Nuffnang

Nuffnang

Jumaat, 31 Oktober 2008

bORiNg kEr.... sYoK...... aPaLahhhhh.......

Jumaat sudah nie.... hahahahaaaaaaaaa sudah tiga hari boss-boss dekat Bahagian aku nie tak dek.. semuanya keluar kursus... so kami-kami kerani ajer yang ader dekat office nie... huhuhuuuusssss nak kata syok... syok jugak.... nak kata boring tu... ishhhhhhhh boring jugak laaa... sebabnya.... kalau orang luar call tanya status projek... haukkk gak laa aku nak menjawabnya... iyalah.. kang salah cakap naya ajer di buatnya....... di kira boring jugak bila ... baru nak 'menyetan'... tetiba boss call suruh buat kerja... huuuuuuuhhaaaaaa....... tetiba dia buat sportchek laaaaa.... hahahahahaaaaa......... maka dengan itu tak leh nak SERONOK sangatlaa kan... haaaaaa SHIMA buat Kerja.. jangan Makan Gaji Buta... hahahahaaaaaa.........
Haaaa.. nie aku nak citer sikit... kejadian 2 hari lepas sebelum boss aku keluar kursus.. tapi tak dek kena mengena dengan boss aku pun sebenarnya..... kejadian nie berlaku dalam pukul 2.30 ptg.... bertempat di tepi jalan nak balik office aku.... tengahari selasa tu aku dengan 2 geng aku pergi alamanda... jalan kaki ok.... ala kanya jauh mana pun 'sekentut' ajer kata abang ipar aku... setelah aku puas berjalan-jalan dengan seronoknya dekat alamanda tu... tetiba boss aku tepon.. alamak.. macamana aku leh lupa yang petang nie boss aku ade meeting... sekaliaku nengok jam sudah pukul 2.00.... huuuuuu hhhh dengan selamba aku cakap dengan boss aku yang aku tengah o'way nak balik tapi jalan kaki.. kekonon nak mintak belas ikhsan.. tapi sebenarnya time tu aku tengah dok teman kan 2 geng aku 'menapau' M'cd..... hahahahaaaaa.............................. time tu aku pose ok..... setelah selesai 'menapau'... aku dengan geng aku pun apa lagi bergegas laaa balik office.... dah la time tu aku pakai kain ketat.. so susah sikit nak melangkah 90 darjah..... maka dengan itu jugak dengan selamba badak aku menayangkan betis pepaya aku ... supaya aku sempat sampai ke office..... masa nak masuk area office aku tu.. tetiba ada satu kereta tu berhenti dan keluarla sorang minah nie datang terkedek-kedek dekat aku dengan 2 geng aku nie.. pelik gak aku... apa ke hal plak minah nie.. rupanya dia nak tanya Hospital dekat mana.. uhhhh itu ajer rupanya.. so aku dengan tulus ikhlas baik hati .. menolong laa tunjukkan jalan-jalannya..... dengan penuh sopan santun...... dan tetiba minah tu mintak no. phone aku.. dia kata takut tak jumpa jalan sebab dia kata dari pukul 11.00 dia dok melilau cari jalan..... so aku pun bagi lah... iyalah niat aku nak tolong minah nie kan... lepas tolong minah nie aku pun apa lagi bukak langkah seribu laa .. takut kena marah dengan boss... tetiba member aku kata... naper bagi no. phone.... aku kata.. nak tolong minah tu laa sian dekat dia... pastu member aku kata .. nanti tetiba aku dapat msg untuk beli produk yang minah tu jual.. mana laa tau minah tu penjual direct selling..... tapi aku kata... ala tak kan dia nak buat cam gitu........................................................
tapi apa yang member aku kata sememang nya betul... terkejut gak aku.... alamak aku dah buang plak msg dia tu tapi kira msg dia cam ginilaaa....
"peluang keemasan untuk menjadi penjual direct selling kalau part time boleh dapat RM 3K-5K tapi kalau full time boleh dapat dalam RM 10K.. saya mencari orang gov. untuk join saya.. hubungi saya anda tak akan menyesal"
tetiba aku teringat dekat minah tu.. aku pun tanya laa dia
"awak ni saper dan mana dapat no h/p saya nie......."
"saya n*&#..(nama terpaksa dirahsiakan). saya dapat no awak nie dari Bank"
pelik jugak aku.. ader ker bank bleh bagi personal contact pelanggan dia...pastu baru aku ingat nama dia... haaaaa betulllaa minah semalam nie...aku hantar lagi msg dekat dia..
"awak nie bukan orang yang tanya saya pasal jalan ke Hospital semalam ker"
"erm.. tapi saya tak mintak pun no.Hp awak"
last aku balas cam gini.... padan muka dia... mesti malu sendiri
"Yer ker.... kan awak mintak saya no.Hp saya sebab awak kata awak takut nanti sesat jalan lagi.. anyway.. thank's saya tak berminat untuk berniaga"..
terus tak jawab msg aku yang last tu.... haaaaa sebenarnya aku tak kisah pun bab nak mintak aku jadi partner ko tu.. tapi yang aku kisah sesangat tu... mengaku laa kan... dan lagi satu.. kalau yer pun nak buat cam gitu.. tunggu laa 2 minggu lagi.. sempat jugak laa aku lupa siapa ko tu....ishhhh nak menipu pun tak reti... APALAHHHHHHHHHHH.......................................................

Khamis, 30 Oktober 2008

MoDeL Ku .. Si eMaNG......

haaaa nielah dia... gelagat si aiman bila kena main sensorang...... sebabnya haziq demam.... gambar-gambar nie masa aku lepas bawak haziq pergi klinik.... sajer ajer aku nak lepas kan dia main sensorang.. biar hilang boring dia tu....... aiman sekarang nie dah makin peramah... tak kira orang semuanya dia melayannya... kalau dulu..pantang orang tegur.. mesti melalak... macam kena histeria.... tapi sejak aku tukar dia letak dekat Taska.. so far dia ok laaa... mulut pun bukan main lagi... kalau nak tahu aiman nie... serba-serbi lambat.... berjalan lambat... aiman start berjalan betul dalam 1 tahun 3 bulan...... gigi lambat... aku siap mintak surat recommendation dari Doc. dekat office aku nie sebab nak bawak aiman jumpa dentist..... bercakap.... ermmmm lagi laaa lambat.. even sekarang nie pun dah 2 tahun 7 bulan pun bercakap macam ayam dengan itik...... apa-apa entah .. bila aku tak faham mulaa 'bontot' aku di tampar nya.... nasib baiklaa badan aku nie jenis gedebab.. so apa-apa tepukan tu kurang laa sakitnya.. tapi kekadang tu sakit gak oooooo...... dan perangai aiman sekarang tersangat laaaa wonderfulll and colourfull..... kekadang tu aku nie di marah nya.. bila aku kata " aiman please don't be notty'..... bleh plak dia jawab...."mie.... yammmmm, shhhhhhh"( ummi diam..shhhhh) huhuuuu.. lawan tokey betul ini budak.. seingat-ingat aku laa kan... masa haziq kecik dulu tak dek plak sebegini rupa perangainya.... bebaru nie... aku nak mandi so aku pesan laa dekat 2 hero aku tu.. "ummi nak mandi.. jangan sepah2kan rumah... dan jangan bergaduh.. kalau ummi dengar nanti ummi bagi rotan"... masa dengar arahan semuanya angguk... tapi tetiba aku dengar dekat dalam billik air.. haziq menangis.. bila aku keluar aku nengok 'hanger' patah... bila aku tanya kenapa.. haziq kata..aiman pukul dia sampai 'hanger' tu patah..... hebat betul aiman nieee.. huhuuuuuuuuuu....
nielah dia budak tu.. Muhammad Aiman Asyraaf............................


macam-macam aksi...

nengok laa nie.. uhhhhhh

time nie haziq tak ader.. haziq tidur dalam kereta


KETIDURAN...

Jumaat, 24 Oktober 2008

OpeN DooR ...

PERHATIAN
>
>
>
ANDA AKAN MENYAKSIKAN 3 ENTRY DALAM 1 HARI.. CUMA WAKTU AJER YANG BERBEZA..
>
>
>
>
>
UIHHHH RAJIN BEBENOR AKU ARI NIE.. SAMPAI 3 ENTRY SEKALI AKU BUAT... TERLEBIH RAJIN SEBAB BOS TAK DEK...
BOS OUTSTATION...

Tengahari tadi aku ajak member-member aku makan tengahari dekat rumah aku.. sajer ajak diaorang makan-makan.... nak buat open house... tak terlarat laa plak... sebabnya dah tentu-tentu En.Din suruh aku masak punya... sebab En. Din kata kalau katering.. tak tentu sedap... ala En. Din tu semua alasan... erti kata lain sebenarnya En. Din Save Budget.... hehehehe jangan marah yer B.. nanti kena jual........ so aku masak menjamu diaorang nie aku buat nasi ayam ajer.. ni pun kira menu yang telah di request oleh En. Din sendiri.... semalam aku pergi tesco... beli ayam... balik rumah dalam pukul 9.30 malam.. terus aku masuk dapur.... menyiapkan benda alah nie semua.. aku start rebus ayam... buat sos dan perap ayam... so tengahari tadi baru aku masak nasi.. goreng ayam.. dan aku buat sikit koktail untuk pencuci mulut.. ala lagi pun bukannya ramai no kawan aku yang datang 5 kerat ajer.... hahahaaaaaa......
ha inilah ayam yang telah aku goreng.. tu bukan hangus tau.. tapi hitam sebab aku perap dengan kicap dan sos tiram......... sos cili.. sos kicap dan sayur-sayuran.......

ni plak koktail jeli yang aku buat.. resepi dari member aku.. aida.... tapi kali nie aku tambah laici satu tin.... tapi naper pucat ajer ek.... ????

ini lah tetamu aku tengahari tadi.. heheee..... sila.. sila makan..makan.. jangan memalu...

ye... cik puan lieya kita tengah menceduk kuah sup.. sedap tak lieya.......

inilah tetamu istimewa aku .. jauh datang nie tau.. from JB.. Johor Bahru.. makan ayiep.. sat gi dah nak balik JB... makan kekenyang yer....

TiTipaN... Dari TeMeRlOh...

Tadi aku terima satu parcel dari Temerloh.. dari Kawan FP dan Blog aku... T........ nak tahu apa yang T kirim kan.....

Lapisan Pertama..

lapisan kedua


Lapisan ketiga.... dan jeng..jeng...jeng..jeng............................

>





>





>





>





>





>





>





>




inilah dia... sehelai kain batik.. dan sehelai lagi kain pelekat.... untuk aku dan En. Din..




cantik sangat.. aku suka bangat.. terima kasih bebanyak yer T.... malu saya.... jasa T tak akan saya lupa kan..... semoga Allah berikan T dan Family kesihatan dan semoga dimurahkan rezeki untuk T sekeluarga... Terima Kasih Bebanyak T..... nanti bila baju nie dah siap akan saya tunjukkan dekat T.....

JaMuaN MaKan.... UniT PeNguRusaN PrOjeK....

Makan lagi.. makan lagi.. makan lagi.. uhhhhhhhh nie macam mana nak diet nie....ish..ish..ish..ish. makan ajer .... minggu depan kita pose.... pose.. pose.. pose.... huhuhuhuuuu....... pose seminggu.... hahahahaaaaaa..... teruk punya diet ..........wakawakawakakaaa............................................................ni muka sebelum makan... lapar siot... dah laa aku kena gi ambik makanan tu... jauh ok.. dekat Kajang tau... tapi aku tak drive laa aku guna driver...pas tu kena tunggu VVIP berucap plak.... isshhh lapar laaaa siot........

menu nie yang paling aku suka... mee kari... walllaaa.....

dan yang nie pun sedap jugak.. rendang daging.. kuah kacang dengan nasi impit...

sedang menikmati keenakan hidangan .....

muka kekenyangan ...... lepas tu pergi timbang berat..... alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. menyesalnya makan...... rasa cam nak undo balik.... time tak makan memula tu.. ( apa aku merepek nie)

Rabu, 22 Oktober 2008

Mata Aku....

kenapa aku letak gambar mata aku nie...... sebab ader orang kata mata aku nie besar..... ader plak orang mata aku nie garang..... mata aku nie tak sesuai pakai celak..... dan yang paling kelakar ader orang kata mata aku nie macam mata uji rashid....... hahahahahaha aaaaa lawak.. lawak...SHIMA PERASANNNNNNNNNNNNN huhuuhuhu.......... tapi garang ker mata aku nie.... issshhhhhh yer ker..... ker sememangnya aku nie tak sesuai pakai celak.....

Rabu, 15 Oktober 2008

BaSiKaL BaRu HaZiq DaN AiMaN...

Akhirnya anak bujang aku dapat gak apa yang dihajati nya selama nie... tak sia-sia dia berpuasa selama 27 hari.. ( haziq tinggal pose 3 hari ).... inilah dia basikal baru haziq yang aku dah janji-janjikan tu.... tapi yang aku geram sesangat- sangat tu.. tak sampai 1 hari aku beli basikal nie.. petang tu 'pedal' tu dah terpatah.. uiiiihhhh geram betul mak masa tu ko............. tuhan ajer yang tahu........huhuuhhhhhh..
untuk aiman pun aku beli jugak..nanti kata aku nie berat sebelah plak kan.. tapi untuk aiman aku beli yang simple ajer.. basikal yang nie pun aiman tak pandai kayuh lagi... tapi ader hati jugak tu dia nak main basikal abang dia........

haaaa... dua beradik nie dapat duit raya dari auntie lieya... nie kira style baru.. terima duit raya sekali dengan gula-gula.. heheheh thank's auntie lieya....... kalau ader ummi diorang nak lagi .. hahahahaaa......

Selasa, 14 Oktober 2008

AkHiRnYa BeRJaYa

Akhirnya berjaya jugak aku masak sendiri kuah lodeh nie.. heheheeee..... sebelum nie aku sememang nya tak reti nak masak makanan-makanan seperti rendang,kuah kacang, dan lodeh nie... sebab bila aku nak makan semuanya dah ader..... tapi disebabkan semalam aku puasa tetiba tekak aku rasa cam nak makan Kuah lodeh..... maka dengan itu aku merajin kan laa diri aku yang sudah sememang nya pemalas nie terhegeh-hegeh pergi beli barang dekat bawah rumah aku......aku start masak pukul 6.00 ptg... lepas aku masak kuah lodeh .. tetiba aku rasa kalau ader sambal tumis ikan bilis sedap nie makan dengan kuah lodeh .. so aku buat laa.. aku boleh makan dalam pukul 8.00 mlm... huhuhuh.. sebelum tu aku berbuka minum ayaq sejuk aja........bukan apa.. sebab masa Raya hari tu.. kakak ipar aku ader buah kuah lodeh nie.. tapi bila pagi esok nak makan dah basi.. tu yang terkilan tu..... nanti saper-saper yang datang beraya rumah aku.. akan aku masak nasi impit dengan kuah lodeh ajer.. heheheheheheheheheeeee

Isnin, 13 Oktober 2008

KeNaNgaN RaYa... PaRt 3.. RaYa PeRtaMa

nie kira last upload punya gambar time Raya.... uhhh lega.... harap-harap korang jangan laa plak rasa Loya pulak ek..... lepas nie aku akan masukkan gambar-gambar untuk raya kedua dan seterusnya......
nie abang aku yang fisrt.. nie bukan sessi membahagi harta ismet tau... tapi nie sessi mengumpul duit raya anak-anak dia... huhuu.. pak long duit raya Haziq Aiman jangan lupa tau.......................

Fadzlina mengamok .. sebab aiman pegang tangan mama dia... yang aiman selamban macam tak dek perasaan langsung.........................

haziq dengan sepupu-sepupu dia..... nie kalau semua ader.. harus haru rumah mak aku..................

nie abang aku no.5 kira atas aku laa nie.. nie anak manja mak aku.. dia punya manja mengalahkan aku anak bongsu... mungkin jugak sebab abang aku nie baik sikit.. daripada aku.. hehehe.. jangan marah acik wan yer.. nie sessi bersalaman memohon keampunan suami isteri..... aku plak time salam dengan En. Din.. sorok- menyorok... hehehheheheheheeeeeeeeeeeeeeeeeee

kan aku dah kata .. ini budak banyak suka dengan ini En. Din... dah macam anak aku plak.. ok jugak tu sebab aku tak ader anak pompuan.. nie kira bleh jugak laaa............................

lepas itu apa lagi kita 'ngapppppp' laaa..... macam-macam mak aku masak tahun nie.. ketupat plak tahun nie abang aku up kan lagi .. kalau tahun lepas 200 biji tahun nie abang aku upkan lagi 50.. so 250 biji ketupat untuk tahun nie.. aku plak .. harus menjauhkan diri aku dari meja makan nie.. heheheh kalau tidak habis punah ranap diet aku....... sampai mak aku kata .. orang time raya laa nak makan ketupat.. yang aku plak bleh bedal makan roti cicah kuah kacang ... heheheheheh.. ala mak bagi laa anak mak nie.. merasa kurus sikit mak ......... ok laa tu.............

nie sessi terjah menerjah ... nie keluarga pak long aku... rumah diorang nie belakang rumah mak aku ajer.... tahun nie pun diaorang pink colour jugak.......................

nie aksi aku dengan anak-anak buah aku yang kekonon cun laa tu......nie dorang nie sememangnya wonderfull and colourfulll...

Sabtu, 11 Oktober 2008

KeNaNgaN RaYa.. PaRt 2..... RaYa PeRtaMa....

aku nak sambung lagi upload gambar masa Hari Raya Pertama hari tu........ selagi tak habis upload selagi tu aku rasa cam tak puas hati jerk........ hehehehhe ... kakak aku kata aku nie gila glamor.... ahhhhhh peduli......... biaq pi laa................... kak ina lagi ko tak suka lagi tu orang masuk kan gambar nie.. haaa gambor ko pun ader jugak aku masukkan....................... hahahahahaaa.. ( gelak budak jahat )............................................................nie laa satu-satunya gambar aku dengan aiman........ nie pun mak aiii susah betul nak pujuk..........


Haziq memohon maaf dekat babah... nie bodek sebenornya......babah jangan lupa basikal haziq ok

haziq dan aiman di pagi raya...... macam-macam karenah .. anak-anak aku sekarang nie... colourfull... wonderfullll...... heaven..... fantastik.........

suka sangat buat muka cam gini... lawo sangat laa tu.... lain yang ornag suruh buat lain yang di buatnyaaa... lantak laa aiman.. janji ader gambar.....................................

salam style baru... nie namanya salam keterpasaan.... uhhhhh nak suruh salam pun susah..........

*********************************************************************************

kenapa haziq buat muka cam gini? sebabnya dia tak nak pakai sampin tu dekat dalam.. dia nak sampin tu dekat luar... kalau peyut tu kempiss tak per.. nie bunciiittt..... kes tak puas hati............

**********************************************************************************

En. Din dengan hero-hero kesayangan nya.. time nie aku tak siap lagi.. so tak dek gambor aku......
nie plak sessi bermaaf-maafan... mintak ampun dosa... tapi aku.. ngelat.... awal-awal lagi aku dah salam mak dengan abah...... so time nie diaorang dok pulun menangis.. aku relax ajer.... ................

...................mak dengan abah dok tunggu anak, menantu, cucu-cucu datang bersalam.....................

masa nie tengah.. menyaksikan.. deme-deme dok teriok....hahahaaaa.................. huhuhuhuhuuu

..................... aiman ... tengah dok menunggu giliran duit raya dari atok........................

.........family abang yang no.3 aku.. tapi abang aku tak dek.. sebab dia dekat overseas...................

nie plak kakak aku yang no. 4..... nie antara orang-orang yang suka bergaduh dengan aku.... tapi gaduh manja ajer... ok.........................................................................................

*** to be continued******