Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 19 Mac 2009

::... SePanJaNg MinGGu iNi..::

haaaa.. akhirnya.. aku nak cerita apa yang aku nak ceritakan .. kisah sepanjang minggu nie... macam-macam yang jadi... Allah nak menguji kesabaran aku sekeluarga.. aku redha ajer..


1. KERETA ROSAK..


kali nie entah dah keberapa kali kereta aku nie buat hal.. huhuhuuh.. geram aku.. hari tu dah sekali buat hal time aku bawak pepagi... tapi kali nie sekali lagi.. tapi syukur gak laa sebab time rosak tu En.Din ada... kes nya.. hari isnin aku kuar dalam pukul 3 lebih sebab nak pergi pejabat pos... lepas tu aku balik rumah ambik En.Din sebab dah janji dengan En.Din nak pergi pasar beli lauk.. lepas tu aku balik office balik ... masa En.Din tunggu aku dekat lobby bawah.... tetiba kereta aku tak leh start .. alahai......... kelam kabut laaa.. sebab 2 hero tu aku tak ambik lagi.... tapi dengan belas ikhsan member office aku nie aku mintak tolong dia ambik 2 hero aku tu... dekat 1 jam lebih jugak laa aku dok menunggu dekat lobby bawah office aku tu.. akhirnya bleh start sebab guna JUMPER... aik.. takkan bateri kong lagi .. sebab minggu lepas baru pergi tukar... time tu dah terbang RM 200... tukar bateri........ pastu aku ajak En.Din pergi workshop .. sebab aku tak puas hati.. kang esok aku bawak .. kereta ni buat hal lagi.... pergi workshop... makenik tu kata..'internator' problem..... tu ajer menelan belanja dekat RM 500..... uhhhhhhh.. duit lagi...........


nak di tukar kereta nie.. aku sayang laa plak... banyak kenangan dengan kereta nie... kereta nie keluar masa lagi sebulan aku nak kahwin.. itu pun belas ikhsan abah aku dulukan downpaymet.. abah aku kata.. kereta nie sebagai hadiah aku kahwin.. hadiah kahwin?... tapi every month aku laaa yang bayar.. tapi kira aku hargai gak laa downpayment abah aku tu... thank's abah... hehehehee.........



2. ATOK AKU SAKIT..


selasa macam biasa aku keluar rumah.. hantar anak-anak aku... dalam hati aku dok berzikir.. aku takut kereta aku tu buat hal lagi...... alhamdullilah ok.. akhirnya sampai office... baru aku letak beg .. on PC.. tetiba h/p aku berbunyi.. mak aku .. atok aku sakit... masa time subuh.. atok aku jatuh bilik air... dan pengsan tak sedarkan diri.. haaaaaa ko... saper yang tak risau dapat berita cam gini..... aku terus call En.Din..... so hari tu aku half day... terus berdesut ker Bayu Lake Home.. rumah atok aku.... sampai sampai ajer dekat pintu masuk rumah atok aku .. aku nampak kupu-kupu gajah nie... aik... orang tua-tua kata kalau kupu-kupu nie hinggap dekat rumah maksudnya ader orang nak datang.......?!!!!.. tapi kupu-kupu nie cantik sangat... korang perasan tak macam kepala ular dekat tepi tu... unik kan.....ader dua kepala ular.......
aku masuk bilik nengok atok aku lemah semacam.. masa aku sampai tu dia baru sedar.. kebetulan makcik dengan pakcik aku yang DOCTOR tu datang..sebab tu laa kitaorang tak bawak atok aku tu pergi hospital.. lagi pun mana laa orang tua-tua nie nak pergi hospitalkan... macam-macam alasan akan diorang bagi...

Dan yang paling aku terkilan sangat... masa aku baru sampai rumah atok aku tu.. T tepon kata dia turun Putrajaya... alahai tak ader rezeki nak jumpa masa tu.... lain kali insyaAllah yer T...



4. MAKARONI BAKAR
masa hari isnin tu aku puasa.. tetiba En.Din call aku dia kata dia pun puasa jugak.. kengkonon nak teman kan aku pose laa hari tu.. dah plak kereta aku rosak plak... so sebelum tu aku dah plan nak buatkan En.Din Makaroni Bakar nie.. (RESEPI DARI BLOG GREEN APPLE).. makaroni tu dah menjadi dah.. tapi masa aku bakar tu aku tersilap pergi letak Chess Chedar ajer.. so keras laa permukaan MAKARONI aku tu...aku nie biasa la kan kalau buat apa-apa.. mesti dua tiga kali baru berjaya... so semalam aku pergi carefour aku pergi beli Chees MOZARELA... untuk aku campur dengan Chees Chedar.. alhamdullilah akhirnya menjadi

so kepada kengkawan office aku.. insyaAllah nanti kalau aku senang-senang.. akan aku bawak dekat office bagi korang rasa ek..... so SABAR menanti Kehadiran MAKARONI BAKAR aku ini...

4 ulasan:

neezareef berkata...

kdg2 dugaan tu dtg betimpa2 tanpa kita duga kan
bab kete ni 1 hal
kalo dah sentuh 1..maka yg lain pn sebok nk sakit gak...

~~ciklinn~~ berkata...

alahai mcm2 hal yerk..takpe byk2 bersabor yerk.....

Emy Omar berkata...

Kadang2 dugaan ni memang kalau datang bertimpa2..semoga Shima sabar & tabah ye

lieya_latif berkata...

tu ar kak...lepas satu satu kan....tak pe la kak, bawak bersabar ...ade hikmahnye....

ermm nampak sedap laa makaroni tu...menjadi jugak kan, seb baik jadi, kalo tak ...haziq mesti sound akak suruh buat karipap jek....he he he he

yea!!! yea!! cepat2 bwk gi opis tau he hehehe