Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 26 Februari 2009

::...aPaKaH ItU..::

weiii aku masak lagi haaa.. jangan korang termuntah lak ek tengok minggu nie aku asyik dok upload pic makanan ajer.... entah arr.. minggu nie aku terajin lebih plak... adakah aku nak buat blog aku nie macam blog resepi?.... jawapan nyaaaa..... OHHHHHH TIDAK!!!!!!!!!!!!!!

APAKAH ITU?......







.




.




.




.




.


Pie Ayam...
aku dapat resepi nie dari mamawandiha. resepi pun simple ajer.. tu yang aku terlebih rajin untuk mencuba..... kali nie aku nak tepek plak resepi.. kalau korang rajin korang cuba lah ek.. tapi sebelum tu aku nak mintak izin dari kak madiha dulu... "bleh kan kak"... hehhehehe tapi inti nie aku buat cair sikit kengkonan nak rasa cam berjuice laa.. kengkonan laaa kan.....


BAHAN:


  • Untuk inti pai (filling) 1 cawan isi ayam- dihiris nipis

  • 1 cawan cendawan butang- dipotong nipis

  • 1 tin cendawan butang sup Campbell

  • 1 tin(kecil) frozen mixed vege

  • 1 biji bawang besar- dipotong dadu

  • 1 biji kentang- dipotong dadu dan direbus

  • 1 cmb lada sulah 2 cmb mentega/minyak

  • 1 biji kuning telur (mengilatkan pastri) sedikit air (sekiranya terlalu pekat)

UNTUK KULIT PAI (PASTRI) -@ roti pratha jenama "kawan"

  • 100g tepung gandum 50g mentega secubit garam 2 cmb air atau KULIT PASTRI SEGERA

CARA MEMBUATNYA


  • Panaskan mentega. Tumis bawang besar hingga kekuningan. Masukan isi ayam dan biarkan seketika.

  • Masukan cendawan butang sup Campbell, ubi kentang, kacang pis, air dan lada sulah. Kacau hingga sebati & agak pekat.

  • Setelah masak, angkat dan ketepikan seketika.
  • Tuangkan isi pai yg dimasak tadi keatas base pai.

  • Canai kulit pai dan letakan ia sebagai lapisan bawah(base) dan bakar selama 5-6 minit. (aku guna roti phrata jenama Kawan. Guna kaedah cut & paste utk memenuhkan sekeliling base kaserol pai)
  • Canai kulit pai lagi setebal 2 cm dan letakan diatas isi pai tadi sebagai lapisan atas. (Guna kaedah cut & paste juga utk menutup inti pai sehingga habis tertutup). Bahagian tepi pai ditekan2 guna garfu utk melekatkan bahagian base dengan bahagian atas. Cucuk2 sedikit dipermukaan pastri agar pai tidak menggelembung ketika membakar.

  • Sapukan sedikit kuning telur yg dicampur dgn 2 cmt air utk mengilatkannya.

  • Bakar selama lebih kurang 12-20 minit atau sehingga pastri masak di dlm ketuhar yg telah dipanaskan pada suhu 200'c.

DAN KALAU KORANG NAK KETERANGAN LEBIH LANJUT MASUK LAH DEKAT FP KAK MADIHAH....

RIAKSI SETELAH MAKAN PIE AYAM..

EN.DIN....- KATANYA SEDAP ...En.Din makan pun menambah-nambah.... tapi kan En.Din tetap masuk dapur cari NASI ... En.Din kata perut tak leh nak terima.. perut tetap nak NASI jugak...

Haziq....- itu budak jangan cakap laaa... memula buat tu... dekat 4 slice dia bantai.. mulut tak lepas perkataan SEDAP... tapi tetap sama dengan En.Din... nak NASI jugak...... alahai PERUT NASI JUGAK

Aiman...- makan banyak... tapi perut aiman bleh terima.. tak mintak nasi lepas tu.. tak macam abang dengan babah dia..

aku lak...- of course laa kan.... I LiKe........

Rabu, 25 Februari 2009

::...iPaP..::

KARIPAP
ni kira percubaan aku yang keberapa kali entah... memula aku buat inti dah ok tapi kulit plak liat... kali kedua aku buat.. kulit ok tapi inti plak masin... kali ketiga buat semua dah ok tapi budak-budak tu complain PEDAS......dan akhirnya yang kali nie.. En.Din kata menepati citarasa.. kulit pun menjadi.. nampak tu ader pusar.. hehehhehee...
resepi kulit nie aku terjumpa dekat SINI
p/s: heheheheh... weiii asal entah kali nie banyak sangat entry aku pasal makanan.... .... eh.. layan kan ajer laah ek......

::...PercuBaaN PerTaMa..::

Mee Kari..
nie kira first time aku masak mee kari nie...
resepi dari makcik aku .. Zie Zie Catering
the Very..Very Marvelous....
sLLLuuurrrrPPPPPPPPPPPPPPPPP... YuuuuMMMMyyyy

Selasa, 24 Februari 2009

::..aPaKaH...::

erm.. apakah salah ku!!!...
semalam tengah aku tekun wat kerja tetiba h/p aku berdering... oooo mak aku... rutin seperti biasa mak aku akan tepon aku setiap tengahari... tapi kali nie awal sikit... ehh.. asal ek... belum sempat aku cakap hello.. mak aku terus ajer menyergah telinga dan otak aku yang tetiba rasa senggal.. asal ek.. tetiba mak aku nak marah nie.... selalunya mak aku kalau nak marah salah sorang adik badek aku.. mak aku akan buzz aku dulu.. dah puas baru dia citer... kali nie lain plak...
mak:"semalam sorang anak pun tak balik dan tak tepon langsung mak dengan abah nie kat rumah'
aku:???!!!!!
mak: ko tau tak semalam abah ko tak leh nak bangun.. tinggal mak dengan abah ko ajer...
aku:laa asal mak tak tepon.. kalau mak tepon leh gak orang terus balik...
mak:.... mak malas nak tepon.......
aku:... semlm orang mmg ingat nak balik.. tapi Din kerja petang.. so orang kena la masak dulu pagi tu.... pastu petang dah hujan selebat-lebat....
bila aku sebut yang En.Din kerja .. baru laa mak aku slow sikit.... yalah aku kan kena tunaikan tanggungjawab aku dekat Hubby aku dulu kan....dan baru sekejap tadi aku tepon plak abah aku.. tanya khabar...
aku:... bah.. amacam dah ok ker....?
abah:..ok? ok apa.. aku sihat ajer...
aku:.. habis semalam mak kata abah tak leh nak bangun!!!
abah:.. ader laa sikit.. tapi tak laa teruk sangat...
aku:.. asal abah tak tepon orang...?
abah:.. aku malas nak tepon ko NANTI KO TEPON AMBULANS....
AKU:..!!!???????
..........APAKAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........

Isnin, 23 Februari 2009

::...sLLLLuRRRppppppp....::

ho!!! oooooo!!!!!!... apakah itu.. ?...
itu lah Nasi Ayam... hasil tangan aku........ ..
Ek Eleh... ayat Cam laa tak pernah masak nasi ayam...
tapi aku sajer nak tepek apa aku masak semalam
disebabkan semalam tak ader benda yang hendak aku masak..
yang ado hanyalah En.Ayam nie.. maka terciptalah menu ini semalam...
Ringkas..cepat..dan yang paling penting
ianya Sungguh MENYELERAKAN...

Sabtu, 21 Februari 2009

::... ToLonG GaNti YeR En.DiN..::

begitulah agaknya kehidupan setiap yang bernyawa dimuka bumi ciptaan Allah niee... ader macam-macam gaya..cara.. pe'el.. ada yang Kaya .. ader yang miskin.. ader yang pandai dan ader gak'sss yang Munggguuuukkkkkksssssssss........................

itulah dia hamba Ciptaan ALLAH S.W.T yang bernama MANUSIA....


APA YANG KO MEREPEK NIE HASHIMAH MD ZAHAR.........

oooooooKKKKKKKKKKKKKK citer atas ti sekadar selingan ek...

apa yang aku nak tulis nie ek.. aku tak dek idea laa.. oooo cuma hari nie ketika ini dan saat ini aku ader di office tengah menyiapkan kerja-kerja yang aku rasa sepatutnya aku boleh siapkan hari isnin .. tapi aku sajer gegatai nak datang buat gak dekat office...semalam ingatkan nak bawak balik ajer.. tapi disebabkan komputer aku dekat rumah tu dah 'ngok' so terpaksa laa aku buang kan hasrat kerajinan aku tu .. kepada EN.DIN... "sila laa gantikan balik PC UMMI tu yer.. PC tu rosak pun disebabkan anak jantan kesayangan BIE tu gak.. nanti bila UMMI further study nanti susah laa UMMi nak buat kerja-kerja rumah tu...tapi taknak PC setongkol tau.. kalau lagi best kan UMMI nak HP TOUCH SMART.. ganti yer...." haaaaa GITU.........

Jumaat, 20 Februari 2009

::.. ReJeKi ReJeKi ReJeKi..::

hikhikhikhikhik.. suke.. naper aku suke.. sebab pagi nie aku dapat breakfast free.. pegawai aku belanja.. hikhihkikhikhik.. selalunya aku tak ambik breakfast.. tapi hari nie sebab orang dah belanja apa lagi aku bedal laa... kang kalu tak makan kang kata aku nie jual mahal la plakkan... tapi tak sia-sia gak laa sebabnya kuih nie.. sedap sangat marvelous...
pau sambal ader...

donut ader..

tu karipap pun ader. tapi yang nie aku 'tok berapo nok beghehi' sebab inti serunding..

muka sedang menikmati kuih yang sedap...

TO EN.ZURAIMIE.. THANK'S A LOT... KALAU HARI-HARI BELANJA PUN SAYA ORAIT AJER... HEHEHHEHE

Rabu, 18 Februari 2009

::...PeSaNaN DaTo' Dr.FaDhiLaH KaMsaH..::

Dr.Fadhilah Kamsah menulis ……..
Assalammualaikum .......
Masa saya kecik-kecik dulu,mak selalu sangat suruh saya habiskan belen-belen( sisa-sisa) nasik yang dia makan ...dan pagi-pagi sebelum pergi sekolah,mak akan tuangkan air teh untuk saya minum itu dan macam biasa,mesti ada sikit belen ... tapi taklah everytime secara puratanya seminggu sekali mesti ada mak suruh buat macam itu ...Dan sampailah saya dah besar panjang nie pun situasi ni still berjalan ....either belen makanan mak atau abah ... tapi kalau belen makanan anak-anak memang jadi satu kepantangan bagi mak atau abah untuk habiskan... kami kena habiskan sendiri atau akan dihabiskan oleh adik beradik yang lain ... samada kami perasan atau tidak ....so satu hari itu tergerak nak tanya pasal isu ini kat mak ...Akhirnya mak dedahkan bahawa memang purposely dia buat macam itu sebab itu petua yang dia dapat dari arwah mak mentua dia sendiri ...arwah tok perempuan kami lah sebelah abah ...mak kata,supaya hati anak-anak sentiasa melekat kat mak bapak...dan saya sendiri akui kesannya .....makin umur kita meningkat,hati kita senantiasa belas tengok mak bapak kita yang makin tua itu..Kalau kena marah ke kena tengking ke memang kami adik beradik diam membisu..jer lah namanya nak menjawab balik memang tak dak walaupun kita tahu yang kita betul dan mak pesan,dah ada anak sendiri esok ...jangan sekali-kali makan lebihan makanan anak... samalah ceritanya ..dan mak kata jugak, pagi-pagi jumaat masa dia bancuh air untuk kami semua,dia akan selawat 3 x dan berdoa semoga kami selamat pergi dan selamat balik ...dan guru saya pesan, antara kesan terbesar bagi ibu bapa yang tidak menunaikan solat maghrib ialah,mereka- mereka ini akan Allah cabut rasa hormat anak terhadap mereka ... solat berjemaahlah dengan anak-anak tiap kali waktu maghrib .. kalau ada lebih dari sorang anak,suruh sorang azan dan sorang Qiam ... kemudian berganti-ganti bacakan doa lepas solat.... ini yang kami sekeluarga amalkan sampai sekarang ...Saya personally memang cukup malu kalau tak sempat solat jamaah maghrib dengan mak abah secara praktiknya,inilah yang paling paling paling berkesan sekali ....tak caya try buat ...solat jamaah dengan anak-anak tiap kali maghrib ..... dapat semua waktu lagi baik ...sangat besar 'rahsia' dan peranan dapur rupa-rupanya. ..dan jugak kesan solat jamaah walau hanya bagi waktu maghrib."Apabila kita kejar dunia,dunia akan lari; tetapi apabila kita kejar akhirat, dunia akan mengejar kita". Just to ambil iktibar untuk mendidik diri & family.Usia dunia sudah terlalu hampir ke penghujungnya, terlalu! So,it's good if we can remind each other because in Rasulullah's last sermon,baginda pun did mention that all those who listen to him (on shall pass on his words to others,and those to others again; and may the last ones understand his words better than those who listen to him directly....Yang baik datang dari Allah & yang kurang itu is from my weaknesses. Do impart this knowledge; you'll lose nothing. Wallahu A'lam... Terima Kasih,

Selasa, 17 Februari 2009

::..Mc..KoKe..GeNG..::

Semalam.. tetiba kepala aku berat.. dan pusing dan rasa mual.. jangan ingat aku pregnant plak ek.. tapi dah lama aku tak kena sinton-sintom cam gitu.. pastu badan aku rasa panas semacam.. kebetulan plak minggu nie En.Din kerja petang.. so pagi tu ajak En.Din pergi Klinik Swasta dekat Presint 15.. aku malas nak tunggu lelama dekat Klinik Kerajaan tu.. kang lagi pusing kepala aku.. so Doc Check.. rupanya High Blood Preasure aku naik balik... walaweiiiii... apa kejadah plak penyakit nie datang balik nie.. since dari bulan pose tu aku check darah aku ok ajer.. so since dari tu aku dah tak yah nak check BP weekly... so aku dapat laa MC semalam.. haa jangan nak gatai mulut kata aku demam hari isnin plak.. (aku tuju kepada jantan keparat).. ader ker Doc bagi MC kalau tak sakit... tu nampak tu sekali dengan ubat tau... aku siku sekali kang jantan keparat nie kang... haaaaa.. weiii geram aku weii.. camana high blood aku tak naik......

Maka dengan itu En.Din pun tak kerja gak.. dia terpaksa ambik cuti.. coz aku tak leh nak drive kereta untuk ambik 2 badek tu.. so semalam seharian aku melepek dekat rumah.. makan pun En.Din tolong suap kan.. ( mengada-ngada kan).. pastu dah petang cam gitu.. En.Din ajak pergi tengok wayang dekat ALAMANDA.. tengok citer Upin & Ipin.. memula tu aku suruh En.Din ajer yang pergi bawak budak 2 orang tu.. tapi kesian laa plak... aku ikut gak... walaupun kepala aku tengah Ting Tong..... memula tu pergi koke.. coz En.Din nak nengok tempat yang aku suka lepak setiap hari jumaat... so lepas nie tak ler susah aku nak mintak green light dari En.Din sebab dia dah tau macam mana keadaan tempat tu... aku mintak 4 lagu untuk haziq.. warghh kan main suka anak jantan aku sorang nie.. yang aiman... uihhh dia tak layan benda-benda nie.. aiman nie lebih kureng cam En.Din.. koke tak layan.. tapi haziq sememangnya idola dia adalah aku.. hehehehheheheh....... 4 lagu tak cukup weiii... bantai lagu aspalela


lepas koke... aku gi lepak dalam surau dulu.. coz kepala aku dah semacam.. telan ubat... relax dulu.. kul 6 terus pergi GSC... tengok citer nie.. uih... best weiii citer nie... real laaa..... siok... pergi laa tengok tak rugi duit korang....



aku curi-curi ambik gambar nie guna H/P... rupanya haziq nampak aku buat tu.. terus dia kata ummi nak kena pangkah ke.. ambik gambar dalam wayang... ishhh bising laa ini budak..

tapi bagi aiman lak dia rasa boring.. sebab aksi upin dengan ipin tak banyak.. bila upin dengan ipin kuar baru dia duduk diam.. kalu idok.. uihh jenuh aku dok pujuk dia... yang si haziq plak.. sibuk tang makan dia.. nak air laa nak pop corn laaa.. geram ajer .. aku rasa cam nak bagi penampar merdu aje time tu.....



lepas keluar dari panggung pergi solat.. lepas tu terus gi dinner... tengok laa tu makan dengan begitu lahapnya.....

lapar lagi ke haziq....?

muka kekenyangan

Ahad, 15 Februari 2009

::.. BBQ @ BaYu..::

Hari sabtu aku dengan family semua balik Bayu.. sebab atok aku tak berapa sihat.. so kitaorang tidur sana.. kengkonon nak bagi semangat dekat atok aku.. so sambil tu apa lagi kitaorang buat BBQ sekali laa.. sebenarnya.. planning nak buat BBQ nie masa kitaorang buat family day dekat PD tempoh hari.. tapi disebabkan pihak Resort tak bagi dengan alasan family tak cukup 50 orang .. so tak leh nak BBQ.. maka kitaorang buat laa dekat rumah atok aku.. tapi yang tak best tu malam tu aiman demam laa plak.. so aku tak leh laa nak berjoli sakan.. ala kadar ajer... baru aku nak bergelak ketawa.. si aiman datang... menangis.. so maka dengan itu ader lebih baik aku lepak dalam rumah ajer.. lagi bagus... so adalah sikit gambar yang sempat aku menyentap.. sebelum aiman mengamok....
tu. dia api dah mula dinyalakan..

udang yang aku prap petang tu.. nie ajer yang aku reti buat yang lain serah pada yang lebih pro

yummy
sessi menyentap makanan yang ado



Pagi esok nya.. pepagi la lagi aku dah bangun.. malam tu tidur lewat dalam pukul 3.00 pagi baru tidur so dah tidur lewat aku akan bangun awal... itu lah masalah aku.. so pagi tu makcik aku ajak aku pergi Pasar Tani dekat Pekan Beranang.. uihhh... macam-macam ado... tak sompat aku nak menyentap gambar sebab aku tinggal itu kamera.. dan pagi makcik aku beli nasi kerabu.. so pagi tu menu.. nasi kerabu dan tengahari plak.. nasi ayam dan petang plak mee goreng dengan bubur kacang + durian.. lepas tu balik rumah timbang.. haa ko naik berat tu..... menyesal tak sudah... dah saper suruh melantak sakan kan... padan muko.. (muka aku sendiri laaa)

sessi sarapan pagi

kuat ker aiman oiii

Selasa, 10 Februari 2009

::..PaDaNMuKaKosHiMa..::


apa kena mengena pic nie ek.. heehheheheee...... niee laa first pic dan first date antara aku dengan En.Din.. kira nie bukan first date gak laa... makcik aku gatai kengkonon nak kenalkan aku dengan En.Din lepas apa yang telah terjadi pada aku.. cheeewwaaahhhh ayat kenkonon cam aku nie bagus sangat laaa.. hahahahahhaa...


citer cenggini .. kejadian nie berlaku .. setelah dirancang dengan baik oleh makcik aku dengan cousin aku... kesnya sebab makcik aku nak pulihkan balik hati aku yang telah diremuk oleh sorang mamat yang tak berperikemanusiaan .... sebelum aku kenal dengan En.Din.. kira aku nie tengah dok berkawan dengan sorang mamat nie.. mamat nie kira cikgu arr orang kelantan... kitaorang berkawan tapi kitaorang tak pernah kuar same-same... sebabnya aku nie tak pandai nak bercinta sebenarnya.. aku tak pernah bercinta... tapi kitaorang tak pernah decide apa-apa pun.. tapi hati aku nie cam suka gak arr....one day tu .. tetiba dia citer dengan aku yang dia nak bertunang... walaweiiiii baiknyaaa berita yang aku dapat...haaa kooo ambik 3 hari 3 malam aku menangis tau.. ( alamak cam pakej percutian lak kan..)tapi muka dia bila datang jumpa aku cam tak ader apa-apa.. mungkin gak laa aku nie ajer yang perasan kot..entah laaa.. dan disebabkan itu.. aku dah mula start BENCI DENGAN ORANG KELANTAN.. aku tak leh nampak orang Kelantan... benciiiii weiiiiiii........ dan-dan tu gak aarr aku tanam satu azam "AKU TAK AKAN BERCINTA PADA MANA-MANA LELAKI DAN AKU TAK AKAN MENANGIS KERANA LELAKI"...


selang beberapa bulan lepas tu... mak aku buat kenduri... ramai arr orang yang mak aku jemput.. salah seorang dari tetamu mak aku malam tu ialah En.Din.. naper pelik ek.. naper tetiba En.Din nie ader dalam majlis mak aku.. .. sebenarnya adik En.Din nie kerja dengan Family aku... dan rumah adik dia.. belakang rumah mak aku ajer.. so En.Din bila weekend ajer mesti lepak rumah adik dia nie...tapi En.Din nie bukan jenis budak yang hua..hua..hua.. cam adik dia.. En.Din nie pendiam tak banyak songgeh laaa... nak pandang orang pun susah...malam majlis tu.. tetiba akak aku keluar suara dia..."mah.. aku rasa ko cam sesuai ajer dgn abang mat yee tu(adik dia yang kerja dgn family aku )..."... haaa aku jawab cam gini..."huh... tak hinggin aku.. dah laa rendah.. pastu pendiam plak tu.. kalau aku kawin dgn dia... nanti rumah aku sunyi ajer... dan lagi satu.. tak main laa orang kelantan.."...... bila aku ingat balik ayat tu.. aku rasa cam nak tergelak pun ader.. nak macam-macam pun ader..... hahaha..........lepas hari tu.. rupanya makcik aku dok sibuk-sibuk nak kitaorang nie berkawan.. tu yang terjadinya insiden gambar diatas tu.. malu aku... tapi buat selamba arr. lagi pun ramai yang join masa tu so tak rasa apa-apa laa... selepas beberapa bulan lepas tu... maid nenek aku nie pinjam h/p aku... kitaorang sememangnya baik dengan maid.. tak kira dari mana asalnya.. kira bleh makan semeja laa... so jangan pelik kalau maid nenek aku tu pinjam h/p aku.. ok sambung balik.. masa maid nenek aku tu pinjam h/p aku.. aku tak tau dia tepon saper...aku ignore ajer.. janji lepas tu ko bayar balik bil h/p aku tu... so one day aku terima bil statement.. tetiba kuar satu no yang aku tak tau.. so aku tepon no tu... haaa kooo tergamam aku bila aku tanya tu saper.. dia jawab nama dia... weiii naper tetiba perasaan aku berubah semacam nie.. mampus aku... aku pun terus letak.. selang 3 minit lepas tu.. En.Din call aku balik.. tapi ayat yang aku tak leh lupa sampai hari nie... bukan dia tanya naper aku call dia atau apa soalan yang musykil.. tapi dia bleh direct tanya aku ader boyfriend ker tidak... pelik gak aku tetiba En.Din tanya soalan cam gitu... dan start dari situ bermula la perhubungan dan pertemuan diantara aku dengan En.Din... kitaorang keluar jumpa pun sebulan sekali ajer... lepas tiga bulan jumpa.. En.Din melamar aku... ayat En.Din.."RASA-RASA MAK DENGAN ABAH NAK LETAK BERAPA RIBU " tu ayat melamar ke weiii... hahahhaaa.. nak tergelak aku dengar ayat En.Din... direct gila mamat nie.. kira 7 bulan kenal kitaorang terus bertunang.., bertunang dalam 1 tahun 6 bulan kitaorang kahwin...JADI MORAL OF THE STORY ... JANGAN BENCI SANGAT NANTI HAAAA.. INILAH JADINYAA......

masa nie tinggal lagi 3 bulan kitaorang nak kahwin.. kira masa nie tengah bertunang laa

Jumaat, 6 Februari 2009

::..aKuKiNiDaNSeLaMaNYa..::

inilah dia pic yang ada kena mengena dengan citer aku sebelum tu.. korang tengok laa sendirik yer...

lihat kembangnya badan ku ini

sama kejadian di atas

masa nie berat aku dah turun 10 kilo

yer sama 10 kilo

pic nie lepas aku balik umrah.. turun lagi 5 kilo

ini plak turun ke angka 6

::... TeRiMa KaSiH TiE..::

semalam petang pergi ambik parcel dekat POS LAJU PUTRAJAYA... sebab T kirimkan barang nie... nak tengok apa ada kan...

.
.
.
.
.

ada beg nie.. cantik sangat... gue suka bangat.. bukak dalam
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaa.. ceklat ada.. fridge magnet ada... baju ada... key chain ada...kad pun ada... guee lagi suka bangat....



Thank's auntie..uncle..abang adib..dan kak nur... terima kasih banyak-banyak.. jasa kalian tak akan kami sekeluarga lupakan sehingga akhir hayat..

Khamis, 5 Februari 2009

::...KoPeDuLiaPaKaLaUaKuGEMOK!!!..::

jangan terkejut dengan ayat atas tu.. tak der saper yang kata aku GEMOK pun.. tapi tetiba aku teringat satu insiden dulu-dulu masa aku lepas habis sekolah...memang dulu aku Gemok.. (sekarang pun gemok gak)...masa nak tunggu result SPM aku kerja dengan Makcik aku....
nak di pendekkan citer.. jiran sebelah kedai makcik aku ader laa sorang kakak nie dia suka sangat mengutuk, mengata dan mengeji aku.. macam-macam ayat yang dikeluarkan sampai aku rasa cam nak bagi pelempang/penerajang.. aiiii macam -macam lagi laa aku nak buat dekat dia.. tapi disebabkan aku hormat lagi dia sebagai orang tua dan kawan baik makcik aku.. so aku diam kan diri ajer... antara ayat-ayat yang aku tak bleh nak lupa sampai sekarang "ELEH... JANGAN NAK PERASAN LAA.. TAK DEK SAPER NAK DENGAN KO NIE.. DAH LAA GEMOK.. MUKA LAK CAM MAKCIK-MAKCIK.. KO CAKAP DENGAN AKU SAPER NAK DENGAN KO.. "(ini ayat betul aku tak tambah).. .. dalam aku senyum-senyum tu pun weeii menitik air mata aku tau.. sebab aku dimalukan di depan orang ramai........ masa tu kalau aku nak menjawab pun bleh.. sebab dia pun LEBIH GEMOK DARI AKU.. kakak nie bangsa PAKISTAN.. korang bayangkan laa kalau orang PAKISTAN GEMOK... semenjak tu.. aku nekad nak kuruskan badan ... pagi aku makan buah oren ajer... kekadang tu dekat 5 biji setiap pagi aku telan... pastu tengahari makan roti cicah milo ajer.. malam plak aku tak makan langsung... 3 bulan lepas tu berat aku turun dekat 10 kilo... punya happy aku masa tu.. sebab ramai orang dok puji aku... hahahhaha... termasuk laa laki dia... padan muka ko.. suka aku....
selang beberapa bulan lepas tu mak dengan abah aku bawak aku pergi menunaikan Umrah.. so masa dekat sana aku tak berapa nak makan sangat...14 hari dekat sana... aku hanya makan buah kurma, roti dengan minum air zam-zam ajer...... balik malaysia.. aku timbang lagi berat aku turun lagi 5 kilo... tak percaya kan.. tapi itu laa keajaiban aku men dietkan badan aku..
haaa kalau nak tau citer lagi.. setiap kali kalau laki dia datang menyinggah dekat tempat aku... ader ajer ayat yang aku rasa cam nak bagi penampar sulung.. mana aku tak geram..ayat cam gampang " KAK .. KALAU AKAK NAK TAHU NIE LAA BAKAL SECOND WIFE SAYA"... weiii ko ingat aku kebulur sangat ker dengan ko tu.. weiii tak hinggin aku laaaa.... ooooiii aku tak kebuluq laaa.... sampai satu tahap aku dah tak tahan dengan ayat dan perangai dia tu.. aku mengamok laa "WEII AKU TAK HINGGIN LAA ... APA INGAT AKU NIE POMPUAN JENIS APA NAK RAMPAS LAKI ORANG..".. kira dekat 3 bulan gak laa aku tak bertegur dengan jantan tu.. menyampah arr.... tapi aku nak gak padan kan muka bini dia tu.. DULU KO MENGATA AKU .. SEKALI LAKI KO PUN SYOK DEKAT AKU....

Selasa, 3 Februari 2009

::.. FaMiLy DaY..:: ThiRD DaY

Subuh Sepe'i aku dah meroyan ajak kak ina mandi pantai... tak kose aku nak masak-masak lagi.. maka dengan itu tugas memasak abang aku dengan akak ipar aku yang uruskan hahahahaaaa.... mak sukaa uols... hahahahahha.... apa lagi 7:45 a.m aku dah terconggok depan pantai.... tapi aku tak terus KECEBUMMM laaa.. sebab sejuk bebenor... aku layan aiman main pasir dulu... yang si haziq plak dah berendam dalam pool... suka hati ko laa anak..... best oooo... mandi manda di pagi hari di persisiran pantai.. owwwww.... hahahahhahahaha... apa yang best pun entah laa.... air masin pun best ker.... haaa.. disebabkan hari tu hari yang terakhir.. maka dengan itu.. aku dengan dorang semuanya berkubang dalam air sepuas-puasnya.... lepas mandi pantai... KECEBUMMM plak dekat Pool.... sampai kul 11:00 pagi... baru laa semuaya kelam kelibut.. sebab nya KELAPARAN.... naik atas.. makanan dah tersedia terhidang.... hahahahhahaa.............. kitaorang Check -Out dalam kul 12:30 tgh.. sampai rumah keletihan... semuanya ZzzzzzzzZZZZ







aiman kesejukkan

bangga aku nengok anak aku dah pandai berenang

haziq and the Geng


mak aku


budak dua orang nie asal bergambar mesti nak berpolok
aiman & syamil






pic nie gara-gara melayan kerenah anak buah aku... first time beli sunglass