog.... gerenti lepas tu.. rasa bosaaaaaannnnnnn sangat..... kalau bukak pun hanya tengok blog orang... pastu.. nak mengomen pun malas.... aisssshhhh dah semuanya malas susah laa kan.... habih entah apa yang di rajin pun aku sendiri pun tak tau ..

haaa aku dah tau apa yang aku RAJIN..... heheheh.. mengadap FB aku rajin.. tersangat laa rajin nyaaa.... betul laa member-member opis aku kata.. FB nie berhantu.... sebab aku sendiri pun dah naik hantu.......

bagi aku FB nie best..bukan setakat leh baca tagline orang.. setiap 3 minit ko refresh.. tapi yang paling aku KAGUM.. haa ko kagum terus... sebabnyaa.. aku leh jumpa kawan sekolah aku dedulu... nak lagi kawan zaman sekolah rendah.. perghhhhh weeeiii aku tersangat laa sukaa nyaaaa......

bebaru nie aku terjumpa balik kawan zaman sekolah rendah dan nak lagi best... dorang upload pic lelama... weiiii NOSTALGIA gilaaa bila dorang tag aku punya gambar.. ala.. bukan banyak pun gambar aku pun.. yang ada pun satu... tapi itu pun leh gak membuat kan aku kagum gilaa... aku dulu zaman standard 1 - 3 tu aku tak berapa nak suka nau bergambar.. sebab aku tak comeii.. dan lagi aku dulu tak GLAMOUR... LOW PROFILE ajer.... sib baik ader laa satu gambar.... nak lagi zaman tu.. cikgu-cikgu hanya akan layan.. budak-budak yang comeii.. saper yang comeii time tu.. haa jadi perhatian cikgu-cikgu laa nak lagi cikgu lelaki..... yang kami tak comeii nie tengok ajer laa keistimewaan budak-budak yang comeii nie di layan.. hahahahahha ayat aku yang ader sikit berbau cemburu.. hahahahaha....

yang kelakar tu.. bila masuk aje msg yang member aku tag gambar aku.. tetiba aku HILANG INGATAN ... tetiba cam tak percaya itu adalah aku.. aihhh malas laa aku nak mengomen lelebih... korang tengok ler sendiri... betapa comeii nyaa aku ni di kala dedulu kalaa..... hak..hak..hak...



hahahahah itu adalah aku... eh. yer ker aku.. ker member aku tersalah tag... aissshhh tetiba HILANG INGATAN LAGI..

cikgu lelaki sebelah kiri tu ler.. cikgu kelas aku time standard 2.. nama dia CIKGU FAUZI.. ermm.. dia tu tak dek laa garang mana pun .. tapi kan bila dia tengah mengajar.. bila dia garang ajer... ader laa budak-budak yang dok menyakat dia,... terus tak jadi nak garang.....

yang tengah tu plak namanya CIKGU NORLIDA... oooooohhhhh cikgu nie.. uihhhhhhh teramat laa garangnnyaaaa.... mengalahkan SINGA dan HARIMAU ..... mulut dia tu tak lepas dengan perkataan BODOH ... MONYET.. .. U BLADY DAM..DAM..haaaa ader sorang student tu sampai tak datang sekolah dekat setengah tahun..sebab takut dengan cikgu tu...ishhh kalau laa dia mengajar di abad sekarang nie aku rasa habis rumah dia kena BAKAR dengan student dia kan.. sib baik laa student dulu-dulu jenis baik.. dan parents tak berapa nak ambik kisah sangat bila anak-anak kena penderaan mental cam gini kan... dan lagi satu.. dia paling marah kalau student MENGUAP tapi tak tutup mulut.. alasan dia... nanti kawan-kawan sebelah berjangkit dengan kita...... dan yang kelakar dengan cikgu nie.. dia suka sikat rambut dia tu dalam kelas.. sikat dia plak tersangat laaa uniknyaa.....macam GARFU,....

dan yang sebelah poms tu ader lah ustaz nazri... dia nie pun sama gak garang dan ganas jugak ooo.... sekali dia bagi penampar.. perghh bleh terteleng kepala ko.. ehh aku tak pernah laa kena .. sebab aku baikkkkkk.... heheh.. yang selalu kena sorang budak nie.. nama dia izwan.. tapi kitaorang panggil dia JEPUN.. kenapa JEPUN..?.. sebab muka dan perangai dia memang sebijik cam perangai askar jepun.. seriusss aku tak tipu.. dan dia pun pernah kena tarik telinga dua belah dengan ustaz nie sampai terangkat badan dia.. perghhh gilaa dasyat aku tengok time tu.......

aihhhh mana laaaa perginyaa cikgu-cikgu nie kan.......