Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 8 Januari 2009

KL BiRd PaRk...

haaaa.. nie laaa citer masa aku cuti hari tu.. bukan kemana pun... ayat ajer yang bikin gempak...yang aku nak pergi PD tu En.Din tak approve.. sebabnya.. akhir bulan Januari nie.. family aku nak buat Family Day dekat PD.. so En.Din suruh aku pilih tempat lain.. boring kannn... setelah aku halusi dan aku fikirkan akhirnya aku pilih Taman Burung.. asyik nak pergi tempat jauh-jauh ajer kan... tempat dekat KL pun tak pernah pergi lagi... seingat aku .. last aku pergi Taman Burung nie masa aku sekolah Rendah dulu time tu aku Darjah 4 cam gitu.. lama betul aku tak pergi tempat nie... masa aku pergi dulu kira lawatan sekolah... cikgu bawak pergi Taman Rusa, Taman Orkid, Taman Rama-Rama..... banyak aarrr...... masa aku pergi nie.. sesat barat aku.. namanya orang KL tapi jalan pun tak tahu.... nak harapkan En.Din.. dia lagi laa tak tahu.. anak jati KELANTAN... yang En.Din tahu jalan balik rumah dengan pergi tempat kerja dia ajer dekat Shah Alam tu..... Taman burung nie aku rasa lagi best dari Zoo Negara... sebabnya puas hati... burung-burung semuanya dilepaskan tapi AWAS... takut diberak plak atas kepala tu..... pastu burung-burung banyak spesis.. kira kenalla anak-anak aku dengan burung-burung nie.. idok ler asyik kenal burung GAGAK ajer....
beraksi sebelum kuar jenjalan.. perhatikan aiman... comeiii laa sangat tu !!!

ishhh budak nie tak leh nak aku bergaya sikit.. punah gambar aku..

haaaa.. kan aku dah kata.. anak-anak

En.Din.. dengan anak kesayangan dia

huhuhuhuuhu...

aku suka pic nie..

ayat haziq masa nampak kolam ikan nie.." ummi jom balik nak ambik makanan ikan"..??????

burung-burung yang telah di awet

En.Din poyos.. mentang-mentang burung tu dah mati.. berani laa.. aku suruh ambik dengan burung kakak tua tak nak....

haziq dan rangka ostrich

************************************
*************************************
*******************************************
sebelum balik makan ice- cream dulu

aksi geletiks aku dan En. Din.. yer.. silaa sesiapa yang nak muntah.. aku izinkan.. muntah darah pun tak per...

En. Din kata nie ayam api

burung nie asyik ikut kitaorang ajer..

haziq kata nie ayam yang Mr.Bean masak tu...


FLAMMINGO

masa kita orang sampai ... tetiba burung merak nie kembangkan ekor dia.. CANTIKKK sangat

Burung Merak

Entah Burung apa entah nama dia..

haziq berani-berani takut...

merak apa tah nie.. tapi mata dia merah

3 ulasan:

rose emely berkata...

fuyooo...bird park
cantik merak yg last tu...walaupun mata kaler merah. yg penting mata lentik cam pakai eye liner. aper kate kak shima blajor wat eyeliner camtuh...sure lagi garang.
family ni kene bagi satu nickname ar...sker sgt ngan baju belang2. hurmm..nnti org pikiaq kan namer2 yg sesuai.
anyway...it just a nice time with family....jom kita ke Tanah Tinggi Cameron!!!

lieya_latif berkata...

best lah!!!! cam menariks jek tempat ni tuk dilawati....harus gak terjah.....

kak, kelako gambar en din kat burung mati tu....mati2 lieya ingat tu burung betul....hampeh ko kak....hi hihi

comel muke aiman n haziq wat muke tu...saje laa nak sabotaj ummi die ....

Big Mamma Bukhari berkata...

Assalamualaikum Shima..
O.. Shima bercuti rupanya.. Tulah.. drpd aritu lagi Shima cakap sakit tongsil tukan? mudarat sangat ke spi doc suh buang tongsil tu.. dia jadi bengkak/merah ye? Sian u.. Tu dh pegi jpa doc pakar ke? Ish.. tak kisahlah pasal tempat percutian tu Shima.. Hebat ke tak hebat.. Yang penting kualiti/pengisian masa sepanjang percutian tu.. Di mana-dimana pun tak apa.. Kat rumahlah lagi seronok.. Menghabiskan masa-masa santai bersama suami/anak-anak.. T tak kisah.. Asalkan semuanya happy/gumbira melalui saat2 manis itu.. T suka layan gambar2 u kat kl bird park ni.. T tak penah sampai ke sini lagi.. Yang paling mengujakan time burung merak kibarkan ekornya tue.. fuh.. mmg dia saja dok tayang kat u.. suh u publish kat blog u nie.. heheehe... anak2 u pun happy je T tgk ha.. Haziq Aiman.. mcm2 posing tue.. Nanti nak bercuti ke PD ye? Amik gmbr byk2 ye.. T nak tgk.. T suka tgk gmbr2 yg Shima amik.. Lawa2.. Betul.. Bukan bodek ni arr.. Sungguh.. Ada seni dia.. Yang tersendiri.. Patutlah T buka blog u ni tadi terus boleh buka blog u.. Dh betulkan setting ye? hehee..