Nuffnang

Nuffnang

Sabtu, 31 Januari 2009

::...SpLassssshhhhh...::

....Chines New Years aku pergi berendam dekat sungai tekala... sesajer nak menghilangkan boring En.Din sebab En.Din cuti seminggu... tapi kali nie aku rasa cam boring sesangat sebab penuh gila orang dekat sana.... dan yang paling tak best nya.. kali nie banyak sangat En.Berok.. entah naper tah.. berani lak kali nie En.Berok nie keluar dari pagar tu..selalunya En.Berok tu mengitai ajer.. issshhh gerun aku.. tu yang boring sesangat tu....





En.Berok

kutip apa tu.. 'SELEMAN' oiii

haziq dah leh terapung kan badan dalam air


En.Din melepas kan tension

putih sangat ke gigi tu aiman oiii

Rabu, 28 Januari 2009

::... KeSaH..::

dah lama aku tak dengar ayat nie... kalau dulu maknah selalu ajer menyebut perkataan tu.. 'KESAH'... tapi ayat tu tak akan keluar lagi dari mulut maknah.. sebab maknah dah kembali kerahmatullah....... uhuhuhuhuk......bila keluarga abah aku berkumpul.. ayat cam gini mesti tak lekang.. lagi satu.. 'EK'...... nak tau naper ayat tu selalu kuor.... sebab abah aku nie orang MUOR.. Johor.. ahahahhahahaaaksss... tapi sebenarnya aku bukan nak citer pasal ayat tu.. tapi aku nak citer KESAH semalam yang terjadi kat aku dan juga En.Din...
KESAH 1...
  • semalam aku dengan En.Din Plann pergi berkelah dekat Sungai Tekala.. masa o/way nak pergi tu aku dengan baik hati tanya lah En.Din tak nak ajak kawan baik dia ker.. sebab sehari sebelumnya kawan dia nie asyik laa dok menelefon En.Din nie.. kesahnya aku tak tau laa.. hanya En.Din ajer yang tau.. aku tak mau ambik tau.... haaaa lepas aku cakap cam gitu.. tetiba En.Din berhenti dekat tepi highway.. aikkk hilang tebiat apa orang tua nie tetiba berhenti secara terkujat cam gitu... ghupanya dia dok menelefon kawan nya tu... ayat yang aku suka dengar kalau orang kelantan nie bercakap sesama sendiri kan..."meh arr kito lepok dale hute... tok kuar pitih... ok lah kalu demo nak g nanti demo HELLO ko kawe laa"... perkataan HELLO tu mesti ader.. maksudnya tepon balik laaa... lebih kureng cam gitu laaa..... so masa dekat sana .. aku tertunggu-tunggu laa takut laa plak kawan baik En. Din tu tak jumpa kitaorang.. tunggu punya tunggu akhirnya aku nampak laa kelibat kawan baik dia nie... aku pun panggil laa En.Din.. tapi yang membuatkan aku kehairanan.. bini pada kawan baik En.Din nie menonong ajer.. aik pelik aku.... tapi kawan En.Din terus menerpa dekat tempat kitaorang lepak... masa dok lepak tu anak dia dok mandi dengan haziq/aiman.... tetiba datang laa sorang mamat nie.. pastu ambik beg member En.Din nie.. aku ingat kan apa.. rupanyan orang tu abang ipar dia.... rupanya family bini dia ader dekat sini.. yang En.Din rasa cam bengang gila tu .. tak sampai 2 second abang dia datang ambik beg.. bini dia plak.. datang dengan muka mencuka..... pastu entah apa yang dia cakap dengan laki dia tu aku tak ambik peduli.... tetiba dia blah.. kawan En.Din pun mintak diri jugak... suka hati korang laaa.. nak blah pun bagus gak.. tak lah habis makanan yang aku bawak untuk korang tu... hikhikhikhik.... tak kejamkan ayat aku tu?... masa kita orang dok kemas-kemas jumpa satu jam.. rupanyan jam anak kawan En.Din tu... pastu aku suruh laa En.Din tepon kawan dia tu.. tak kose aku nak g hantar jam tu.. dah laa bini ko tu buat muka taik....kalau nak tau.. dulu bini dia tu dengan aku ok ajer... tapi dia suka tinggi diri sikit laa maklumlaa pegawai.. lepasan ijazah.. aku nie apa.. kerani ajer... setakat diplomaa.. mana leh nak lawan kehebatan dia... kalau bercerita pasal anak-anak.. anak dia ajer yang pandai... pendek kata...anak dia ajer yang paling bijak laksana ... kira nie pendek yang kata ek..panjang tak kata apa-apa pun... hahahhahahahaaaa.......... masa o/way tu aku suruh En.Din call lagi.. sebab aku takut laa jam anak dia tu mahal.. tapi En.Din kata.. dia tak kisah jam tu.. sebab murah kot... sampai rumah aku tak suruh En.Din call lagi.. tapi En.DIn tak call .. SMS ajer.. tapi aku suruh En.Din tambah ayat sikit... ayat cam gini.."ghu jam anak demo ado denge kawe..( nie ayat En.Din.. ayat aku lak) sorry laa tak di kawe tak dok kredit.. tak mampu nok topup.. sebab bini kawe kerani.. tok samo bini demo pegawa...." ahak'sss aku pun tak tau apa motif aku suruh En.Din hantar SMS cam gitu.... gila ker apa aku dengan En.Din hantar msg cam gitu.. ahhhh.. lantak laa bior dia tau. yang bini dia tu............ al-KESAHHHHHHH.....

KESAH 2..

  • lepas balik dari picnic.. kitaorang tak terus balik.. tapi menyinggah rumah atuk aku dekat Bayu.... sebab dah dekat kan... lepak sampai maghrib.. baru balik... sampai rumah lebih kureng kul 9:45 mlm cam gitu.... lepas anak-anak aku semuanya masuk tido aku dengan En.Din dok melayan citer cina.. ROB -B-HOOD.. bukan Leslie yang berlakun tapi Jackie Chan yang berlakon.. kelako betul... aku dengan En.Din terkekek gelak... tetiba terdengar orang ketuk pintu.. tapi kan ketuk pintu umah aku.... tapi jiran-jiran aku.. lama tull dia ketuk pintu... memula aku dengan En.Din ingatkan jiran aku depan rumah tu.. sebab dia laki/bini tu bekerja.. kekadang tu dia tinggal ajer anak-anak dia dalam rumah.. yang paling besar pun darjah 5... masa tu macam-macam la yang keluar dari mulut En.Din... marah tull En.Din.. yalah saper suruh tinggal anak tapi kunci tak bawak.... coba bayangkan dari kul 10:00 - 11:30 tak berhenti lagi dok mengetuk pintu... yang aku nie jenis cepat terkejut... uihhhhh.. mengigil aku tau.... last-last En.Din suruh akku g tengok... yalah kengkonon nak jadi jiran yang mithali laa kan.. ghupernya bukan kakak depan rumah .. tapi kakak sebelah rumah.. opsss bukan kakak yang duduk situ.. tapi adik dengan mak dia yang dok ketuk pintu... bila aku tanya... dia kata anak sedara dia ( anak akak tuan rumah tu) dalam rumah tu... tadi masa pergi hospital dia lupa nak bawak kunci... ( akak tu dah bersalin) pastu aku tanya budak umur berapa.. ghupernya budak umur 7 tahun.. laaaa budak umur cam gitu ditinggalkan nya sesorang dalam rumah sampai kemalam.... aihhhhh..poning kepalo makcik ni haaaa.. pastu dia mintak tolong En.Din pecahkan pintu tu,.. aikhhhhhh nak mampos ker.. kang tak pasal-pasal laki aku lak yang kena...... sampai kesudah budak tu tan bukak pintu.. dan dengan tetibanya.. En.Din meng 'offer' kan rumah aku tu untuk dorang bermalam... uihhh baik tull hati laki aku tu.. memula tu aku cam tak berapa nak setuju laa.. sebabnya... entah laa aku nie banyak no berfikir negatif.. yalah sebelum apa-apa terjadikan...tapi aku terpaksa redha laaa... so bermalam dorang dekat rumah aku......aiiii itu laa kesahnya....

KESAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH..........................................

::......." aJu.. TaK BeShhhhhh".........::

nielah dia baju Jasmani Aiman.. baru dapat minggu lepas.... baju nie hanya di pakai hari Rabu ajer... so kira kebetulan laa plak hari nie Rabu.. tu yang leh nak tayang tu.. tapi anak jantan ku ini buat perangai pepagi buta... dah laa susah nak bangun.. nasib baik minggu nie En.Din cuti.. so tugas En.Din laa yang kejut dan mandikan budak tecet nie... bila disuruh pakai baju nie.. alasan yang dia bagi "nanak akai... aju aziq...." pastu meraung... nasib baik En.Din yang uruskan budak kecet tu... kalau tidak pepagi dah kena 'makan pelepap..' dengan aku... bila aku kata cantik.... ayat budak tecet nie... "mie tak beshhh aarr aju niee.."... apa yang tak best pun aku tak tau ... ..

Khamis, 22 Januari 2009

::... oRaNg InGat LaGi JaLaN RuMaH MaK Tu..::

lepas ballik dari Birthday party rumah kawan aku dekat balakong... aku ajak En.Din pergi rumah mak aku dekat Ampang.. kira lama betul aku tak balik rumah mak aku nie.. lepas raya haji hari tu last aku balik.... tapi bukan bermakna aku tak jumpa mak dengan abah aku langsung... kekadang mak aku datang rumah aku.. dan kekadang plak aku pergi jumpa mak dengan abah aku dekat kedai.... kira jumpa laa jugak kan.... aku ajak En.Din balik rumah mak aku sebab.. pagi tu mak aku tepon kata bilik aku penuh dengan anai-anai.. tu laaa jadinya kalau dah tak ader penghuni maka penghuni lain yang menyinggah... so mak aku nak mengemas laa bilik aku tu... nak dijadikan citer .. kali nie kitaorang balik ampang ikut bukit hulu langat... sampai atas tu.. berhenti jap.. ambik gambar semua.. kalau nak tahu.. dan untuk pengetahuan siapa yang tak tau.. bukit hulu langat nie kira belakang rumah mak aku ajer... dan bukit nie bleh nampak pemandangan KUALA LUMPUR.. so memang cantik.. tapi masa aku sampai tu baru habis hujan so nampak kabus ajer laaaa.......
haaa sambung balik..... lepas ambik gambar kita orang ikut satu jalan nie... jalan nie memang dah lama tutup.. bila dah bukak tu.. kitaorang nak cuba lalu laa.. sebab jalan nie boleh tembus terus ke rumah mak aku.... jalan punya jalan.. punya jalan.. tetiba kitaorang terjumpa JALAN MATI.. dan tetiba kakak aku tepon.. tanya aku dekat mana.. aku tanya laa jalan yang tu tak leh jalan lagi ker.. kakak aku kata memang dah lama tutup.. pastu macam-macam la kakak akuk perli aku.. ayat yang aku rasa cam .hissss malas nak citer laaa ....."tulaa kalau jarang balik kampung.. balik setahun sekali itu laa jadi nya.. ".... weiiiiiii nie apa citer nie weiiii.... En.Din dalam kereta pun perli aku kata.. "MASUK KAMPUNG SENDIRI PUN BOLEH SESAT KER...!!!!!!!!! " hangin ajer aku.. bukan En.Din sorang yang perli aku.. si HAZIQ pun siap perli aku gak tu... tapi kalau nak tahu sebenarnya salah masuk lorong ajer.. sebab dah banyak perubahan... bila dah sampai rumah mak aku.. masa aku nak salam mak aku tu.. mak aku kata " HAIIIII INGATKAN DAH TAK INGAT JALAN RUMAH MAK NIE LAGI".... WEIIIII menitis ayaq mata aku nie weiiii.. aku nie tak leh dengar ayat-ayat mak aku yang kejam-kejam harus menitis ayaq mata nie.... AKU KAN ANAK BONGSU... hahahahahhahahaha................
ayat untuk mak aku... Mak orang ingat lagi jalan balik rumah mak... orang tak lupa mak.. atau pun jalan rumah mak nie... orang pun ingat lagi kat mana JAMBAN yang orang selalu hmhmhmhmh....... hehehehheee.....
atok yang rindu cucu yang balik setahun sekali...
bergambar sebelum sesat jalan

pening cari jalan pun sempat bergambar lagi..

orang suruh cari jalan .. bergambar plak dia

****************************


**************************

masa aku peluk haziq nie aiman tengah tidur.. kalau tidak harus HARU dibuatnya

::.. CePaT..MuDaH..RiNgKaS..MURAH..::


Dah.. hari-hari masak .. sampai kering otak aku nak pikir masak apa... kebetulan semalam aku pose.. lagi laa buntu ... alahai.... apa laa nak di masak petang tu.... kebetulan lagi semalam En.Din dengan penuh kerajinan dan keikhlasan pergi pasar beli lauk basah.. balik rumah tengok ader sayur bayam, ikan talapia... setelah difikir-fikir akhirnya ini lah hasil nya Dinner kitaorang semalam..... CEPAT..MUDAH..RINGKAS..DAN YANG PALING UTAMA MURAH......
p/s... masa makan nie En.Din masak nasi 3 Pot.. itu lah sukatan setiap hari nasi dekat rumah.. tapi semalam... dengan lauk sebegini.. nasi tak cukup.. bukan aku atau En.Din yan tak cukup.. tapi bagi HAZIQ IRFAN.. makan sampai menambah-nambah ader kat 3 pinggan..... tak cukup nasi habis kan lauk plak.. ikut kan ajer laaa anak oiiiiii

Selasa, 20 Januari 2009

::..Si aIMaN:...:


hari nie aku sajer nak buat entry khas untuk si tecet akku nie.. aiman asyraaf..


haiii camana aku nak citer pasal budak kecik nie... budak nie suka bagi aku sakit jantung.. dan selalu bagi high blood preasure aku tinggi... kalau dah dia kata nak tu.. haaa ko kena ikut kan kehendak dia... banyak cantik semuanya aku nak kena ikut kehendak dia... kalau aku marah.. tak jalan langsung.. dia tak takut langsung dengan aku.. kalau nak ikutkan aku nie garang gak dengan dia.. tapi hampehhhh buang masa ajer ko jegel bijik mata ko tu.. tapi kalau dengan En.Din.. haa koo sekali En.Din pandang ajer dah diam..... dan lagi suka no bergaduh dengan abang dia.. suka berebut barang dengan abang dia.. bila abang main mainan.. dia akan datang dan Cakap..... "MAN NYA ARRRR".. dan dengan selamba dia akan merampas mainan dari tangan abang dia.. haiii anak-anak.. pening kepala tau...

suka menjawab apa yang aku larang.. "jangan panjat laa nanti jatuh"... dan dengan sepantas kilat dia akan menjawab "tak atoh pun.. haa amie ngok man tak atok pun"..... habih tu ko nak kata apa lagi... kang aku tangan kang,., takkan pasal tu pun aku nak tangan kan dia plak kan... dia paling jelous kalau tengok aku peluk @ cium abang dia.. berguling-guling laaa dia.. bila aku kata "man nak baby tak".. dia jawab " ayah aaarr baby..ibuk ajer" ... banyak loyar buruk ini budak....

semua orang kata aiman nie ikut rupa En.Din.. entah laaa samer laa tu kot... tapi ader lak kata aiman ader rupa aku gak.. haii entah laa.. tapi dah anak aku .. ikut rupa aku laa kan...

semenjak aku hantar dia dekat Taska .. dia banyak berubah... dulu masa aku hantar rumah pengasuh.. dia tak leh nak bergaul atau campur dengan ramai orang,.,.tapi sekarang nie.. dia plak jadi terlebih peramah dari abang dia,,, bila balik aku tanya "man hari nie makan apa" .... "acik..yam ipap" .... sehari tanya .. menu yang sama... dah kalau hari-hari tanya jawapan yang sama.. sah laa anak aku nie suka makan KARIPAP....

kalau nak bangun pagi punya susah nak dikejutkan... tapi kalau datang angin dia .. awal laa plak.. aku tak bangun lagi dia nak terconggok depan TV tengok Post Man Pet... dan lagi satu kalau nak suruh mandi... uhhhhh melalak ajer.. apa hal pepagi buta ko nak melalak nie aiman.. geram aku weiiii....

dan lagi satu habit dia suka 'mengongong' botol susu tu.. puas dah En.Din.. letak benda-benda pahit dekat puting tu.. alahi.. sekejap ajer.. sat gi dia pergu ambik botol tu pastu basuh sendiri....

**************************************
************************************
***************************************
*********************************

ada sama tak aku dgn aiman... nie masa aku kecik.. sama umur aiman sekarang 3 tahun

***********************************************


nie pagi tadi... susah betul aku nak kejut dia bangun...

Isnin, 19 Januari 2009

::..DuNKiN DoNuTs...Vs.. BiG AppLe..Vs.. JcO...::

sajer nak buat entry Donut nie haa... sekarang nie aku nengok cam pelawan plak.. donut mana yang paling sedap... haaa apa pendapat korang... antara Dunkin + Big Apple + Jco.... ?.. kalau aku lak.. aku lebih suka Jco... tapi kalau tak ader Jco... aku hanya leh layan dunkin ajer... entah ek. aku pun tak tau naper aku tak leh layan Big Apple... hanya Tekak aku ajer yang dapat menilai nya... hahahhahahahahhahaa...


+

+


:....JumPa BaLik...::



arghhhhh.. lama betul aku tak jumpaa kawan-kawan masa zaman sekolah dulu.. bila aku kira-kira balik dah 13 tahun aku tak jumpa dorang semua.. aku jumpa dorang balik pun masa aku access Facebook... barulah aku jumpaa kawan-kawan sekolah aku yang dulu-dulu... yang lagi happening sekali .. aku dapat balik jumpa dengan kawan masa Sekolah Rendah dulu... haiiii.. sweett nya aku rasa bila kenang balik masa zaman dolu-dolu..... kebetulan Kham.. buat birthday part anak dia.. tu yang jumpa tu... haii.. semuanya dah berbeza tak macam dulu lagi.. kalau dulu sorang-sorang ader pe'el tersendiri... contohnya cam aku... dulu aku di kategori gak sebagai BUDAK TOMBOY..... style berjalan.. percakapan.... dan kalau nak tahu gak.. masa sekolah dulu aku tak banyak berkawan dengan budak-budak pompuan dan jugak budak-budak yang sebaya dengan aku.....aku berkawan dengan budak-budak upper six..... tapi budak lelaki laaa... hahahhaa... member-member aku plak semuanya ber couple dengan budak upper six tu... aku plak cuma kawan ajer.. weii banyak laa aku nak ingat.... kenangan yang INDAH................ kenapa aku tak suka kawan dengan budak pompuan..???.. sebabnya bagi aku dulu.. budak pom's nie kuat merajuk.. pantang terlepas cakap sikit.... asyiklaa nak merajuk.. menangis.. arghhhh boring betull aku rasa...... aku jadi cam nie pun ader sebabnya.. kes nya masa aku Tingkatan 1.. aku kena BELASAH dengan budak pom's Ting.2.. kesnya sebab CEMBURU.. arghhhhhhh teruk aku kena 'TORTURE'.. main seuka hati mak/bapak dorang ajer nak penampar aku.. weiii mak bapak aku pun tak penampar aku laa wei.... sampai sekarang aku ingat budak-budak pom's tu.. aku nak letak gak nama orang tu.. pedulik hapa aku.. SUNARTI,SHAHRINA,dan SITI RAHMAH... kesnya BF si Siti Rahmah tu nak ngorat kawan aku si YATI tu.. pastu dia suruh aku yang cakap dekat siYati tu... entah macam mana SITI RAHMAH tu dapat tahu... haaa kooo dia pasang GENG laaa.. weiiii aku masa Form 1 aku baik lagi tau.. sampai Cikgu Kelas aku pun Puji aku depan mak/bapak aku tau... tapi bila aku dah kena cam gitu.. ohh htak leh jadi weiii.. aku apa lagi memberontak laaa... masuk form 2... dorang plak jadi member aku... haaaa ambik ko............ tapi aku tak sejahat mana pun.. cuma jangan kacau aku laaa... aku ingat lagi masa kelas AGAMA... aku lari tak masuk kelas sebab aku tak suka dengan USTAZAH tu.. sebab ustazah tu suka dengan budak Lelaki ajer... GATAI........ lagi pun ustazah tu suka cari salah aku... hhaaaa ko bila dia masuk jer kelass. aku pun kuar.. dia masuk pintu depan .. aku keluar pintu belakang.... nak tahu aku pergi mana... aku pergi lepak dengan budak Upper Six dekat tingkat 3.. hahahahahhahaha.. habis kelas agama baru aku masuk... bila cikgu kelas aku masuk.. CIKGU HASHIMAH.. sama nama dengan aku... sporting gila cikgu nie... diam-diam dia datang duduk sebelah aku.. dia tanya aku.."shima.. tadi ustazah report dekat saya yang awak tak masuk kelas dia.. bila dia cakap dengan saya terus dia menangis"... uik.. nangis ker .. aku jawab laa aku tak suka ustazah selalu marah aku... ayat yang aku rasa cikgu aku tu best sebab dia kata " kalau nak buat boleh tapi kurang kan laa sikit tau... nanti dia menangis lagi.. susah plak saya nak pujuk"... hahahahahhahahahhahhaha... gelak besar aku... ahahahhahahahahaha.......tapi masuk tingkatan 3 aku jadi budak yang paling baik.. sebab nak PMR kan.. kena laa buat perangai elok sikit...

nie masa aku tingkatan 1.. baik ajer muka aku kan...

haaa nie laa perjumpaa semalam... nie ajer yang aku ader.. sebab aiman 24 jam duduk atas aku.. aku, ejea , kham dan Yana

aku dan ejea... nie laa kawan aku dari tingkatan 1 sampai tingkatan 5 sama kelas.. mek nie lembut ajer .. tak pernah buat perangai pun.... 2 watak yang berbeza...

dengan anak-anak....

Sabtu, 17 Januari 2009

::.... tHaNk'S B..::

Jumaat petang tu.. sampai ajer rumah.. tetiba aku ternampak paper beg nie atas katil... ishhh pelik gak aku.. seingat aku .. aku rasa aku tak ader lagi paper beg Sembonia nie.. kalau yang dulu masa aku beli kasut.. rasanya aku dah simpan dalam almari.... tapi paper beg yang dulu besar sikit... nak di bukak takut kang orang lain punya.. eh.. tak kan orang lain punya plak.. dah atas katil aku kan.. apa lagi aku jerit laa panggil En.Din.... En.Din kata.. entah.. dia pun tak tahu.. saper punya.... dalam paper beg tu ader kotak.......................................... jeng..jeng...jeng... jeng...............................



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.

TADAAAAAAAA...... ini lah dia nyaaaa..... memula aku pelik gak.. tak kan En.Din nak pakai purse pompuan plak.. sebab sebelum nie.. En.Din sibuk nak beli wallet .. coz wallet dia dah RABAK....... Bila aku dok kusyuk masyuk dok belek.. purse tu.. Tetiba En.Din tanya aku.. SUKA TAK... haaaaa untuk aku ker...... ?!!!!!.. ARgghhhhh Terharunya aku........ apa lak mimpi En.Din Belikan aku purse plak nie... sebab dah lama En.Din tak belikan apa-apa hadiah pun untuk aku lepas kitorang kahwin... sebabnya....nanti aku citer kan... tapi ok gak kan purse yang En.Din belikan untuk aku nie kan.... I LiKe......... hehehehehhehehh Thank's Bie.... Ummi Sayanggggg Bie........ mUaaaaaahhhhhhhh

Jumaat, 16 Januari 2009

::.... FiRsT TiMe KeNa TaG..::

Tag dari Aimi@ Kamalina
1. Do you think u're hot?
huhuhu.. ayat yang paling aku rasa tak payah aku nak jawab.. hahahaha.. semestinyaa... aku nie Hot... tapi kalau nak di citer pasal Hot nie kira aku nie di kategorikan kepada .. "Hot Temper".... tapi bukan Hot Tempe... hahahhaha tapi bukan kategori MENTAL DISORDER tau...!!!!

2. Upload your fav picture of u

3. Why do u like that picture?

kenapa aku suka gambar nie.. aku rasa unik.. dan unik... tetap unik di mata aku.. mata korang aku tak tau laa kan.. pic nie memberikan maksud yang tersendiri.... hikhikhikhikhikkk... (boleh ker gambar nie)..... hahahha.. nie mata aku sendiri tau.. disebabkan Unik.. aku buat wallpaper dekat desktop komputer aku..

4. When was the last time u ate pizza?

bulan lepas... masa tu orang belanja... sebab 100 hari dia bertukar ker Putrajaya...

5. The last song u listen to?

dari kumpulan ABBA - Voulez Vous... Retro tak aku.. first time aku dengar dekat SINAR RADIO..

6. What are u doing right now beside this?

Ngadap Fail laa KORJO.......KORJO..KORJO.... mana ader buat benda lain...

7. What name u prefer beside yours?

sekarang nie tak ader laa.. orang tetap panggil nama aku SHIMA.. melainkan.. kalau orang tu... dah kenal lama dengan aku.. kira mesra laa.. dorang panggil aku 'MAH'.. haaaaaa tapi masa aku sekolah dulu.. aku form 4 dorang panggil aku DUYUNG.. kes nyaa. masa sekolah aku buat perkhemahan tu.. aku join.. tapi disebabkan aku mengantuk.. aku duduk 'menyengeng'.. dan-dan tu dorang panggil aku DUYUNG.... haaa katanya.....!!!!!!!!!!!!!!!!

People to tag:

eila

Lieya

Ejea...

Ai

Ellysa..

8. Who is no. 1?

eila..baru kenal semalam.. kenal melalui blog.. tapi best tak sombong

10. Say something about no. 5

ellysa..ini budak kengkonon COMEI.. officmate aku... Boss aku panggil MINAH JIWANG

9. No. 3 is having relationship with?

Ejea..mamaChatin..hehehhe.. ejea nie kawan sekolah aku dari form 1 sampai Form 5... ejea nie lembut ajer orangnyaa.. MEK KELATE...

11. How about no. 4?

Kak Ai....kenal melalui FP/Blog.. kakak yang happening.. walaupun first time tegur dekat FP/Blog tak sombong.. rasa cam dah kenal lama.. ader anak dara 4 orang tapi dia still maintain cam anak dara gak.....

12. And no. 2?

lieya nie sama macam ellysa.. officmate aku.. tapi dia PA.. jaga boss... ader anak 2 orang .. comeiii.. tapi badan still maintain.. cam anak dara gakk. huhuhu JELOUSnya.. hehehehhe

::..KENYATAAN PPIM TENTANG KOPITIAM...::

ini adalah arkitel yang telah di copy dari laman web PPIM.. baca lah yer.. dengan lebih terperinci ..



PPIM
TARIKH : 20 DISEMBER 2008
White Coffee (Oldtown Kopitiam)
NON-HALAL

Harap disebarkan maklumat kepada seluruh umat Islam di MalaysiaKalau kita tidak berdakwah..kita akan dipertanggungjawabk an oleh Allah di akhirat kelak. Sesuai dgn firmanNya dlm surah Al-A'raf,surah ke 7,ayat ke 164:
"Dan (ingatlah) ketika suatu umat di antara mereka berkata: "Mengapa kamu menasihati kaum yang Allah akan membinasakan mereka atau mengazab mereka dengan azab yang amat keras?" Mereka menjawab: "Agar kami mempunyai alasan (pelepas tanggung jawab) kepada Tuhanmu, dan supaya mereka bertakwa".ayat ini pula.."Dan janganlah kamu campur adukkan yang hak dengan yang batil dan janganlah kamu sembunyikan yang hak itu, sedang kamu mengetahui." (Al-Baqarah ayat 42)`Makanan itu menjadi DARAH & DAGING yang kita usung setiap hari.'Tidak hairanlah apabila kita mudah terpedaya dalam hasutan syaitan & musuh islam. Lalai & malas dalam mengerjakan perintah Allah swt seterusnya tidak terdaya mencegah amar mak'aruf nahi mungkar. Apakan tidak, apabila darah yang mengalir & daging yang membesar kita sirami dengan makanan yang tidak diberkati seterusnya 'HARAM' untuk dimakan.
WHITE COFFEE Oldtown Kopitiam 'WCOK' telah beroperasi bermula sekitar tahun 1999. Di mana di awal penubuhan status HALAL sebenarnya telah diragui lagi.Beberapa produk yang harus diragui STATUS HALAL & dikenalpasti HARAMnya ialah:-- Nissin Noodles (Mee Segera Nissin Noodles) yang diimport dari Hong Kong (tertulis di paket bungkusan)- Daging Salai yang digunakan pada hidangan Sandwish & Nissin Noodles juga diragui status halalnya. Ini kerana pada waktu awal penubuhan White Coffee Oldtown Kopitiam 1999 tiada di pasaran Malaysia yang menjual Daging Salai HALAL. Perkara ini anda boleh rujuk kepada para penyelidik, pensyarah & pelajar di Fakulti/ Jabatan Perhotelan @ F&B / Food & Beverages.- Minyak yang digunakan di dalam penyediaan menu 'Ipoh Ho Fun @ Ipoh Kuew Teaw Sup'. Minyak tersebut dihasilkan sendiri oleh WCOK dan tidak terdapat di pasaran. Hanya diberitahu ianya minyak udang. Tetapi adakah ianya benar & tiada campuran lain?- Herbal Jelly adalah produk yang diimport daripada China. Diberitakan, antara isi kandungannya adalah kulit kura-kura. Khasiatnya dikatakan dapat memanaskan anggota dalaman badan (persoalannya - bolehkan UMAT ISLAM makan yang terhasil daripada KURA-KURA)Apa yang membuatkan UMAT ISLAM di Malaysia TERPEDAYA dengan status HALALnya ialah salinan sijil HALAL yang dikeluarkan oleh JABATAN AGAMA ISLAM PERAK @ 'JAIPK' pada beberapa produknya dijaja dengan mengatakan JAIPK akan memberi STATUS HALAL pada semua produknya yang sehiingga kini (dari awal penubuhnnya- dekat 10 tahun dah) masih lagi tidak diperoleh. Sila layari laman Web WCOK. Hanya sijil halal bagi beberapa produk yang disahkan oleh JAIPK yang dijajanya. Berbagai anugerah telah diperolehi, namun STATUS HALAL BAGI RESTORANNYA masih lagi TIDAK BERJAYA DIPEROLEHI. KENAPA & MENGAPA? Maka itulah umat Islam di negara ini terpedaya dengan helah apabila nama JAIPK digunakan.Selain daripada penyalahgunaan Sijil Halal yang dikeluarkan oleh JAIPK umat Islam juga terpedaya dengan paparan pekerja Islam yang diambil bekerja. Di mana dengan mengatakan yakni makanan yang dihidangkan adalah halal, maka pekerja-pekerja Islam ini telah terpedaya untuk berkerja seterusnya menjadi penipuan yang tidak diketahui mengenai status halal makanan di restoran tersebut. Bagi pengunjung-pengunjung, apabila melihat Sijil HALAL yang dipaparkan (yang dikeluarkan oleh JAIPK bg sesetengah produk sahaja & bukan yang dikeluarkan oleh JAKIM yakni pengesahan makanan yang dihidangkan oleh restoran terbabit adalah HALAL semuanya) serta pekerja-pekerja Islam (yang tidak mengetahui akan Status Non-HALAL yang dihidangkan, siap pakai tudung lagi) maka dengan mudahnya mereka memasuki dan menjamahnya.Seperti apa yang berlaku di KULIM, KEDAH bagi Kopitiam PAK'HAINAN (juga 'TIDAK HALAL'). Sungguh menyedihkan apabila pengurus restoran beragama Islam dan berbangsa Melayu tidak mengendahkan & mengetahui status HALAL bagi makanan yang dihidangkan. Papan tanda di luar restoran juga sungguh besar menunjukkan pekerja Islamnya memakai tudung menghidangkan makanan.Begitu juga yang berlaku di TESCO Seberang Jaya, Perai pula Kopitiam WHITE HOUSE (juga 'TIDAK HALAL') selain menghidangkan `noodles @ mee' yang TIDAK HALAL dan beberapa menu lagi yang tidak diketahui Status HALAL HARAMnya, mereka juga dengan selamba & tampa rasa bersalah mengunakan LOGO HALAL JAKIM tampa kelulusan. Apabila ditanya, mereka menjawab produk mereka semuanya HALAL. Dan apa buktinya bagi Noodles @ Mee Import yang dihidangkan dan beberapa produk lain, tidak tahu jawapannnya.Di TESCO Kajang pada tahun 2006, WHITE COFFEE Oldtown Kopitiam telah menghidangkan `noodles @ Meenya' yang antara isi kandungannya terdapat 'LUNCHEON MEAT'. Aduan telah dibuat, namun tiada tindakan daripada pejabat Agama diambil bagi men`yamak' restoren terbabit.Perkara ini telah disahkan oleh perkerja Islam White Coffee Oldtown Kopitiam (kini telah berhenti apabila mengetahui perkara ini) selain daripada pekerja pihak pengurusan berbangsa Cina (juga telah berhenti apabila menghadapi tekanan daripada pelanggan mengenai Status HALAL JAKIM).Selain itu, walaupun WCOK telah membuka sehingga melebihi 100 cawangan dari tahun 1999-2008 di seluruh negara yakni dari utara hingga ke selatan namun STATUS HALALnya masih lagi tidak diperolehi. Dalam masa 10 tahun, 100 cawangan telah berjaya dibuka dengan menghidangkan kepada UMAT ISLAM MALAYSIA makanan yang HARAM. Dan sungguh menyedihkan apabila pihak JAKIM selaku pihak Jabatan Agama yang bertanggungjawab dinegara ini mengambil sikap berdiam diri. Adakah seseorang di jabatan ini telah disogok agar tiada isu dibangkitkan & tindakan diambil walaupun sebenarnya telah ada aduan yang dibuat. Apakah pihak di JAKIM hanya melihat kepentingan yang akan diperolehi dengan tindakan ini tetapi tidak PERHITUNGAN di PADANG MASYAR nanti? Apakah perlu adanya aduan baru ada tindakan? Sedangkan pihak JAKIM telah melihat begitu ramai umat Islam menjamah makanan di `WHITE COFFEE OLDTOWN KOPITIAM' yang 'TIADA STATUS HALAL' dan kini terbukti 'TIDAK HALAL' nya. Adakah tiada pemantauan dan tindakan bagi pihak yang `TIDAK MENDAPAT KEBENARAN/ KELULUSAN' JAIKIM menjugakan LOGO HALAL JAKIM?Hanya beberapa Kopitiam sahaja yang prihatin & dilihat telah mendapat `PENGESAHAN SIJIL HALAL JAKIM' walaupun baru setahun jagung dibuka. Seperti SWENZ KOPITIAM & KAPITAN KOPITIAM. Di mana melalui produk menunya didapati sememang tiada makanan yang diimport dari TAIWAN, HONG KONG & JEPUN yang kebanyakkannya tidak HALAL. Mengapa restoren ini boleh mendapat Status HALAL JAKIM & terdapat sesetengahnya TIADA HALAL JAKIM.Jawapannya MUDAH, ini kerana sesetengah hidangan makanan yang di hidangkan di Rangkaian Kopitiam seperti:--WHITE COFFEE OLDTOWN Kopitiam,-NEWTOWN Kopitiam-WHITE HOUSE Kopitiam-PAK HAINAN Kopitiam-JOM BALI Kopitiamadalah 'TIDAK HALAL'Merujuk kepada isu yang dinyatakan, sebenarnya selain kita empunya diri yang akan dihisab kerana memberi makan kepada anggota tubuh dengan makanan yang diHARAMkan seharusnya Jabatan Agama mengambil tindakan segera di dalam mewajibkan status HALAL & HARAM diperolehi bagi setiap kedai makan @ restoren yang beroperasi. Pihak JAKIM seharusnya menjalinkan kerjasama bersama Majlis Perbandaran yang memberi & mengeluarkan LESEN perniagaan agar MEWAJIBKAN bagi restoran & food court (mungkin tidak termasuk gerai) mempamerkan STICKER TIDAK HALAL. Bagi yang mengatakan restoren mereka adalah HALAL hendaklah mendapatkan sijil & pengesahan Status HALAL daripada JAKIM terlebih dahulu sebelum beroperasi. Ini bertujuan agar UMAT ISLAM dinegara ini tidak dihidangkan makanan yang TIDAK HALAL dengan PENIPUAN apabila hanya dengan menunjukkan sijil halal bagi beberapa produk sahaja dan mengunakan PEKERJA ISLAM yang terpedaya & Jahil.Ini agar umat islam di negara ini tidak terpedaya dengan Helah pengusaha yang asyik mengejar keuntungan dengan menyajikan makanan HARAM kepada umat islam dengan hanya mengatakan yakni tiada babi & minuman keras dihidangkan (NO PORK & LARD) tetapi sebenarnya ada.Apakah Halal sesuatu makanan itu jika bukan babi yang dihidangkan. Tetapi bagaimanakah jika terdapat isi kandungannya diragui status halal (yakni diperbuat daripada unsur babi itu sendiri). Selain itu, jika Nasi Lemak serta menu lain boleh disahkan status HALALnya, bagaimanakah dengan pinggan mangkuknya yang telah dibasuh sekali dengan pinggan mangkuk yang menghidangkan menu HARAM ini. tidakkah jatuh hukumnya HARAM jua.'>9)
ADUAN WEBMAIL PPIMTARIKH : 20 DISEMBER 2008 White Coffee (Oldtown Kopitiam)
NON-HALAL

::NON HALAL::

disebab kan banyak no... nanya dekat aku mee yang mana satu.. niee haaa aku tempek mee nya... BERHATI-HATI LAH YER....
MEE NISSIN

*************************************

DAN INILAH MENU YANG DIJUAL DI OLD TOWN WHITE COFFEE

Khamis, 15 Januari 2009

::... AWASS::

Tau tak naper tetiba aku buat entry dekat bawah tu...... alkisahnya masa aku tengah kusyuk musyuk buat kerja tetiba lieya gtalk dengan aku .. lieya link kan aku satu address blog nie... aku pun baca laa satu entry tu.. berkenaan dengan Halal dengan Tak Halal.... dengan terkejut beruknya aku..... masa akku scroll kebawah... masyaALLAH... makanan tu ader di Jual di Old Town White Coffee.. mee nissin tu.. sebab apa aku terkejut.. sebab nya.. masa aku dengan member-member aku pergi makan dekat sana... salah sorang member aku nie makan benda alah nie laaa.. kalau nak tahu member aku sorang nie sememangnya suka benda lain dari yang lain.. maksud aku.. kalau orang tak berapa nak makan .. dia akan cuba .... yang kitaorang plak cuma hirup sup nya ajer... uihhhhhh.... mengelabah aku.... tetiba aku rasa camana lak aku nak buat nie.. takkan aku nak berkumur dengan air tanah liat plak.... haiiii.. YAALLAH.. KAU TERANGKAN LAH HATI HAMBA MU NI YAALLAH..................
untuk keterangan lebih lanjut korang masuk blog nie ... http://zahiela.blogspot.com/

::SeBaGai ReNuNgaN::

Rupa2nya tanpa kita sedo, dalam makanan yg kita makan sehari2, kita tak boleh main balun aje? sebab itulah terjadinya penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain2 penyakit apabila kita telah tua nanti. Apabila kawan2 telah mengetahui ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yg lain2nya.Ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga. Ustaz Abdullah Mahmood kata, Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai jaga pemakanannya sehari2. apa kata kita ikut diet ini kawan2. tak payahlah susah2 makan pil untuk kurus? Insyaallah kalau kawan2 ikut diet Rasullullah ini?. Garenti? kawan2 takkan sakit perut ataupun keracunan makanan.
Jangan makan SUSU + DAGINGJangan makan DAGING + IKANJangan makan IKAN + SUSUJangan makan AYAM + SUSUJangan makan IKAN + TELURJangan makan IKAN + DAUN SALADJangan makan SUSU + CUKAJangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL# JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI , SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIHDAHULU, BARU MAKAN NASI.# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM . SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.
Nampak memanglah pelik.. tapi, kalau tak percaya... kawan2 cubalaa..... ......... ......... ......... .Ianya tak delah dalam jangka masa terdekat nie.... Ianya berkesan bila kita sudah tua nanti.Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut.Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. di kuatiri akan cepat mendapat penyakit.Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.p/s : Sampaikan walau sepatah...Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan spt:-Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejukyang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam) Wassalam...Sama2lah kita mengamalkannya. ......WallahuA'lamSabda nabi Ilmu itu milik tuhan, barang siapa menyebarkan ilmu demi kebaikkan insyaallah Allah akanmenggandakan 10 kali kepadanya.

:....................:.......................:

HARI NIE AKU SIBUK.................. BANYAK KERJAAAAA.............................. TAK LEH NAAAAKKKKKKK UPDATE BLOGGGGG ....................................................TUNGGGUUU NEXT ENTRY AKU.................... MUNGKIN ESOK..................................

Selasa, 13 Januari 2009

NeW HoBBy...

Sekarang nie aku ader hobby baru.. entah kenapa entah aku rasa suka sangat nak kumpul benda alah nie.. kalau dulu aku laa yang paling tak suka dengan benda alah nie.. aku rasa cam menyemak ajer bijik mata aku nie bila pandang benda alah nie.. tapi sekarang aku rasa cam JATUH CINTA plak… betul laa kata orang tua-tua… JANGAN SUKA MEMBENCI.. NANTI JATUH CINTA.. hehehhee… rasa cam cerita aku dengan En.Din plak….. nanti laa aku cerita kisah aku dengan En.Din nie ye.. nanti aku buat next entry.. KISAH AKU DAN EN.DIN.. hahahahha.. bleh macam tu… aku rasa cam Nostalgia sesangat kisah tu…

dah menyimpang plak.. ok.. balik pada hobby aku nie… fisrt time aku beli benda alah nie masa aku pergi Pulau Pinang tahun lepas… setiap kali kalau aku pandang benda alah nie aku rasa ohhhhh!!! Uniknyaaaaa.. kekadang tu bila En.Din dengar ayat aku tu mulaa laa dia mencebikkan bibir dia yang tak berapa nak tebal tu.. hahahahahahahha SORRY B… ahhahahahahahahahahaha… lepas nie tak yah laa aku dengar En. Din membebel lagi… sebabnya sebelum nie aku ader bela IKAN LAGA dekat rumah tu.. tapi ader satu hari tu aku terlebih rajin.. aku g basuh balang ikan tu dengan AIR SABUN… lepas tu ikan aku tu dah tak leh nak berenang.. pastu ekor pun dah tak kembang… mana lah aku tau.. balang ikan tu tak leh basuh dengan air sabun….. membebel En.Din… dah banyak kali En.Din suruh aku buang ikan tu.. tapi aku tak nak sebabnyaa… kalau buang lagi aku kesian.. sebab ikan tu dah tak leh nak berenang.. kang lain plak ceritanya..lainlaa kalau ikan tu dah mati….

So benda alah yang menjadi hobby aku tu ialah…………………………………
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.FRIDGE MAGNET.

yang nie aku beli masa aku pergi Taman Burung

yang nie kawan aku beli masa dia pergi Cameron Highlands

haaaa.. yang nie laa yang aku beli dekat Pulau Pinang

yang nie aku rasa unik .. .yang nie pegawai aku beli masa dia kursus dekat Melaka

yang nie pun aku beli dekat Pulau Pinang
nielah koleksi dekat peti ais rumah aku..

Isnin, 12 Januari 2009

JaLaN LaGi..Ke BuKit cHeRaKaH

hari sabtu.. kitaorang ke Bukit Cherakah plak.. pepagi buta dah kuar.. kengkonon tak nak panas bila berjalan dekat sana...sampai shah alam.. cari kedai makan breakfast dulu.. kedai nasi kerabu yang En.Din selalu pergi tu tutup... En.Din kalau Shah Alam.. nie dia paling expert sekali.. dah hari-hari ulang-alik kan.... so tak yah aku nak tunjuk-tunjuk jalan lagi .. aman sikit kepala otak aku.. huhuhu.... lepas breakfast tetiba hujan... perjalanan tetap diteruskan.. tak kan nak patah balik plak.... dalam pukul 10:00 pagi cam gitu sampai Bukit Cherakah... hujan pun tetap kitaorang redah.... masuk ajer dalam Bukit Cherakah tu aku rasa macam tak sesuai ajer aku bawak anak-anak aku tu.. sebabnya hutan sesajer.. bukan aku tak pernah masuk Bukit Cherakah nie... dulu masa aku form 1.. aku ikut rombongan perkhemahan lagi dekat sana.. masa aku pergi tu aku rasa macam cantik arr tempat tu... tapi sekarang nie.. Taman Orkid pun dah tak ader orkid.... jambatan gantung pun dah tak berapa nak gantung..... so disebabkan hujan dan keadaan tempat semuanya macam "non ok..".. so kitaorang duduk atas tramp ajer.. cuma kitaorang nak pergi RUMAH IKLIM ajer.... masuk ajer kena bayar lagi Rm3.... masuk ajer.. rupanya musim sejuk.. -2 hingga -7 darjah celcius.. huhuu.. sejuk gilaa.. dah laa dekat luar hujan.. sebelum keluar rumah En.Din cakap dengan aku.. tak nak pakai baju Lengan Panjang ker.. nanti sejuk... aku jawab tak nak sebab panas nak jalan-jalan nanti... sebab masa aku pergi Kl Bird Park tu aku kepanasan.... yang si aiman pun aku pakaikan baju tak ader lengan.. dah nya masuk rumah iklim tu aiman dah kesejukkan.. tak nak masuk dalam tu lagi.... masa aku tengah syok ambik gambar tetiba bateri kamera aku problem... sedangkan semalaman aku charges bateri tu... disebabkan kesejukkan.. kitaorang keluar... dekat luar.. aku keluarkan bateri tu... pastu bila aku masukkan semula ok lak .. tapi kamera aku lak tetiba kabur... arghhh dah nak menangis aku ... mana taknya.. kalau rosak kamera tu.. saper nak ganti.. camana aku nak bergambar lagi... En.Din lagi laa risau sebab dia takut Isteri dia nie... demand DSLR plak dekat dia... .. bila aku belek-belek kamera aku.. akhirnya ok balik... mungkin sebab sejuk sangat kot.. tu yang kamera aku jadi cam gitu... ... bila kamera aku dah ok aku pun apa lagi masuk balik laaa ... disebabkan hujan so kitaorang tak pergi mana-mana pun.. lepas rumah iklim terus balik... tengok jam baru pukul 11:30 ala boringnyaaaa.. ajak En.Din pergi PKNS... nie laa tempat aku dengan En.Din dating dulu.. itu pun kalau aku pergi ambik dia.... heheheh tempat yang penuh dengan nostalgia....... pergi PKNS nak cari muqadam Haziq... keluar dari PKNS... dah boring gila.... last sekali ajak En.Din pergi rumah kawan baik dia......... lepas makan, solat... terus balik rumah.. rasa cam perjalanan hari tu.. BORING........

atas tramp... masa baru sampai en. din kusyuk tengok broucher

dalam rumah salji.. kesejukkan.

********************************
last gambar sebelum kamera aku kong..

tengah test kamera...
******************************
********************************
Cuak gak aku.. tetiba kamera aku jadi cam gini..

dah ok sikit..

******************************* *********************************

***********************************

********************************
******************************************

*******************************
gunakan tali pinggang keledar anda dibelakang.. heheheh