Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 8 Julai 2009

::..SaKiT TeKaK.. ProMoTe..:;


huhuuu.. morning kengkawan.... hari nie aku bersiaran di rumah .. kesnyaa tongsil aku bengkak lagi.. mungkin gara-gara terlebih makan durian kot.... tapi kalau tak makan rugi laa plak kan.... dari semalam lagi badan aku nie dah seram sejuk.. ditambah lagi dengan kesejukkan dekat office tu... uihhhh sampai kaki pun leh 'tersentak'... semalam ingatkan nak g dah klinik tak berbayor tu... tapi di sebabkan hujan.. terbengkalai laa niat tu... so pergi hari nie nampak gayanya.. tu budak-budak tu pun semalam tak tidor... muntah+cirit.... ermmmm.. dah laa minggu nie En.Din kerja malam.... adoiyaiiiii..... tak tidur laaa semalaman..... apa nak buat kan... dan sekarang nie tengah dok layan Twilight... dua badek tu tengah dok tidor.. leh laa layan movie
nie citer aku nak promote sikit kedai makcik aku.. rasanya dulu aku ader promote... tapi kali nie makcik aku dah bukak cawangan baru dekat Bangi.. sebelah dengan Old Town ... signboard kedai tu LESUNG EMAS.. makcik aku beli atas orang... kira nie pengurusan baru Lesung Emas laaa..... kira macam owner baru laaaa..... walaupun menu lebih kurang sama.. tapi cara masakan dan kesedapan sangat laa berbeza.... masakan makcik aku nie kira turun temurun dari arwah nenek aku.. Bagi aku kan Nenek aku masak memang sedap..... alahai.... rindu laa plak dekat nenek aku tu.. banyak-banyak resepi dia aku cuma sempat belajar buat kuih 'lopat tikam' ajer... itu ajer yang mampu aku belajar masa tu.. sebab dulu aku dok sibuk bercintun dengan En.Din.. so tak terpikir laa plak nak belajar masakan nenek aku tu..tapi now walaupun nenek aku tu dah tak ader.. tapi makcik aku kira bleh gak laa ajar aku resepi tu semua.. yang aku dah leh masak.. NASI KERABU.... hehehehheehe


depan kedai

banner


inilah mee kari yang betul-betul hor liow... uhuuhuh

air yang paling best.. air asam boii

6 ulasan:

~~ciklinn~~ berkata...

wah leh linn gi ni nanti sbb dekat jerk dgn umah adikk linn tu.... nanti kucarii ya

Big Mamma Bukhari berkata...

salam shima..

mcm mana hari ni? dh makin pulih? t lak sokmo kena bengkak gusi.. dlm stahun byk kali kena tu.. ni pun rasa sakit sikit2 lagi.. ari tu demam sehari aje.. suara pun kasar semacam.. batuk2.. makan ubat demam dan selsema terus baik.. mmg mujarab betul ubat yg t makan tu..
o yeke kedai your auntie? nanti kalau t ke sana lagi... insya allah.. t sgh sana ye? ari tu mmg nampak old town tu.. ingat nak g makan kat village view rest.. kat seks 8 jugak.. tp x jumpa.. tu yg try makan kat limau nipis.. t suka taip dlm hp add kedai makan.. so bila g jenjalan ke sesuatu tempat tu, dh tahu nak g makan kat mana.. mee kari tu mmg nampak sangat marbeles.. t mmg hantu mee kari.. ni dah lama x makan.. terliurla pulak ha..

rehat ye... jaga diri baik2...

Zanna_MamaBatrice berkata...

wah...muka org sakit
cun seh...tak tahan bibir seksi tu..aouwwww.....

ooo.....makcik ko bukak cawangan restoran baru kak erk..bagus aaarrr...kot2 sampai sana..leh ler singgah merasa kan

en_me berkata...

seksinyerr bibir ittewww.. ehehe

Emy Omar berkata...

Shima..kita pun demam.Tapi macam dah berpeluh sikit ni..apa2 pun jangan lupa makan ubat ye..
Wah!!Nanti kita try cari restoran yang awak promote tu ye..kecur air liur tengok mee kari tu

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

kak shima....
kedai ni dekat kedai d limau eh?
bertentengan dengan PKNS kan?

rasa2 mcm kat situ.....