Nuffnang

Nuffnang

Isnin, 27 April 2009

::... PeNaT GiLa...::




hari nie aku masuk kerja dengan keadaan yang tak terurus.....
aku mengantuk laaaaa.....
mata aku layu ajer pagi nie....
apa yang aku cari pagi nie semuanya tak jumpa..
sedangkan semuanya depan mata...
alaaaaaaa..... cam naa nie.......
aku kepenatan laaaaa.....
tiga hari aku dok berkampung umah mak aku dekat ampang...
nie kes dan gara-gara akak aku yang sorang tu ler..
kang tak diikutkan... merajuk laaa plak... kang SENTAP.. aku gak yang susah.........


Kesnya

Abang Ipar aku pergi outstation dekat Labuan... so hari sabtu dan ahad... akak aku tu ader kerja.. so dia akan bawak si Fifi.. .yang lagi dua orang tu tak dek orang nak jaga... so kena laa aku jaga....... uihhhhhh letih ok.. bukan letih jaga dorang tau.. tapi letih sebab aku tak berhenti memasak sebabnya nak isi 'Tembolok' dorang........kang tak masak kata kau dera plak kan... dari pagi tu aku start buat breakfast.... tengahari lagi....... oooo malam akak aku belikan satey..... dan paling aku geram tu... habis bersepah umah mak aku tu..... kang aku baru kemas disepah kannya lagi.. itu termasuk laa dengan perangai 2 hero aku tu....... penat ok......haaaa.. sore aku jangan cakap laaa... dah cam Tarzan..



ini le akak aku tu.. dengan si Fifi.. si Fifi nie asyik nak berkepit ajer dengan mak dia tu... kalau mak dia peluk aku.. haaaa bleh merajuk tau...

ahad plak

lepas breakfast...... ooooo pagi tu aku tak masak pun.. aku suh En.Din belikan Roti Canai ajer....

lagi pun mak aku kata masak sekali untuk tengahari nanti... ooooooooohhhhhh leganya... dan lagi pun petang tu akak aku nak buatkan Pizza... yihaaaaaa

haaaaaa pagi tu aku bawak dorang semua lepaskan tension dekat Swimming Pool dekat umah abang aku...... haaaaaaaaa berkubang laa korang sampai LEBAM.......

si gumuk berendam..... dah besar lak aku nengok anak aku nie
kekasih hatinya... katanya....
anak dugong
relax kan...
tampor... ker bergurau tu


sejuk perut aku .. anak aku jadi imam



kelakar ok... sila saksikan gelagat anak-anak aku nie...

5 ulasan:

Akupuntaktau berkata...

perghh! meriah betul tgk dorang solat..

~~ciklinn~~ berkata...

sonoknyer tgk budak2 tu....gerammm rasa...

yerlah kan sejukk jer bila tgok anak2 pandai bersolat camtu....

ai berkata...

KEH KEH...

memang memacam gelagat bebudak ni kan?? alahai...mmg sejuk je rasa hati tengok anak2 solat.. :)

merpati66 berkata...

salam...budak2 tu tak aper latih dari kecik2 tu...

♥ aimi @ kamalina ♥ berkata...

hahahaha...gelak sorang2 akak tgk gelagat bdk2 tu sembahyang..kalau akak la yg jadi imam, confirm tak khusyuk punya..