Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 18 November 2009

::.. GooD NeWs...::

update lagi citer herbalife..


semalam aku timbang.. tapi agak mengecewakan betul... sebab bila angka timbang naik.. walaupun bukan KG yang naik.. tapi aku tetap frust gila... naik grm... naik dalam 0.7 grm.... sebelum 76.1 KG.. semalam timbang 76.8 KG...tapi syukur gak ler.. sebab.. bila ukur badan.. banyak jugak yang turun.... oo aku tak update ukur lilit badan aku lagi kan.. tak per... nanti aku update..... actually semalam adalah first day RED FLAG... so dorang kata.. bila period... timbang tak akan tepat.. dan tak betul..... so ader sikit senyuman ler.. walaupun aku frust....... tak per... aku akan usahakan lagi.......

maybe ader gak orang-orang diluar sana mempertikaikan kenapa aku harus ambik HERBALIFE nie untuk aku mengecilkan badan aku yang gabak nie kan.......dan kenapa aku tak usahakan dengan melakukan senaman atau aku ke GYM sahaja kan...... ok..... macam mana aku nak citer ek.. macam nie laaa aku akan citer sependek mungkin...... kepada yang ader tertanya-tanya tu kan.. (walaupun ader yang tak tanya).. aku bukan nya tak nak ke gym atau buat senaman bagai tu... serius cakap.. AKU TAK ADER MASA .... bukan sebab banyak kerja... tapi bila aku ker GYM atau berjoging.. saper plak nak jaga anak-anak aku tu... kang mak nya sibuk berjogging... yang si anak hilang kemana tah.... (maybe alasan nie pun tak cukup kuat gak kan..) tak per.. aku simpan alasan-alasan yang sepatutnyaaa... sebab hari nie aku malas nak citer panjang.....

erm.. actually HERBALIFE nie bukan untuk turun kan berat badan sahaja .... tapi herbalife nie more pada PEMAKANAN KESIHATAN....
ABAH pun ambik herbalife nie .... hari nie aku dapat good news dari abah ..... semalam abah ader appoinment dekat HUKM.. masalah buah pinggang dan kencing manis abah tu ler... dan Doktor mengesahkan bahawa buah pinggang abah aku dah normal.. bacaan tidak lagi di paras kritikal lagi ... dan abah tak perlu buat haemodialisis .... dan kencing manis abah dari 16.7 turun ke 10... itu lah dia.. kita berusaha.. tuhan yang menentukan segalanya.....

Dan kakak aku disahkan ader KETUMBUHAN DALAM RAHIM ..... bila dia dah dekat 4 bulan period... so dia pun ambik jugak herbalife nie... dan akhirnyaaa.... dalam masa 3 hari dia makan herbalife nie.... alhamdullilah..... period dah keluar tapi ketumbuhan tu aku tak pasti lagi sama ada dah keluar atau belum...

1 ulasan:

Emy Omar berkata...

Shima..congrats..eh,tentang herbalife tu betul la shima,ada kawan saya kat sek tu ada ketumbuhan dalam rahim dah 2 bulan guna herbalife ada perubahan yang +ve..herbalife tu pemakanan kesihatan,bukan utk kurus sesaja..apa2 pun good luck eh