Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 15 April 2009

::.. JaLaN- JaLaN CaRi RuMaH..::

haaaaa.. tadi aku dah citer hari sabtu kan... now sekarang aku nak citer kisah hari ahad lak.. hikhikhik... hari nie aku nak mengila membuat entry.... MENGILA!!... banyak no ker citernya tu kan..... YANG ADO....!!!!!!!!!!........haaaaaaa......... itu laa kisah nyaaa.. kalau si BECOK nak bercerita..........

hari ahad tu.. dari pagi kitaorang kuar rumah.. sebab musabab yang paling utama nak jalan-jalan nengok rumah.. yer... aku nak beli rumah.. so sekarang nie aku dengan En. Din tengah dok cari-cari yang sesuai... dan yang paling utama sesuai dengan POKET kitaorang.............. aku cemburu... semua orang dah ader rumah.. aku ajer yang masih dok menyewa rumah gomen nie haaa.. sampai bilakan..... maka dengan itu aku nak beli rumah aku sendiri..... bila aku dah berkenan .. En.Din plak tak berkenan.. perkara-perkara yang selalu En.Din membantah pilihan aku..... JAUH DARI AREA SHAH ALAM.. atau... JAUH NAK BERULANG-ALIK ke SHAH ALAM.. so sekarang nie aku masih lagi mencari-cari....

so pagi tu .. kitaorang sarapan dekat WARISAN.. pekena NASI LEMAK....

budak kecek nie.. macam nie laa perangai dia kalau di suruh makan.. tak reti duduk diam.. lagi buat aku geram... dia bleh kemam nasi dalam mulut tu.... apa laa ini budak nak makan pun kena paksa

tak macam ini budak.. kalau bab makan.. tekun dan tawuduk........

ini antara rumah yang kita orang pergi tengok.. banyak cantikk.. dan banyak busat... dan duit dia pun banyak busat jugak... ini rumah rege dia RM 680K.... poket aku tak mampu yang ini... yang mampu cuma nengok ajer......

nie.. bilik utama... besar gilaaaa

ruang makan .. di sudut pandangan atas

ruang atas...

ruang tamu kedua... aku berkenan gila dengan deko yang dekat luar tu

ni taman dekat luar

sebenarnya aku nak ajak En.Din tengok umah nie... rumah nie kira atas tangan laaa.... rege dia sebelum nie RM 170K.. dah kata atas tangan orang kan... maka dengan itu rege dia RM 240K.. aku suka umah nie sebab ruang tamu dia luas gila.. 22' x 75'.. gitu ler.... rumah nie dekat area Prima Saujana, Kajang..

balik tu.. singgah makan dekat sini..... WONG SOLO... sedap nya..... AYAM PENYET

kita order dulu

anak jantan aku yang sorang nie pun sibuk gak nak mengoder sendiri

dan antara MENUNYA

jus alpuket.... JUS AVOKADO

GADO-GADO

EMPAL SAPI PENYET... ( Daging Lembu Penyet)

dan menu utama AYAM PENYET

11 ulasan:

~~ciklinn~~ berkata...

wah2 bestnyer jalan2 cari rumah....

huaaaaaa syoknyer umah besor tu.... ruamh yg nak jual tu pun kira ok lagi sbb besar... kan klang tak dapat dah harga tu tau..kat sini 20 x 65 pun dah 230.... waduhh terbantut lah harapan ku nak beli umah....

wah sedapnyerrr lama tak mkn ayam penyeettttt

ejea aziz berkata...

sedappppnye ayam itew...huhuh..pepagi ni dh la lapo...adoi!
cantiknye umah tu ma...pastu dh decide ke blum ni..hehheeko kena osom ngan din la..

neezareef berkata...

cantek umah kelabu tu..cam dlm cter omputeh...

Zanna_MamaBatrice berkata...

aku pun menyewa lagi kak
org lain dah start kumpul harta ...hu hu hu, bila ler rezeki aku nak beli rumah kak

ya allah kak
comel giler rumah 1st tu....
moden ko...aku suker rumah2 camni....
tp harganyer....mak ai....lebih setengah juta tu kak...x mampu aku ko

rumah 2nd tu pun ok gark kak
tp tulah, kalu dah beli atas tangan...mmg sure harga meletup punya....hu hu hu, amik untung lebih tul owner tu yerk....

ai berkata...

Cantek giler deco umah atas tu!!! syioknye dpt rumah camtu kan? Dapat rumah teres biasa tu pon dah cukup la. Aku ni rumah pon flet kos rendah ni je. Tingin nak duk kt umah teres. Bebas skit anak2 aku main..huhuhu..

kau telah membuatkan aku kebulor!! sedapnyeeeee...(walhal aku x penah rasa ayam penyek tu..hihihi)

rinna uuulllaaalaaaa berkata...

elooo cayanggg

bestlah blog koooo
leh le den selalu mencapappp kat sini
wahahhaaaa

rinaaaaa berkata...

yeahhhaaaaa

susah nye nk meromen bloggg

akubye berkata...

Huh! ni kiranye pegi shopping rumah lah ni.. bia betoi .. ahaks!! baguih lah kalau dah ade rezeki beli umah... beli lah... senang kendian hari... harap2 anda peroleh rumah impian anda tanpa halangan dari En. Din.. :)

Musim org makan Ayam Penyet ke skang ni.. banyak dah entry aku baca pasal ini ayam!!..

yong ibu chem berkata...

kak,beli lah umah kat prima saujana tu..heheheh nanti buleh kita jiran...

akak nak cari area mana?

chantek lah umah kelabu..cam pernah tgk lak..kat mana tu kak???

IDdalam nya chantekkkk! ni leh bagi idea ni...

aimi @ kamalina berkata...

fuyooooooo...yg 680K tu mmg lawa la...tapi mahal giler harganya.... kat sini pun ada yg fully furnished, double storey semi D, almost 500K... tp kalau dpt tu, mmg puas hati laa.. sebab design mmg cun...

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

umah yg pertama itu sungguh2 chantek....hehehhe...wang nya pun sungguh besar itu angka...

ahahhaha...yg tak tahan nyer tgk makanan2 kat n3 nih....gegegege

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************