Nuffnang

Nuffnang

Rabu, 26 November 2008

aBaH aKu.....

Hari nie aku tak berapa nak ok sangat.. coz abah sakit...


Hari Isnin .. mak tepon bagi tahu abah tak sihat.. sampai nak jatuh-jatuh.. aku tanya mak kenapa tak bawak pergi hospital .. mak kata.. abah tak nak.. abah nie memang degil sikit kalau nak ker hospital.. tapi kalau appoinment dengan doc dia ok ajer pergi..... petang masa tu aku betul-betul baru sampai rumah.. kak ina tepon ajak aku pergi rumah mak.. kak ina cakap.. abah sakit.. tapi kak ina tak cerita apa-apa lagi .. kak ina datang ambik aku dekat rumah.. En.Din tak ader sebab minggu nie En.Din kerja petang... dalam pukul 6:15 p.m. kak ina sampai... so dalam kereta kak ina cerita yang abah nyaris nak langgar kereta orang.. nasib baik mak pegang stereng.. abah dah tak sedar masa tu.... kira masa tu mak jadi penyelamat laaa kaan.. daripada mak tak tahu bawak kereta .. boleh plak tetiba mak boleh bawak kereta abah tu.. Cayalah Mak... .. pastu aku tepon mak.. tanya abah macam mana... mak kata abah tak boleh nak bangun langsung..... bila aku tanya saper ada dekat rumah. mak kata semua ada dekat rumah tu... pastu aku suruh mak mintak iwan bawak abah pergi hospital... tapi mak kata macam mana nak bawak.. abah tak boleh nak bangun.... pastu aku suruh mak cakap dengan iwan.. senang-senang tepon Ambulans ajer.. mak kata iwan tidur plak...... ARGHHHHHHHH PELIK betul aku... abah tengah cam gitu pun sorang tak leh nak fikir apa yang patut di buat.. aku bukan nak kata aku nie bagus.. tapi benda-benda emergency macam nie kena la bertindak awal.. pastu mak kata tak per laa tunggu aku sampai dulu... cuba bayangkan... masa tu aku masih di depan HOSPITAL SERDANG yang tengah mengalami kesesakan lalulintas.... pastu aku cakap dengan kak ina.. aku nak tepon ambulans ajer.. so kak ina pun setuju.. aku tepon ambulans dalam pukul 6:30 pm... tapi dalam hati aku takut jugak.. aku takut nanti abah marah.. Sampai ajer rumah mak.. ambulans dah ada depan rumah... berlari aku naik atas tengok abah .. MA tu kata abah kurang gula dalam darah.. masa MA tu periksa gula dalam darah dia 2.9 abah HIPO.... terus bawak abah pergi Hospital Ampang.... lama jugak la kitaorang tunggu abah dekat luar.. kira dari pukul 7:15 sampai pukul 11:00 pm... Doc. kata kaki abah yang bengkak tu sebab dah masuk kuman.... dan abah plak sememang nya ader kencing manis dan buah pinggang.. kaki abah jadi bengkak cam tu.. sebabnya abah jatuh dekat kubur.. abah nie suka pergi kubur .. bersih-bersihkan kubur atuk, mek dan pak long.. pastu tetiba abah tersepak batu nisan.. tu yang jatuh tu.. berlubang kaki abah masa tu .. nak bawak pergi hospital abah tak nak.. cuma bersihkan macam tu ajer... dan baru-baru nie abah jatuh lagi sekali di tempat yang sama.. tu yang kaki abah teruk tu . abah selalu buat pemeriksaan dekat HUKM.... sekarang nie pun abah dah start gunakan INSULIN... mungkin jugak laa Doc tu kata abah kurang gula dalam darah tu.. sebab INSULIN nie kuat sikit... malam tu ajer dekat 4 Doc yang datang periksa abah.... dan akhirnya abah kena jugak dimasukkan ke dalam ward untuk pemeriksaan lanjut..... tapi dalam sakit tu pun abah mengomel.. sebab bawak dia dekat Hospital..... kirnya abah nak marah aku laa tu.. orang tak kira abah.. janji abah masuk jugak hospital ..... biar doc tu periksa penyakit abah.... so iwan yang jaga abah malam semalam ... pagi dalam pukul 5:30 pagi tu iwan hantar message .. iwan kata gula abah turun lagi 2.5 ajer... so semalam aku terpaksa laa ambik EL.. sorry ek En.Shidi sebab saya selalu ambik EL.. tapi saya terpaksa jugak.. saya tak sanggup nak tengok bapak saya terlantar sesorang dekat hospital tu... so semalam En.Din pun cuti jugak.. Thank's Bie sebab teman kan ummi ... dan sanggup berkorban demi abah ummi.. yang kitaorang risau sangat .. sebab abah langsung tak nak makan... sikit pun tak nak.. semalam aku pun jadi macam budak-budak dengan abah.. sebab nak pujuk abah makan..... yang mak plak... tak sampai hati nak tinggalkan abah dekat hospital..mak nak jaga jugak abah dekat sana.. tapi aku tak bagi sebab .. mak pun bukannya sihat sangat.. dan mak tak larat nak angkat-angkat abah.... tapi semalam aku sedih sesangat.. tapi aku tak tunjuk pun... sebabnya aku nampak mata abah berair.. rupanya abah menangis.. setiap kali abah bergerak setiap kali tu laa air mata abah mengalir... rupanya kaki abah tengah sakit sangat..... tapi aku jahat jugak... aku bleh tanya abah... Abah..abah nangis yer.... sakit yer abah..... dan ini lah kali pertama aku nampak abah nangis.. selama nie abah tak pernah pun nangis.. dan masa Atok dan Mak Nah meninggal dulu pun abah setitik pun tak keluarkan air mata abah tu.... semalam petang masa anak cucu datang datang abah masih lagi tak boleh nak bangun.. lemah sangat..... pagi tadi aku telefon iwan.. iwan kata abah dah ok sikit.. dah nak makan.......

Sabtu, 22 November 2008

MaKan..MaKaN..MaKaN...

Tau tak nie apa..?.... haaaaa nielah SATE MINANG.... first time aku makan.. bleh tahan jugak laa sedapnya... kuah sate minang nie lain daari yang lain... kalau sate Malaysia.. kuah kacang kan.. tapi kuah sate nie dari tepung beras... rasa sate nie sedap .. rasa pedas.. tapi bukan pedas cili tau.. tapi pedas lada hitam.. yang pelik sate nie.. masa dibungkus kuah dicampur sekali.. dan sate nya tak tebal.. nipis ajer.... kalau dekat kelantan .. sate cam gini dipanggil NASI KAMPIT....... cubalah yer... ader dijual di Pasar Malam Bangi.. atau pun di Kampung Baru.


untuk dessert plak.. cuba lah yang ini... sememangnya memberikan kesegaran kepada Anak Tekak sesiapa sahaja yang memakan nya... inilah dia American Brownise with Ice-Cream... ermmmmm sungguh yummmmyyyy.....

dimakan plak bersama anak-anak dan suami yang tercinta yer.. sememangnya memberikan rasa yang lebih kepada ANAK TEKAK kita....

SELEPAS MAKAN SILA KE PENIMBANG UNTUK MENGETAHUI ADAKAH BERAT ADA MASIH MAINTAIN ATAU NAIK 1, 2 , 3 atau pun 5 KILO SETELAH KITA MAKAN KESEMUA MAKANAN TERSEBUT

Rabu, 19 November 2008

aWard.... FrOm KaK Ai....

Semalam aku MC... bukan mc sebab sakit hati dengan mulut-mulut cibai dekat office aku nie tau.. tapi mc sebab Tongsil aku bengkak lagi.... dan kes demam malam... terkena jangkitan budak-budak nie laa.. habis sakit satu badan aku nie.. uhhhhhhhh tuhan sajer yang tahu betapa sakitnya badan aku nie... pastu pening-pening.. mual.... semuanya ada.. kalau pening.. mual-mual, pregnant ok gak... nie tak.......... uhhhh tak der maknanya nak pregnant lagi...... En.Din suruh stop dulu.... kesian kan aiman katanya.. kunun laaaaaa tu........ tapi ok gak.... hahahaaaaaaa dan hari nie aku dapat AWARD dari member blog baru aku.. KAK AI... saper tak kenal kak Ai kan... hehehehee.... Thank's Kak Ai.. sebab bagi orang award .. hehehe cute ajer bear tu.. heheheh

Isnin, 17 November 2008

SuKa HaTi aKu La.....

arghhhhhhh kenapa hari nie aku rasa cam senggal ajer nie... blur ajer..... mata aku plak rasa pedih-pedih.... uhhhhhh kenapa nieeee....... arghhh tak ada mood tulla kalau cam gini.. pastu aku ada rasa sikit bengang laa dengan orang-orang dekat floor aku nie... the very buzy body.... alkisahnya.. hari nie mata aku ada sikit bengkak kesnya..!!!! hanya aku ajer yang tahu.. hehehe.. so untuk menutupkan bengkak mata aku nie.. aku pakai laa 'celak' dekat mata aku yang bengkak nie.. nie kira kes nak tutup laa bengkak tu.. masa aku sampai office.. ader plak mulut */P*$... tanya aku nampak lain hari nie... pastu aku jawab aarr mata aku bengkak ... tetiba ayat cam .. tak tahu laa nak di kategorikan sebagai ayat apa... "tak!!! nampak mekap mata lebih sikit.. ari nie".. ehhh suka hati akulaa nak mekap cam gana pun.. mata aku... pastu tadi ada plak lagi sekoq tanya ayat yang sama.."eh kenapa mata tu..".. "mengantuk"... " takkan mengantuk mata tu hitam".. dan jawapan aku agak yang kureng sikit laaa.... " dah mengantuk... mata tu hitam laaa.".. nasib baik mulut aku nie baik sikit hari nie.. dan kira aku hormat lagi ko sebagai orang paling tua dari umur aku... kalau tidak memang ko akan hinggat ayat aku sampai ko mati.... haaaa aku tengah geram nie.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

haaaa.. tengok nie teruk sangat ke!!!!!!!!!!!!!!!! ishhhhh tak faham laaaaaaaaaaaaaaa.........

Jumaat, 14 November 2008

BeNGanG...!!!!!!!!!!!

uhhhh... bengang tahap gaban aku dengan taska aiman ... kesnya dulu semalam masa balik aku nak keluarkan baju aiman dari beg.. tetiba aku cam rasa baju aiman tu tak cukup satu... mesti laa aku ingatkan baju apa yang aku masukkan dalam beg tu kan.... pastu aku belek-belek lagi dalam beg... takut-takut terselit laa kan... tak jumpa jugak..... semalam masa aku hantar aiman.. dengan sopan santun aku tanya dekat cikgu dekat situ.... bila aku tanya...."ada nampak tak baju asyraaf (dekat taska orang panggil asyraaf) jenis baju 'bebek' pooh warna coklat"... pastu cikgu tu jawab"semalam saya tak jaga sebelah sini.... saya jaga sebelah dapur... tapi saya rasa cam perasan ader sorang budak pompuan tu pakai"...... haaaaaaahhh pelik gila aku.. macam mana boleh bertukar plak.. sedangkan baju tu dalam beg kan.. pastu bila petang masa ambik aiman tu.. aku tanya lagi.... ada sorang cikgu cam nak naik angin plak dengan aku... issshhhh... oiiiii jangan nak naik angin dengan aku oiii. aku tanya bebaik.. itu barang aku.. so aku ader hak nak tanya... dah laa hari tu.. pampers aiman di tukar dengan budak lain.. kalau tukar jenama yang sama tak aper.. ni pamper yang murah gila tu.. anak aku baru kencing.. pampers tu dah terkoyak dua... huhuhhhhhh Senggal!!!!!

baju nie lah yang hilang tu... aku sayang gila dengan baju nie.. baju nie aku beli masa haziq umur 4 bulan....

Rabu, 12 November 2008

MiNi KoNvO TaBiKa/TaSka JPM....

Semalam kan aku ader citer pasal konvo haziq tu kan.... so hari nie aku nak tempek gambar-gambar yang aku snap... tapi sebelum tu aku nak laa Berterima kasih banyak-banyak pada cikgu-cikgu dekat Taska tu... sebab mendidik dan mengasuh anak-anak aku.... aku bangga sesangat... sebenarnya aku masukkan kan haziq dekat taska tu masa umur haziq 4 tahun.. sebelum nie aku hantar anak aku dekat rumah pengasuh... first day haziq masuk sekolah yang paling aku tak boleh nak lupa .. masa tu cuti sekolah.. jadi sekolah tu tak belajar yang ada aktiviti time tu cuma menyanyi dan menari.... masa aku hantar haziq pagi tu... dia macam tergamam dengan suasana dekat taska tu..... pastu bila aku nak keluar.. haziq dah mula 'meraung'... aku pelik gak... apa hal nak mengamuk plak kan... tetiba haziq kata "ummi abang tak nak sekolah nie.. abang datang sekolah nak belajar bukan nak menari cam nie..jom laa balik".... ooo baru laa aku faham .. dalam fikiran dia kalau ke sekolah.. aktiviti adalah 'BELAJAR'.....bila cikgu dekat situ dengar terus dia bawak haziq masuk kelas dan bagi kertas dan pensil..... memang aku akui.. aku hantar haziq kira dah lewat.. kenapa aku kata lewat.. sebabnya budak-budak sebaya dengan haziq yang belajar dekat Taska tu dah boleh membaca.... dan disebabkan itu jugak.. exam haziq yang corot sikit... tapi ada yang corot lagi laaa kaa.... dan haziq masa tahun pertama dekat sana.. aku selalu terima aduan dari cikgu-cikgu dekat sana ... Haziq seorang budak yang pasiff... setiap apa yang cikgu suruh semuanya dia tak nak buat.. uhhhhh.. seriau jugak aku... kenapa plak anak aku jadi cam gitu... mungkin jugak masa dia duduk dekat rumah pengasuh terlalu lama dan dekat rumah pengasuh tu tak ada apa-apa pendedahan untuk perkembangan otak haziq time tu.. tapi aku usaha kan jugak biar dia bergaul dengan orang-orang luar.... tapi bila terlalu banyak sangat pendedahannya.. haaaaa kau ambik.... sekali dia menyoal tak terjawab akuk dibuatnya.,. tapi tak salah budak jugakkan .. time nie lah budak-budak nie tengah nak belajarkan.. tapi disebabkan aku nie ada 'BARAN ' sikit.. kekadang tu aku jawab elok lagi.. tapi kannn bila dah banyak sangat.. mula laaa temperature aku naik gak..... cian abang dapat ummi cam ginikan... tapi ummi sayang abang tau.. hehehehehehe.... tapi exam kali nie aku rasa cam bangga sesangat dengan haziq.. walaupun kedudukan dalam kelas menurun tapi peratus markah . meningkat.. daripada 923% ke 957%.. kira naik laa kan peratus dia tukan..
tapi sebelum buat persembahan... ibu/bapa ada sessi dialoq dengan pengerusi dan penyelia taska.. macam-macam usul yang diusulkan oleh ibu bapa... tapi yang aku rasa macam ... entah laa aku nak kata apa.. sebab bukan jadi dekat anak aku.. tapi nilai kan sendiri laa .... ada satu parents nie.. dia kata.. dia selama nie tak pernah hantar anak dia dekat mana-mana taska atau tabika sebab anak dia masih menggunakan 'PAMPERS'... .masa parents tu bercakap aku ingatkan anak dia umur 3 tahun.. tapi aku pelik jugak kalau 3 tahun memang kebanyakkan budak-budak gunakan pampers.. tapi rupanya anak dia umur 5 TAHUN... sebaya dengan haziq.. tapi tulah.. aku tak leh nak comment .. itu hak dia.. dan itu adalah anak dia.... dan ada parents tu plak cakap anak-anak nie tak perlu sangat nak persaingan dalam sekolah.. sebab umur macam budak -budak nie hanyalah perlu keseronokkan bukannya pelajaran yang membeban kan otak budak-budak nie.... entah lah.. bagi aku aku tak setuju dengan statement parents tu.. sebab nya.. sekarang nie bila masuk darjah 1 bila budak-budak tak tahu membaca... budak-budak nie akan ketinggalan.. memang laa umur antara 5 - 6 tahun nie masih kecil dan perlukan keseronokan tapi dalam masa yang sama.. mereka juga perlukan pendidikan untuk masa depan.. masa nie laa kita nak memupuk mereka dengan pelajaran.. tak perlu yang susah-susah tapi at least budak-budak ni tahu macam mana nak membaca.. mengeja.. dan mengira...

masa konco semalam aku rasa seronok.. kelakar dan terharu... fisrt seronok sebab aku tak sangka anak aku boleh menari.. tapi tak ubah sebijik macam tarian 'Pak ma'on' kelakar gila.... pastu yang aku rasa terharu tu... bila aku tengok budak umur 3 tahun buat persembahan.. kira diaorang nie alert dengan setiap apa yang cikgu-cikgu tu ajar...

antara persembahan kanak-kanak 3 dan 6 tahun

**********************************

Muhammad Haziq Irfan a.ka Pak Ma'on.... hehehe

anis.. balqis.. ( anak buah aku).. haziq.. aku suka dengan anis tu.. comeiii geram aku....

En.Din dengan anak bujangnya yang buncit...

orang kata haziq nie fotostat aku... yer ker? dan anak aku kan..

***********************************kami......

video

Persembahan kanak-kanak umur 3 tahun.. kelakar....

Selasa, 11 November 2008

Jeng..Jeng..Jeng...

Petang nie... aku ader jemputan dekat Taska Haziq.... arghhh.. sekali lagi akan aku menyaksikan haziq menari bergelek-gelek diatas pentas.... haritu... menari .. lepas tu terus demam seminggu.. so kali nie aku dah pesan dekat dia.. jangan demam lagi......... semalam masa aku ambik dia dekat taska... masuk ajer kereta.. siap dia cakap dengan aku.. "ummi cikgu cakap esok no slipper, wear shoes dan satu lagi cikgu kata jangan lupa pakai minyak rambut..." so aku cakap dengan haziq.. pakai yang En.Din punya ajer laa... haziq kata.. " tak nak laa ummi .. cikgu cakap kena pakai minyak rambut yang berkilat-kilat tu... babah punya abang tak nak.. tak best.." ... "ok kalau cikgu yang suruh.. abang suruh cikgu abang ajer yang beli... bleh"...... banyak sangat songgelnya... tapi sebab anakkan .. nak tak nak semalam En.Din pergi jugak laa beli jelly rambut tu... kesian........ haziq tak nak pakai En.Din punya minyak rambut sebab En.Din pakai minyak 'BABY OIL'.. mana laa anak aku tu nak pakai... dia tahu nak glamour jugakkan...... tetiba En.Din kata... "HAZIQ nie sebijik ikut perangai ummi... asyik nak yang branded ajer..." hhahaaaaahahaaaaaa..... Hello En.Din dulu memang ar orang pakai barangan Branded sebab masa tu time bujang.. laaa nieee orang pun tahu gak nak berjimat cermat.. menuju masa depan yang CEMERLANG..GEMILANG..DAN TERBILANG........ hhahaaaahahhahahaaaaaaaa

Isnin, 10 November 2008

BiRthDaY Mia.. MiJa......

semalam aku dapat jemputan Birthday Bash.. Mia dan Mija..... princess Cik Puan Lieya.... tapi aku pergi pun dah lewat.. kira aku lah yang paling lewat sekali sampai.... nie semuanya gara-gara Hujan dan melayan karenah En. Din.. mana tak nya.. memula tu aku ingat nak gerak awal.. tapi bila aku call En.Din nak pergi ker tak... memula tu tak nak pergi...... last-last call kata nak pergi plak... dan lagi pun semalam hujan punya laa lebat.. dari pukul 1.30 sampai pukul 3.30.. elok-elok En.Din sampai rumah.. hujan berhenti.... tapi tu laa.. pergi-pergi... orang sudah tak dak... birthday girl pun dah tertido kepenatan...... hahahaaa. SOrrY yer.. Cik Puan Lieya... hahhaaaa.. apa-apa pun thank's lieya dan En. Shah sebab sudi menjemput kami sekeluarga yer.. nanti kalau lain kali buat jangan serik jemput lagi yer.... hehehehehe ....
sambil menunggu En.Din.. kita berposing dulu..

sampai ajer.. haziq dah kelaparan...


aku with birthday girl... tak sangka nak plak si mija nie nak dengan aku...

niela geng-geng yang datang paling lewat sekali...


lepas balik dari birthday party .. En.Din.. ajak pergi Paya Indah Wetlands.... memula tu aku ingatkan En.Din nak ajak aku pergi rumah member aku... rupa-rupanya dia kata sajer nak jenjalan tengok tempat tu.... memula tu rasa cam hissshhh tak best langsung tempat nie. sunyi ajer.. pastu tak nampak pun binatang-binatang dekat situ... tapi bila sorang pak guard tu kata dekat dalam baru ader binatang baru laa En.Din ajak masuk... haaa kau.. terkejut beruk aku.. aku rasa beruk pun tak terkejut cam aku... kes nya aku jumpa burung hantu.. hahaha En.Din kata dengan Burung Hantu pun nak takut.. aku nie kalau adeer perkataan HANTU.. sememangnya aku takut... sebab aku nie memang SEORANG YANG PENAKUT...

Brocher Paya Indah.. brocher nie aku rasa paling menarik....

*************************************

*********************************************

En.Din sedang mendaftar untuk masuk

nielah burung hantu yang aku cakap tu.... konsep dekat sini... binatang-binatang dibebaskan...

si kancil

Cik Merak..

Sabtu, 8 November 2008

PiCniC......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Picnic tepi pantai ker... jawapannya... BUKAN............ atau..
Picnic dekat air terjun ker... jawapannya ... TETAP BUKAN....... tapi.....
kali nie aku Picnic tepi Tasik... hahahhaaaaaa...... jangan terkejut yer.. kali nie aku buat lain dari yang lain..... dan Tasik tu tak ler jauh pun..... dekat ajer.. TASIK PUTRAJAYA dekat MONUMEN ALAF BARU ...... nak gi Tasik mana lagi kan...... selalunya aku kalau pergi dekat situ.. bawak haziq dengan aiman main bola ajer.. tapi kali advance sikit.. aku bawak basikal.. dan siap ader makanan lagi aku bawak... tengahari tu aku masak NASI LEMAK..... dan petang tu picnic kitaorang makan NASI LEMAK ajer laaa.....

Haziq dan Aiman dengan basikal diaorang......


apa... ingat anak-anak ajer ker yang aktiviti.. mak dengan bapak diaorang pun ader aktiviti tau.. aktiviti yang paling tak mencabar... main layang-layang... Temanya.. LAYANG-LAYANG SAPER PALING TINGGI... haaaa bleh cam gitu...

lepas penat bermain.. apa lagi kita Ngaaaappp laaaa......

JEMPUT MAKAN.... hehehehe

Pose menarik sebelum start makan yer...

***********************************

Kusyuknya En.Din makan...

Senyuman terpaksa laaa nie... asyik makan ajer..
*********************************

*************************** ***********************************
suka pic nie.....

Jumaat, 7 November 2008

BeRaSaP.......

Poyosss ajer.. ayat atas tu.. bikin gempak tak hinggat...... hehehehee...... nie citer masa 2 hari lepas... tak tahu nak makan apa malam tu.. kebetulan En. Din kerja pagi hari tu.. so aku kena laa masak.. aku kalau En. Din kerja petang.. dapur rumah aku tak akan berasap kecuali hari sabtu dan ahad ajer... memula tu En. Din suruh aku masak sup ayam sebab En. Din kesian dekat anak dia yang demam tu.... aiman kan kalau demam dia kureng sikit bab nak makan nie... tapi kalau sup-sup nie aiman memang suka sangat... tapi pada hari tersebut... aku balik lewat.. aku sampai rumah pun dah nak pukul 6:30 petang.. maka dengan itu aku dengan sesuka hatinya menukar menu yang sepatutnya aku masak.... iyalah mana nak sempat buat sup.. kang pukul berapa plak nak makan.. aiman tidur plak awal.. elok ajer lepas maghrib dah mengamuk nak tidur.. so disebabkan itu aku masak apa... heheheheheheh aku masak spagetti goreng basah without sayur.... sebab nya aku malas nak turun beli sayur dekat kedai...kenapa aku letak spagetti? sebab aku malas nak bubuh mee kuning... tukar selera sikit...dan untuk si aiman plak aku masak sup pasta.. .. tapi kali nie ader sayur sebab En. Din baru balik kerja so aku paksa dia pergi beli huhuhh..tapi En. Din kata bukan Sup Pasta...tapi dah macam Sup Sawi Pasta lebih sayur.. hahahaaa.. iyelah untuk aku sekali laa.. sebab aku sekarang nie kan tengah mengamalkan pengambilan sayur berlebihan.........

macam mee mamak tak? hehehe


sup sawi pasta.. hahaha


dan nie plak gambar masa lepas bawak aiman pergi klinik.. aku pergi Jusco.. sri kembangan .. beli puting aiman.... mak aiiii melambung naik harga puting... sebelum raya aku beli baru RM16.00 nie aku tengok tag harga dia RM 17.80...

suka pic nie.. macam citer P.Ramlee tu... citer seniman bujang lapok.. Tunggu Jamban.. hahahha