Nuffnang

Nuffnang

Selasa, 20 Januari 2009

::..Si aIMaN:...:


hari nie aku sajer nak buat entry khas untuk si tecet akku nie.. aiman asyraaf..


haiii camana aku nak citer pasal budak kecik nie... budak nie suka bagi aku sakit jantung.. dan selalu bagi high blood preasure aku tinggi... kalau dah dia kata nak tu.. haaa ko kena ikut kan kehendak dia... banyak cantik semuanya aku nak kena ikut kehendak dia... kalau aku marah.. tak jalan langsung.. dia tak takut langsung dengan aku.. kalau nak ikutkan aku nie garang gak dengan dia.. tapi hampehhhh buang masa ajer ko jegel bijik mata ko tu.. tapi kalau dengan En.Din.. haa koo sekali En.Din pandang ajer dah diam..... dan lagi suka no bergaduh dengan abang dia.. suka berebut barang dengan abang dia.. bila abang main mainan.. dia akan datang dan Cakap..... "MAN NYA ARRRR".. dan dengan selamba dia akan merampas mainan dari tangan abang dia.. haiii anak-anak.. pening kepala tau...

suka menjawab apa yang aku larang.. "jangan panjat laa nanti jatuh"... dan dengan sepantas kilat dia akan menjawab "tak atoh pun.. haa amie ngok man tak atok pun"..... habih tu ko nak kata apa lagi... kang aku tangan kang,., takkan pasal tu pun aku nak tangan kan dia plak kan... dia paling jelous kalau tengok aku peluk @ cium abang dia.. berguling-guling laaa dia.. bila aku kata "man nak baby tak".. dia jawab " ayah aaarr baby..ibuk ajer" ... banyak loyar buruk ini budak....

semua orang kata aiman nie ikut rupa En.Din.. entah laaa samer laa tu kot... tapi ader lak kata aiman ader rupa aku gak.. haii entah laa.. tapi dah anak aku .. ikut rupa aku laa kan...

semenjak aku hantar dia dekat Taska .. dia banyak berubah... dulu masa aku hantar rumah pengasuh.. dia tak leh nak bergaul atau campur dengan ramai orang,.,.tapi sekarang nie.. dia plak jadi terlebih peramah dari abang dia,,, bila balik aku tanya "man hari nie makan apa" .... "acik..yam ipap" .... sehari tanya .. menu yang sama... dah kalau hari-hari tanya jawapan yang sama.. sah laa anak aku nie suka makan KARIPAP....

kalau nak bangun pagi punya susah nak dikejutkan... tapi kalau datang angin dia .. awal laa plak.. aku tak bangun lagi dia nak terconggok depan TV tengok Post Man Pet... dan lagi satu kalau nak suruh mandi... uhhhhh melalak ajer.. apa hal pepagi buta ko nak melalak nie aiman.. geram aku weiiii....

dan lagi satu habit dia suka 'mengongong' botol susu tu.. puas dah En.Din.. letak benda-benda pahit dekat puting tu.. alahi.. sekejap ajer.. sat gi dia pergu ambik botol tu pastu basuh sendiri....

**************************************
************************************
***************************************
*********************************

ada sama tak aku dgn aiman... nie masa aku kecik.. sama umur aiman sekarang 3 tahun

***********************************************


nie pagi tadi... susah betul aku nak kejut dia bangun...

10 ulasan:

lieya_latif berkata...

eiiiiiiiiiiiiii...muke aiman ngan akak mase kecik tu mmg same....kalo aiman diversikan rambut panjang...mmg sejibik tau....hi hi hi.....

kak, tak sangke kak, ko ni mase kecik2 comel gak kan hi hi hi

pelik tgk aiman tdo....die leh tdo menegak kat pic yg last tu....comey

rose emely berkata...

gambor aiman kat kedai tu...betol2 nmpk dak baekkkkkkk yg tak byk ragam. huhuhu....
muker tu ader sket sama arrr....yg penting aiman lagiiiiiiiiiiiiiiiiii comei!!!!

miMiE aZim@Sk ^V^ berkata...

uhuhuhuh
jom tukoo link... hik hik....

ai berkata...

adoiii..chumelnya!!! (anak ye, bukan mak ;P)tp mmg seropa la wei..

nak sama pangai dia ngan bb qitie aku. auta lebih! pandai menjawab. tp paling cepat berdikari. tu aku suka. sempoi je anak aku tu. hihihi

ejea berkata...

amboi aiman buli abang ek...
muka aiman ada muka ko ckit ma...senang kata ada dua2 muka apak nye n umi nye...
last pic. tu muka manja...dia nk tido ngan botol skali ke?

MaDiHa berkata...

ishhh dak aiman tuu.. sampai ke pagi pun botolnya masih melekat kat molot dia..? hehehe.. tgh mlm dia bangun mintak susu lagi ker shima?? mcm2 perangai anak2 ni.. sehari kalau tak berperang ngan anak2 mmg tak sah.. hehehe.. tp bila berjauhan kejap aje pun terasa sgt2 rindu & sunyi...mcm tulah lumrah hidup dlm membesarkan anak2.. tau2.. dah besar sok.. anak2 sumer berjauhan ngan kita.. masa tu kenangan ngan anak2 masa kecik2 pasti dtg semula...

MaDiHa berkata...

re: shima.. takde bread softener dgn bread improver pun boleh buat.. sebab memang resepi asal pun takde bubuh tu.. akak memandai tambah sbb nak bagi roti lagi lembut.. hehehe.. tp kalo nak cari.. kat pasaraya2 ada jual benda tuu.. kalau kat kedai bakeri lagilah ada.. hehehe.. selamat menguli ehh!!

Big Mamma Bukhari berkata...

tu dia.. macam-macam aiman.. hehe... buleh buat show sama ngan uncle aznil tu nanti ye? hehe.... seronok tgk gmbr shima dan kawan2 sekolah... teruja dpt berjumpa balik kawan2 lama ye shima...
shima nak resepi ikan patin masak gulai tempoyak ye? mcm ni.. mula2 bersih basuh ikan patin tu.. then rendam ikan tu ngan asam jawa dlm 15 min gitu.. barulah dia tak hanyir.... rendam ngan limau nipis pun buleh jugak hilangkan hanyir ikan.. then blend cili kering, cili merah, cili api, bwg putih, tempoyak, kunyit hidup.. letak dlm periuk bersama air.. rebus dah gelegak gitu.. letak ikan.. asam keping, bg kantan, d kesum dan perasa.. siap.. selamat mencuba ye shima.. cny g pdkan? family day shima? t ke langkawi.. b dh booked bilik tadi kat langkasuka beach resort... insya allah.. happy holiday ye shima..

en_me berkata...

chomeyyy aiman tewwww.. salammmz

Zanna_MamaBatrice berkata...

budak comel mmg camtu
sama cam batrice kak ......kalau kata dia kata dia ler.....
ayat feveret dia sekarang kalu suruh makan @ susu @ mandi @ buat something "anti arr" - nanti la !
geram aku

muka ko kecik2 lebih kurang aiman ler kak .....aiman vs rambut panjang ....tp aiman comel lagi ler dari ko .......ko pun comel gark

aiman muka tak nampak cam muka budak nakal.....nampak baik bersopan jer ....rupa2nya boleh tahan erk kak