Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 25 Februari 2009

::...iPaP..::

KARIPAP
ni kira percubaan aku yang keberapa kali entah... memula aku buat inti dah ok tapi kulit plak liat... kali kedua aku buat.. kulit ok tapi inti plak masin... kali ketiga buat semua dah ok tapi budak-budak tu complain PEDAS......dan akhirnya yang kali nie.. En.Din kata menepati citarasa.. kulit pun menjadi.. nampak tu ader pusar.. hehehhehee...
resepi kulit nie aku terjumpa dekat SINI
p/s: heheheheh... weiii asal entah kali nie banyak sangat entry aku pasal makanan.... .... eh.. layan kan ajer laah ek......

6 ulasan:

aimi @ kamalina berkata...

cayalah shima!!! berjaya gak ko buat ya.... adoi laaaa... malu lak saya..sebab tak pernah buat karipap... tau beli @ mkn yg mak buat... bab kelim tu fail (konon2 tak nak guna acuan, nak kelim sendiri)... hancussss...

lieya_latif berkata...

kak ari tu ko bawak yg ko ckp tak jadi tu pun dah sedap....agaknye yg ni mesti lagi sedap....jadi laa pusarnye...bile nak bawak opis bagi kiteorg rase nieh...dah terliur2 dah nie......nyum nyum nyum....mane dpt karipap inti penuh giler camni.....kalo kat kedai tu..isi alahai seciput ajek

...sWeeT uMi... berkata...

yam yam yam...dap nye karipap tu...

mysha berkata...

NIh YAnG MalAS NIH...T keNe laK berGuRU nGan aKak naK buAT kaRIpaP huhuhuu.... nMpK beSt ar inTi dia...

Zanna_MamaBatrice berkata...

sedap sedap sedap
terror ar ko kak...
cubaan kali ke 4 dah cantik camtu...
kalu en din dah puji tu sure sedap ler tu kak...

post sikit kasi zana leh tak? he he he he

ko tahu tak, batrice ada lagu special ngan perkataan "ipap" tu. lagu feveret time dia mandi

"ipap ucuk"
"ipap acham"

he he he

Big Mamma Bukhari berkata...

hi shima.. rajinnya u masak2.. ada macam2 menu tu.. nak2 lak pulak terhias atas meja tu.. cam tgk dlam buku resepi lah pulak.. mee kari tu. alahai.. terliorrrr sangat t tau!! huk2.. nak try bt mee kari jugaklah.. kalau terajin nanti ke kan? hehe..
ari tu t tak sempat masa nak jumpa u shima.. nak2 g ramai2 berkumpul anak branok tu kan?.. hari isnin selasa lepas b ada kes.. sebab tu balik awal ke tloh.. x pela.. lain kali kita plan baik punya.. boleh jpa2 lagi.. hehe.. insya allah..