Nuffnang

Nuffnang

Selasa, 30 Jun 2009

::.. BiLa KaMi TinGGaL BeRTiGa ..::

erm... inilah nasib kitaorang setiap minggu kalau En.Din kerja Petang... tinggal bertiga.... kekadang tu aku rasa cam boring ajer... tu aku yang rasa.. anak-anak aku lagi laa boring.. sebab nya aku tak akan kemana-mana.... kalau En.Din ader petang mesti pergi ke taman ...... so hari sabtu tu.. aku pergi office.. sebab nak menyudahkan kerja-kerja aku... aiiiii kan nak ISO nie.. kena laaa habis kan kerja-kerja yang tertunggak tu kan... maka nya aku haruslah mengheret sekali 2 hero aku tu.. .. so sebelah petang habis kerja tu.. aku bawak laaa dorang ker Taman.. itu pun untuk pujuk aiman.. sebab lately nie dia payah betul nak makan... bila aku suh makan macam biasa laa ayat dia ".. tak dap aaaa mie atan.." (tak sedap laa ummi nak makan) yang si abang plak asyik laaa ".. ummi .. kita nak makan kat mana.." .. kekadang tu haziq sibuk nak ajak makan.. yang aiman plak bila dengar nak pergi makan dia bleh meroyan dalam kereta....... uiiii pening kapla tau..... sorang kuat makan.. yang sorang tak mau makan........ balik kisah petang tu... sebelum nak ajak g makan.. aku kata main taman dulu.. pastu pergi makan..... aiman angguk.. so petang tu tanpa berteman kan En.Din .. kami bertiga telah meloloskan diri ke Taman .. berhampiran dengan PICC... ( aiii kata orang putrajaya.. situ ajer laaa pun yang bestnya)......

haaa panjat .. jangan tak panjat
panjat laa sampai lobam

suka betul menyenggeh cam gitu


shantik tak.... heheh... kalau ader DSLR lagi best kann
tu lagi... cantikkkkkk
nie laa budak susah nak makan

dua badek yang banyak songgeh
esar.... ecik...
main lompat-lompat plak... aiman nyanyi lompat katak lompat

bila haziq jatuh.. aiman punya laa gelak.. "ummi atak atuh ummi..".. dia panggil haziq katak..

Isnin, 29 Jun 2009

::.. BeRLaGo PuSaT..::

apakah.. tajuk di atas tu untuk 18sx........
tajuk itu ditujukan untuk apa?........
dalam family aku.. bila kitaorang dapat kad jemputan kawin... kitaorang akan kata..... Majlis Berlago Pusat.... heheheheheh........


uihhh... aku rasa lama betul aku tak pergi umah orang kawin makan nasi minyak.. kekadang tu aku rasa .. uiiii rindunya nak makan nasi minyak umah orang kawin... kalau setakat aku nak masak tu boleh sangat .. tapi aku nak laaa makan dengan suasana... kompang.. bunga manggar.. orang bagi telur... takkan aku nak masak nasi minyak pastu nak suh anak aku berlakon jadi pengapit dan aku dengan En.Din jadi pengantin plak kan... harus En.Din azankan telinga aku sebanyak 44 kali...


so nie antara pic-pic sepanjang bulan Jun.... aku pergi majlis orang berlago pusat.... syiok oooo... tapi yang sempat aku berphoto... hanya lah di majlis-majlis.. orang-orang yang aku rapat ajer.... malu sioottt... ader satu tempat tu.,. umah kawan En.Din dekat Klang ..... uihhhhh... tak kose aku nak berphoto.. dah laa panas... pastu orang-orang semua pandang aku semacam ajer.. nak kata aku tak pakai baju.. aku pakai.. nak kata aku make up over.. aku cuma pakai lipstik ajer.... suka hati korang laa kan nak pandang aku camna pun kan.... tapi yang penting makanan umah kawan En.Din tu sememang nya marvelousssss........ dan ader satu umah nie kan.. menu dia cam biasa tapi bila aku terpandang satu bekas .. aku tertanya-tanya.. adakah itu KAKI AYAM.... uiiiii.. tak pernah lagi aku nengok umah orang kawin hidang menu tu kan.. mak aku punya laa pelik..... tapi aku belasah ajer.. sebab kaki ayam adalah.. favourite aku....

nie kenduri dekat Cheras.. kira sedara gak ler
kusyuk tull.. abah aku makan

adalah menjadi kesukaan semua budak-budak termasuk laa aku

ini adalah pinggan aku dan aiman.. makan haruslah berkongsi

ahad baru-baru nie aku dapat undangan Berlago Pusat di Tanjong Karang.. yang pengantin tu pangkat anak sedara aku.. dan mak dia tu sepupu aku..... aku memang suka kalau dapat undangan dari sana.. aku suka ke sebelah kuala selangor tu.. damai ajer pemandangan.... habis makan nasi pengantin.. abang aku belanja plak makan mee bandung udang.. tempatnya aku kureng pasti tapi yang pasti depan tu ader laut......


sessi bergambar harus lahh ader kan...

aik.. tetiba bertambah sorang plak kan...

hannan laa.. aku geram betul dengan budak tembam nie tau.. asal duk dengan aku mesti nak nangis.. kalau En.Din ambik leh plak tergelak-gelak.... ooo yer.. hannan dah pandai senyum dan gelak.. apabila di aggah..


di tempat dan lakosi dituju selepas melantak di rumah pengantin..

suami ku yang kengkonon malu-malu taik ayam...apabila aku nak snap pic dia..

aku pun ader gak... pic di snap oleh Haziq...

::... HaZiQ PuNYO.. aKu PuNYO GaK..::

suka gila anak jantan aku tu ....... apabilaaaa........... sudah ada H/P.........



dan telah ader Sim Card Hotlink............ uiiiiiii suka nyaa dieee....


H/P tu H/P lama aku .. aku dah beli H/P lain .... so sayang plak aku nak jual.... H/P tu En.Din bagi kira genap sebulan aku beranak kan aiman... kira hadiah kot......... tu yang sayang sesangat tu... nak lagi dalam H/P tu ader video aiman masa kecik.. dan Sim Card Hotlink Plak telah di seponsor oleh ACIK LIEYA yang VOQUE.........






Hotlink SimCard




di tujukan khas untuk.. Haziq Boolat



Suka laa tu

Jumaat, 26 Jun 2009

::...KuRsUs + HoNeYmOON LaNGKaWi ..::


erm.... ok..ok... terima kasih ek.. pada semua yang ucapkan tahniah dekat aku.. heheheheh... terima kasih banyak-banyak.... dengan anugerah itu akan aku usahakan lagi dan akan aku semangat lagi untuk aku berbakti kepada Kementeria aku dan juga Negara aku.. heheheheheh (ayat poyosss kan).... ok kita tutup citer APC tu... ok sekarang nie aku nak citer masa aku pergi langkawi hari tu.... kira basi gak laaa kan.. sebab dah lama sesangat kan.. tapi kira halal gak laa kan kalau aku buat entry ni setelah sebulan terperap dalam kamera aku tu.........

ok.... pagi tu (4/6/09) kitaorang bertolak dari rumah dalam kul 6:45 pg... tapi bukan terus ker langkawi... perjalanan ku itu dari rumah ker office.. sebab aku pergi dengan Bas... memang aku bawak En.Din dan hero-hero aku tu.. tapi En.Din request tak nak drive.. sebab jauh dan alasan yang paling kuat ialah.. En.Din kata... tayar kereta tak berapa nak Ok jalan jauh... (alasan kan...) so perjalanan kami sekeluarga adalah menaiki bas pejabat..... kengkonon bas nak bertolak pukul 7:30 pg.. tapi disebabkan ader beberapa perkara .. so kami bertolak tepat kul 8:30 pg... dalam perjalanan tu semuanya berjalan dengan lancar... tapi dengan tetibanyaaaa.... bas berhenti... aikkk pelik laaa kan... uihhh naper lak berhenti dengan tiba-tibaa.. sebelum tu lagi aku dah terbau hangit........ masa bas tu berhenti .. perjalanan kitaorang baru di Bukit Beruntung........ so untuk tunggu bas lain sampai.. kitaorang kena tunggu dari 9:30 sampai laaaa pukul 12:30 tgh... boringgg tulll.... yang pelik tu bas baru pun leh rosak....... sampai dekat Kuala Perlis lebih kureng pukul 7:00 mlm... uihhh kelam kabut tul... mana tak nya.. tu laaa ferri terakhir ker langkawi.... uihhhhh dalam ferri tuhan ajer yang tau betapa kepala aku dah pening... aku ni mabuk laut.... plastik telah tersedia ditangan takut.. uweeekkk kan.. dah laa tu ombak besar lak tu.. uiii gayat gilaaa ... sekuat hati aku pegang tangan En.Din... nasib baik anak-anak aku ok... alhamdullilah sampai langkawi dalam pukul 8:30 mlm... naik bas terus ker Hotel... dan kelas malam tu dibatalkan... aku kursus laaa .. disebabkan ke langkawi tu yang aku angkut semua sekali.....

sebelum bertolak harus lah berposing dulu kan
aiman dengan En.Din.. excited betul si aiman nie kalau naik bas
aku punya korga..
huhuhu.. time nie laa bas rosak.. si haziq minat gila dengan Din nie..
uihhh..muka dah berlemoih... dah start nak pening dah.. sib baik tak uweeekk tau
dah sampai... dalam bilik.... si aiman dah meloncat-loncat

dekat sana masa terhad.. tak dek masa langsung.... hari jumaat tu tengahari lepas kelas... time tu ajer yang bleh bershoppping..tak pergi ke tempat-tempat mana pun.... dah kata kursus kan... apa yang aku beli?.. biasak laa.... COKLAT.. nak lagi time tu birthaday aku kan..maka nyaa aku pow laa En.Din.. belanja aku blouse 2 helai ......

birthday girl.. with beloved hubby.... chewaaahhhh

mak nyaa.. berkursus di atas.. si anak bergelumang di bawah..

time nie best.. sebab aku leh nak romantik-romantik dengan En.Din.. itu 2 hero tarak kisah dengan aku langsug

rombongan acik kiah nak p shopping

haziq .. babah

uiiiii time nie aiman mengamuk sebab nak mainan.. bukan tak nak belikan kan.. tapi aku rasa tak berbaloi langsung.. benda lama.. tapi harga uiiii gila mahalnyaa

sonok laaa tu.. time tu tengah tunggu En. Din pilih baju untuk FIL aku
sonok laa tu dah dapat mainan yang di idamkan...
dan keesokkan nyaa.. kita orang balik..... ermm.. kali nie aku tak pening langsung sebab naik bot besar.. tu yang cool tu... alhamdullilah sampai Putrajaya pukul 1:00 pagi


budak nie makan langsung tak nak... bila suruh makan bleh dia kata makanan dekat situ semuanya tak best... asyik laa dengan mainan nya tu
ini budak ..... makan pun kureng.. penat kot..

depan hotel

dalam ferri

Khamis, 25 Jun 2009

::.. MaJLis APC, KKM 2008..::

hehehehe..... aku baru balik nie.....

sambung laaaa citer semalam nie kaann.....

ooooooo tak aci.... lieya dengan Iza.. dah pecah rahsia......

hahahahahhahaha..................................

Alhamdullilah..........

tak sangka tahun nie aku dapat APC.....

serius aku tak sangka... so semalam tu adalah acara raptai...

dan hari nie Majlis sepenuh nyaaa...


Buku Aturcara


dgn lysa.. same-same dapat

ini bukan goodes bag tau... ini sarapan kitaorang

hehehehehhe.. ini laa big boss dan boss aku...


abaikan baju aku yang mengeloboss itu.. aku paling benci pakai baju batik... TAK SUKAAA tapi apa kena mengena baju mengeloboss dengan aku tak suka pakai batik kan... argghhh apa-apa ajer lah


time untuk makan... ermmm sedap makanan tu.. yummmy