Nuffnang

Nuffnang

Khamis, 22 Januari 2009

::.. CePaT..MuDaH..RiNgKaS..MURAH..::


Dah.. hari-hari masak .. sampai kering otak aku nak pikir masak apa... kebetulan semalam aku pose.. lagi laa buntu ... alahai.... apa laa nak di masak petang tu.... kebetulan lagi semalam En.Din dengan penuh kerajinan dan keikhlasan pergi pasar beli lauk basah.. balik rumah tengok ader sayur bayam, ikan talapia... setelah difikir-fikir akhirnya ini lah hasil nya Dinner kitaorang semalam..... CEPAT..MUDAH..RINGKAS..DAN YANG PALING UTAMA MURAH......
p/s... masa makan nie En.Din masak nasi 3 Pot.. itu lah sukatan setiap hari nasi dekat rumah.. tapi semalam... dengan lauk sebegini.. nasi tak cukup.. bukan aku atau En.Din yan tak cukup.. tapi bagi HAZIQ IRFAN.. makan sampai menambah-nambah ader kat 3 pinggan..... tak cukup nasi habis kan lauk plak.. ikut kan ajer laaa anak oiiiiii

5 ulasan:

rose emely berkata...

perghhh...
terliur siot ngok sambal tuh. mesti sodap mkn pedas2 ngan nasik panas. kompom melotop itu mulot!!!
awat tak bawak bekal utk kami kat opis nih????

shimazahar berkata...

lysot...
hari nie disebabkan akak ko nie pose.. so tak dek laa aku nak bawak.. kang aku terliur plak nengok ko makan ....tgu esok yek..

aimi @ kamalina berkata...

mkn yg simple2 ni lebih berselera bg saya... mau mkn bertambah2 pinggan....

lieya_latif berkata...

perghhh ini pun cukup sedap tau kak....mau makan bertambah2 nieh....ikan tu dah le garing, lawan plak ngan sayur tuh...ade plak sambal...mmg masyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk kkk laaa....

haziq makan mesti sampai mengah tuh kan

ejea berkata...

ko ckp haziq mkn menambah...aku tingat blk video yg ko amik ms dia mkn...
tgk dia mkn pn leh wat t'liur..tgk gambo foods ni lg la...
huwaaaaa..nasi ayam satu...
bila la plan aku n za nk jd ni maaaaa