Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 8 April 2009

::.. KaLau La DeKaT MaLaYsia aDa...::


apa yang kalau Malaysia ada?.....

kalau laa Malaysia ader buat program 'THE BIGGEST LOOSER'.. aku laa orang pertama yang akan MASUK.......

yer aku sekarang nie adalah peminat setia RANCANGAN ITU..... kagum aku......

aiiiii bilaaa laaa aku nak mencapai BERAT BADAN YANG IDEAL nie....... ermmmmmmmmm

8 ulasan:

aimi @ kamalina berkata...

haa shima..saya pun suka tgk rancangan ni..bestkan!!! kagum tgk semangat diorang.. paling best & suspen masa diorang timbang badan tu..nak tgk berapa pounds dah turun...

Zanna_MamaBatrice berkata...

aku pun kak
giler fanatik ngan program nie...laki aku lagi ler...
kalu ada kat mesia nie...aku pun nak jadi org pertama join kak...leh sama2 kita dptkan berat badan yg ideal...

ko tahu kak, kerana program nie ler....hubby aku plan nak ajak aku jogging pepagi buto....langkah nak menguruskan badan...kalu dia ikut aku jogging sekali xpe arrr...nie dia kata,
"mama pergi jogging, papa tunggu kat gate...kalu ada apa2 jerit jer..."
tensen jer aku kak....ko bygkan dia suruh aku bangun kul 5 pagi semata nak suruh gi jogging..poyos kan laki aku kak

☆ lieya latif ☆ berkata...

kak, secara hormatnye ingin aku memaklumkan bahawa ko direject masuk contest ni...sebab ko tak gemuk laaaa...ko dah mengalami penurunan berat badan yg ketara, hanya mereka2 yg mempunyai berat 100kg aje yg layak masuk....cewah!!!! he he he he he (bak kate fida kite tuuu) he hehe

~~ciklinn~~ berkata...

linn punnak masuk gak..... huhuhuhuhuh sonok gilerrr tgok dorang kuruskan..hishh mcm tak percyaa diorg leh kurus sampai ceggitu sekalikk.....

alamak baru baca komen lieya... huhuhuh kenatungu 100kg ke baru leh msuk..ngeh ngeh ngeh

masviona berkata...

actually saya baru jer pasal reality tv show nih dlm this week itu yg dok menggoogle tuh sekali termasuk lak sini...hiksss.

mmg teringin nak masuk pun...lalalala

Big Mamma Bukhari berkata...

hi shima.. t penah sekali tgk rancangan ni.. mmg bersemangat betul mrk menurunkan berat badankan....? semuanya dh byk kehilangan berat badan kalau nk dibandingkan masa mula2 episod show tu.. t tgk masa yg sorang lelaki tu g soping baju2 baru... balik drpd soping... isteri dan anak2 dia tunggu kat rumah tu... then isteri dia menangis bila suaminya bagitahu dia dh x alami penyakit2 sebelum masuk ranc tu... spt asma.. berdengkur... t terharu betul tgk cite tu masa tu.. tp seru nk turun berat badan belum datang lagi.. shima t tgk x delah berisi sangat.. tu gmbar masa bday anak kawan shima tu... shima pakai jeans.. x de mana besar pehanya.. biasa je t tgk.. t ni yelah.. tahap kronik giler gaban punya siot dah ni.. x tahu nk buat benda dah.. selera tu sentiasa ada tau.. skang dh jadi rutin.. dlm pukul 11 tu dh makan nasi.. tgh hari makan roti b/scotch dan sebelah malamnya pulak mesti makan lagi.. x kira nasi @ mee.. kalau tak makan.. alamatnya x tidur lenalah sebab lapar sgt sampai perut menyanyi2 mintak diisi... ada sekali tu.. malam t tak makan.. ha.. dlm kul 12 gitu.. lapar. buat air teh.. amik biskut tawar.. cicah.. terus sendawa kenyang.. nak tidur payahlah pulak pasal perut dh kenyang.. gitu... ari tu ada sorang tu nak jadi tukang jaga berat badan t.. dia nak gunakan produk herba life.. tak embohlah t... biarlah t pk cam ne cara nak kurus ni.. kawan2 opis b ajak g senamrobik.. belajar nari poco2.. x tahulah lagi... sekarang berat t 85kg... dh 2 tahun t maintain berat ni tau!! bila2 nak jumpa sedara mara ke.. nak blk kelate ke... nak jumpa kawan ke .. ha .. masa tu mulalah pk nak diet.. x nk makan banyak... hem.. gitulah..
aiman hilang? adoi!! takut sungguhkan? nasib baiklah... jumpa semula.. alhamdulillah... t penah sekali kehilangan adib di alamanda.. sekejap je berdesup hilangnya.. dlm 10 minit ilang gitu.. t baru pas makan kat mcd masa tu... tahun 2007 x silap... siap nangis lagi dpn mc d tu masa b bawa adib kat t.. giler sungguh rasanya masa tu!! nasib baiklah.. pas pada tu sokmo pesan pada anak2.. dok dekat ngan ummi aje.. jgn jauh2.. hish!!
rajin shima masak masa akak shima nak datang tu.. stimboat kuah tomyam mmg sedapkan shima?
kek tu. .. aduhai.. layan mata ajelah....
shima.. selamat berhujung minggu..
sampaikan kiss t pada haziq n aiman ok!
have a great weekend..
esok anak2 t bersekolah ganti.. sebelah malam kawan b ajak kenduri di rumahnya.. ahad stay kat rumah aje.. layan abpbh....
dahhhh!!!
muah!!

ai berkata...

Ala...takyah le tunggu program tu shima oii..

diet je sendiri. Kau gantung kebaya lama2 kau masa langsing tu kat bilik biar tetiap hari kau tengok. Biar bagi membakar semangat kau tu! kih kih

ejea aziz berkata...

ma...
ko kena turun ckit je lg...
dh ok tu...woit..cptla wat entry baru...windu nk baca celoteh ko